A csodákra képes kendermag

Járfás Dávid 2022-10-31
A kendermag régóta a legfogósabb aprómagok közé tartozik. Aminosavakat, vitaminokat, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat is tartalmaz. A halaknak nagyon fontosak e tápanyagok, így ösztönösen keresik ezeket. A nagyponty-horgászok és a versenyhorgászok gyakran használják ezeket a kisméretű, kemény héjú magvakat. A kendermag több változatban is eredményes és otthon is elkészíthető. A mostani írásomban, ezzel kapcsolatban szeretnék bemutatni nektek néhány ötletet, praktikát.
Videóval

Bemutatom a Haldorádó START Erjesztett Mag Mixet

Döme Gábor 2022-08-11
A felmelegedett vizekben, amikor a vizek hőmérséklete eléri, illetve meghaladja a 20 Celsius-fokot, a ponty és amur horgászata során a leghatékonyabb csalogatóanyagok közé tartoznak a tejsavas erjesztésű magvak! Nagyon sokféle kapható már kereskedelmi forgalomban ezekből is, viszont meggyőződésem, hogy a legfogósabbak, a legjobb csalogatóhatással a friss erjesztésű magvak bírnak! A most következő írásban erre szeretnék egy jól bevált példát mutatni!
Videóval

Ellenállhatatlan nyári halcsemege = erjesztett magmix

Takács Péter 2022-06-26
Kedvenc horgásztavamon a nyári meleg időszakban nem engedélyezik az etetőanyag használatát. Kizárólag pelletekkel, bojlival, illetve szemes terménnyel lehet etetni. Ezzel kívánják az egyébként is rettentően felmelegedett víz minőségét óvni. Az áztatott, erjesztett magok fogóssága a meleg vizekben - azt hiszem - megkérdőjelezhetetlen! De sokak számára tűnik az elkészítése bonyolultnak, a nagyvárosban élők számára pedig kivitelezhetetlennek. Hogyan tudunk akár az erkélyen a hétvégi horgászathoz készíteni néhány kiló garantáltan friss és fogós erjesztett magmixet anélkül, hogy kiutálnák a szomszédok vagy a családtagok? Az írásból kiderül, hogy a Haldorádó START Erjesztett Magmix használatával ez gyerekjáték!

Adalékok és csalik kukoricából

Járfás Dávid 2018-06-02
A kukorica egyszerűen használható és olcsó csali. Többféle változatban kapható és sosem megy ki a „divatból”. Az egyre fogósabb pelletek és más csalik világában még mindig lehet találkozni olyan horgászokkal, akik a régi, jól bevált kukoricát használják. Régebben, amikor egy mellettem ülő horgász kukoricadarából, vaníliás cukorból és lisztből készült „etetőanyagot” dobott be és fogta a pontyokat, elhatároztam, hogy érdemes lenne kísérletezni a tengerivel. Aki kíváncsi rá, hogy miket lehet készíteni az egyszerű kukoricából néhány praktika segítségével, bátran olvasson csak tovább!

Bezacskózott természet

Sipos Gábor 2013-07-10
Annál, amit a természet alkot, nem lehet jobbat készíteni! Sokan megpróbálták már lemásolni, de nem lehet megzabolázni. Tevékenységét elősegíteni azonban lehet, egy kis odafigyeléssel még irányítani is. Erre a legjobb példa a Start erjesztett kukorica készítése. Mi indítjuk el az erjedést, és aztán nincs más dolgunk, mint várni, hogy használatra kész magvakat kapjunk. Ez mind szép és jó, ha azonnal felhasználjuk a készítményt. De ami már elkezdett erjedni, azt megállítani nem lehet. De késleltetni igen! A FermentX termékek minden egyes szemét a természetnek köszönhetjük, éppen ezért olyan fogósak. És a legszebb, hogy mindezt készen kapjuk, szinte nincs más teendőnk, mint bedobni a vízbe és várni. Az alábbi írásban megmutatom, hogy miként is lehetünk sikeresek ezzel a szagos csemegével.

Versenyláz - Vigyázz, kész, start!

Sipos Gábor 2012-07-26
Gyerekkoromban édesapámék gyakran jártak a Kiskunsági-főcsatornára többnapos horgásztúrákra. A kirándulást megelőző napokban furcsa, savanyú és kissé büdös szag lengte be a kertünket. A kellemetlenségnek egy teli kád erjesztett kukorica volt a forrása. Mivel nekem ekkor a horgászat az apróhalak kitermeléséről szólt, nem tudtam elképzelni, hogy mi célt szolgálhat ez a visszataszító matéria. A hét végén aztán megkaptam rá a választ, amikor az éjszaka közepén a „nagyok” hatalmas amurokkal küzdöttek. A halak megőrültek az erjesztett magvakért és elképesztő zabálást rendeztek a nekik szánt etetésen. Az idő múlásával aztán ki tudja miért, szép lassan mellőzték az egykori csoda csalit. Egészen mostanáig!

A színek jelentősége a pontyhorgászatban

Bacskai 2011-01-06
Van jelentősége a színeknek? Ezzel fogok részletesebben foglalkozni: be szeretném mutatni a halak reagálását a különböző színekre. A próba helyszínéül egy olyan tavat kerestem, ahol le lehet tesztelni a különböző színvariációk hatását. Végül a Nyíregyháza mellett található Verba tanya horgásztavát választottam, és a teszthorgászatra egy szép őszi napot szántam. Az írásból kiderül, hogy miként reagáltak a halak egy szokatlan színű csalira!

Kukorica tuning - az eredményes horgászatokért

Hajdu Tamás 2010-08-09
A horgászat rendkívüli módon fejlődik, nehéz lépést tartani vele. Már egy ideje elég sokszor látni fórumokon, hallani a vízpartokon, hogy „hej, de szépek voltak a régi szép idők!”… Ugyanis akkor még elég volt egy kevés dara, főtt magvak, esetleg egy kis giliszta, azokkal is jó fogást lehetett produkálni. Valóban rendkívül megváltozott minden, új csalik kerültek a boltok polcaira a régiek mellé. Szinte minden csaligyártó cég termékpalettáján többféle tálalásban megtalálhatóak a különféle magvak. A Haldorádó termékei közt is találunk ilyen halcsalogatókat, lássuk mit rejtenek az üvegek!

Pellet vs. Haldorádó Kukorica tuning

Ferke Zsolt 2009-10-31
Sziasztok! Először is szeretnék bemutatkozni: nevem Ferke Zsolt, a horgászattal intenzíven 1998 óta foglalkozom, és azt hiszem, elmondható, hogy minden szabad percem e csodálatos sportnak szentelem. Az azóta eltelt idő alatt módomban állt a horgászat több válfajával is megismerkedni, és az igaz nagy szerelem a feederezés lett! Igazából folyóvízi horgásznak tartom magam: a folyók az igazi kedvenceim, hisz ezeken a vizeken az ember igazán közel kerülhet a természethez, a gyorsan és gyakran változó körülmények mindig újabb és újabb kihívások elé állítják a sportembert, próbára teszik rátermettségét. A folyóvízi horgászat mellett természetesen van alkalom, amikor próbára teszem magam lakhelyemhez közeli tavakon, vizeken is! E horgászatokon botjaimmal a termetesebb halakat veszem üldözőbe, és mindig bízom abban, hogy sikerül partra segítenem pár gyönyörű példányt egy fotózás erejéig.

Alapozó etetésre szánt magvak otthoni elkészítése

Kovács Zoltán 2008-08-01
Rendkívül sokan érdeklődnek a magvak házilagos elkészítése után. Nem véletlenül, hiszen akár bojlikra, a magvakra is ugyanúgy igaz, hogy a házilag, frissen elkészített csalik sokkal hatékonyabbak, fogósabbak, mint a gyárilag, kereskedelmi célból, hosszú távra készített, polcokon pihenő termékek. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy a gyári termékek nem alkalmasak halfogásra, de az biztos, hogy a frissen elkészített csaliknak nincs párja. De hogyan is kell optimálisan elkészíteni ezeket az etetésre alkalmas magvakat? Ehhez szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik tökéletességre törnek és ezért hajlandóak időt is áldozni!

A kukorica

Balogh Róbert 2008-02-14
Az „arany magvak” már régóta a hobbihorgászok kedvencei. Konzerv formájában könnyen beszerezhetők a helyi bevásárlóközpontból, a sarki kisboltból vagy egyéb áruházból.

NATUR-MIX Partikel… az igazán nagyoknak!

Döme Gábor 2007-08-15
Mai, felgyorsult életünkben a XXI. század emberének, aki a horgászat szenvedélyének hódol, általában alapvető elvárása és igénye, hogy az a röpke idő, amit a vízparton tölt, eredményesen, sikerekben és élményekben minél gazdagabban teljen. Ma már szinte nincs idő a horgászhely alapos megválasztására, halaink szokásainak megfigyelésére, vagy éppen a hely többnapos, módszeres etetésére. Az igények mögé természetesen felzárkóztak a gyártók is, akik napról napra ontják és reklámozzák azokat a legújabb termékeiket, amik szinte elsődlegesen proteinekből, szénhidrátokból, aromákból és vitaminokból állnak, így hirdetve azok biztos sikerét… De mi a helyzet azokon a természetes és hatalmas vadvizeken, ahol halaink számára mindezek a mesterséges csodaszerek ismeretlenek?

A kender előkészítése

Balogh Róbert 2006-06-21
A kender horgászati jelentőségét, úgy gondolom, nem kell hosszasan ecsetelni, helyette inkább a kender horgászati célra való előkészítését mutatnám be. A cikkben a folyamatot lépésről lépésre ecsetelem, néhány illusztráció segítségével.

Készítsünk csali-kukoricát otthon!1. rész. A legegyszerűbb, s talán a legnagyszerűbb: natúr pálinkás kukorica

Nyika Sándor
Ha a hatvanas, hetvenes évek boldog horgászembere az általa kifogott aranyhaltól azt kívánná, hogy szeretne a jövő, például 2006-os esztendő csoda-csalijaiból egy horgászboltnyit a garázsa polcaira, azt hiszem, nagyon megbánná ezt a kívánságát. Hiszen ma már alig tudunk kiigazodni, olyan nagy a kínálat. És azt is természetesnek vehetjük, hogy a jó termékeknél már csak jobbak vannak, s ennél még jobbak készülnek. A rengeteg kiváló csali ott van a boltok polcain, nekünk csak érte kell nyúlnunk, s amint markunkba szorítjuk választottunkat, szinte már a vele megfogott halat érezzünk kezeinkben… De a pénztár felé haladva elfog minket a kétség. Tekintetünk vissza-visszarebben a csalik, aromák polcaira. Álmélkodva hallgattuk a polcok előtt összetevőkről, illatokról beszélgető horgászokat, akik maguk készítik a csalikat, a bojlikat. Eszünkbe jut, hogy jó a gyári csalival eredményt elérni, de még jobb lenne valami mással, valami olyannal halat fogni, amit mi készítünk el… Ami a mi kezünk munkáját, a mi találékonyságunkat dicséri.

Elfeledett pontycsemege

Vernicz Zoltán
Érdekes és egyben feltűnő jelenségnek tartom, hogy a pontyhorgászok figyelme egyre inkább a bojlik felé fordult. Azonban nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy a horgászboltokban a magas árkategóriájú etetőanyagok közül válogasson. Mit tehetnek ők?
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.