Csak a kék - újabb fogós változatokban!

Csak a kék - újabb fogós változatokban!

Beköszöntött a hideg vízi pontyhorgászat időszaka. A halak életritmusa folyamatosan lelassul, óvatosabbak lesznek, s táplálkozási szokásaik is gyökeresen megváltoznak. Ezekre nekünk, horgászoknak is fel kell készülnünk, így időről időre olyan taktikákkal és csalogatóanyagokkal kell előállnunk, melyekkel akár a leghidegebb napokon is eredményesek lehetünk! A gyönyörű őszi időjárást kihasználva csapattársammal és barátommal, Sipos Gáborral érkeztünk a vízpartra egy izgalmas finom feederhorgászat reményében. Tartsatok velünk, és sok hasznos praktika mellett első kézből ismerkedhettek meg a Kék Fúzió termékcsalád innovációival!

Információ a vízterületről:

Legutóbb egy fantasztikus nyári horgászatra kalauzoltuk el a nézőket, melynek végén abban maradtunk Sipivel, hogy legközelebb egy számomra kedves horgászvízen folytatjuk közös kalandjainkat. Nos, ígéret szép szó, de ha betartják, még szebb! Szerettünk volna egy merőben más jellegű vízterületen próbát tenni és annak sajátosságait felfedezni, ezért az ősz beköszöntével az Izsáki Horgász- és Pihenőpark felé vettük pontyos utunkat! Ez a horgász komplexum több, különböző adottságokkal és halfaunával rendelkező tóból áll, ahol bárkinek rendelkezésére áll a számára legmegfelelőbb. Én most az úgynevezett „Nagy-tavat” választottam magunknak.

Horgászatunk helyszínéül a kiváló adottságokkal rendelkező és gyönyörű környezetben fekvő Izsáki Horgász- és Pihenőpark szolgált
Sipos Gáborral közösen próbáltunk horogra csalni néhányat a tó szép pontyai közül

Ez a vízrendszer régi kedves ismerősöm, anno rengeteg szép élményt és tapasztalatot sikerült itt szereznem, viszont jó néhány éve nem jártam már itt. Úgy gondoltam, mindkettőnk számára remek lehetőségeket kínálhat a megismerése, s akár néhány termetes pontyot is horogra keríthetünk!

Horgászhely kiválasztása:

Lényeges kérdés volt, hogy a tó melyik részén táborozzunk le. A „Nagy-tó” kiszélesedő része némileg mélyebb vízzel rendelkezik, mint a többi szakasz. A hideg vízi horgászatok során ez kulcsfontosságú lehet, mivel ilyenkor a mélyebb víz mindig lassabban hűl, a halak pedig jellemzően ezeket a szakaszokat keresik. A vízmélység itt 2-2,5 méter körül mozog, a mederben számottevő akadó nem található, az aljzat pedig mérsékleten kemény, agyagos jellegű, amit ideálisnak találtam a feederes pecánkhoz.

A „Nagy-tó” kiszélesedő részén választottuk ki horgászhelyünket, ahonnan a legtöbb lehetőség kínálkozott
Hangulatos őszi időjárás fogadott bennünket a horgászat reggelén
A partra érve igyekeztünk mihamarabb összeállítani felszereléseiket
Míg Sipi a botok előkészítésével foglalkozott…
… én a csalogatóanyagok keverését végeztem
Mindig érdemes figyelmet fordítani a részletekre, így az etetőanyag tökéletes állagának elérésre is. A hideg vízi horgászatok során ez jelentősen növelheti minden keverék hatékonyságát!

Felszerelések összeállítása:

Erre a horgászatra egységesen két-két összeállítással készültünk. Ahogy mindig, ezúttal is igyekeztünk a körülményekhez leginkább alkalmas felszereléseket kiválasztani. Figyelembe véve a tó adottságait, egyértelmű volt, hogy itt most nem lesz szükség nagy dobásokra, nem indokoltak a kemény feederbotok, annál nagyobb hangsúly kerül a pontosságra és a felszerelés terhelhetőségére. A meghorgászandó dobástáv maximálisan 50-60 méter volt, azonban jó eséllyel számíthattunk néhány nagyobb hal kapására is!

Egységes felszereléseink egyik tagja a By Döme Team Feeder Power Fighter 360MH bot volt…
… a másik pedig ennek nagytestvére, a By Döme Team Feeder Power Fighter 390MH típus
A botokra azonosan By Döme Team Feeder Carp Fighter LCS 5000 orsók kerültek

1. felszerelés
Bot: By Döme Team Feeder Power Fighter 360MH
Orsó: By Döme Team Feeder Carp Fighter LCS 5000
Zsinór: 0,20 mm-es Haldorádó Pellet Line monofil főzsinór + a bot kétszeres hosszának megfelelő Haldorádó Braxx Long Cast 0,18 mm-es fonott előtétzsinór
Végszerelék: Ennek alapjául egy 20 grammos Haldorádó Method Flat Feeder Mini kosarat használtunk. Ezt felül egy Haldorádó L-es gumiütközővel ütköztettük meg, a kosár alá pedig egy Haldorádó Feeder gyorskapocs gyöngy került, abba pedig egy 8 cm-es hosszra kötött, 0,12 mm átmérőjű Haldorádó Braxx Pro horogelőkét hurkoltunk. A horog ebben az esetben egy Gardner Covert Mugga típus volt a legkisebb, 12-es méretben. Ez épp ideális volt a finom method csalikhoz! Ennek az összeállításnak a kereső horgászat volt a fő célja.

2. felszerelés:
Bot: By Döme Team Feeder Power Fighter 390MH
Orsó: By Döme Team Feeder Carp Fighter LCS 5000
Zsinór: 0,20 mm-es Haldorádó Pellet Line monofil főzsinór + a bot kétszeres hosszának megfelelő Haldorádó Braxx Long Cast 0,18 mm-es fonott előtétzsinór
Végszerelék: Ennek a végszereléknek az azonos területen, etetésen való horgászat volt a szerepe. A fonott dobóelőke zsinóron egy 25 grammos Haldorádó Pellet Feeder kosarat ütköztettünk meg, amely alá egy praktikus Guru Speed Bead gyorskapcsot kötöttünk, fölé pedig egy Haldorádó L-es méretű gumiütközőt húztunk. Az ebbe rögzített 0,12 mm-es Haldorádó Braxx Pro horogelőke hosszát 12 cm-re állítottuk be. A horog egy Gardner Covert Mugga volt 10-es méretben, az aktuális csalik méretéhez igazítva. Mindkét szerelék készítésekor a horgok mellé azonosan 10-es méretű Haldorádó csalitüskét is rögzítettünk, ezekre szúrtuk a pontyoknak szánt finom falatokat.

A rövidebbik boton használt Method Flat Feeder Mini kosaras végszerelék szerepe a keresőhorgászat volt
Kedvenc Pellet Feeder kosaras összeállításommal rendszeresen egy adott területet horgásztunk meg

Csalogatóanyagok kiválasztása, Kék Fúzió innovációk a modern pontyhorgászatban:

Nem titok, hogy a debütáló termékként 2016-ban forgalomba hozott Kék Fúzió Oldódó Fluo Lebegő Pellet mellett évek óta dolgoztunk egy komplett termékrendszer fejlesztésén is, amely teljesen lefedi majd a modern nagyponty-horgászat minden igényét. Ezt az új kék pellet csalit már a megjelenése előtt hatalmas érdeklődés fogadta, ami után nagyon sok horgász szavazott és szavaz bizalmat neki mind a mai napig. Számunkra a legnagyobb öröm, hogy ez a bizalom nem volt hiábavaló, hiszen rengetegen fogtak vele csodálatos halakat, sőt sokan új rekordjaikat köszönhetik neki! Nincs olyan nap, hogy ne érkezne hozzánk köszönőlevél, amiben a Kék Fúzió pellettel szerzett élményről számol be valaki és köszöni meg a munkánkat. Ez a legtisztább, legerősebb motivációt jelenti nekünk, ami időről időre arra késztet, hogy még jobb, még hatékonyabb termékeket adjunk a horgászok kezébe, amelyekkel felülmúlhatják korábbi eredményeiket is. A Kék Fúziót már a kezdetekkor négy évszakos csaliként aposztrofáltuk, mely épp olyan hatékonyan működik a nyári és átmeneti időszakokban, mint a szélsőségesen hideg, téli vizeken. Sőt, véleményem szerint ilyenkor válik csak igazán ütős csalivá! Nos, a fejlesztési periódus véget ért, ennek köszönhetően pedig a speciális pellet csali mellett hamarosan újabb különleges csalik, illetve komplett etetőanyag- és aromaprogramok fognak segítséget nyújtani a horgászoknak. Lássuk, melyek ezek, illetve mit kell tudni róluk!

A kibővült Kék Fúzió termékcsalád hamarosan újabb különleges csalikkal, valamint komplett etetőanyag- és aromaprogramokkal fog segítséget nyújtani a horgászoknak!

Haldorádó Fluo Energy - Kék Fúzió etetőanyag

A Haldorádó Fluo Energy etetőanyag család nemcsak különös gonddal kiválogatott alapanyagaival, egyedi íz- és illatharmóniájával, hanem kirobbanó megjelenésével is magára irányítja a figyelmet. Az új taggal bővülő paletta minden tagja a pontyok céltudatos és szelektív horgászatára lett kifejlesztve, legyen szó bármilyen horgászmódszerről! A Kék Fúzió merőben eltér a többi Fluo Energy etetőanyagtól, ugyanis színe igazán látványos, figyelemfelkeltő, ám semmiképpen nem egy kirívó, hivalkodó árnyalat. Ez a kék színű keverék oldódás közben kontrasztos, színes felhőt képez a vízben, amely felkelti a halak figyelmét, de nem ébreszt bennük gyanakvást. Ez az etetőanyag tulajdonképpen tökéletes kombinációja egy modern, extravagáns keveréknek, mely ugyanakkor maximálisan alkalmas az óvatos, öreg pontyok megfogására is. A hallisztet teljes mértékben nélkülöztük belőle, ezáltal egy nagy energiatartalmú, szénhidrát-dús etetőanyag született. Teljesen homogén az állaga, így oldódása egyenletes és gyors, viszont tartalmaz néhány nagyobb, fluo sárga szemcsét is, amik a termetes halak számára is érdekesek! A Kék Fúzió etetőanyag ideális választás a hideg vízi horgászatokhoz, de abszolút ajánlott gyakran meghorgászott állóvizeken, illetve akár nagy kiterjedésű egyesületi és természetes tavakon is!

A Fluo Energy Kék Fúzió etetőanyag tökéletes kombinációja egy modern, extravagáns keveréknek, mely ugyanakkor maximálisan alkalmas az óvatos, öreg pontyok megfogására is!
Homogén állagának köszönhetően oldódása egyenletes és gyors, viszont tartalmaz néhány nagyobb, fluo sárga szemcsét is, amik a termetes halak számára is érdekesek

Haldorádó Fluo Micro Method Feed Pellet - Kék Fúzió

Ez az ízesítés természetesen nem maradhatott ki a Fluo Micro Method Feed Pelletek közül sem! A korábban megismert, fogós pelletek minden pozitív tulajdonságát örökölte az új változat, ennek megfelelően egy nagyon könnyen elkészítethető, szelektív nagyhalas pellet mixet hoztunk létre. Minden szem pellet a Kék Fúzió különleges színével, finom ízével és aromájával különálló egységként csábítja a halakat, amíg ebből a táplálékból találnak az etetőkosár körül, garantáltan nem úsznak arrébb.

A Kék Fúzió Fluo Micro Method Feed Pellet a korábban megismert fogós változatokhoz hasonlóan egy nagyon egyszerűen elkészíthető, szelektív nagyhalas pellet mix. Elsőként csupán 1-1,5 dl vizet kell hozzá önteni…
… majd ezután a doboz záró fedelét visszahelyezni…
… és végül jó alaposan összerázni!
A pellet szemek néhány perc alatt magukba szívják a folyadékot, s máris elkészült a tökéletes, kosárba tölthető etetőanyag!

Haldorádó Record Carp Stick Mix - Kék Fúzió

Ez a termék a Haldorádó Carp termékpaletta 2017-es bomba újdonságai közé tartozik. Eredetileg a bojlis pontyhorgászatban használatos PVA hálós, koncentrált etetési technika adta a termék alapkoncepcióját, azonban nagyon hamar felismertük e különleges keverék nagyhalas feederhorgászatban rejlő páratlan lehetőségeit is! Minden Stick Mix, így a Kék Fúzió is kizárólag a legjobb minőségű alapanyagok és prémium összetevők felhasználásával készül. Ebben csak durva őrlésű, nagyméretű, süllyedő szemcsék találhatók, amik a mederfenéken szétterülve a legnagyobb pontyok számára is ellenállhatatlanul finom, könnyen megszerezhető, tartalmas táplálékforrást jelentenek. Ezzel a keverékkel bármilyen etetőanyag beltartalma gazdagítható, hatékonysága tovább fokozható!

A Haldorádó Carp termékpaletta 2017-es bomba újdonságai közé tartozik a Record Carp Stick Mix, mely a nagyhalas feederhorgászatban is nagyszerű lehetőségeket kínál
Ez a keverék kizárólag nagyméretű, süllyedő szemcséket tartalmaz…
… melyek a fenéken szétterülve ellenállhatatlanul finom, könnyen megszerezhető, tartalmas táplálékforrást jelentenek a halaknak
A Stick Mix segítségével bármilyen etetőanyag beltartalma remekül gazdagítható, ezért mi is az íz-azonos Kék Fúziót kevertük etetőanyaginkba

Haldorádó Fluo Flavor - Kék Fúzió

Nagy figyelmet fordítottunk a különböző folyékony aromák és adalékanyagok fejlesztésére is, hiszen ezek is szerves részét képezik a feederes csalogatóanyagok szekciójának. Ezek közül az egyik igazán különleges termék a Fluo Flavor Kék Fúzió aroma. Ahogy az eddig megjelent fluo aromáktól megszokhatták a horgászok, ez is egy nagyon attraktív, élénk színű folyadék, ami vízben sejtelmesen gomolygó finom „füstöt” képez az etetőanyag körül, ezzel minden esetben felhívva magára a figyelmet!

Nagy figyelmet fordítottunk a feederes csalogatóanyagok szerves részét képező folyékony aromák és adalékanyagok fejlesztésére is
A Fluo Flavor Kék Fúzió aroma egy nagyon attraktív, élénk színű folyadék, mely elsődlegesen az etetőanyagok ízesítésére szolgál

Haldorádó Fluo Essencia - Kék Fúzió

Ennek a töményebb, sűrűbb változata a Fluo Essencia, mely egy speciális pumpás flakonban kerül forgalomba, így rendkívül hasznos segítséget nyújt a koncentrált, lokális aromásításhoz.

A Kék Fúzió Fluo Essencia és Method Spray aromák speciális pumpás flakonokban kerülnek forgalomba, azonban két totálisan eltérő folyadékról van szó!
Sipos Gábor egy komplett felhasználási rendszert kínál a Fluo Essencia aromához, mely szinte már összeforrt nevével. Ehhez elsőként egy adagnyi aromát nyom a félig megtöltött method kosárra…
… majd a sűrű, tömény aroma közepére helyezi a felcsalizott horgot…
… végül lefedi egy újabb réteg etetőanyaggal. Nem kérdés e módszer hatékonysága!
A finoman lebegő csali itt az etetőanyag kupac tetején helyezkedik el, a halnak ebben az esetben elég csupán egyet szippantani a kosár közelében, s máris szájában a horog

Haldorádó Method Spray - Kék Fúzió

A Method Spray szintén egy abszolút újdonság a kínálatunkban, mely az Essenciához hasonlóan a felületi aromásítás kiváló adalékanyaga. Ez egy minden korábbi típustól eltérő, könnyedebb állagú, elképesztően tömény aroma! Optimális használathoz egy kompakt spray-s flakonba töltöttük, ahonnan néhány nyomással egyszerűen fújhatjuk a megtöltött etetőkosár vagy a csali felületére. Nagyon kevés is elég belőle, hogy tartós és attraktív íz- illetve illatanyaggal tuningoljuk a kiválasztott csalit, hiszen az aroma állagából adódóan nagyon jól tapad, s ezzel együtt beszivárog bevont felület pórusaiba, ahonnan tartósan áramlik ki a víz alatt. Rendkívül hasznos segítséget nyújt versenyekhez, valamint gyors ütemű, pörgős horgászatokhoz, ahol a különböző aroma impulzusokkal lehet a leggyorsabban a halak érzékszerveire hatni.

A Method Spray a felületi aromásítás kiváló adalékanyaga. Remekül tapad és elképesztően tömény, legcélszerűbben a csalira fújni belőle, de a megtöltött kosárra is fújható

Haldorádó Carp Syrup - Kék Fúzió

A Kék Fúzió természetesen megtalálható Carp Syrup változatban is, amely egy igazán univerzális, gyümölcsös jellegű szirup. Kellemesen édeskés-fanyar illatának köszönhetően, aki beleszagol, legszívesebben azonnal belekóstolna, ezzel pedig így vannak a halak is! Nehéz, sűrű állagának köszönhetően kiválóan tapad, tökéletesen használható magvak, pelletek, bojlik, valamint etetőanyag keverékek aromásításához.

Az én kedvenc aromásító praktikám főszereplői a Carp Syrup és CSL Tuning folyékony adalékanyagok. Ezeket elsőként egy-egy kis edénybe öntöm…
… majd a komplett felcsalizott végszereléket beleforgatom
A Kék Fúzió Carp Syrup nagyon sűrű, viszkózus állagának köszönhetően páratlanul jól tapad. Egy különálló aromaréteget hozhatunk létre vele a végszerelék teljes felületén, mely sokszor kirobbanó hatással bír. Ez főként a melegebb vizekben - nyáron és egészen késő őszig - hatásos
Elsőként ez a folyadék áramlik szét az szerelék körül, majd a kosárba töltött etetőanyag is oldódásnak indul

Haldorádó CSL Tuning - Kék Fúzió

A folyékony adalékok végére hagytam egy igazán különleges, jól bevált terméktípust, mely egyben személyes kedvencem! A CSL Tuning aromacsalád hosszú évek óta bizonyítja, hogy a hideg vízi horgászatok nélkülözhetetlen adalékanyaga! Tapasztalataink szerint, amint a víz hőmérséklete 16 Celsius-fok alá csökken, ez a tömény, alkoholbázisú aroma jelentősen megnöveli minden pontyos keverék fogósságát és hatósugarát! Eredményessége a kiváló minőségű aromák precíz összeállítása mellett abban rejlik, hogy a folyadék célzottan a mederfenéken, a vízoszlop alsó rétekében dolgozik, ahol a hideg időszakban a halak tartózkodnak, valamint táplálékot keresnek. Ez az értékes, hideg vízi adalék ezentúl Kék Fúzió változatban is elérhető.

A hideg vízi horgászatok egyik leghatékonyabb adalékanyaga a CSL Tuning, mely mostantól Kék Fúzió változatban is elérhető. Ezzel is előszeretettel alkalmazom a forgatásos módszert
A felületről leváló értékes hideg vízi aroma elsőként indul útjára a mederfenéken, éppen ott fejti ki hatását, ahol ilyenkor a leginkább szükséges!

Haldorádó Hybrid Method Pellet - Kék Fúzió

A Kék Fúzió paletta bővülése kiterjedt a csalikra is, így új, innovatív, egyedi pontyos csalik születtek. A Hybrid Method Pelletek sokak számára ismerősek lehetnek, hiszen ezek a termékek a régi Hybrid Pelletjeink megújult változatai. A csalik formája a kukoricaszemekhez hasonlít, méretük hozzávetőleg 10 mm. Minden tégely két különböző színű (a Kék Fúzió esetében kék és sárga) és kizárólag lebegő pelleteket tartalmaz. Ezeknek tipikus „feeder csalis” felhajtóereje van, tehát épp csak olyan mértékű, hogy hajszálelőkére vagy csalitüskére helyezve balanszírozzák a megfelelő méretű horgot. Viszonyításképpen 2 szem Hybrid Method Pelletnek akkora a felhajtóereje, mint egy szem 16 mm-es Oldódó Fluo Lebegő Pelletnek. Ez az ízes, finom aromás csali nemcsak a gyors, akár versenyszerű horgászatok remek választása, de az igazán óvatos, termetes halak csemegéje is! A többször kifogott és visszaengedett halaknál, sokat horgászott tavakon különösen hatásos.

Haldorádó Spéci Pellet - Kék Fúzió

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a műanyag csali imitációk elterjedése forradalmasította a szelektív pontyhorgászatot és a legtöbb hazai pecás valószínűleg a mi különböző ízű, színű és formájú Spéci termékünknek köszönhetően ismerkedett meg ezekkel a modern csalikkal. A legújabb változat megalkotása során arra törekedtünk, hogy a maximális fogósság mellett a lehető legkönnyebb használhatóság is domináljon. Így született meg a SpéciPellet család! Ennek a csalinak rendkívül széles, sokrétű a használhatósága, ezért ezzel egy másik filmben már megismerkedhettek a nézők. Aki esetleg lemaradt róla, itt bepótolhatja: Sipos Gábor - Új generációs csalik a nagyhalas horgásztokhoz

A Kék Fúzió paletta bővülése kiterjedt a csalikra is, így új, innovatív, egyedi pontyos csalik születtek

Két termék révén említettem a Haldorádó Carp palettát… Érdemes szót ejteni arról, hogy amit itt bemutattunk, csupán egy része a Kék Fúzió termékcsalád kollekciójának. A feederbotos és más finomszerelékes módszerekhez kifejlesztett szekció mellett napvilágot látott egy teljes bojlis szortiment is, mely minden olyan terméktípust magába foglal, ami a céltudatos nagyhal-horgászok igényeit szolgálja ki. Erről szintén elkészült már egy izgalmas és látványos bemutató film, melyben a Haldorádó Carp Team bojlis specialistái, Haskó Tamás és Kerekes Ernő mutatták be mindezt. Íme: Nagy Pontyok Nyomában 15. rész - Folyóvízi bojlizás a Kék Fúzióval

Irány az izsáki „Nagy-tó”!

Gyönyörű őszi időjárásban volt részünk a horgászat reggelén. Bár a vízpartra érve még épp csak bátortalanul kezdett szakadozni a szürke felhőzet, mire a kiszemelt helyünk felé húztuk felszereléseinket a kiskocsikon, egyre inkább kezdett a napsütés főszerepbe kerülni. Mindketten nagy örömmel fogadtuk ezt, hiszen az ősz derekán már önmagában ajándék az ilyen idő, s minden perc élmény, amit a vízparton tölthetünk!

Indulhat az első dobás!
Minden a helyére került, izgatottan vártuk, hogyan alakul a horgászat

Ahogy a „Nagy tó” túlsó végéhez értünk, igyekeztünk mihamarabb felépíteni horgászállásainkat és összeállítani felszereléseinket. A megosztott munkálatokkal rövid idő alatt elkészültünk, majd izgatottan végeztük el az első dobásokat.

Vajon melyik mozdul elsőként?

Az első kapás megérkezéséig több mint egy órát kellett várnunk. Ez cseppet sem ritka ebben a hideg időszakban, hisz a víz alatt sokkal lassabban zajlik az élet, mint az év többi periódusában. Ez tükröződött a kapás intenzitásában is, mivel egy lassú, óvatos, de egyértelmű spiccgörbítésre lettem figyelmes. Nem késlekedtem a bevágással sem. A gyenge jelzéshez képest meglepően határozott ellenállást és súlyt éreztem a zsinór végén. Végre, megjött a ponty, s nem is akármilyen! A következő percekben egy szilajul küzdő, állhatatos halat fáraszthattam, ami a hideg víz ellenére is bevetette minden erejét! Jócskán meg is dolgoztatta a rugalmas MH feederbotomat, egy-egy kirohanásánál bizony minden erőtartalékra szükség volt, nemkülönben az orsóm precíz fékrendszerére!

Elképesztő karakterrel rendelkező bot a Power Fighter 390MH, nagy szükség is volt erőtartalékaira!
Partközelbe érve a fárasztás utolsó pillanataiban is kitartóan küzdött az ellenfél…
… végül merítőbe került az első hal!
A ponty szájában kedvenc csalim árulkodott róla, hogy minek nem bírt ellenállni
Gyönyörű tőpontynak örülhettem elsőként

Hamarosan megérkezett Sipinek is az első, akarom mondani a második érdeklődő. Miközben pontyomat fárasztottam, az ő spiccét is eltekerte valami, azonban az a hal néhány méter után lemaradt. Nem telt el sok idő, s barátom olyan kárpótlást kapott az őszi víztől, mellyel úgy hiszem, bárki bármikor mosolyogva kiegyezne! Megmondom őszintén, nem hiszek annyira a pici csalik és a hideg vízi nagy halak összefüggésében… Sokkal inkább tulajdonítok figyelmet annak, hogy az adott csali kellően attraktív legyen, illetve hogy tökéletesen és a lehető legjobb helyen legyen felkínálva… nem is beszélve arról, hogy bízzunk benne és türelemmel kísérjük annak működését! Nos, az a hal, melyet Sipinek az új Hybrid Method Pellettel sikerült kivarázsolnia, alapjaiban mozgatta ezt meg bennem, hiszen csupán egy alig meggymagnyi méretű, csábító kis falat és egy pár grammnyi etetőanyag kellett a termetes ponty horogra csábításához. No, persze ez lehetett volna véletlen is, azonban nem volt egyedüli ez a példa!

Hamarosan Sipinek is megérkezett az első ponty, s nem is akármilyen!
A 360MH Power Fighter méltó ellenfélnek bizonyult!
Csodálatosan szép, termetes pontyot fogott Sipi, igazi őszi álomhal
Közös volt az örömünk a jókora ponty láttán
Kéttenyérnyi lapát farokúszója olyan volt, akár egy hajtómű, nem csoda, hogy olyan bitang erővel küzdött a hideg vízben is!

Az események gyarapodásával sajnos alaposan kezdett elromlani az idő. A kezdetben biztató, szép napos időjárás menthetetlenül átváltott borongós szürkeségbe. Sejtettük, hogy nem csak lóg az eső lába, s nem is úsztuk meg ezt a közös horgászatot sem szárazon. Úgy látszik, ez már rajtunk marad! :-) Mindenesetre a csapadék nem nyomta rá negatív bélyegét a halak táplálkozási aktivitására, így újabb szép fogásoknak örülhettünk.

A szeszélyes, esősre váltó időjárás nem tolta el rossz irányba a halak kapókedvét, így egymást követték a fárasztások
Szép, egészséges pontyok lakják a tavat, ami a jövő nagyponty-állománya szempontjából biztató jelnek tartható
Együtt örültünk egymás sikereinek
Tipikusan sötét árnyalatú, hideg vízi tükörponty

Az őszi horgászatoknak megvan az a hátránya, hogy sokkal kevesebb jut a nappali órákból, mint amihez a korábbi hónapokban hozzászoktunk. Erre a mindennapokban is nehéz átállni, hát még horgászat közben! A délután óráiban észre sem vettük, és már el is repült a rendelkezésünkre álló idő. Ekkor jelentkezett a horgászat búcsúhala is, mely számomra egyben a nap legszebb pontyát jelentette! Szemet gyönyörködtető, fékhúzós kapásra ugrottam fel fotelemből, amit izgalmas, kemény fárasztás követett. A végén egy csodaszép, hibátlanul egészséges, nyurgatestű pontynak örülhettem. Ez a szépség tökéletesen megkoronázta a napot, aligha kívánhattam volna méltóbb zárást a horgászatunkra!

Kemény fárasztás végén tarthattuk kezünkben a nap búcsúhalát…
… mely számomra a horgászat legszebb pontyát jelentette
Hibátlan, tökéletesen egészséges példány volt
Aligha kívánhattam volna méltóbb zárást!

Összegzés:

Ez a hal is egy szem pici Hybrid Method Pelletre csábult el, illetve ismét a Method Flat Feeder Mini kosaras kereső végszerelék volt eredményes. Ez a fogás mindössze annyival tért el Sipi nagy pontyától, hogy az a hal viszonylag hamar felvette a csalit, az én horgom viszont már több mint egy órája vízben volt, amikor a ponty rátalált. Ami ebből bizonyosan leszűrhető, hogy ezek a termetes halak azonosan a mederfenéken elterülő egy-egy kis szolid, ám maximálisan csábító etetőanyag kupacra, valamint a közepükön álló pellet falatra lettek figyelmesek. Remekül erősítik ezek a példák, hogy a hideg vízi horgászatok során egyáltalán nincs szükség nagy mennyiségű etetésre, viszont annál fontosabb, hogy az a néhány félmaréknyi mennyiség, amit a kosarak bordái közt a halaknak adunk, az kompromisszumok nélküli, kiváló minőségű legyen, illetve megfelelően legyen tálalva! Nos, a Kék Fúzió termékcsalád bővülése kapcsán egyvalami egészen biztos: igazán tartalmas tesztidőszak és rengeteg munka ölt testet ezekben az újdonságokban! Úgy hiszem, ha a horgászokat csupán fele olyan látványos sikerekhez és szép élményekhez segítik majd hozzá, mint bennünket a tesztek során, már nem volt hiábavaló sem a munkánk, sem a belénk vetett bizalmuk! Nem célunk mindenkinek és mindennek megfelelni, hiszen olyan csalogatóanyag nem létezik, amivel bármilyen körülmények között lehet halat fogni - unalmas is lenne a horgászat, hogyha ez így működne… -, azonban ahogy az alapító Kék Fúzió Oldódó Fluo Lebegő Pelletet is igazolták lehengerlő eredményei, úgy biztosra veszem, hogy az új termékek útját is hasonló sikerek kísérik majd a legfontosabb porondon: a horgászok kezei között!

A Kék Fúzió termékcsalád legújabb innovációit bemutató filmben az összes értékes tudnivaló mellett látványos felvételek és izgalmas fárasztások is bőven akadnak. Tekintsétek meg ezt is, jó szórakozást kívánok hozzá!

Az írásban bemutatott újdonságokat elsőként a 2017. február 3-án kezdődő XI. Haldorádó Pontyhorgász Napok rendezvényen lehet megvásárolni, amelyre nagy szeretettel várunk mindenkit!

Írta: Putz Tamás
Fotók: Nagy Gábor, Takács Péter
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.