A nagyhalak mestere

A nagyhalak mestere

Az elmúlt hónapban örömmel osztottam meg olvasóinkkal, hogy 3 új, nevemmel fémjelzett botcsalád kifejlesztéséhez és legyártásához járult hozzá a holland székhelyű, világhírű horgászcikk gyártó és forgalmazó cég, a SPRO. A magyar viszonyokhoz legjobban alkalmazkodó új feeder- és matchbotok közül, most a Pellet Feeder bemutatásán a sor!

A 2005-ben forgalomba hozott, nevemmel fémjelzett - időközben legendás hírnévre szert tett - Aggressive Carp Feeder botcsalád volt az egyik olyan ismert nagyhalas feederbot, amely új lehetőségek kapuit tárta ki a fanatikus finomszerelékes horgászok előtt! Jelenleg is több ezer elégedett feederhorgász használja nap mint nap! Az Aggressive Carp feederbotok a céltudatos finomszerelékes pontyhorgászok eszközei. Hogy ezt a küldetést milyen tökéletesen ellátták, arra a megszámlálhatatlan, gyakorta kapitális méretű hal bármilyen körülmények közepette történő kifogása a bizonyíték! Ez a siker, valamint az újabb, saját elképzeléseinkkel is kiegészített felhasználói igények és fejlesztési ötletek megjelenése újabb botok létrehozására ösztönözött minket.

A céltudatos nagyhalas horgászat egyik siker csalija a pellet, amely lassan elválaszthatatlan a feeder technikától is, ezért kapta az új botcsalád a Pellet Feeder nevet!
A megfelelő méretű orsóval és főzsinórral válik teljessé a felszerelés
A legnagyobb dobótávolságot (hossztól és karakterisztikától függően) a kb. 30 gramm tömegű kosarakkal tudjuk elérni
Egy ilyen kosár megtöltve 50-60 gramm összsúlyú

A nagynevű előd, az Aggressive Carp feederbot család továbbfejlesztett, megújított változata a Pellet Feeder. Talán sokakat elgondolkodtat a névválasztás, miért pont Pellet Feeder lett a nevük? A céltudatos, nagyhalas horgászat egyik siker csalija a pellet, amely lassan elválaszthatatlan a feeder technikától is. Így logikusnak tűnt a remek horgászeszközt és a nagyszerű csalit ötvözve az új Pellet Feeder botcsaládot megalkotni.

A legjobb etetőanyag is még jobbá és tartalmasabbá tehető kevéske pellettel!
Bevált csalik, etetőanyag és adalékok - mind-mind a nagyhalas feederhorgászat során is bizonyították rendkívüli fogósságukat
Nutrabaits Trigga Pellet, amely könnyen aromásítható, nagyon tartós és garantáltan fogós csali
A Trigga pellet bevetésre kész!

Milyen igényeket szolgál ki az új botcsalád?

A feedeerbotos horgászat „Hardliner”, azaz a „keményvonalas” irányvonalát kiszolgáló új feederbotok a nem hétköznapi helyzetek megoldására készültek! Az átlagon felüli tulajdonságokkal rendelkező horgászbotok szinte a fizikát meghazudtoló paraméterekkel és iszonyatos erőtartalékokkal rendelkeznek. Használatuk különösen ajánlott olyan vízterületeken, ahol az átlagosnál nagyobb igénybevételre és a kapitális halak gyakori kapásaira számíthat! Ez a nem mindennapi bot ekkor mutatja meg, hogy mire is képes! Olyan remek horgászeszköz, amely a céltudatos, finom ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb eszköze. Nem kérdéses, hogy ez a botcsalád, a nagyhalak mestere!

Az Izsáki Horgász és Pihenőpart ideális tesztpályának bizonyult az új botok tesztelése során
Így működik a nagyhalas feeder-végszerelék a víz alatt

A speciális IMT-7 Power Carbon alapanyag a különleges keresztszál erősítéssel olyan anyagszerkezetet eredményezett, amely horgászat közben tulajdonképpen törhetetlen!!! A család Heavy tagjai pedig az átlagon felüli (akár 100 grammot meghaladó tömegű!) kosarakat és a nagy lendítőerőt is károsodás nélkül elviselik. Emellett minden bot elképesztően rugalmas, meglepően rövid idő alatt felőrlik a menekülő hal erejét, amely lehet akár kapitális egyed is!

Így görbül a Pellet Feeder egy termetes hal alatt. Rendkívüli rugalmasságának köszönhetően nagyon rövid idő alatt felőrli a menekülő hal erejét
Ez a majd 8 kilós tükrös, kellően próbára tette a felszerelést
Ez a hibátlan nyurgaponty, méltó ellenfele volt a botnak
Csodaszép és nagyon erős halak élnek a tóban

A megnövelt méretű, nagy keménységű SiC gyűrűk biztosítják a távoli, pontos dobásokat. A három különböző erősségű - light (sárga üvegszálas), medium (zöld carbon), heavy (piros carbon) - spicc igazodik a halak kapókedvéhez és a bevetésre váró kosár nagyságához. Az Aggressive Carp botcsaládból hiányzott egy igazi távdobó nagyágyú.

Spro Pellet Feederrövidítésdobósúlyideális feederkosár (üresen!)ideális ólomsúlyideális orsó méretfőzsinórhorogelőkereális dobótávolság
360 Medium Heavy360 MHmax. 100 g25-30 gramm40 gramm400,18 mm0,16 mm55 méter
360 Heavy360 Hmax. 140 g30-35 gramm40-50 gramm500,20 mm0,18 mm65 méter
390 Medium Heavy390 MHmax. 100 g30 gramm40 gramm500,20 mm0,16 mm70 méter
390 Heavy390 Hmax. 140 g35 gramm50 gramm600,22 mm0,18 mm80 méter
420 Heavy420 Hmax. 140 g35 gramm50 gramm600,22 mm0,20 mm90 méter

Az új sorozat megalkotásánál már nem hagytuk ki a számításból a 4,2 méteres hosszt sem! Ezzel a remek bottal már a legtávolabbi (akár 100 métert meghaladó távolságú) haltanyák is elérhetők! A széles méretskálának (3,6; 3,9; 4,2 m) és a különböző erősségű (MH és H) botoknak köszönhetően minden körülményre kínál megoldást, bárki számára elérhető, reális áron!

Jó néhány ponty került közeli ismeretségbe a Pellet feederekkel a horgászat során, majd egy közös fotó elkészítése után boldogan úsztak vissza lakhelyükre!

Írta: Döme Gábor
Ábra: Csörgits Gábor

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.