Fények az úszón, iBite pontyozó úszó

Fények az úszón, iBite pontyozó úszó

Legyen szó akár békéshalazásról, akár úszós készséggel történő ragadozóhal-horgászatról, az Energofish kínálatának újdonságaként berobbant iBite úszók remek lehetőséget nyújtanak nemcsak a fényváltások idején, de bizony a vaksötét éjszakában is.

A nagy, feltűnő bóbitával rendelkező iBite Zander az éjszakai süllőzés legkeresettebb úszója, mely akár a parttól távoli helyeken is kiváló kapásészlelést biztosít

Az iBite széria az úszózás szerelmeseinek kínál nemcsak érdekes, de élménydús megoldást is az éjszakai pecákhoz. A termék ötletét a világítópatronos éjszakai úszós módszer ihlette, a koromsötétben eltűnő úszó látványa, majd egy szebb hal partra segítése rendkívüli emlék lehet, de ehhez elengedhetetlen az, hogy tökéletesen látható legyen a kapást jelző teljes úszórész.

A család legszínesebb modellje a balsafa testű, világító műanyag multicolor antennával ellátott pontyos úszója, az iBite Cigar Neon Red és Green

Éjszaka nagy kihívásokkal nézünk szembe, a sötétség leküzdésére nyújt megoldást a világító antennás iBite úszó, mely a belső felépítésnek köszönhetően ki- és bekapcsolható LED-es antennával kellő megvilágítást nyújt a horgászat teljes idejére. A lelke az a 425-ös típusú elem, mely legalább 40 órás élettartamot garantál.

Fantasztikus látvány az éjszakai feltolós pontykapás, ahogy egyre több világító antennarész emelkedik ki a víz alól
A pontyos Neon Red úszó szétszedett állapotban, a testben lapuló 425-ös típusú elemmel

A Cigar Neon Red úszó antennája az elem behelyezése után rendkívül élénk piros fényt ad ki magából, mely a multicolor antennán igazán impozáns látványt kelt két kapás között is.

A működtetéséhez csavarjuk szét az úszótestet…
… fordítsuk meg az elemet úgy, hogy a tüske szorosan illeszkedjen az antennába…
… majd csavarjuk össze!
Ügyeljünk arra, hogy a beázástól mentesítő gumigyűrű helyzetét ellenőrizzük!

Akár 1-2 órás, hirtelen ötletből fakadó rapid horgászatokhoz is alkalmas ez az úszótípus, az éjjeli pontyozáskor plusz támpontot adó világító úszó nagyban megnövelheti a horgászat sikerfaktorát! A csökkent vagy éppen nulla fényviszonyok miatt elveszített kapások ideje lejárt!
Felszereléséhez több bevált módszer közül is választhatunk. Használhatjuk fixre állítva és csúszó úszóként is.

Az úszórögzítő stopperek használata biztonságos, jól tapadnak, a zsinóron mozgatva az eresztéket oda állítjuk, ahová akarjuk
Szerelhetjük matchbotra is fix úszóként gyorskapocsra

Súlyozásának módját természetesen az adott módszer határozza meg. Feltolósként vagy felfektetősként alkalmazva egy darab fix súlyt válasszunk hozzá, de az iBite érzékenységét a legjobban az osztott súlyozással használhatjuk ki, főleg most, a felmelegedő vizeken, kárászra, keszegre, pontyra.

Egy 4 grammos súllyal szerelve, feltolósként
Mélyebb vízre szánt osztott súlyok (stil), melyek tetszőleges távolságra húzhatók egymástól a mélységmérés után

Az iBite Neon Red és Neon Green pontyos úszók hatféle méretben kaphatók, pontosan 3-4-5-6-8 grammos változatokban.

Finom cucc, nagy élvezet. Érdemes a siker reményében matchbotra szerelni tavasszal a Velencei-tavon is
A világító multicolor apró rezdülése bármikor és bármilyen távolságból látható
Fölösleges még pakolni, a compók ideje következik alkonyat után

Le kell szögezni, hogy az iBite termékek mindegyike a legfrissebb újításkon és fejlesztéseken alapulnak, megkönnyítve, sőt egyenesen érdekesebbé téve a horgászok mindennapjait, és a vízparton eltöltött időt. Úszós horgászat egy egészen más szemszögből! Ki kell, hogy próbáljátok!

Jól látható kapással érkezett a kora esti compó
A java még csak ez után következett!

Forrás: Halmos Mihály

EnergoTeam

 

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.