Hullnak a falevelek

Hullnak a falevelek

Itt van az ősz, itt van újra, ahogy Petőfinek, nekem is az egyik, ha nem a legkedvesebb évszakom az ősz. A természet egy másik arcát mutatja meg számunkra. Vizeink hőmérséklete jelentősen csökken, és igen, végre itt a várva várt márnaszezon is. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy lemenjünk a Dunára és fogjunk pár dunai erőgépet.

A nyáron már sikerült fogni pár márnát és kapitális dévérkeszeget is erről a helyről, igaz, akkor rakóssal próbálkoztam és jó pár kg kaját beszórtam minden egyes alkalommal. A mai napon azonban feederrel vettük üldözőbe a halakat. Az idei brutálisan alacsony vízállás miatt sok minden előkerült az öreglányból, nekünk, horgászoknak azonban a meder feltérképezésére nagyon jó alakalom volt, persze aki vette rá a fáradtságot és fényképekkel megörökítette.

Szép nyári emlék ez a bő 2 kg-os dévér
Kánikulában fogott márna
Még sötétben érkeztünk meg a partra
Kapásra várva
Bekeverés előtt
Csontival dúsítva

A pecára a fagyasztóból kivett 1 kilónyi, korábbról megmaradt vegyes mixet vittem – ha marad etetőanyagom, általában egy zacskóban a fagyasztóba teszem, és ha úgy adódik, el is használom. Volt, hogy hónapok alatt több mint 5 kg gyűlt össze. Először ezt a maradékot pecáztuk el, csak utána kevertük be a Sajtos Bajszost, amit nem kevés csontival tuningoltunk. A por és folyékony aromákat most kihagytuk a keverékből, mondván, ha eszik, akkor úgyis eszik, meg bevallom férfiasan, hanyag módon otthon is felejtettem még a monofil előkezsinórokat is, úgy kellett kérnem a parton.

Az arcomon látszik az „öröm” az első géb megfogása után
Feederek beélesítve
Összesen öten voltunk a parton
Szabi a kis karikán kívül még egy úszót is fogott
Csonticsokor bevetés előtt

A felszerelésem két darab feederből állt. A 0,20 mm-es főzsinórra 0,18 mm-es fonott dobóelőkét kötöttem. Az előke elé még egy 1 mm-es erőgumit iktattam be, hogy a márnák erős kirohanásait valamelyest meg tudjam fékezni… de sajnos nem tudtam. Egy jó kapásom volt a rövid 4 óra alatt, ami egyből vitte az előkémet és a szerelékemet is, ráadásul a kosaram is elakadt a kövekben, Miután beszakadtam, egy kicsit voltam csak ideges. Hal sincs, ráadásul komplett szereléket kell kötnöm. Oh yeah…

Ekkora szilvák jöttek
Horgásztársam spiccei

A szilvaorrúakon kívül pár karikát és dévért sikerült fognunk, sajnos a márnák most nem voltak kapókedvükben, de hát ilyen a horgászat: egyszer fent, egyszer lent. Az ősszel még visszatérünk, ide remélem, nagyobb eredménnyel, amiről szintén olvashattok egy beszámolóban.

Mohó kis ördögök
A sikló is megéhezett
Ezzel a szilvával zártam a mai pecát

Képek: Valics Szabolcs

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.