Bővült a CASIO horgászórák kínálata a Haldorádón

Bővült a CASIO horgászórák kínálata a Haldorádón

Lassan hat éve már, hogy felraktuk az első CASIO órákat a Haldorádó áruházába. A nagy érdeklődés miatt folyamatosan bővítettük kínálatunkat, azonban be kellett látnunk, hogy igény mutatkozik a még komolyabb tudású órákra is, melyek persze szintén segítségünkre lehetnek a horgászatban. Ezeknél az óráknál már alap funkció a légnyomás- vagy hőmérsékletmérés, de számtalan olyan funkciót is találunk bennük, melyek miatt érdemes közelebbről is szemügyre venni ezeket a típusokat.

Korszakunk nagy problémája az időhiány. Mindig csak a rohanás, és amikor végre kikapcsolódásra kerül a sor, nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy tétlenkedjünk. Az idő rohanását legkönnyebben egy karóra segítségével tudjuk realizálni, ez nem újdonság. Az azonban igen, hogy a Casio karórái abban is segítséget nyújtanak, hogy az idő hasznosan teljen. A horgászoknak tervezett Casio órák olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek horgászat vagy más outdoor tevékenység közben értékes adatokkal segíthetnek kihasználni a rendelkezésre álló időt, hiszen az idő a legnagyobb érték!

A horgászoknak szánt funkciók, mint a légnyomás pontos meghatározása vagy a vízhőfok mérése mellett a pontosság természetesen nem kerülhet háttérbe! Az alábbi cikkben megjelenő órák természetesen nem csak vízparton hordhatók, hiszen igazán impozáns kinézetük alkalmassá teszi őket hétköznapi viseletre is. A sportosabb fazontól egészen az elegáns típusig mindenféle rendelkezésre áll.

Casio SGW-100-1VEF és SGW-100-2BER Férfi karóra

A Casio SGW-100-1VEF egy kiváló karóra, mely sok horgász kedvence lehet
A Casio SGW-100-2BER tudásában nem, csak dizájnban különbözik az SGW-100-1VEF modelltől

A Casio SGW-100-1VEF és Casio SGW-100-2BER Férfi karórák főbb technikai jellemzői:

Hidegtűrő konstrukció (-10 °C-ig): Az óra tervezésénél figyelembe vették, hogy az órát nagy hidegben is működtethesse.

Compass - digitális iránytű: Megjelenik egy szimulált iránytű, melyről leolvasható az északi irány valamint a további főégtájak. A kijelzőről leolvasható az irányzék, valamint az északi iránytól való eltérés fokokban kifejezve, az óra járásával megegyezően számolva.

Thermometer – hőmérő: Az órába szerelt hőérzékelő akár a levegő, akár a víz hőmérsékletének a meghatározására használható.

1/100 stopper 1 részidővel: A mérési egység 1/100 másodperc, a maximális mérési idő 24 óra.

Visszaszámláló riasztás ismétléssel: Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.

Világidő: Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.

5 egymástól független napi ébresztés: Az órán 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az ébresztési időpontok elérésekor az óra jelez.

Teljesen automatikus naptár: Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek, sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.

Nap neve jelzése: A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. MON-hétfő, TUE-kedd, WED-szerda, THU-csütörtök, FRI-péntek, SAT-szombat, SUN-vasárnap

3 év várható elemélettartam: A megbízható pontos quartz óraszerkezetet várhatóan három évig működteti a gombelem (CR2016).

ILLUMINATOR (Electro-Luminescent ) háttérvilágítás: Az óra gombnyomásra megvilágítja a számlapot. Az egész számlap megvilágosodik, így könnyen leolvasható akár korom sötétben is a pontos idő.

Edzett kristályüveg: A keményített, edzett kristályüveg kevésbé karcolódik.

Műanyag tokozás: Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.

20 BAR nyomásig fokozottan vízálló: Az óra 20 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, sőt vízi sportokhoz is használható. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.

Műanyag szíj: Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül.

Pontosság: Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb, mint +/- 20 másodperc havonta.

Súly: 55 gramm

Az óra két oldalán kaptak helyet a funkció gombok
Az óra szíján is látszik, hogy meddig vízálló
Fontos tulajdonságokról árulkodnak ezek a feliratok

További információ a CASIO SGW-100-1VEF karóráról

További információ a CASIO SGW-100-2BER karóráról

Casio PRO-TREK PRG-600-1ER Prémium Férfi karóra

A kínálatunkban található Casio órák közös jellemzője, hogy életre tervezett, strapabíró kialakításuk és hasznos funkcióik tökéletes horgászórává teszik őket. Alapvető elvárás, hogy az óra fokozottan vízálló legyen, erős házzal, illetve üveggel rendelkezzen, valamint lehetőséget biztosítson olyan hasznos abiotikus értékek mérésére, melyek hozzásegítik tulajdonosukat az eredményesebb horgászathoz. Ilyen például a légnyomás és a vízhőfok megállapításának lehetősége. Azonban mindez csupán a jéghegy csúcsa az új PRO TREK modelljeink esetében, hiszen sok egyéb kiváló tulajdonsággal is rendelkeznek!

A Casio PRO-TREK PRG-600-1ER  egy komoly, elegáns és hosszú távon 100%-ig megbízható sportóra, mely vízálló műanyagszíjjal készül

A Casio PRO-TREK PRG-600-1ER Prémium Férfi karóra főbb technikai jellemzői:

Compass – Iránytű: Gombnyomásra az óra másodpercmutatója kis ideig az északi irányt jelzi. A digitális kijelzőn az északi iránytól való eltérés jelenik meg.

Altimeter – magasságmérő: Az óra a légnyomás alapján próbálja meghatározni a tengerszint feletti magasságot. Az óra a betáplált ISA ( International Standard

Atmosphere ) adatokat használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat, a pontosabb mérés elérése érdekében. Mérési tartomány: -700 m-től 10.000 m-ig.

Mérési egység: 1 méter.

Barometer – légnyomásmérő: Az órába szerelt precíz nyomásérzékelő szenzor, megméri a légnyomást. A kijelzőről leolvasható a mért légnyomás értéke valamint a légnyomásváltozás grafikon. Ebből következtethet az időjárás változására. Mérési tartomány: 260 hPa-tól 1.100 hPa-ig. Mérési egység: 1 hPa.

Thermometer – hőmérő: Az órába szerelt hőérzékelő akár a levegő, akár a víz hőmérsékletének a meghatározására használható. Mérési tartomány: -10 °C-tól 60 °C-ig.

Mérési egység: 0.1 °C.

Minden apró részletükben tökéletesen kidolgozott, igényes órák

1/100 stopper 1 részidővel: A mérési egység 1/100 másodperc, a maximális mérési idő 100 óra.

Visszaszámláló riasztás: Maximum 1 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.

Világidő: Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.

Napi ébresztés ismétléssel: Az óra minden nap, az ébresztési időpont elérésekor, majd utána többszöri ismétléssel jelez.

Számos hasznos funkció található az órákban, melyek közül a segédszámlapokon választhatjuk ki a számunkra éppen szükségeset

Teljesen automatikus naptár: Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.

Nap neve jelzése: A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. MO-hétfő, TU-kedd, WE-szerda, TH-csütörtök, FR-péntek, SA-szombat, SU-vasárnap

TOUGH SOLAR - a fényenergia működteti:  Az óra fényenergiával működik, sohase kell benne elemet cserélni. Egy teljes feltöltéssel kb. 5 hónapig működik, akár korom sötétben is.

Oldalt található az órák szenzora, ami többek között a légnyomás, illetve a hőmérséklet precíz megállapításában segít
Egy jó horgászórával bármikor megmérhetjük a víz aktuális hőfokát, ezzel pedig igen értékes adatokra tehetünk szert

Töltöttségi szint megjelenítés: Az óra megjeleníti a működését biztosító akkumulátor töltöttségi szintjét.

Teljesen automatikus LED-LIGHT háttérvilágítás: Sötétben ha az órát a szeme felé mozgatja, rövid ideig automatikusan bekapcsol a háttérvilágítás.

Edzett kristályüveg: A keményített, edzett kristályüveg kevésbé karcolódik.

Műanyag tokozás: Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.

10 BAR nyomásig fokozottan vízálló: Az óra 10 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, de kemény vizisportokhoz ( jet-bike, jet-ski, vizisí ) nem ajánlott. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.

Műanyag- vagy szövetszíj: A PRO-TREK PRG-600-1ER óraszíja tartós, vízálló műanyagból készül, míg a PRO-TREK PRG-600YB-3ER óra könnyű szövetszíjjal rögzíthető a csuklóra. Ez a szíj sötétzöld színű és kifejezetten strapabíró!

Méretek: 51.5mm x 51.6mm x 13.4mm (MxSZxV)

Tömeg: 78 gramm

A Casio PRO-TREK PRG-600-1ER karóra egy igényes fa dobozban kerül forgalomba. Kinek ajánljuk ezeket az órákat?

Bárkinek, aki egy komoly, elegáns és hosszú távon 100%-ig megbízható sportórát szeretne magáénak tudni, vagy ajándékozni.

További információ a CASIO PRO-TREK PRG-600-1ER karóráról

CASIO PRG-270-1ER férfi karóra

A sportos órák kedvelőinek szimpatikus választás lehet ez az óra

Compass - digitális iránytű: Megjelenik egy szimulált iránytű, melyről leolvasható az északi irány valamint a további főégtájak. A kijelzőről leolvasható az irányzék, valamint az északi iránytól való eltérés fokokban kifejezve, az óra járásával megegyezően számolva. Mérési tartomány: teljes kör, azaz 360 fok, mérési egység: 1 fok

Altimeter - magasságmérő: Az óra a légnyomás alapján próbálja meghatározni a tengerszint feletti magasságot. Az óra a betáplált ISA (International Standard Atmosphere) adatokat használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat, a pontosabb mérés elérése érdekében. Mérési tartomány: 700-tól 10.000 m-ig, mérési egység: 5 méter

Barometer - légnyomásmérő: Az órába szerelt precíz nyomásérzékelő szenzor megméri a légnyomást. A kijelzőről leolvasható a mért légnyomás értéke, valamint a légnyomásváltozás grafikon. Ebből következtethet az időjárás változására. Mérési tartomány: 260 hPa-tól 1.100 hPa-ig. Mérési egység: 1 hPa

Thermometer - hőmérő: Az órába szerelt hőérzékelő akár a levegő, akár a víz hőmérsékletének a meghatározására használható. Mérési tartomány: -10-tól +60 Celsius fokig. Mérési egység: 0,1 Celsius fok

Fontos szerepet tölt be ez a szenzor
A szenzor által mért adatokat…
… a jobb oldali gombokkal lehet előhozni

1/10 stopper 1 részidővel: A mérési egység 1/10 másodperc, a maximális mérési idő 1000 óra.

Visszaszámláló riasztás: Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.

5 egymástól független napi ébresztés: Az órán 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az ébresztési időpontok elérésekor az óra jelez.

Teljesen automatikus naptár: Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek, sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.

Nap neve jelzése: A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. MO=hétfő, TU=kedd, WE=szerda, TH=csütörtök, FR=péntek, SA=szombat, SU=vasárnap

TOUGH SOLAR - a fényenergia működteti: Az óra fényenergiával működik, sohase kell benne elemet cserélni. Egy teljes feltöltéssel kb. 6 hónapig működik, akár korom sötétben is.

Töltöttségi szint megjelenítés: Az óra megjeleníti a működését biztosító akkumulátor töltöttségi szintjét.

Edzett kristályüveg: A keményített, edzett kristályüveg kevésbé karcolódik.

Műanyag tokozás: Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.

10 bar nyomásig fokozottan vízálló: Az óra 10 bar nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, de kemény vízisportokhoz (jet-bike, jet-ski, vízisí) nem ajánlott. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.

Műanyag szíj: Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül.

Pontosság: Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb, mint +/- 15 másodperc havonta.

Tömege:: 67 gramm

 

Ezzel a gombbal aktiválható…
… a háttérvilágítás
A szálcsiszolt hátlapot igényes gravírozás díszíti

További információ a CASIO PRG-270-1ER férfi karóráról

 

CASIO SGW-1000-2BER férfi karóra

Igazán mutatós ez a karóra

Hidegtűrő konstrukció (-10 °C-ig ): Az óra tervezésénél figyelembe vették, hogy az órát nagy hidegben is működtethesse.

Compass – digitális iránytű: Megjelenik egy szimulált iránytű, melyről leolvasható az északi irány, valamint a további főégtájak. A kijelzőről leolvasható továbbá az irányzék, valamint az északi iránytól való eltérés fokokban kifejezve, az óra járásával megegyezően számolva. Mérési tartomány: 0°-tól 359°-ig, Mérési egység: 1°

Altimeter – magasságmérő: Az óra a légnyomás alapján próbálja meghatározni a tengerszint feletti magasságot. Az óra a betáplált ISA ( International Standard Atmosphere ) adatokat használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat, a pontosabb mérés elérése érdekében. Mérési tartomány : -700 m-től 10.000 m-ig, Mérési egység : 1 méter

Barometer – légnyomásmérő: Az órába szerelt precíz nyomásérzékelő szenzor, megméri a légnyomást. A kijelzőről leolvasható a mért légnyomás értéke valamint a légnyomásváltozás grafikon. Ebből következtethet az időjárás változására. Mérési tartomány: 260 hPa-tól 1.100 hPa-ig, Mérési egység: 1 hPa

Thermometer – hőmérő: Az órába szerelt hőérzékelő akár a levegő, akár a víz hőmérsékletének a meghatározására használható. Mérési tartomány : -10 °C-tól 60 °C-ig, Mérési egység : 0.1 °C

1/10 stopper 1 részidővel: A mérési egység 1/10 másodperc, a maximális mérési idő 1000 óra.

Visszaszámláló riasztás: Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.

Világidő: Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.

5 egymástól független napi ébresztés ismétléssel: Az órába 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az óra minden nap, az ébresztési időpont elérésekor, majd utána többszöri ismétléssel jelez.

Teljesen automatikus naptár: Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.

Nap neve jelzése: A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. MO-hétfő, TU-kedd, WE-szerda, TH-csütörtök, FR-péntek, SA-szombat, SU-vasárnap

Merülő elem figyelmeztető jelzés: Ha az óra működését biztosító elem feszültsége lecsökken, az óra figyelmeztető jelzést küld.

Automatikus LED-LIGHT háttérvilágítás: Sötétben ha az órát a szeme felé mozgatja, rövid ideig automatikusan bekapcsol a háttérvilágítás.

Égtájlünetta: Az órán a lünettát az északi irányra tekerheti, így a többi égtáj is könnyedén megállapítható.

Műanyag tokozás: Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.

10 BAR nyomásig fokozottan vízálló: Az óra 10 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, de kemény vízi sportokhoz (jet-bike, jet-ski, vízisí) nem ajánlott. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.

Műanyagszíj: Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül.

Pontosság: Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb, mint +/- 15 másodperc havonta.

Méretek: 54.1 mm x 54.7 mm x 15.3 mm (MxSZxV)

Tömeg: 53 gramm

Fontos szerepet tölt be ez a szenzor
A funkciók állításához a jobb oldali gombokat kell használni
Ezek a funkciók az óraszíjon is fel vannak tüntetve
Az óra 10 BAR-ig vízálló
Sötétben is használható
Ízléses dobozban kerül forgalomba

További információ a CASIO SGW-1000-2BER férfi karóráról

CASIO SGW-450H-2BER és CASIO SGW-450HD-1BER férfi karóra

Az SGW-450H-2BVER műanyag szíjjal készül
De készül belőle picit más dizájnnal, fém szíjas verzió is

Hidegtűrő konstrukció (-10 °C-ig ): Az óra tervezésénél figyelembe vették, hogy az órát nagy hidegben is működtethesse.

Altimeter – magasságmérő: Az óra a légnyomás alapján próbálja meghatározni a tengerszint feletti magasságot. Az óra a betáplált ISA ( International Standard Atmosphere ) adatokat használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat, a pontosabb mérés elérése érdekében. Mérési tartomány : -700 m-től 10.000 m-ig, Mérési egység : 5 méter

Barometer – légnyomásmérő: Az órába szerelt precíz nyomásérzékelő szenzor, megméri a légnyomást. A kijelzőről leolvasható a mért légnyomás értéke valamint a légnyomásváltozás grafikon. Ebből következtethet az időjárás változására. Mérési tartomány: 260 hPa-tól 1.100 hPa-ig, Mérési egység: 1 hPa

Thermometer – hőmérő: Az órába szerelt hőérzékelő akár a levegő, akár a víz hőmérsékletének a meghatározására használható. Mérési tartomány: -10 °C-tól 60 °C-ig, Mérési egység : 0.1 °C

1/100 stopper 1 részidővel: A mérési egység 1/100 másodperc, a maximális mérési idő 24 óra.

Visszaszámláló riasztás: Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.

Világidő: Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.

5 egymástól független napi ébresztés ismétléssel: Az órába 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az ébresztési időpont elérésekor az óra jelez.

Teljesen automatikus naptár: Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.

Nap neve jelzése: A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. MO-hétfő, TU-kedd, WE-szerda, TH-csütörtök, FR-péntek, SA-szombat, SU-vasárnap

3 év várható elemélettartam: az órában olyan tartós elem van, melyre a gyártó 3 év élettartamot állapít meg. (CR2016)

ILLUMINATOR (Electro-Luminescent) háttérvilágítás: az óra gombnyomásra megvilágítja a számlapot. Az egész számlap megvilágosodik, így könnyen leolvasható akár korom sötétben is a pontos idő.

Domború csiszolás: az óra üvege domborított, így nagyobbnak látja a számlapot és a kijelzőt.

Műanyag tokozás: Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.

10 bar nyomásig fokozottan vízálló: Az óra 10 bar nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, de kemény vízisportokhoz (jet-bike, jet-ski, vízisí) nem ajánlott. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.

Az óra 10 bar nyomásig ellenáll a víz nyomásának
Néhány tulajdonságot az óra szíjára is ráírtak...
...melynek szenzorai az óra jobb...
...illetve bal oldalán találhatók
Az SGW-450HD-1BER fém szíjjal készül

További információ a CASIO SGW-450H-2BER férfi karóráról

További információ a CASIO SGW-450HD-1BER férfi karóráról

CASIO SGW-400H-1BVER férfi karóra

Az SGW-400H-1BVER tökéletes társ a horgászatok alatt

Szerkezet: analóg-digitális.

Energiaellátás: elem.

Elem élettartam: az órában olyan tartós elem van, melyre a gyártó 3 év élettartamot állapít meg.

(CR2016)

Műanyag tok acél rámával: Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül. Egyes részei acél borítással védettek.

Szíj anyaga: Rugalmas műanyag.

Háttérvilágítás: gombnyomásra a karóra számlapját beépített led világítja meg, így sötétben is könnyen leolvasható a pontos idő.

Vízállóság: 100 m. A karóra 10 Bar nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni, minden további nélkül lehet az órában, de keményebb vízi sportokhoz, és búvárkodáshoz nem ajánlott. Megfelel az ISO 2281 szabványban leírtaknak.

1/100 Stopper: a karóra időmérési egysége 1/100 ezredmásodperc. A maximális mérési idő 24 óra.

Öt, egymástól független kombinált ébresztés: megadhatja az ébresztési időpont mellett a hónapot és a napot is. Beállítható továbbá havi, havonként, napi, és dátumriasztás is. A karóra tehát a megadott időpontban hangjelzést ad.

Naptár: a beépített automata naptár, automatikusan váltja a dátumot, észleli a szökőéveket, valamint kijelzi a napokat is. MO=hétfő, TU=kedd, WE=szerda, TH=csütörtök, FR=péntek, SA=szombat, SU=vasárnap

Magasságmérés: a karóra a légnyomás változásából próbálja meghatározni az aktuális magasságot. Az óra a betáplált Standard International Atmosphere adatait használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat a pontosabb mérés érdekében. Mérési tartomány: -700 m-től 10000 m-ig.

Hőmérő: a karóra beépített hő érzékelő segítségével képes meghatározni akár a levegő, akár a víz aktuális hőmérsékletét. Mérési egység: -10-től +60 Celsius fokig.

Légnyomásmérő: a karórába szerelt precíz légnyomásmérő szenzor segítségével, az óra képes meghatározni az aktuális légnyomást.

Világidő kijelzés: a karóra a betáplált városkód alapján képes meghatározni az adott zónaidőt.

12/24 időkijelzés: a pontos idő 12 illetve 24-es formátumban jeleníthető meg.

Ide építették be a légnyomást és hőmérsékletet mérő szenzort
Ez az óra tényleges vízálló
Sötétben is eligazodunk a nagyméretű „kijelzőn”

További információ a CASIO SGW-400H-1BVER férfi karóráról

CASIO SGW-300H-1AVER férfi karóra

Szerkezet: analóg-digitális.

Energiaellátás: elem.

Elem élettartam: az órában olyan tartós elem van, melyre a gyártó 3 év élettartamot állapít meg.

Műanyag tok: a karóra tokja könnyű műanyagból készült.

Szíj anyaga: Rugalmas műanyag.

Háttérvilágítás: gombnyomásra a karóra számlapját beépített led világítja meg, így sötétben is könnyen leolvasható a pontos idő.

Vízállóság: 100 m. A karóra 10 Bar nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni, minden további nélkül lehet az órában, de keményebb vízi sportokhoz, és búvárkodáshoz nem ajánlott. Megfelel az ISO 2281 szabványban leírtaknak.

1/100 Stopper: a karóra időmérési egysége 1/100 ezredmásodperc. A maximális mérési idő 24 óra.

Öt, egymástól független kombinált ébresztés: megadhatja az ébresztési időpont mellett a hónapot és a napot is. Beállítható továbbá havi, havonként, napi, és dátumriasztás is. A karóra tehát a megadott időpontban hangjelzést ad.

Naptár: a beépített automata naptár, automatikusan váltja a dátumot, észleli a szökőéveket, valamint kijelzi a napokat is. MO=hétfő, TU=kedd, WE=szerda, TH=csütörtök, FR=péntek, SA=szombat, SU=vasárnap

Magasságmérés: a karóra a légnyomás változásából próbálja meghatározni az aktuális magasságot. Az óra a betáplált Standard International Atmosphere adatait használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat a pontosabb mérés érdekében. Mérési tartomány: -700 m-től 10000 m-ig.

Hőmérő: a karóra beépített hő érzékelő segítségével képes meghatározni akár a levegő, akár a víz aktuális hőmérsékletét. Mérési egység: -10-től +60 Celsius fokig.

Légnyomásmérő: a karórába szerelt precíz légnyomásmérő szenzor segítségével, az óra képes meghatározni az aktuális légnyomást.

Világidő kijelzés: a karóra a betáplált városkód alapján képes meghatározni az adott zónaidőt.

Zónaidő: a karórában beállítható egy tetszőleges időzóna, mely párhuzamosan leolvasható az aktuális idő mellett.

12/24 időkijelzés: a pontos idő 12 illetve 24-es formátumban jeleníthető meg.

Méretek:
49.2 mm x 50 mm x 14.1 mm (MxSZxV)

Tömeg:
100 gramm

Elegáns és sportos megjelenésű Casio óra, kiváló ár/érték aránnyal
Masszív, strapabíró kialakítás és számos hasznos funkció jellemzi
A horgászok számára nagy előny, hogy könnyedén mérhető vele a légnyomás, illetve a levegő, vagy a víz hőfoka
Gombnyomással narancssárga színű háttérvilágítás kapcsolható rajta
Ez a típus (is) rozsdamentes acél hátlappal rendelkezik és 10 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának

Kinek ajánljuk ezt az órát? Bárkinek, aki egy komoly, sportos és hosszú távon 100%-ig megbízható sportórát szeretne magáénak tudni, vagy ajándékozni.

További információ a CASIO SGW-300H-1AVER férfi karóráról

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: