Ajándék ötletek horgászoknak - Azoknak, akik az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást

Ajándék ötletek horgászoknak - Azoknak, akik az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást

A korábbi évek tapasztalatai, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok megvásárlását. Ebben az írásban olyan ajándékötleteket kívánunk bemutatni, melyeknek bárki örülne. Így aki abszolút tanácstalan, hogy mit adjon szeretteinek, az válasszon az írásban szereplő termékek közül! Ha legkésőbb 2020. december 18-án, pénteken 14:00 óráig leadják megrendelésüket, ezeket a csomagokat még megkapják karácsony előtt!!!

HALDORÁDÓ Hidegvízi method csomag

Bemutatjuk a Haldorádó Hidegvízi method csomagot, amely a nevéhez hűen olyan termékekből áll, amik a hideg vízi, elsősorban finom method pontyhorgászatok során növelhetik eredményességünket! Található benne csábító etetőanyag, micro pellet, csali, valamint kétfajta ízes aroma is. Nem maradhattak ki a hasznos végszerelék-elemek sem, ezeket ebben az esetben egy L-es méretű, 45 grammos Vario Method Feeder kosár és egy csomag (2 db) komplett, készre kötött csalitüskés horogelőkéket tartalmazó SpéciMethod Rig képviseli. Ezekkel gyakorlatilag minden adottá válik a horgászathoz, a végszereléket mindössze egyetlen kötéssel kell rögzíteni a zsinórhoz, fel kell csalizni, s máris bevethető! És hogy miben keverjük be az etetőanyagot, hol tárolhatjuk a csalit? A szettben található egy 10 liter űrtartalmú, csalizó tálcával kiegészített Haldorádó vödör, így erre is kínálunk megoldást!

A szett pontos tartalma:
- 1 csg Haldorádó Fluo Energy - Fekete Erő
- 1 doboz Haldorádó Fluo Micro Method Feed Pellet - Vörös Gyümölcs
- 1 db Haldorádó Fluo Flavor - Fekete Erő
- 1 db Haldorádó CSL Tuning - Tenger Kincse
- 1 doboz Haldorádó SpéciCorn - Eper
- 1 db By Döme TEAM FEEDER Vario Method Feeder kosár L 45 gramm
- 1 db Haldorádó SpéciMethod Rig 7 mm-es tüskével
- 1 db Haldorádó Vödör csalizó tálcával 10 l
- 1 db Haldorádó Ovális Matrica Csobbanás

Feeder horgászoknak kiváló ajándék

Bővebb információ a HALDORÁDÓ Hidegvízi method csomagról: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Téli távdobó method csomag

Bemutatjuk a Haldorádó Téli távdobó method csomag szettet, amely a nevéhez hűen olyan termékekből áll, amik a hideg vízi távdobó pontyhorgászatok során növelhetik eredményességünket! Található benne csábító etetőanyag, micro pellet, csali, valamint aroma is. Nem maradhattak ki a hasznos végszerelék-elemek sem, ezeket ebben az esetben egy XL-es méretű, 65 grammos Dart Feeder kosár és egy csomag (2 db) komplett, készre kötött csalitüskés horogelőkéket tartalmazó SpéciMethod Rig képviseli. Ezekkel gyakorlatilag minden adottá válik a horgászathoz, a végszereléket mindössze egyetlen kötéssel kell rögzíteni a zsinórhoz, fel kell csalizni, s máris bevethető! És hogy miben keverjük be az etetőanyagot, hol tárolhatjuk a csalit? A szettben található egy 10 liter űrtartalmú, csalizó tálcával kiegészített Haldorádó vödör, így erre is kínálunk megoldást!

A szett pontos tartalma:
- 1 db Haldorádó Dart XL 65 gramm
- 1 db By Döme TEAM FEEDER Long Cast Method Feeder töltőszerszám XL
- 1 db Haldorádó SpéciMethod Rig 10 mm-es tüskével
- 1 doboz Haldorádó Quatro Fluo Pop Up 8 mm
- 1 csg Ready Method Winter
- 1 db Haldorádó CSL Tuning - Fagyos Ponty
- 1 doboz Haldorádó Fluo Micro Method Feed Pellet - Fagyos Ponty
- 1 csg Haldorádó Micro Pellet - Mézes Pálinka
- 1 db Haldorádó Vödör csalizó tálcával 10 l
- 1 db HALDORÁDÓ Ovális Matrica Csobbanás

Aki ezt a csomagot megkapja, biztos, hogy örülni fog neki

Bővebb információ a HALDORÁDÓ Téli távdobó method csomagról: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Gyermekhorgász ajándékcsomag

Ez a csomag gyermekeknek, illetve kezdő horgászoknak lehet jó ajándék.

Bemutatjuk a Haldorádó Gyermekhorgász ajándékcsomagot, amiben az ifjú horgászpalánták egy komplett pontyos végszerelék minden elemét megtalálhatják, ráadásul emellé most egy csomag kosárba gyúrható csábító etetőpelletet és egy csalizó tálcával ellátott 5 liter űrtartalmú vödröt is adunk, hogy ez előbbit könnyedén elkészíthessék. Végezetül nem maradhatott ki a csomagból a Haldorádó kék baseballsapka sem, amit minden lelkes gyermekhorgász büszkén viselhet a vízparton és az utcán egyaránt.

A szett pontos tartalma:
- 1 db Haldorádó Pellet Pack - Mézes Pálinka
- 1 db Haldorádó Dart L 30 g
- 1 db By Döme TEAM FEEDER Long Cast Method Feeder töltőszerszám L
- 1 db Haldorádó Feeder gyorskapocs gyöngy
- 1 db Haldorádó SpéciMethod Rig 10 mm-es tüskével
- 1 db Haldorádó Vödör csalizó tálcával 5 liter
- 1 db Haldorádó 5P Feeder baseball sapka
- 1 db HALDORÁDÓ Ovális Matrica Csobbanás

Ezt a csomagot gyermekek, illetve kezdő horgászok megajándékozásához állítottuk össze

Bővebb információ a HALDORÁDÓ Gyermekhorgász ajándékcsomagról: ugrás az áruházba

GARMIN Striker Cast GPS

Találd meg könnyedén és fogd ki a halakat az ellenálló STRIKER Cast mélységmérővel. Csak dobd be akár 60 méterre, majd tekerd vissza, hogy szonárképet kapj okostelefonodon vagy táblagépeden.

Miért találgatnád a halak helyét? A könnyen értelmezhető szonárkép megmutatja, pontosan hol vannak. Kapcsold össze az ingyenesen letölthető alkalmazással Apple® vagy Android™ mobil készülékeddel. Gyors és könnyű az üzembehelyezés. Percek alatt készen állhatsz a horgászatra. Dobj messzire, horgássz mélyebben. A jeladó akár 60 méteres távolságból is működik. Horgássz, ahogy szeretsz. A beépített GPS segítségével 30 cm-es vonalazással készíthetsz saját Quickdraw horgásztérképeket, így biztosan tudni fogod, hol volt nagyszerű kapásod. A Quickdraw térképeket másokkal is megoszthatod.Választhatsz a hagyományos 2D nézet és a lékhorgászatnál szokásos villanó között. Tovább kint maradhatsz, mivel akár 10 órán át is működik akkumulátorról. A könnyedén használható STRIKER Cast folyamatosan közvetíti a telefonos felületre a szonárképet. A beállítás rendkívül egyszerű, a megjelenített képen pedig jól értelmezhetőek a halak és az egyéb, víz alatti objektumok. Töltsd le az ingyenes alkalmazást Apple vagy Android okoskészülékedre. Add hozzá a STRIKER Cast szonárodat. Indulj horgászni! A STRIKER Cast szonár édes- és sósvízben is használható (akár lékhorgászatra is), éles képen mutatja a halakat és víz alatti objektumokat. Ezen felül a vízhőfokot is mutatja. Könnyedén elérhetsz akár 30 cm-es léptékű térképeket az online Quickdraw felületről, így biztosan tudni fogod, hol volt nagyszerű kapásod. Választhatod a könnyedén értelmezhető 2D-s hagyományos képet, vagy a lékhorgászatnál ideális villanó üzemmódot. Ezek finomhangolását is elvégezheted érzékenységre, hatósugárra és számos egyéb opcióra. Hogy még egyszerűbb legyen a szonár használata, kapcsold be a hal szimbólumokat, ezáltal láthatod a halak helyét és mélységét. Így azért könnyebb bedobni a csalit.

Ez az ellenálló, IPX6 és IPX7 szabvány szerint vízálló, pehelysúlyú szonár hosszútávra készült és könnyedén bedobható 9 kg-os vagy erősebb damillal. Hogy energiát takarítson meg, a STRIKER Cast automatikusan bekapcsol, ha vizet ér, majd kikapcsol, ha kikerül a vízből. Hogy meddig tudsz horgászni? A belső, USB-vel tölthető akkumulátor akár 10 órán át is működik a töltések között.

Ár/érték arányban verhetetlen ez a halradar

Bővebb információ a GARMIN Striker Cast GPS halradarról: ugrás az áruházba

CASIO WSC-1250H-2AVEF férfi karóra

A kínálatunkban található Casio órák közös jellemzője, hogy életre tervezett, strapabíró kialakításuk és hasznos funkcióik tökéletes horgászórává teszik őket. Alapvető elvárás, hogy az óra fokozottan vízálló legyen, erős házzal, illetve üveggel rendelkezzen, valamint lehetőséget biztosítson olyan hasznos abiotikus értékek mérésére, melyek hozzásegítik tulajdonosukat az eredményesebb horgászathoz. Ilyen például a légnyomás és a vízhőfok megállapításának lehetősége. Azonban mindez csupán a jéghegy csúcsa az új PRO TREK modelljeink esetében, hiszen sok egyéb kiváló tulajdonsággal is rendelkeznek!

A Casio WSC-1250H-2AVEF férfi karóra főbb technikai jellemzői: 

Holdfázis adatok
Tetszőlegesen megadott időpontra az óra kiszámolja a hold korát és grafikusan megjeleníti a holdfázist.

Horgász üzemmód
Az óra ajánlatot tesz az ideális horgász - "peca" időpontra, melyet a holdfázis és árapály adatokból számol ki, mivel a Hold állása befolyásolja az halak "étkezési szokásait". Az ideális időpont eljövetelekor a FISH felirat villog a kijelzőn.

1/100 stopper 1 részidővel
A mérési egység 1/100 másodperc, a maximális mérési idő 24 óra.

Visszaszámláló riasztás ismétléssel
Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez. Automatikus ismétlés is bekapcsolható, ekkor az óra a nulla elérésekor automatikusan újra indítja a visszaszámlálást.

Zónaidő
Egy tetszőlegesen beállított időzóna ideje leolvasható az óráról.

3 egymástól független kombinált ébresztés
Az ébresztési időpont mellett a hónapot és a napot is megadhatja. Választhat havi, havonkénti vagy napi ébresztést esetleg dátum riasztást is. Az ébresztési időpont elérésekor az óra jelez.

Teljesen automatikus naptár
Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek, sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.

Nap neve jelzése
A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése.
MO-hétfő, TU-kedd, WE-szerda, TH-csütörtök, FR-péntek, SA-szombat, SU-vasárnap

3 év várható elemélettartam
A megbízható pontos quartz óraszerkezetet várhatóan három évig működteti a gombelem (CR1220).

LED-es világítás
Az óra gombnyomásra megvilágítja a kijelzőt.

Műanyag tokozás
Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.

10 BAR nyomásig fokozottan vízálló
Az óra 10 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, de kemény vízisportokhoz (jet-bike, jet-ski, vizisí) nem ajánlott. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.

Műanyagszíj
Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül.

Pontosság
Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 30 másodperc havonta.

Méretek:
CASIO WSC-1250H-2A - 47.9 x 48.6 x 14.0 mm (MxSZxV)

Súly:
CASIO WSC-1250H-2A - 42 gramm

Ezt a modellt bárkinek szívesen ajánljuk, aki egy kedvező árú, de hosszú távon 100%-ig megbízható sportórát szeretne magáénak tudni, vagy ajándékozni

Bővebb információ: a CASIO WSC-1250H-2AVEF férfi karóráról: ugrás az áruházba

GARMIN Instinct Solar Tactical karóra

A saját utad járod, így az Instinct Solar GPS-es okosórát is úgy alkottuk meg, hogy elkísérjen rajta - bármerre is vezessen. Korábban elképzelhetetlen akkumulátoros üzemidő a napelem segítségével. Katonai szabványok szerint ellenálló, így nyugodtan használhatod. GPS, GLONASS és Galileo. A 3 legjobb barátod a vadonban. Eddz okosabban a beépített sportprofilokkal. Értesítések okostelefonodról közvetlenül a csuklódon. Csinálj még többet, tölts kevesebbet. Akár 54 napos üzemidő okosóra módban.

ELLENÁLLÓNAK KÉSZÜLT

Szálerősített polimer tokozás, kémiailag erősített, karcálló Corning® Gorilla® glass és a nap energiáját is hasznosító akkumulátorával egy olyan eszköz született, ami rendkívül strapabíró.

BÁTORNAK KÉSZÜLT

Rejtőzködő színek, nagy kontrasztú kijelző és célszerű kialakítás hívta életre ezt a szokatlan okosórát, ami elkísér minden küldetésre.

Szakíts a megszokásokkal

NAPFÉNNYEL TÁPLÁLT AKKUMULÁTOR

A napfény függvényében változik az amúgy is kiemelkedő akkumulátoros üzemidő, mely még többet enged felfedezni a nap alatt.

MILITARY STANDARD 810

Az Instinct az amerikai katonaság 810-es szabványa szerint hő-, rázkódás- és vízálló (100 méteren fellépő nyomásig).

ENERGIAMENEDZSER

Láthatod, hogyan befolyásolják a szenzorok és beállítások órád energiafogyasztását, így menet közben végezhetsz módosításokat, melyekkel megnövelheted az élettartamot.

Az elvárt dolgokon túl...
ÉJJELLÁTÓ KOMPATIBILIS

Válts egyszerűen a nappali és éjszakai mód között, mely módban éjjelátóval is olvasható a képernyő.

REJTETT ÜZEMMÓD

Légy láthatatlan. Ebben az üzemmódban az óra nem tárol új adatokat, lekacsolja a vezeték nélküli technológiákat és nem osztja meg a GPS helyzetet.

KETTŐS HELYFORMÁTUM

Könnyedén egyeztetheted helyzeted a többiekkel, mivel egyszerre láthatod azt UTM és MGRS formátumban.

KIVETÍTETT ÚTVONALPONTOK

Mindig tudni fogod a visszavezető utat, csak rögzítsd a túra elején.

JUMPMASTER ÜZEMMÓD

Számítst ki katonai szabványok szerint az ugráspontodat, melyet követően könnyedén navigálhatsz a célodhoz.

Eddz okosabban.

SPORTALKALMAZÁSOK

Az előre betöltött tevékenységi profilok szörfözésre, úszásra, futásra, biciklizésre, túrázásra, evezésre, síelésre és számos másra biztosítanak lehetőséget.

CSUKLÓN MÉRT SZÍVRITMUS

Szívritmus információ1 akár pihenés közbeni riasztásokkal is, ha túl alacsony vagy magas értékekre. Láthatod, mennyire dolgozik a szíved edzés közben, akár a víz alatt is.

PULZOXIMÉTER

Magassági akklimatizálódásért vagy alvásfigyeléshez a pulzoximéter2 fénysugarakat használ, amikkel elemzi, mennyire hatékonyan használja fel tested az oxigént.

STRESSZFIGYELÉS

A szívritmus változásából kiszámolható tested stressz-szintje, így látható, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott vagy stresszes napod van.

Body Battery™ energiamonitor

Optimalizáld tested energiatartalékait a szívritmus variabilitás, stressz, alvás és egyéb adatokat felhasználva, így láthatod mikor vagy edzésre kész vagy mikor célszerű pihenned.

Bízz az ösztöneidben, de bizonyosodj is meg róluk.

Multi-GNSS műholdvevő

Több műholdrendszer használatával (GPS, GLONASS és Galileo) még a rossz rálátási körülmények között is több műholdat láthatsz, mint csupán a GPS-t használva.
ABC érzékelők

Navigációkor az ABC érzékelők segítenek (magasságmérő, barométer, iránytű), így tudni fogod milyen magasan vagy, milyen időjárásváltozás várható és a 3 tengelyes iránytűvel a pontos irányt is láthatod.

TRACBACK® ÚTVONALVEZETÉS

Könnyedén visszatalálhatsz a kiindulóhelyre utazásod során, mivel ez a funkció visszanavigál a kaland elejére.

Maradj kapcsolódva.

OKOS ÉRTESÍTÉSEK

Fogadj e-maileket, szöveges üzeneteket, értesítéseket az órádon, ha arra alkalmas telefonnal használod.

PÁROSÍTSD MŰHOLDAS KOMMUNIKÁTORRAL

Ha összekapcsolod Instinct órádat inReach® készülékkel (külön vásárolható, további előfizetés szükséges), üzeneteket fogadhatsz, SOS értesítést küldhetsz a GEOS 24/7 vészhelyzeti szolgáltatónak.

NAPTÁR NÉZET

Kiváló sport okosóra, mely napenergiával (is) töltődik

Bővebb információ a GARMIN Instinct Solar Tactical karóráról: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Outdoor Halfüstölő ajándék fűrészporral

A halfüstölésnek nagy hagyományai vannak Nyugat-Európában. Ez egy speciális eszköz, amellyel kis helyen, rövid idő alatt rendkívül finom étket lehet elkészíteni. Akár fél óra alatt is el lehet készíteni ezzel az eszközzel egy igazi ínyenc csemegét. A füstölő rozsdamentes (saválló) anyagból készül praktikusan (kis) helyen szállítható és higiénikusan tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is felfüstölhetők benne, de egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. A füstölő 2 db denaturált szesszel működő égőfejjel üzemel, ezek természetesen tartozékai az általunk kínált halfüstölőnek. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek fűrészpor, füstölőpor és pác só használatával, nem hétköznapi csemegét készíthetünk.

A halfüstölő mellé most ajándékba adunk 2 csomag fűrészport.

A horgászat alatt kifogott halak is felfüstölhetők benne, de egyéb húsok elkészítésére is alkalmas

Bővebb információ a ENERGOTEAM Outdoor Halfüstölő ajándék fűrészporral: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Outdoor Lucky Laker Wifi Okos Halradar + Ajándék süllő párna

Komplett halradar, vagy kiváló minőségű szonár egy okostelefonnal kombinálva? A megoldás: LUCKY LAKER!!!

Figyelem! Telefonokhoz és tabletekhez, átalakító használata szükséges lehet. Voltak már próbálkozások a vezeték nélküli halradarok átültetésére okostelefonra, de a bluetoothos megoldás miatt a kapcsolat nem volt megbízható és a hatótávolság is kicsi volt.

Így a megfelelő adatátvitelhez Wifi jelet kellett alkalmazni, melyen a  LUCKY LAKER működése is alapul.

Első lépésben töltsük le okostelefonunkra, vagy tabletünkre a szonárhoz kapcsolódó alkalmazást, melyet hitelesítés után már használhatunk is (ehhez írjuk be az alkalmazások áruházában, hogy "wifi fish finder 5.0" ).
A szonárt juttassuk a feltérképezni kívánt vízterületre. Ennek legegyszerűbb módja, a horgászbottal történő bejuttatás.

A képernyőnk felbontásának függvényében igen részletes képet kapunk a mederviszonyokról, a meder anyagáról és az akadókról.
Rengeteg beállítási lehetőség áll rendelkezésünkre, úgy mint az érzékenység, a megjelenítés színe, vagy a vízhőmérséklet. Látható a jeladó töltöttségi szintje, belenagyíthatunk a részletekbe, így rendelkezik számos olyan tulajdonsággal, ami a komoly halradarokra jellemző.

Hatótávolság:  50-100 m
iOS, Android platform támogatott
Mélység tartomány: 0,6 - 45 m
Szenzor látószöge: 90 fok
Tölthető akkumulátor,
Működési idő: 5 óra ( teljes feltöltéssel )
Tartozékok: autós töltő, töltőkábel, hálózati adapter, neoprene hordzsák, 2-2 db fedél, nappali és éjjeli horgászathoz Az applikáció itt érhető el: LETÖLTÉS! Töltsd le a wifi erősítő használati útmutatóját innen.

Szettünk tartalmaz egy igazán egyedi Süllő párnát is, ezáltal összeállításunk kortól függetlenül, akár ajándéknak is kitűnő alternatívát jelent, bármely horgász részére.

Ehhez a radarhoz most ajándékba adunk egy halpárnát

Bővebb információ az ENERGOTEAM Outdoor Lucky Laker Wifi Okos Halradar + Ajándék süllő párnáról: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Halas párna

Az élethű, hal alakú párnáink bármelyike tökéletes ajándék lehet akár horgászó gyermekeknek, akár felnőtteknek. Ezek a kiegészítők rendszerint a horgászok otthonait díszítik, és remek kellékeivé válnak a nappaliknak, hálószobáknak. Az igényes grafikával megnyomott, valós méretű halak a horgásztanyák és vízparti nyaralók vicces kiegészítőjeként is szolgálhatnak, például, ha nem sikerült halat fogni, akkor a párnákkal pózolva is vidám képek készíthetőek. Ajándékozza meg horgász ismerőseit vagy szeretteit a népszerű párnák valamelyikével! A választék mostanra igen széles, többfajta méretű és színű ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, óriás viza, fekete sügér, tengeri ragadozó, akváriumi díszhal, pirája és két mesehős változatban kapható.

Az élethű halas párnáink választéka mostanra igen széles, bárki megtalálhatja köztük a számára leginkább szimpatikus változatot

Íme, a halas párna kínálatunk teljes választéka: ugrás a halpárnákhoz

HALDORÁDÓ Ajándékutalvány

Ajándékozni szeretne, de nem tudja, hogy mi lenne a legjobb? Nem elég jártas a horgászatban, nem tudja, minek örülne a kedvese vagy barátja, családtagja? Ha így van, akkor nem kell mást tennie, mint megrendelni az Önnek megfelelő összegű ajándékutalványt vagy utalványokat.

Ha igazán tanácstalan, akkor ajándékozzon utalványt!

Bővebb információ a HALDORÁDÓ Ajándékutalványról: ugrás az áruházba

Bujáki Géza - Nagypontyhorgászatom

Ezzel a könyvvel a kapitális halak becserkészéséhez és horogra kerítéséhez nyújt segítséget a szerző kétszáz oldalas terjedelemben. Több száz fénykép és rengeteg grafika színesíti a könyvet, melyek jól áttekinthetően adják át a részletes mondanivalót. A szelektív horgászathoz nélkülözhetetlen széleskörű tudással gazdagodhatunk a könyv elolvasása után, melyben a tapasztalt pontyhorgász rávilágít arra a tényre, hogy nem szabad elvesznünk a receptek kavalkádjában, inkább koncentráljunk a lényegre és az elveket szem előtt tartva kutassuk a lehető legegyszerűbb megoldásokat.

Ez a könyv a kapitális halak becserkészésében és horogra kerítésében nyújt segítséget

Bővebb információ a Bujáki Géza - Nagypontyhorgászatom című könyvről: ugrás az áruházba

Szabó Péter - Horgász ABC

A horgászatot az egyik legmegnyugtatóbb időtöltésnek tartják, amely ráadásul az egészségünket is kényezteti. Ez a sport számtalan rendkívüli kalandban is részesítheti azt, aki belevág: ennek lehetőségeit, hivatalos és gyakorlati teendőit, hazánk legérdekesebb és legsikeresebb horgászhelyeit számos recept, élmény és kép segítségével ismerheti meg ebből a kiadványból.

Kezdő horgászoknak kiváló ajándék lehet!

Bővebb információ a Szabó Péter – Horgász ABC-ről: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Vicces táblák

Számtalan témában, így természetesen horgászatra vonatkozóan is gyártanak olyan fatáblákat, melyek „bölcs” és vicces feliratokat tartalmaznak. Nagyon sokan kedvelik ezeket a táblákat, büszkén akasztják ki otthonuk vagy irodájuk falára. Horgász témájú táblák közül most négyet vettünk fel kínálatunkba. Karácsonyra ez különösen jó ajándék lehet.

A törvénytisztelő horgászoknak ajánljuk :)

Bővebb információ a ENERGOTEAM - Horgásztörvény fatábláról: ugrás az áruházba

Reméljük teljesülni fog :)

Bővebb információ a ENERGOTEAM - Add Istenem fatábláról: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Rendszámtáblák

A horgászat lényege leginkább a humor oldaláról közelítve érthető meg. Tréfás termékeink közül bátran válogathat bármelyik jó humorérzékű pecás, de ajándéknak is tökéletes. Hiszen ki sértődik meg egy jó poénon?

Tedd ki az autódba ezt a rendszámot, hogy mások is lássák!

A gépkocsi belső szélvédőjére helyezhető vicces rendszámtábla anyaga műanyag (napsütés, meleg hatására eldeformálódhat). A termékhez mellékelt két tapadókorong segítségével rögzíthető.

Mérete: 33x11 cm

A gépkocsi belső szélvédőjére helyezhető vicces rendszámtábla

Bővebb információ az ENERGOTEAM - Rendszámtáblákról: ugrás az áruházba

Halasi Csipkék

Halasi csipke: „A csipkék királynője, a királynők csipkéje”
Kiskunhalasról, a Haldorádó Centrum otthonából származik az egyik olyan nevezetesség, amely öregbíti Magyaroroszág hírnevét. Ez nem más, mint a Halasi csipke.
A halasi csipkevarrás
élő hagyománya 1902-ben kelt életre, és 2010 szeptemberében felkerült a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, így a magyar kultúra védett szellemi örökségének hivatalosan is része lett.
A csipkevarrás egyedülálló technikája nemzedékről-nemzedékre száll, s e tudással a Csipkeház kiváló népi iparművészei alkotják meg cérnából a csodát. A technika, bár több mint 110 éves, a csipkék mégis minden évben új motívumokkal bővülnek, melyekben így a hagyomány a jelen kor értékeivel társul. A halasi csipke egy örök érték, mely a leheletfinom, féltve őrzött alkotások mellett a mindennapi életbe, akár az öltözködésbe is elhozza szépségét, így ékesít mint gyűrű, medál vagy zsebkendő.

A csipke alapanyaga:
A 20. század elejétől nagyon finom, fehérítetlen lenfonalat használnak a kivitelezéshez, s az így keletkezett csipkék leheletvékony textíliát képeztek.

Késztési technika:
A halasi csipke jellegzetessége, hogy „kézzel varrott”. Az erőteljes mintarajz vonalán vezetik végig az alapszálat, amelyet huroköltésekkel fognak le. A mintarajz szállal történő befedése után különböző öltéstechnikákkal bestoppolják a kimaradt részeket, amelyek így plasztikusan kiadják a tervezett alakot.

Mintavilág:
A tervezők igyekeztek eredeti magyar motívumokkal dolgozni, hogy igazi hungarikum legyen a halasi csipke. A szakirodalom három csoportra osztja a halasi magyar motívumokat ábrázoló csipkéket:
- a virág- és levélmintás szegélycsipkék, gallérok és zsabók (pl. gránátalma, tulipán, békavirág, epervirág, csillagvirág stb.)
- az állatalakos szegély- legyezőcsipkék (pl. szarvasos, pávás, párosgalambos, pelikános, pillangós)
- a figurális, népviseletbe öltözött parasztalakokat (pl. táncoló pár, legény, leány, juhászbojtár)

Ejtse rabul a csipke varázsa Önt is! Ha szeretne igazi „hungarikummal”, egyedi ajándékkal meglepni szeretteit, akkor válassza a csodálatos, kézzel készített csipkéket a kínálatunkból!

Fontos:
A Haldorádó webáruházban megjelenő csipkéket nem mi szállítjuk, és nem is mi számlázzuk ki. A rendelő adatait továbbítjuk a Halasi Csipke Közalapítványnak, akik csomagolják, számlázzák és szállítják a megrendelőnek.
A zsűriszámmal rendelkező csipkéket, a Halasi Csipke Közalapítvány, mint népi iparművészeti minősítéssel rendelkező szervezet adómentesen értékesítheti, így a weboldalunkon megjelenített ár is ÁFA-mentes.

Halasi csipke: „A csipkék királynője, a királynők csipkéje”

Bővebb információ a Halasi csipkékről: ugrás az áruházba

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.