By Döme TEAM FEEDER hasznos kiegészítők

By Döme TEAM FEEDER hasznos kiegészítők

A By Döme TEAM FEEDER kiegészítők már jó ideje állnak a horgászok rendelkezésére, ám folyamatosan merülnek fel az igények az olyan praktikus eszközökre, amelyek nagyban megkönnyítik és eredményesebbé teszik a horgászatot. Ebben az írásban és videóban három olyan újdonság mutatkozik be, amelyek segítségével megkönnyíthetjük saját dolgunkat a vízparton, így több energiánk marad a horgászatra, halfogásra.

Ezúttal is érdekes újdonságok kerülnek bemutatásra, lássuk, mit érdemes tudni róluk!

By Döme TEAM FEEDER Micro fonott zsinór vágó olló
Az újdonságok sorából örömmel mutatjuk be a Micro fonott zsinór vágó ollót! Ez a kisméretű, de annál hasznosabb kiegészítő egy hihetetlenül éles és erős szerszám. Használati értékéről, illetve tartósságáról az orvosi acél alapanyag gondoskodik, melyre teflonbevonat is került, éppen ezért– rendeltetésszerű használat mellett – szinte lehetetlen kicsorbítani. Tökéletesen, szőröződés nélkül vág bármilyen típusú és átmérőjű fonott vagy monofil zsinórt, ami a speciális micro-fogazásnak köszönhető. A hagyományos ollókkal ellentétben nem tolja el maga előtt a zsinórt, a borotvaéles, apró fogak megfogják és elnyisszantják a legkisebb (megfoghatatlan) darabot is! Minden modern horgász elengedhetetlen segédeszköze, biztosak vagyunk benne, hogy bárkinek a szerelékes ládájában hamar kedvelt darabbá fog válni!

Íme, a By Döme TEAM FEEDER Micro fonott zsinór vágó olló!
Feederhorgászoknak tervezve! Ez a kisméretű, de annál hasznosabb kiegészítő egy hihetetlenül éles és erős szerszám
Használati értékéről, illetve tartósságáról az orvosi acél alapanyag gondoskodik, melyre teflonbevonat is került, éppen ezért – rendeltetésszerű használat mellett – szinte lehetetlen kicsorbítani
Tökéletesen, szőröződés nélkül vág bármilyen típusú és átmérőjű fonott vagy monofil zsinórt, legyen az egy vékony kis feeder előke…
… vagy egy brutál vastag harcsázó fonott főzsinór!
Az ollót a hátsó részen található kis fém füllel lehet bezárni, illetve kinyitni

By Döme TEAM FEEDER Távolságmérő rúd
Ha több bottal horgászunk és pontosan azonos távolságba szeretnénk a végszerelékeket bevetni, akkor jön jól ez az eszköz. Ahogy a nevében is benne van, a meghorgászni kívánt távolságot lehet vele kimérni. Nincs más teendő, mint a két rudat leszúrni úgy, hogy a rá csíptethető zsinór feszes legyen. Ekkor pontosan 3 méterre lesznek egymástól a rudak. Ezt követően csak bele kell akasztani a horgot a szivacsba és tetszőleges alkalommal „körbetekerni” a zsinórt a rudakon. A körbetekerés számából könnyen kiszámolható a meghorgászni kívánt távolság.

A modern feederhorgászok egyik alapvető kelléke a távolságmérő. Számukra kínálunk most egy igényes TEAM FEEDER típust!
Az eszköz használatához elsőként a két rudat le kell szúrni úgy, hogy a rájuk csíptethető zsinór feszes legyen. Ekkor pontosan 3 méterre lesznek egymástól
A zsinór egy műanyag fogó csipesszel kapcsolódik a rúdhoz
Ezt az adaptert könnyedén felhelyezhetjük, pozícionálhatjuk…
… miközben garantáltan, stabilan a helyén marad
Következő lépésként a végszerelékünk horgát akasszuk a távolságmérő felső részén elhelyezett szivacsba…
… majd elkezdhetjük kihúzni az egységesen 3 méternyi meneteket!
Fontos, hogy fejben folyamatosan számoljuk a kihúzott meneteket, így tudni fogjuk, mekkora távolságra horgászunk!
A zsinóron található két kis műanyag elem, amiknek tetszőlegesen lehet állítani a helyzetét. Ez remek segítség ahhoz, hogy a mérés végén megjelölhessük a spicc helyzetét, vagyis mindig pontosan tudni foguk, hogy a két rúd között hol állítottuk meg a kimért távolságot
Utolsó lépésként akasszuk ki az orsónk klipszébe a zsinórt, így a kimért távot fixáljuk, elmentjük, a szerelékünk pedig pontosan abba a távolságba fog kerülni, ahová szeretnénk!

By Döme TEAM FEEDER Lebegtető szivacs
Fárasztás közben a merítőháló elsüllyedhet, és előfordulhat, hogy pont a legkritikusabb pillanatban nincs kéznél. Ha ezt a lebegő szivacsot használja, mindez elkerülhető. Az ideális méretű, vízhatlan szivaccsal bélelt hengert fel kell húzni a merítő nyelére, egészen a V alakú csatlakozóig (a háló fejéhez). Ez fenntartja annyira a merítőt, hogy az nem tud a vízben elmerülni. Mérete a feeder fejekhez van optimalizálva, tehát a megszokottaktól kisebb, vagy másként nem ormótlanul nagy. Nemcsak jól néz ki, hanem az átlagos méretű fejekhez bőven elegendő felhajtóerőt biztosít.

Egy nagyon egyszerű, de annál hasznosabb kis kiegészítő a TEAM FEEDER Lebegtető szivacs
Használatánál mi sem egyszerűbb! Elsőként húzzuk szét a tetején lévő tépőzárat…
… majd húzzuk rá a merítő nyél elejére, vagyis a csavaros adapter felől úgy, hogy a tépőzár előre nézzen!
Jöhet a merítő fej, tekerjük bele a nyél adapterébe!
Következő lépésként a tépőzáras fület bújtassuk át a merítő fej „Y” szárán és rögzítsük a lebegtető henger másik oldalán!
El is készült! E kiegészítő nemcsak jól néz ki, de az átlagos méretű feeder fejekhez tökéletesen elegendő felhajtóerőt biztosít!
Ez fenntartja annyira a merítőt, hogy az ne tudjon a vízben elmerülni
Fárasztás közben a merítőháló elsüllyedhet, és előfordulhat, hogy pont a legkritikusabb pillanatban nem lesz kéznél. Ezzel a lebegtető szivaccsal ez elkerülhető!

Elkészült a By Döme TEAM FEEDER hasznos kiegészítők bemutató filmje is, melyben minden újdonságot részletesen bemutatunk Sipivel – érdemes megtekinteni:

Írta: Putz Tamás
Fotók: Putz Tamás, Sipos Gábor
Videó: Putz Tamás, Sipos Gábor, Takács Péter

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.