OKUMA Carbonite Bomb a tavaszi

OKUMA Carbonite Bomb a tavaszi "harcos"

Aki figyelemmel kíséri a horgászboltok, köztük a Haldorádó Horgászportál termékkínálatát is, azoknak szembetűnő lehet, hogy újra feltűnt, és egyre többet lehet hallani az Okuma márkáról. A megbízható és időtálló orsóiról híres márka azonban 2014-re már a horgászbotjait is bemutatja hazánkban. Elsőként a pickerbot családot szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani.

Az Okuma 2014-ben is egyre több újdonságát hozza el hazánkba is, ezek közé tartozik a Carbonite Bomb pickerbot család. A 3 különböző hosszúságú és erősségű tagot számláló paletta az itthon még kevésbé ismert Bomb típusú botok közé tartozik.

Erős picker bot? Igen, ez az OKUMA Carbonite Bomb

Amit már az elején érdemes ezekről a botokról tudni, az az, hogy ezek nem kimondottan a leheletfinom keszeghorgászat eszközei. Méretüket és filigrán építési módjukat meghazudtolóan erősek: miközben maga a bottest gerinces, addig a spiccek megmaradtak lágyaknak, érzékenynek.

A bottest gerinces, de a spiccek igen érzékenyek, ezért ezek ideális tavaszi finomszerelékes pontyozó botok

A bomb típusú botok ebben különböznek a hagyományos építési módú rezgőspicces botoktól. A legmaszatolósabb kapásokat is jól lehet látni az érzékeny spicceken, de ahogy fárasztani kezdjük a halat, a bottest többi része a kemény kirohanásokat és a hajmeresztő megugrásokat is jól lereagálja. Így a megakasztott hallal olyan kontaktust tudunk felvenni, amiben mi diktálunk. Folyamatosan irányítani tudjuk a halat. Tehát ideális a tavaszi pontyhorgászatra, amikor is a legfinomabb csalikat kell felkínálni ahhoz, hogy kapásig jussunk el, ami legritkább esetben botvivős, utána viszont kontrollálni kell tudni a halat.

A botcsalád 3 tagból áll: 2,4 méter, 2,7 méter, valamint a leghosszabb a 3 méter

A Carbonite Bomb pickerbot széria kimondottan a kisebb távolságokat meghorgászó finomszerelékes horgászoknak lehet jó választás. Különösen az intenzíven telepített tavakon mutatja meg igazi előnyeit ez a bot: ott, ahol nem kell 100 métert dobnunk, hogy elérjük a halak tartózkodási helyeit, viszont a célhalak mindenképpen pontyok. Ideális választás lehet még folyóvízi parti, vagy akár csónakos horgászathoz is, amikor nincs lehetőségünk hosszú feederekkel a fák alatt vagy a csónakban küzdeni. Rövid kivitele és rendkívül kis tömege miatt gyermekhorgászok számára is ideális választás lehet, hogy minőségi bottal vágjanak bele a rezgőspicces finomszerelékes módszer rejtelmeibe, mivel ez a bot kellően erős, hogy hibáikat tolerálja.

A legrövidebb, 2,4 méteres kivitel akár gyerekek számára is ideális lehet, mivel kellően rövid ahhoz, hogy megfelelően tudja kezelni gyermekünk a botot

A bot anyaga X-Lite karbon, ennek köszönhetően a bot feszes és gerinces, melyek új lehetőségek kapuit tárják ki a gyors és sikeres halfogáshoz. A 2,4 méteres bot dobósúlya maximum 35 gramm, a 2,7 méteresé 45 gramm, míg a 3 méteres botot maximum 55 grammra kalibrálták.

A bot anyaga X-Lite karbon, mely feszessé és gerincessé teszi azt

A bottesten kiváló minőségű SiC gyűrűk, erősített orsótartó és egy különleges, modern kialakítású osztott EVA markolat kapott helyet. A bothoz 2 db spicc jár.

Kiváló SiC gyűrűk…
… minőségi orsótartó…
… valamint különleges kialakítású nyéltag teszi széppé, ugyanakkor hasznossá is az OKUMA Carbonite Bomb pickert
A 2,4 méteres változat kellően karcsú, a nyéltag legvastagabb része sem éri el a 11 mm-t