A Bálint Horgásziskolája folytatódik

A Bálint Horgásziskolája folytatódik

Üdvözöllek benneteket a Bálint Horgásziskolája következő epizódjában. Már lassan 6 éve, hogy a spiccbotos technika bemutatása után megszakadt ez a sorozat, viszont az idén újult erővel fogunk továbbhaladni a módszerbemutatókon. Ez a rész ugyanakkor rendhagyó lesz. Hogy miért is? Nos, azért, mert ma elsősorban nem a horgászatról lesz szó, hanem arról, hogy mire számíthattok a jövőben, ugyanis nagyon sok érdekességgel, játékkal és meglepetéssel készülök számotokra.

2016 nyarán itt szakadt meg a sorozat

A tavak vizei már melegednek, ezért amikor csak lehet, horgászom, és ez ma sincs másképp. Kajászóra, a Keve Horgászparkba látogattam el néhány tavaszi ponty reményében. A körülmények adottak, süt a nap, úgyhogy már csak halat kell fogni.
Még most, a legelején viszont szeretném leszögezni, hogy ez a sorozat továbbra is kifejezetten a kezdő horgászoknak fog szólni. A különböző horgászmódszerek alapvető elemeit és praktikáit fogom bemutatni.

A horgászat alapjait már bemutattam. Mivel folytassuk?

A technikákon felül pedig lesz még szó a különböző botokról, csalikról, etetőanyagokról és tulajdonképpen mindenről, ami szükséges ahhoz, hogy ebben a rendkívül nagy kínálattal bíró világban még egy kezdő pecás is el tudjon igazodni. Ugyanakkor az oktató videókkal párhuzamosan nagyon sok érdekességgel és játékkal is találkozhattok majd e sorozat keretein belül, szóval, ha már nem vagytok kezdő pecások, szerintem akkor is érdemes lesz figyelemmel kísérnetek ezeket a filmeket.

Most már vágjunk bele a horgászatba!

A mai horgászat elég egyszerű lesz. Egyféle etetőanyagot kevertem, néhány csali és aroma van nálam, egy bot, és igazából ennyi. Meg is mutatom ezeket. Egy doboz Haldorádó 4S Method Pellet Mixet kevertem be, ebből is a tavaszi változatot, illetve itt vannak a csalik és az aromák, amelyeket ma próbálgatni fogok. Van itt azért finomság bőven, bízom benne, hogy sikerül megtalálni, hogy mi tetszik a halaknak. No de nem is húzom tovább az időt, mert amíg nem dobok be, nem lesz kapásom.

A mai menü
Már helyén is az első dobás
Megvan a nap első hala

Most viszont beszéljünk az egyik legfontosabb és talán legizgalmasabb részről! Azt szeretném, ha ez a sorozat a lehető leginteraktívabb lenne, és ehhez nagy szükségem van rád is. Arra kérlek, hogy írd le, milyen helyszíneken, milyen módszerekről látnál szívesen bemutatót. Mi érdekel a legjobban?

Téged milyen témák érdekelnek?

Ezek a filmek olyan közös produkciók lesznek, amelyekben akár Te is részt vehetsz! Lesznek olyan részek, amelyekben veled közösen szeretnék horgászni és az adott témát a Te kérdéseiddel kiegészítve megfilmesíteni. Ha szeretnél velem horgászni és akár a következő filmben együtt szerepelni, akkor küldd el nekem bemutatkozó anyagodat! Ehhez nincs más dolgod, mint megkeresni a Facebook oldalamat és az erről a videóról szóló poszt alatt kommentként küldeni egy legfeljebb egyperces videót magadról. Mondd el nekem, hogy mióta horgászol, mi a kedvenc horgászmódszered, és hogy miért szeretsz horgászni!

Lehet, hogy a következő filmben már VELED együtt fogok horgászni

A jelentkezők közül első körben kettő ifjú pecást fogok kiválasztani, viszont, ha tetszik nektek ez a koncepció, akkor a jövőben lesz még lehetőség közös horgászatra.

Ha szeretnél legközelebb már Te is a képen szerepelni, akkor küldd el nekem bemutatkozásodat!

Megmutatatom nektek a felszerelést és szereléket, amivel horgászom. Ez sincs túlbonyolítva: egy By Döme TF Pro Method 380MH botot használok. Azért erre esett a választásom, mert ezen a tavon a dobástáv és a halak mérete miatt ez pont ideális. A boton egy hozzá passzoló méretű Pro Method orsó van, azon pedig 0,20 mm vastagságú főzsinór. A szerelék egy egyszerű method feeder végszerelék, melynek lelke a Haldorádó Flat kosár. Ez talán a lehető legegyszerűbb methodos készség. Apropó, methodozás, ha esetleg még nem hallottál erről a technikáról, nem kell megijedni, egy következő részben kicsit alaposabban is körül fogom járni a témát.

A ma használt eszközök

Ahogy korábban említettem, a közös horgászatot a Facebook oldalamon fogom meghirdetni, de mindenképp érdemes a TikTokon is követni. Itt lesznek különböző játékok, illetve napi szinten láthattok majd jópofa, érdekes kis videókat, továbbá bepillantást nyerhettek a forgatások kulisszái mögé.

Kövess TikTokon!

Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, kérdéseidre és ötleteidre mindenképpen számítok.

Mára ennyi horgászat jutott, találkozunk legközelebb!

És ne feledd, a közös horgászat lehetősége már fennáll, csak el kell küldened bemutatkozásodat, és lehet, hogy legközelebb már Te is itt leszel velem a vízparton!

Írta: Bank Bálint
Fényképek: Haldorádó Archívum, Polónyi-Gyuricza Krisztián, Sipos Gábor
Videó: Polónyi-Gyuricza Krisztián, Sipos Gábor, Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.