A Bálint Horgásziskolája folytatódik

Bank Bálint 2022-05-07
Üdvözöllek benneteket a Bálint Horgásziskolája következő epizódjában. Már lassan 6 éve, hogy a spiccbotos technika bemutatása után megszakadt ez a sorozat, viszont az idén újult erővel fogunk továbbhaladni a módszerbemutatókon. Ez a rész ugyanakkor rendhagyó lesz. Hogy miért is? Nos, azért, mert ma elsősorban nem a horgászatról lesz szó, hanem arról, hogy mire számíthattok a jövőben, ugyanis nagyon sok érdekességgel, játékkal és meglepetéssel készülök számotokra.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 6. rész - Induljon a horgászat, kezdjük a spiccbotos-úszós készséggel!

Bank Bálint 2016-08-01
Az elméleti tudással, megfelelő papírokkal és alapvető ismeretekkel felvértezve immár a vízparton kell, hogy tovább lépjünk. Nem is akárhol kerítettünk sort ezen epizód elkészítéséhez, hanem azon a helyen, ahol annyi szép élmény ért már, a Sarudi Horgásztáborban. Itt azok a gyerekek, akik még csak ismerkednek a horgászattal, elsőként a spiccbotos készséggel vágnak bele a Tisza-tó halainak horogra kerítésébe. Így miről is szólhatna első vízparti cikkem, filmem, mint e módszer bemutatásáról.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 5. rész - A horgászat feltételei, információk a horgászvizsgáról

Bank Bálint 2016-05-16
Az előző részekben megismerkedhettetek a horgászat legfontosabb kellékeivel és az alapkötésekkel. Mielőtt azonban az eddigi ismereteinket kamatoztathatnánk, érdemes tisztázni, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy horgászhassunk. Ennek érdekében meglátogattam dr. Dérer Istvánt, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnökét, aki készségesen elmondott mindent a horgászat jogi feltételeiről, és sok olyan értékes és hasznos információt osztott meg velem, amelyek segítségével már tényleg gyerekjáték belevágni a horgászatba.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 4. rész - A három alapkötés

Bank Bálint 2016-05-02
A botok és az orsók részletes bemutatása után következzen egy olyan eszköz, amely szintén nélkülözhetetlen a horgászathoz! Ez nem más, mint a horgászzsinór. Ebből is zavarba ejtően sokat lehet a horgászboltok polcain látni, és kiválasztásuk korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A megfelelő zsinór kiválasztása mellett annak megkötése is sok kezdő horgásznak okoz problémát. Ebben a részben a leggyakrabban használt kötéseket is bemutatom, a jó átláthatóság kedvéért illusztrálva és videóban bemutatva is szemléltetem ezeket.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 3. rész - Ismerkedés a horgászorsókkal

Bank Bálint 2016-04-18
A boton kívül a leggyakrabban használt horgászeszköz az orsó. A spicc- és rakós botokon kívül minden horgászfelszerelés alapvető eszköze. A megfelelő orsó kiválasztása legalább akkora dilemmát szokott okozni, mint a boté. Egy jól felszerelt horgászbolt orsókínálata hatalmas, így gyorsan bele lehet zavarodni, melyikre is van éppen szükség? Első fékes? Hátsó fékes? Nyeletőfékes? Hogy melyiket, milyen bothoz, milyen horgásztechnikánál érdemes használni, erről kaphattok az alábbiakban egy kis áttekintést.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 2. rész - Ismerkedés a horgászbotokkal

Bank Bálint 2016-04-04
Sokat gondolkodtam azon, hogy ebben a sorozatban mi lenne a jó sorrend: az eszközök, a „hogyan használjuk”, vagy a formális szabályozás ismerete kerüljön előre? Hiszen a horgászeszközök mellett legalább olyan fontosak az elméleti ismeretek is, valamint azok a jogi feltételek, amik biztosítják, hogy ma valaki Magyarországon horgászhasson. Ám a gyakorlat azt mutatja, hogy a legtöbben úgy csöppennek bele a horgászat világába, hogy valaki mellett kísérőként jutnak ki a vízpartra. Így ebben a részben az eszközöket, azok közül is a botokat vesszük kicsit nagyító alá, hogy tudjuk, mik is vesznek körül minket, aztán jöjjenek a feltételek, hogy tényleg horgászhassunk is.
Videóval

Bálint Horgásziskolája 1. rész - Hogyan lettem horgász?

Bank Bálint 2016-02-22
Ha valaki azt mondja nekem 4-5 éve, hogy a horgászat rabul tud ejteni, akkor minden bizonnyal kinevettem volna. Bár még igazán fiatal vagyok, de kisgyerekként nem gondoltam, hogy ez a hobbi ilyen szinten le tud majd kötni és ennyire tudom majd élvezni a vízparton eltöltött órákat vagy akár az egész napot… Szerintem nagyon kevés olyan gyerkőc van, akinek ha van a közelében valamilyen víz, legyen az egy tó, folyó vagy akár csak egy kis patakocska, ne próbálta volna valamilyen módon megfogni a benne élő halakat, majd ez a „játék” elmaradt, és jöttek az egyéb szórakozások…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.