A szakértő válaszol! – 100. rész

A szakértő válaszol! – 100. rész

Belecsöppentünk a tartós jó időnek köszönhetően a szezon közepébe, pikkelyes barátaink jelentős része már eleget tett a fajfenntartás ösztöneinek, így az eközben felhasznált energiát szükséges pótolniuk, ami kiváló lehetőséget biztosít, hogy megküzdjünk néhány igazi matuzsálemmel.

Német Kristóf
„Kedves Tamás!
Kedvenc vizemen nem lehet sajnos csónakot használni, de nagyon szeretném felderíteni a tó adottságait, láttam ezeket a partról használható radarokat, jók lehetnek ezek erre a célra?

Haskó Tamás:
Kedves Kristóf!
Röviden: igen! Kicsit bővebben: az utóbbi időben egyre nagyobb az érdeklődés e típusok iránt, én a Deeper márkájú készülékeket javaslom, melyek tapasztalataink alapján a legmegbízhatóbbak közé tartoznak. A telefonon menti a feltérképezést, így a felvett adatokat akár otthon is tovább lehet elemezni, ami segítséget nyújthat a későbbiekben.

Egy horgászbot segítségével könnyedén feltérképezhetjük az előttünk lévő területet
A készülék által nyújtott kép könnyen értelmezhető, minden fontos információt tartalmaz

 

Lázár Zsolt
„Szia!
Sokat használom a BlendeX csalikat, nagyon szeretem ezt a családot, de sok a halvesztésem, egyre inkább úgy gondolom, hogy valamit rosszul csinálok. Tudnál valami megoldást a problémámra?

Haskó Tamás:
Kedves Zsolt!
Jó lenne látni a szereléked, de így is javaslok egy megoldást, szerintem az egyik legagresszívabb felkínálást a D-rig nyújtja egy German rig csalitüskével, amelyre a legegyszerűbb megoldás a Korda Kickers, ennek használatával könnyedén össze tudod állítani az előkédet és az akadásban biztosan nem lesz hiba, mindenképpen próbáld ki!

A Kickers egy gyári D-adapter a horogra, amely megkönnyíti az előke elkészítését
Ez a csali-felkínálás kiemelkedően jó akadást eredményez

Adorján Péter
„Helló!
Szerinted van jelentősége a csali utólagos aromásításának közvetlenül horgászat előtt?

Haskó Tamás:
Kedves Péter!
Ez egy nagyon megosztó kérdés a horgászok között, szerintem sok szituációban lehet kapocs a horgász és a hal között, de nem csupán a további aroma (amely a csali ízvilágától eltérő is lehet) fontos, hanem a szín felerősítése vagy megváltoztatása is sok esetben kiválthatja a kapást az addig passzív pontyokból is. Ennek hatásfoka a nagy terhelés alatt érezhető igazán, nem véletlen használják ezeket a feeder versenyeken is előszeretettel.

Számtalan kombinációs lehetőséget nyújtanak a Tornado Activator Gel aromák, amelyekkel nemcsak aromásíthatjuk, hanem színezhetjük is a csalikat
Szeretek játszani a színekkel, sokszor csupán ezen az apróságon múlik a siker

Tóth József
„Szia!
Júniusban megyek egy számomra ismeretlen vízre horgászni, amelyről nem igazán találok semmit, te milyen bojlit ajánlanál?

Haskó Tamás:
Szia!
Mikor ismeretlen vízre megyek horgászni, az első, amit mindig magammal viszek, az a tigrismogyoró. Ezzel még nem igazán tudtam mellélőni, ráadásul az ívás utáni időszakban nekem sok igazán nagy halat adott már. Ezenfelül ha kiderül, hogy törpeharcsával fertőzött a víz, akkor sincs probléma, egy ügyes felkínálással könnyedén kikerülhetőek.

A tigrismogyoró az egyik legfogósabb pontycsemege, akár kis pop-up csalikkal is kombinálhatjuk
A felkínáláshoz legtöbbször két átlagos méretű szemet használok

Kovács István
„Kedves Tamás!
Ki szeretném próbálni a Spombbal való etetést, három méretet találtam, szerinted mekkorával kezdjek?

Haskó Tamás:
Kedves István!
A Spomb méretének választása nálam az alábbi két tényező függvénye:

  • meghorgászandó távolság,
  • várható szélviszonyok.
 

A horgászat eredményét alapjaiban befolyásolhatja, ezért két méretet (közepes és nagy) tartok magamnál minden esetben, mert ha nem tudom megfelelően tartani az etetés pontosságát az erősödő szél miatt, az nagyon bosszantó.

A két különböző méretű rakétára már kellő biztonsággal alapozhatunk egy horgászatot
Apróságnak tűnhet, de bizony könnyedén tönkretehet egy horgászatot, ha nem megfelelően készülünk fel az etetés részleteire

Írta: Haskó Tamás

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.