LEGENDÁS HARCSÁS VIZEKEN 1. rész – Ohat óriásai spannolós, szakítós módszerrel

LEGENDÁS HARCSÁS VIZEKEN 1. rész – Ohat óriásai spannolós, szakítós módszerrel

Meggyőződésem, hogy a nagy pontyok mellett a legtöbb horgász számára a nagy harcsák még az igazán vágyott halak. Ki ne szeretné összemérni erejét vizeink csúcsragadozójával?! Folyamatosan új kalandokra, új élményekre és halakra vágyok én is. Tudásszomjam csillapíthatatlan! Most a nagy harcsák nyomába eredünk kollégáimmal és örömmel osztunk meg minden új és hasznos tapasztalatot veletek is! Érdemes lesz most is velünk tartani!

Tudom, hogy hazánkban is egyre többen áldozzák az életüket a harcsa céltudatos horgászatának. Mi nem velük szeretnék versenyezni, de mivel szeretünk és tudunk is harcsára horgászni, elérkezettnek láttuk az időt, hogy bemutassuk azokat a hazai és külföldi LEGENDÁS HARCSÁS VIZEKET, ahol kiemelkedő a harcsaállomány, és megmutatjuk, hogyan lehet ezeken a helyeken eredményesen horgászni rájuk.

Spannolós, szakítós módszerrel horgásztunk a harcsákra Ohaton
Már az első nap megajándékozott minket a tó…
… egy-egy szép nappali harcsával
Kezdetben így rögzítettük a főzsinórt és kínáltuk fel az élő csalihalat. Később ezt még tovább egyszerűsítettük
A változtatás jutalma…
… dupla nappali kapás!

Kollégáim, főállású munkatársaim között is többen a ragadozóhalak és a harcsák horgászatának szentelik minden szabadidejüket. A legeredményesebb közülük Bleszák Viktor. Ő volt ezen a túrán a mentorunk. Haskó Tomit nagyponty-specialistánkat már nem kell bemutatni, több mint 15 éve csapatunk tagja. Gyakorta horgászik Ő is a pontyok mellett harcsákra. Erről készült már filmje is.

Az egyik legfogósabb csalink a csalikarikába fűzött snecicsokor volt. Helyben ebből a halból volt a legtöbb, ezt „szürcsölgették” a ragadozók
A termetesebb harcsák óvatosak, őket inkább az éjszaka leple alatt lehet horogra csalni, így mindig nagy izgalommal vártuk a sötétség beálltát
Ahogy besötétedett, ő volt az első jelentkező. Igyekezett beelőzni nagyobb fajtársait

Sokat gondolkodtunk azon, hogy hol kezdjük ezt a sorozatot és közösen úgy döntöttünk, hogy OHAT méltó helyszín lesz ehhez. A Hortobágyi Halgazdaság horgásztava nemcsak nagy pontyairól, hanem kapitális harcsáról vált híressé az utóbbi években. Sőt, az sem túlzás, ha azt mondom, hogy az ország legjobb harcsás vize. Egy olyan kiaknázatlan kincsesbánya, amely reális lehetőséget kínál minden elszánt és kellően felkészült horgásznak, hogy megfogja itt élete nagybajszúját!
A képes beszámoló elárulja, milyen fogásoknak és élményekben volt részünk:

Végre horogra akadt egy „kétemberes” példány is
Az akadás nem volt „atombiztos” az újabb éjszakai vendégnél, de kis szerencsével partra került
Az előző nagy harcsa ikertestvére
Nappal többnyire a természetben gyönyörködtünk…
Nem számítottunk rá, hogy ekkor is beköszönthet egy termetesebb egyed
Örülök neked, hogy jöttél!

Első harcsás próbálkozásunk Ohaton meglepően jól sikerült, azonban úgy éreztük, hogy rövid időn belül vissza kell térnünk, mert vár még ránk néhány igazán nagy példány is. És milyen jól tettük! Ezt nézzétek, milyen halakkal hozott össze minket a jó sors!!!

Az Ohati 2. szigeten folytattuk, amely az egyik stéges hely
A legerősebb, legjobb felszerelésekkel készültünk
1. BUMM 200+ cm – csapatunk első 2 méter feletti harcsája, amely Tomi új egyéni rekordja is egyben. 220 cm a hossza, a súlyát pedig tippeljétek meg!
Egyedi, dupla végű az egyik bajuszszála
Hatalmas fejű jószág
Vajon melyik „fénykard” sül el?
2. BUMM 200+ cm – csapatunk második 2 méter feletti harcsája: 202 cm, 59 kg
Nagyon impozáns ragadozó
3. BUMM 200+ cm – jól indult a reggel, ugyanis szinte egy időben érkezett a két harcsa: 210 cm + 150 cm
Boldogan mentünk a vízbe ilyen halakkal
4. BUMM 200+ cm – Viktor élete halával!
225 cm hosszú…
… és 69,5 kg volt!
Ő bizony valakit már megtépett, ez a horog a szájában volt
5. BUMM 200+ cm – Életem harcsája!
242 cm hosszú…
… és 73 kg!!!
Hatalmas mellúszó
Még hatalmasabb bojtúszó
KÖSZÖNJÜK, OHAT!!!

A horgászatokról készült nagyfilm remekül visszaadja ohati túránk legizgalmasabb és legszebb pillanatait, miközben újfent nagyon sok érdekes és hasznos infót osztunk meg a harcsázás iránt érdeklődő horgászokkal. Úgy vélem, ahogy bemutatjuk ezeket az elsőre bonyolultnak tűnő végszereléket és kiegészítőket, már nem is lesznek olyan bonyolultak, és egy kis odafigyeléssel bárki el tudja majd ezeket készíteni, felkészülve akár élete legnagyobb harcsájával való méltó küzdelemre!

Döme Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.