Nevis Match teszt - Whisper Power Carp Match 360 bot és Elite Match 40 orsó

Nevis Match teszt - Whisper Power Carp Match 360 bot és Elite Match 40 orsó

Azon szerencsések egyike vagyok, akik lehetőséget kaptak, hogy egy komplett felszerelést tesztelhessek és erről egy élménybeszámolót írhassanak. A finomszerelékes technikák közül egyik kedvenc módszerem a matchezés, ezért is nagyon örültem a feladatnak. A horgászat során egy remek felszerelést volt alkalmam tesztelni és sok szép élménnyel lettem gazdagabb.

Amikor először a kezembe vettem a felszerelést, éreztem, hogy a szokásosnál jóval erősebb, igazi nagyhalas szettet kell majd kipróbálnom.

A felszerelés

A Nevis Whisper Power Carp Match rászolgált a nevére: ez egy valódi pontyos bot. Az erős bottestnek köszönhetően sokkal könnyebb irányítani vele a halakat, ezért a fárasztás is sokkal egyszerűbb ezzel a masszív, erőteljes bottal.

Nevis Whisper Power Carp Match bot

A gyűrűméretek nagyobbak a megszokottnál, ezért akár vastagabb monofil zsinórt is használhatunk a horgászat során. A boton 13 db nagykeménységű SiC gyűrű található, amelyeken gond nélkül fut a zsinór. Az első két gyűrű háromlábú és kéttalpú, a felettük található többi gyűrű pedig kétlábú és egytalpas kivitelű.

Gyűrűsor
Erős keverőgyűrű

Nevis Whisper Power Match
Hossz:3,60 m
Gyűrűk száma: 13 db
Súly: 205 g
Szállítási hossz: 125 cm
Dobósúly: 10-35 g
Anyaga: High Modulus IM12 Carbon
Orsótartó típusa: Csavaros

Az orsó csavaros megoldással rögzíthető a botra

Az Elite Match 40-es méretű orsó precíz első fékes rendszerrel rendelkezik. Ez a finom fékrendszer lehetővé teszi a vékony előkezsinór használatát. Nagyszerű műszaki paraméterekkel rendelkezik ez a match orsó. A magas áttételnek köszönhetően gyors zsinórbehúzást tesz lehetővé. A dobot úgy alakították ki, hogy hosszabb dobásokra is alkalmas legyen.

Nevis Elite Match 40
Méret:40
Fékrendszer: első fék
Áttétel: 6,2:1
Súly: 315 g
Dobósúly: 10-35 g
Orsóház anyaga:Grafit-hybrid
Dob anyaga:Alumínium

Az orsó dobjára Nevis Ixxus Match 0,20 mm átmérőjű zsinór került
Kb. 100 m

A horgászat helyszíne a Gyirmóton található Aranyhal Horgásztó lett. A tó rendszeresen telepített, döbbenetes halállománnyal rendelkezik, amelyben kiemelkedő helyet foglalnak el a pontyok.

Hajnali vízpart

Egy fix waggler úszós szereléket állítottam össze a horgászatra. A 8 grammos úszót egy kisméretű Cralusso fix úszórögzítővel csatlakoztattam. A parttól mindössze 20 m-re horgásztam. Az etetést csúzlival végeztem el, kizárólag csontit és csemegekukoricát lőttem az úszóra. A 14-es horgot 16-os Spro Vision előkezsinórra kötöttem fel. Csaliként 3 szem csontit tűztem fel a horogra.

Csalizás…
… dobás…
… zsinórjelölés
Terülj-terülj asztalkám

Az etetés után 10 perccel meg is jött az első kapás. Első jelentkező a 3 szem csontira egy tükörponty volt. Végre tesztelhettem akció közben is a felszerelést! A bot remekül dolgozott, a fárasztás során tökéletesen tudtam vele irányítani a pontyot, ennek ellenére megvolt az a kellő finomság is, ami elengedhetetlen egy matchbotnál. Az orsó is tette a dolgát: a jól beállított fék tökéletesen működött, ezért rövid fárasztás után már a merítőben is volt a nap első hala.

A felszerelés akció közben
Az első jelentkező

A ponty visszaengedése után az etetésre lőttem egy adag csontit és egy adag kukoricát. Még le se tettem a csúzlit a tálcára, mikor eltűnt az úszóm. Egy ezüstkárász volt a horog végén. Ezután fogtam még 4 kárászt és 7 pontyot.

Szákolás közben
Tenyeres kárász
Szépen görbül!
A nap legnagyobb hala

A horgászat alatt jól teljesített a felszerelés. Az napi fogásom 8 ponty és 5 db ezüstkárász lett. Azoknak ajánlanám ezt a szettet, akik egy jó ár/érték arányú, erős, de megfizethető felszerelést akarnak vásárolni.

Írta: Horváth Viktor (Vitya)
Fotók: Horváth Viktor és Horváth Vivien

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.