Izsáki Horgász- és Pihenőpark - Változások, újítások a 2010-es évben

Izsáki Horgász- és Pihenőpark - Változások, újítások a 2010-es évben

Az Alföld nevezetes Horgászcentrumának folyamatos, példaértékű fejlődése folytatódik, a színvonal napjainkban is egyre magasabb szintre emelkedik! Ki gondolná, hogy a közel 10 éves (!) múltra visszatekintő vízterület kezelői mind a mai napig aktívan azon dolgoznak, hogy komplexumuk a mostaninál is színvonalasabb legyen, és egyre több vendégük térjen vissza ide a korábbi pozitív tapasztalatoknak köszönhetően. Ebben az írásban olvasóinknak azokról a főbb eseményekről adunk tájékoztatást, melyek a tavalyi évben történtek a Horgászpark területén, illetve azokat a változásokat, újításokat foglaljuk össze pár gondolatban, melyek az idei évben léptek érvénybe…

A Izsáki tó két tulajdonosának, Jankovics Istvánnak és Jankovics Zoltánnak számos gondolata, illetve megvalósított terve példamutató a hazai magántó-rendszerek számára. No de mely elképzelések állnak e hatalmas véghezvitt munkák hátterében? A most következő interjú, melyet magával a tógazdával, Jankovics Zoltánnal készítettünk, rengeteg felmerülő kérdésre adhat választ a jövőben idelátogató vendégeknek.

 • Milyen véleménnyel jellemeznéd az eltelt két évet a megnyitó óta, mennyire vagy elégedett a munkátokkal a vendégek visszajelzései alapján?
 • A Horgászpark megnyitását követően töretlenül növekedő tendenciát mutat az idelátogatók száma, ám még ennél is fontosabb, hogy ezzel együtt (kevés kivétellel) az elégedetten távozó, majd visszatérő vendégek száma is! Nagyobb elismerést nem is kaphatnánk, mint amikor vendégeink közül sokan veszik a fáradtságot és távozás előtt dicsérő szavakkal illetik az eddig kialakult környezetünket és működésünket, sokszor személyesen vagy levélben, telefonon megkeresve a tulajdonosokat is! Természetesen ismerjük korlátainkat, hiányosságainkat, amelyek felismerésében sokszor a kedves vendégek visszajelzései segítenek a legtöbbet! Ahogyan eddig is, erőn felül, sokszor a tényleges korlátainkkal nem is foglalkozva próbáljuk minél kellemesebbé tenni az idelátogatók itt tartózkodását. Összegezve az elmúlt éveket, azt hiszem, nem járunk rossz úton, de sokat kell még hozzátennünk az eddig elértekhez annak érdekében, hogy az egyre növekedő igényeknek minden szempontból megfelelhessünk!

  A komplexum látogatóinak száma évről-évre fokozatosan növekszik

 • Melyek azok a főbb események, amelyek az elmúlt években megrendezésre kerültek a Park területén, és amiket hagyományteremtő jelleggel folytatnátok a továbbiakban?
 • Mindenképpen kiemelném a VII. Haldorádó Fórumtalálkozó területünkön való megrendezését, az I. IHP Bojlisulit, amelyet gyermekeknek szerveztünk, szerencsére nagy sikerrel, az Egyéni és Páros halfogó kupáinkat, Főiskolai táborainkat, amiket mindig nagy érdeklődés és jó hangulat övez, továbbá a különböző szakszervezetek horgászversenyeit, amelyeket már hagyományként jelenthetek be, de ezeken az eseményeken kívül még sok-sok minden történt, amivel most nem untatnám az olvasókat.

  A Haldorádó Fórum Találkozó és Kupán kívül…
  … számos szakszervezeti horgászverseny helyszínéül is szolgált már a Park
  Figyelemreméltó, valamint hagyományteremtő jellegű rendezvényként indult el tavaly az IHP Bojlisuli

 • Jelenleg milyen halállomány jellemzi a meglévő tavakat?
 • Kiemelném az IHP Nagy tavát, amelyet mindenképpen nagyhalas víznek szánunk, ennek érdekében számos intézkedést hajtottunk és hajtunk majd végre a jövőben is. Nagyponty-állományunk folyamatosan fejlődik és növekszik, az idén tavasszal is lesz még telepítésünk, amellyel 5 és 10 kg közötti mérettartományba eső példányok érkeznek majd. Az IHP „L” alakú tavában is változatos halállományt sikerült kialakítani, de a tavaszi nagyobb testű pontyokból ebbe a vízbe is telepítünk majd. Azt gondolom, hogy szépen lassan elértük és elérjük azt a szintet, hogy minden igényt kielégítő halállománnyal állhassunk és állunk az idelátogató vendégek szolgálatára.
 • Mely közelmúltbeli telepítések azok, amelyek fontos információk lehetnek az idelátogatók számára?
 • A fontosabb telepítésekről microsite-unkon a Hírek fülön belül rendszeresen tájékoztatjuk az olvasókat, de mindenképpen kiemelném a 2009. december 3-án történt ponty telepítésünket, amely alkalmával több mint 30 db 12 és 18 kg közötti példány lelt otthonra az IHP Nagy tavában.

  18,05 kg
  17,6 kg
  17,2 kg

  További képek itt találhatók.

 • Milyen intézkedésekkel szeretnétek e rendkívüli halállomány védelmét biztosítani?
 • 2010. január 1-től lényegesen nagyobb hangsúlyt fektetünk a horgásztavainkban élő halaink védelmére és megóvására. Ez elsősorban a kötelező halvédő eszközök meglétére és helyes használatára vonatkozik majd, amelyet a horgászrendbe is belefoglaltunk. Ezek a szabályok elsősorban a következő vizekre lesznek kötelező érvényűek: IHP - Nagy tó; IHP - „L” alakú tó; Harcsás tó. A többi vízen nem lesz kötelező, de nagyon örülünk majd annak, ha a horgász veszi a fáradtságot és ott is használja ezeket az eszközöket. Természetesen tudatában vagyunk annak, hogy ezek az eszközök (pontymatrac, kis szembőségű merítő szák, sebfertőtlenítő) nem minden horgásznak állnak rendelkezésére, ezért az IHP beleépítette napijegy áraiba ezen eszközök (pontymatrac és sebfertőtlenítő) használatát, tehát akinek nincs, azoknak mi adunk! Azoknak a horgászoknak, akik rendelkeznek ezekkel az eszközökkel, a napijegy árából kedvezményt adunk!
 • Mely egyéb szabályzatok lépnek érvénybe a 2010-es évben?
 • 2010. január 1-től megnöveltük a nappali horgászjegy érvényességének időtartamát, ez most már este 10 óráig érvényes. Az Extra tó helyén Harcsás tó fog üzemelni, amelyben megtalálható lesz a szürkeharcsa, valamint szezonális jelleggel afrikai harcsa, ami remek sporthal. Ezen a tavon lehet majd sporthorgászni az afrikai harcsákra is, innen nem lesz kötelező elvinni őket. Az IHP Nagy taván a nagytestű halak védelme érdekében változtattunk egy picit a gyerekek horgászatának szabályain, ezek benne vannak a horgászrendben.

  Az egykori Extra-tó idéntől Harcsás tóként fog üzemelni

 • Mit üzensz az idelátogató horgászoknak?
 • Ahogyan azt eddig is tettük, a jövőben is próbálunk még jobban felnőni ahhoz a feladathoz, hogy lehetőség szerint mindenki igényének megfeleljünk.
 • Köszönjük, Zoltán a kimerítő válaszokat!

Továbbra is szeretettel várunk minden kedves vendéget és érdeklődőt!

Izsáki Horgász- és Pihenőpark - Jávorka Dániel