Alias : e.robert
Név : Erdélyi Róbert
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1995.3.29.
Lakhely : Nádszeg
Kedvenc horgászmódszerei : feederbotos horgászat
Kedvenc vízterületei : Albári bojlis tó, Nagyszigeti horgásztó, Nyéki kavicsbánya, Kis-Duna, Nagyduna, Fekete-víz
Legnagyobb halai : ponty 17.40, amur 16 kg, csuka 4 kg
Mióta horgászik : 2002 óta

Szerző írásai

Kis-Dunai nyári kalandok, avagy túra a vadregényben

Erdélyi Róbert 2021-09-16 06:00:00
Nyár van! Hosszabbak a nappalok, rövidebbek az éjszakák. Heves zivatarok enyhítik a pusztában a forróság parazsát. Felfrissül a vad a viharfelhők esővizétől. A csiga nyalja-falja a zöldellő nádlevélről az esőcsepp hűsítő varázsát. Felfrissül a természet, a folyó vize is oxigéndúsabb és kedvenceink is mutatkoznak a felszínen. A vihar elvonult!

Nagysziget ostroma

Erdélyi Róbert 2021-07-15 06:00:00
Ezúttal baráti kísérettel vágtam neki a következő túrámnak. Felvidéken, azon belül is Nagyszigeten, egy igazán vadregényes környezetben pihentük ki a hétköznapok fáradalmait. Ez a történet jobbára a barátokkal való kapcsolatot fogja bemutatni, de egy-két érdekességet, praktikát is szeretnék nektek megmutatni. Jó társaságban a hal is jobban kap! :-)

A Fekete-víz rejtett kincsei

Erdélyi Róbert 2021-06-15 06:00:00
Megérkezett a várva várt tavasz! Április közepét járjuk, de az időjárás még mindig bolondos, záporos, zivataros. Sőt, egyes helyeken akár havas. Felvidéken barangolunk, és egy vadvízi kanális a következő kihívás. Amit a vízterületről érdemes tudni, hogy nagyon komótosan, lassan folyik, nádfal húzódik a partszélben, a víz alatt pedig megtalálható a frissen nyíló töklevél. A nádfal és a tökleveles részek tökéletes búvóhelyek a halak számára. Itt próbáltam ma szerencsét.

Dévérkeszegezés a vadregényes Vág folyón

Erdélyi Róbert 2021-04-21 06:00:00
Ezúttal Szlovákia leghosszabb folyóján vettem üldözőbe a dévér komákat. A Vág folyó mintegy 403 km-en vonul át Szlovákián. Erős sodrású folyó, így nehezebb a meghorgászása is. Vadregényes környezet, nádfalak, nádszigetek is színesítik ezt a gyönyörű vízterületet. A medret többnyire kavicsok és sziklák borítják. A gyors áramlás általában nagy mennyiségű, nagyméretű uszadék fákat hoz magával, így a horgászat is elég nehézkessé válhat. A folyó ugyanakkor sok természetes táplálékot is biztosít a halak számára. Termetes kagylókat és a tiszta víznek köszönhetően apró rákokat is szemügyre vehetünk a víz feltérképezése során.

Deres a mese

Erdélyi Róbert 2021-03-19 06:00:00
Fagyottak a nappalok és az éjszakák. A nap gyenge fénysugara jelenti az utolsó reményt a növények és az állatok számára így, tél idején. Már a madarak sem harsognak, az őzek nem hajszolódnak, a vaddisznók sem duruzsmolnak, de még a hattyúk szárnycsapkodása is alig hallatszik. A völgyre pára ül, a hegy mögött a Nap, a Hold a tó alatt, csak egy arc a sok közül. A Föld most kicsit megpihen. Megpihennek a fák, hallani lehet a csend hangjában, ahogy az utolsó levelek még vacognak a fa ágán. A száraz nád meghajlik a lágy, hideg szél hatására. A tó vize gőzölög, mintha utolsó fáradt leheletét fújná ki magából.

Fagyos bányatavi pontyok az év első hónapján

Erdélyi Róbert 2021-02-08 06:00:00
Beköszöntöttek a mínuszok, és velük együtt elkezdődött az év első horgászata is. Szlovákiában, Felvidéken, azon belül is Feketenyéken vettem üldözőbe a kedvenceket. Amit a bányatóról tudni érdemes, hogy mintegy 6 hektáron terül el, brutális mélységekkel, ami elérheti akár a 15-18 métert is. Aki ismer engem, az tudja, hogy szeretem a vadvízi horgászatot és legfőképp a kihívásokat. A hőmérő a kora reggeli órákban helyenként -4,5 Celsius-fokot mutatott, így forró teával, meleg öltözettel vágtunk neki a kora reggeli túránknak.

A kora tavasz erdőcsendje

Erdélyi Róbert 2020-04-14 06:00:00
Az utolsó levelek is lehullottak a fákról, az utolsó fagyok is hamar elszálltak a táj felett. Igen, hajnal van megint. Csend van! Megjelenik a nap első sugara, ami kettétöri a sötétség álarcát. Hallani a vaddisznók duruzsolását az erdő mélyén, ahogy az őzek heves vágtáját is. A madarak üdvözlik gyönyörű hangjukkal a reggelt. A víz gőzölög, kileheli téli álmát. Megkezdődik egy újabb reggel a halak üldözésével.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.