Bemutatkoznak a Spro Team Feeder botok

Bemutatkoznak a Spro Team Feeder botok

Már a Spro Team Special feederorsók megérkezését is óriási várakozás előzte meg, de talán ezt még az új feederbotok iránti érdeklődés is felülmúlta. Örömmel jelenthetem, hogy végre ezek az újdonságok is megérkeztek és elérhetők! Ebben az írásban és kisfilmben büszkén mutatom be az általam tesztelt, iránymutatásaim alapján elkészített és a nevemmel fémjelzett Team Feeder Special feederbotokat.

A Spro Team Feeder Special botcsalád a Sproval folytatott hatékony együttműködésünk és fejlesztőmunkánk újabb kiváló bizonyítéka! A cél egy olyan botcsalád megalkotása volt, amely során a hazánkban legnépszerűbb finom pontyhorgászathoz szükséges mindennapos, nagyon strapabíró, szinte elnyűhetetlen eszközöket adhatunk a horgászok kezébe. A horgászok döntő többsége sajnos nem teheti meg, hogy évente vegyen új botot és orsót. A legtöbben 3-5 évente vesznek csak új eszközt. Ilyen hosszú időt és akár több tonna hal kifogását elviselni képes botokat csak a legdrágább változatok megvételével lehetett garantálni. A több mint 7 éve tartó hatékony fejlesztőmunka eredményeként azonban bebizonyítottuk, hogy a „by Döme Gábor” feliratú botok rendkívül kedvező áruk mellett is sok-sok évre szólnak! Az alapító tag Spro Aggressive Carp Feederek első darabjait mind a mai napig nagy megelégedéssel használják (pedig ezek 2006-ban kerültek forgalomba!). Ezt követték a legendás Pellet Feeder, majd Special Pellet Feeder, most pedig a Team Feeder botok.

Nagyon sok órát kell a vízparton eltölteni ahhoz, hogy egy ötletből profi végtermék lehessen
A kíméletlen tesztek…
… és számos próba után nyeri el egy termék a végső formáját
Nemcsak a külcsín (design), hanem a bot egyéb paraméterei is folyamatosan változtak, csiszolódtak
A Spro Team Feederbot család 11 tagot számlál. A rendkívül széles szortimentben garantáltan megtalálja mindenki a számára ideális paraméterű botot!

Spro Team Feeder Special 270M, 300M

Olyan különleges, erősített pickerbotok, amelyek kis tavakra, csónakos horgászathoz és a leheletfinom pontyhorgászatoz lettek kifejlesztve. Maximális dobótávolságuk: 40 méter.

A család legrövidebb tagjai az erősített pickerbotok, amelyek kettő rezgőspiccet kaptak

Team Feeder Special 330M

Átmenetet képez a rövid picker- és az átlagos feederbotok között. Rendelkezik a pickerbotok lágyságával és a feederbotok erejével, miközben a dobótávolsága is nőtt. Maximális dobótávolság: 50 méter.

A 3,3 méteres hossztól már 3 különböző erősségű rezgőspiccel kerülnek forgalomba
A spiccek különleges színezést kaptak, hogy minden fényviszony mellett jól látszódjanak
A legfinomabb a LIGHT, a közepesen erős a MEDIUM, míg a legerősebb a HEAVY feliratú spicc

Team Feeder Special 360MH, 360H, 360XH

A leggyakrabban használt méret, amely három különböző erősségű változatban kerül forgalomba. Ezek között található közepesen erős, erős és extra erős változat is. A megfelelő paraméterű botok kiválasztása során figyelembe kell venni a meghorgászandó távolságot, a halak méretét és erejét, valamint a bevetésre váró végszerelék össztömegét. Ahogy ezek a számok nőnek, úgy kell egyre erősebb bothoz nyúlni. Maximális dobótávolság: 60-70 méter.

Minden apró részletre ügyeltünk! Így a horogbeakasztó fül is kellően stabil és erős, mégis esztétikus
Az orsótartó stabilan, hézagmenetesen rögzíti a nagyméretű orsókat is…
… ehhez az orsótartó felső részét kell rátekerni az orsótalpra
3,6 méteres hossztól ideális párnak bizonyulnak a Spro Team Feeder orsók
A nyélvéget neoprén fogórész zárja le, amely stabil fogása mellett könnyebben tisztítható, mint a szép, de sérülékeny parafa

Team Feeder Special 390MH, 390H, 390XH

Ez a bothossz akkor jöhet számításba, amikor az eredményes horgászat érdekében minimum 70 métert, vagy akár ennél nagyobbat is kell dobni. Természetesen itt is, ahogy nő az igénybevétel, ahogy nő a bevetésre váró végszerelék összsúlya, úgy kell egyre erősebb feedert választani. Maximális dobótávolság: 70-90 méter.

A botokon igényes kivitelű, optimális méretezésű, dobást segítő SiC gyűrűsor található
Ez a 390H feederbot keverőgyűrűjének belső mérete
Természetesen a gyűrűzés során ügyeltünk arra, hogy a rezgőspiccen található gyűrűk mérete is ideális legyen
Még a legerősebb botok is feltűnően karcsúak, miközben meghökkentően rugalmasak és bitang erősek!

Team Feeder Spod 390XXH

Ez a bottípus külön fejezetet érdemel, ugyanis nem hétköznapi paraméterekkel bír. Egyre nagyobb igény mutatkozik az extra erős, mégis kellően rugalmas feederbotok iránt. Ez pont ilyen! Ezzel - ahogy azt a neve is mutatja - akár „nagygombócos” alapozó etetést is végezhetünk, de maximálisan helyt áll a legvadabb folyóvizek horgászata során is, amikor 200-250 grammot meghaladó súlyú kosár képes csak a nagy sodrásban megállni. Bevethető akadós, kemény terepen is, amikor fonott főzsinórral kell a legnagyobb halakat üldözőbe venni. Ez a bottípus az IMT-7 Power Carbon alapanyag mellett egy kevlárhálós erősítést is kapott. Maximális dobótávolság: 70 méter.

A 390XXH feederbot az IMT-7 Power Carbon alapanyag mellett egy kevlárhálós erősítést is kapott. Ennek bottípusnak nincs ellenfele!

Team Feeder Special 420XH

Ha a partszéli zónában képtelenek vagyunk kapást kicsikarni, muszáj távolabb, sőt minél távolabb horgászni. Ekkor nem ritkán 100 métert, vagy még annál is nagyobbat kell dobni, hogy elérjük a halak tartózkodási helyeit. Ehhez egy ilyen hosszúságú és paraméterű botra van szükség!

Ezzel a gyűrűsorral - ideális méretű orsóval párosítva - a világból ki lehet dobni!
A 3,9 és 4,2 méteres változatok az átlagosnál hosszabb, 57 cm hosszú nyelet kaptak. Az így megnövelt erőkarnak köszönhetően kisebb lendítőerővel tudjuk meghökkentően nagy távolságba bevetni végszerelékünket!

Ha a feederbotos pontyhorgászatok során felmerülő összes kívánságát teljesítő, hosszú távon hű társra vágyik, ne keressen tovább, mert megtalálta! A nevem a garancia arra, hogy egy valóban tartós, mégis megfizethető feederbottal válik tökéletessé feeder felszerelése!

Ilyen szép halakat kívánok mindenkinek az új felszereléséhez!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Kis Csaba és Csapi Károly
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.