Bemutatkoznak az új Spro Team Feeder botok

Bemutatkoznak az új Spro Team Feeder botok

Előző évben látott napvilágot a SPRO horgászcikk gyártóval közösen kifejlesztett Team Feeder Special bot- és orsócsaládunk. Az új eszközök fogadtatása és fogyása minden várakozásunkat felülmúlta, az új termékek 2014 tavaszára szinte teljesen elfogytak. A több hónapnyi várakozás után viszont örömmel tájékoztatom a kedves érdeklődőket, hogy augusztus végétől két új változatban és további kurrens méretekkel újra kapható ez a botcsalád, de megújult, továbbfejlesztett változatokban.

Egy termékcsalád életrevalóságát és az iránta mutatott érdeklődést mi sem jelzi jobban, hogy meddig marad az piacon. Nos, szinte hihetetlen, de a nevemmel fémjelzett „by Döme Gábor” feederbotok immár 8 éve kaphatók Magyarországon, és az irántuk mutatott érdeklődés évről évre nő! A folyamatos fejlesztőmunka eredményeként örömmel jelentem be, hogy végre kézzel foghatóak a rendkívül népszerű botcsalád megújult, kibővített méretsorral rendelkező tagjai. Ráadásul két különböző minőségben és igazán széles méretskálával kerülnek forgalomba! A Team Feeder Special helyébe lép a Team Feeder Carp Fighter botcsalád. Ezzel párhuzamosan készült el a Team Feeder Master Carp, amelyet egy magasabb minőségű, de elérhető árú pontyos feederbot családként pozícionáltunk.

A fejlesztés és a tesztelés folyamatosan zajlik, amelyekről már évközben (a botok megjelenése előtt is) tájékoztattam a nagyközönséget. Nincs kegyelem, a legzordabb körülmények között is bizonyítani kell!
A jó felszerelés és a kitartás jutalma egy 20 kilót meghaladó súlyú Buffalo Carp az USA-ból!
A Team Feeder Special helyébe lépett a Team Feeder Carp Fighter botcsalád, mely 16 tagot számlál. A rendkívül széles szortimentben garantáltan megtalálja mindenki a számára ideális paraméterű botot!
Ezzel párhuzamosan készült el a Team Feeder Master Carp botcsalád, amelyet egy magasabb minőségű, de elérhető árú pontyos feederbot családként pozícionáltunk. A családban 9 méret kapott helyet

A két botcsalád között az egyik különbség - mely szemmel nem látható -, hogy a Carp Fighter IMT-7 Power Carbon alapanyagból, míg a Master Carp botcsalád IMT-8 Power Carbon anyagból készült. Továbbá a bot színezete mellett a nyéltagok hosszában is különbség mutatkozik. A Carp Fighter botcsaládnál a 3,3; 3,6 és 3,9 méteres botok nyélhossza 47 cm, a 4,2 méteres változaté pedig 57 cm, ami az átlagosnál hosszabb. Az így megnövelt erőkarnak köszönhetően kisebb lendítőerővel tudjuk meghökkentően nagy távolságba bevetni végszerelékünket! A Master Carp botoknál a 3,3 és a 4,2 méteres változatok nyélhossza egyezik a Carp Fighter botéval, de a 3,6 méteres bot nyele 5 cm-rel, a 3,9 méteresé pedig 10 cm-rel hosszabb az előbb említett botcsaládénál (egyezik a 4,2 méteres nyélhosszával). Erre azért volt szükség, mert ez a két méret a leggyakrabban használt hossz, és akinek nem a lehető legnagyobb távolság elérése a cél, azt esetleg zavarja a hosszú nyél, így választhat kisebb nyélhosszúságú, de szinte azonos paraméterekkel rendelkező botot is.

Team Feeder Quiver (Carp Fighter botcsalád) 270M, 300M

Olyan különleges, erősített pickerbotok, amelyeket kis tavakra, csónakos horgászathoz és a leheletfinom pontyhorgászatoz fejlesztettünk. Maximális dobótávolságuk: 40 méter.

A család legrövidebb tagjai az erősített pickerbotok, amelyek kettő rezgőspiccet kaptak

Team Feeder Boat (Carp Fighter botcsalád) 270H, 270XH, 300H, 300XH

A „boat” névre keresztelt feederek ideálisak a csónakos álló- és folyóvízi, valamint a nem túl széles tavakon vagy csatornákon való horgászatokhoz, ahol a maximális dobótávolság 40-50 méter. Eddig is voltak már a piacon rövid feederek és pickerek, de ezek maximális dobósúlya 40-50 g volt, és ilyen botokkal egy termetesebb hal irányítása, hatékony fárasztása szinte elképzelhetetlen… Ezzel szemben az új 300XH feeder dobósúlya 50-180 g! Feltűnő a különbség, igaz?! Ennek nincs ellenfele!

A „boat” névre keresztelt feederek…
… ideálisak a csónakos álló- és folyóvízi horgászatokhoz
A partról elérhetetlen helyek akár ilyen szép halakat is rejtenek
A rövid, de erős feederek jó szolgálatot tesznek a kis tavakon vagy a szűk nádnyiladékokban
A megérdemelt jutalom itt sem marad el
Jól látod, barátom, ez a kis bot segített téged rövid időn belül partra!

Team Feeder (mindkét botcsalád) 330M

Átmenetet képez a rövid picker- és az átlagos feederbotok között. Rendelkezik a pickerbotok lágyságával és a feederbotok erejével, miközben a dobótávolsága is nőtt. Maximális dobótávolság: 50 méter.

A 3,3 méteres hossztól…
… már 3 különböző erősségű rezgőspiccel kerülnek forgalomba
A spiccek különleges színezést kaptak, hogy minden fényviszony mellett jól látszódjanak
A legfinomabb a LIGHT, a közepesen erős a MEDIUM, míg a legerősebb a HEAVY feliratú spicc

Team Feeder (mindkét botcsalád, kivéve a legerősebb, ami csak a Carp Fighter családban található) 360MH, 360H, 360XH, 360XXH

A leggyakrabban használt méret, amely négy különböző erősségű változatban kerül forgalomba. Ezek között található közepesen erős, erős, extra erős, valamint az extra-extra erős változat is. A megfelelő paraméterű botok kiválasztása során figyelembe kell venni a meghorgászandó távolságot, a halak méretét és erejét, valamint a bevetésre váró végszerelék össztömegét. Ahogy ezek a számok nőnek, úgy kell egyre erősebb bothoz nyúlni. Maximális dobótávolság: 60-70 méter.

Minden apró részletre ügyeltünk! Így a horogbeakasztó fül is kellően stabil és erős, mégis esztétikus
Az orsótartó stabilan, hézagmenetesen rögzíti a legnagyobb méretű orsókat is…
… ehhez az orsótartó felső részét kell rátekerni az orsótalpra
A nyélvéget neoprén fogórész zárja le, amely stabil fogása mellett könnyebben tisztítható, mint a szép, de sérülékeny parafa
A 3,6 méteres hossztól a Spro Team Feeder Special LCS 550M orsó ideális bármelyik feederhez

Team Feeder (mindkét botcsalád) 390MH, 390H, 390XH

Ez a bothossz akkor jöhet számításba, amikor az eredményes horgászat érdekében minimum 70 métert, vagy akár ennél nagyobbat is kell dobni. Természetesen itt is, ahogy nő az igénybevétel, ahogy nő a bevetésre váró végszerelék összsúlya, úgy kell egyre erősebb feedert választani. Maximális dobótávolság: 70-90 méter.

A botokon igényes kivitelű, megnövelt méretezésű, dobást segítő SiC gyűrűsor található
Ez a 390H feederbot keverőgyűrűjének belső mérete
Természetesen a gyűrűzés során ügyeltünk arra, hogy a rezgőspiccen található gyűrűk mérete is ideális legyen
Még a legerősebb botok is feltűnően karcsúak, miközben meghökkentően rugalmasak és bitang erősek!

Team Feeder River (mindkét botcsalád) 390XXH

Ez a bottípus külön fejezetet érdemel, ugyanis nem hétköznapi paraméterekkel bír. Egyre nagyobb igény mutatkozik az extra erős, mégis kellően rugalmas feederbotok iránt. Ezek pont ilyenek! E botok - mint ahogy a típus neve is mutatja - maximálisan helyt állnak a legvadabb folyóvizek horgászata során is, amikor 200-250 grammot meghaladó súlyú kosár képes csak a nagy sodrásban megállni.

A River feederek a folyóvízi horgászok számára készült nagy teherbírású botok
A River változat mindkét botcsaládban megtalálható
A Master River 5 különböző erősségű spiccel kerül forgalomba
Ezzel a bottal nincs megfoghatatlan méretű hal!

Team Feeder (mindkét botcsalád) 420XH

Ha a partszéli zónában képtelenek vagyunk kapást kicsikarni, muszáj távolabb, sőt minél távolabb horgászni. Ekkor nem ritkán 100 métert vagy még annál is nagyobbat kell dobni, hogy elérjük a halak tartózkodási helyeit. Ehhez egy ilyen hosszúságú és paraméterű botra van szükség!

Ezzel a gyűrűsorral - ideális méretű orsóval párosítva - a világból ki lehet dobni!
A 3,9 és 4,2 méteres változatok (a Carp Fighternél csak a 4,2 méteres) az átlagosnál hosszabb, 57 cm hosszú nyelet kaptak. Az így megnövelt erőkarnak köszönhetően kisebb lendítőerővel tudjuk meghökkentően nagy távolságba bevetni végszerelékünket!
A rögtönzött dobóteszt során felcsalizott horoggal, megtöltött kosárral…
… a 120 méterre található bója mellett csapódott be a végszerelékem
E hosszú botok a rendkívüli dobótávolságok elérésének biztosítása mellett is kellően rugalmasak, így hatékonyan őrlik fel a legnagyobb hal erejét is
A Spro Team Feeder Master Carp 420XH botnak köszönhetem eddigi legnagyobb, 21,78 kg-os pontyomat is

Ha a feederbotos pontyhorgászatok során felmerülő összes kívánságát teljesítő, hosszú távon hű társra vágyik, ne keressen tovább, mert megtalálta! A nevem a garancia arra, hogy egy valóban tartós, mégis megfizethető feederbottal válik tökéletessé feeder felszerelése!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Takács Péter és Csapi Károly
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.