Viharos vasárnap az Erdész-tavon

Viharos vasárnap az Erdész-tavon

A fél 5-re beállított ébresztő megszólal a telefonon, kimászom az ágyból és az első dolgom, hogy megnézzem, milyen az idő kint. A mosoly nem ült ki az arcomra, amikor azzal szembesültem, hogy szakad az eső. „Ebből sem lesz ma horgászat…”, könyveltem el magamban. Még ha csak szemerkélne, de ez ömlik, mintha dézsából öntenék. A telefonom csörög, após hív: „Kisfiam, elindultam, az eső el fog állni, csak egy kis szelet mond”. Nekem se kellett több, ha az öreg kimegy, vele tartok én is.

A Ravazdi Erdésztó parkolójába bekanyarodva látom, hogy szinte tele a tó, de jó helyem se lesz, szerencsére após mellé be tudok ülni, szorít egy kis helyet.
Az etetőanyagokat a tó vizével keverem be, a hideg víz ellenére még bízom a sárga színű kajában, annyira azért még nem hűlt le a víz. BlendeX Ananász-Banánt és kukoricacsíra őrleményt keverek. A csali 8 mm-es Quatro a method kosaras szerelékem tüskéjén, a Pellet Feeder kosaras szerelékre pedig Édes Ananász és Kék Fúzió fluo lebegő pelleteket teszek fel. A 8 mm-es csalikhoz 10-es, míg a nagyobb pelletekhez 6-os méretű horgot használtam.

Irány a vízpart!
Egy kicsit sáros lett a bakancsom
A Pellet Feeder kosaras szerelékem
Egy kis plusz édesítőszer

A szél nagyon feltámad 8 után. A 360-as Power Fighteren a zsinórt a túlparttól 1 m-re akasztom ki. Ez kb. 40 m-es távolságot jelent, pontosan nem mérem ki, de a klipszet kiakasztom és 5 alapozó dobással meg is szórom a helyet. A 330-asra method kosarat teszek és ezzel keresgélem a még táplálkozó halakat. Az etetőanyaghoz egy kiskanál édesítőt is teszek.

Szeles időnk volt
Valami már elhúzhatná valamelyik spiccet…

Az első kapás a 8 mm-es Quatro csalira, egészen pontosan a piros epres pop-upra érkezik, ez tetszik meg egy ezüstkárásznak. A klipszelt helyet folyamatosan etetem, de nem áll oda annyira a hal, ahogy reméltem, ám végül egy tükörponty hozza vissza a reményt.

Kis tükrös
Hamar visszanyerte szabadságát

Az egyik dobásnál a szél belekap a kosárba és a szemben lévő fa ágán landol a szerelékem. A csónak szerencsére itt van a közelben, így kezdődhet a kosármentési akció, aminek siker a vége. A partra visszatérve folytatom a pecát. Após közben megunja a kapástalanságot és inkább hazamegy. A kitartásom végül meghozza a gyümölcsét: délután sikerül 6 pontyot és 4 kárászt a szákba terelni.

Csalihegyek
Ponty van a horgon!
Szép tükrös
Őszi ponty
Szerelékmentés
BlendeX Ananász-Banán
Galambetetés
A nyerő method
A szomszédban sem tétlenkedtek
Amilyen nehezen indult, olyan jól végződött a horgászat

Írta: Horváth Viktor (Vitya)

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.