Fish Finder: halradar az okostelefonon

Fish Finder: halradar az okostelefonon

Az IOS és az Androidos készülékek térnyerésével, valamint a WiFi technológia alkalmazásával napjainkra bárki számára elérhetővé vált, hogy okostelefonját vagy tabletjét halradarként használja. A WiFi kapcsolat megbízhatósága mellett az érzékeny és pontos szonár, illetve az intelligens készülékekre fejlesztett FishFinder applikáció, azaz alkalmazás biztosítja az élményt, a radar kiváló használhatóságát minden körülmény között.

A Lucky Laker egyszerű felépítése senkit ne tévesszen meg, komoly fejlesztőmunka eredményeként lett horgászati célokra tökéletes a szoftvere

A radar működése nem bonyolult. A szonár alsó részébe épített jeladó hanghullámok segítségével térképezi fel a medret, a visszakapott jelet kódolja, melyet a WiFi kapcsolat segítségével azonnal továbbít IPhone vagy egyéb, Androidos intelligens eszközünkre. A víz alatti információ pedig részletesen jelenik meg a képernyőn.

A radar zárókupakja alatt található a bekapcsoló gomb és a töltő csatlakozója
Az egység tetején elhelyezkedő sapka cserélhető, csavarmenetes részen elhelyezett gumigyűrű akadályozza meg a víz bejutását!

Radarunk áramellátásáról egy beépített 3,7 voltos Li-ion akkumulátor gondoskodik, melynek töltését a mellékelt kábellel gond nélkül elvégezhetjük. Az akkumulátor egy feltöltéssel kb. 5 óra üzemidőt biztosít eszközünknek.

A bekapcsolt állapotot jelző kék fény folyamatosan világít a működés során, míg a piros LED csak a töltés ideje alatt fog égni!

A készülék használatához szükséges szoftver telepítését, hangolását természetesen otthon, még a használatba vétel előtt kell elvégeznünk.

Bekapcsolást követően a hálózatlistán megjelenő FishFinder-t válasszuk ki! Az 12345678 számsorból álló alapértelmezett jelszóval létrehozott kapcsolaton túlmenően szükségünk van arra, hogy a szonárhoz tartozó alkalmazást az alkalmazások áruházából letöltsük. A letöltés után hitelesítés szükséges, melyet a radarunk oldalán elhelyezett matricán szereplő 12 karakter megadásával végezhetünk el. Ezt követően nincs más teendőnk, mint a FishFinder nevű applikációs ikonra kattintani a telefonunkon, és az alkalmazás máris elindul.

Az a bizonyos 12 jegyű karaktersor, mellyel a hitelesítést elvégezhetjük
Szonárunk jeladójának kapcsolója, mely minden körülmény között a víz alatt lesz és lefelé fog nézni
Az eszköz házán található kis fül, melybe a főzsinórt köthetjük, vagy kapocs segítségével rögzíthetjük
Egy erős és biztonságos kötés fonott zsinórból
Mindig győződjünk meg használat előtt arról, hogy a radar be legyen kapcsolva. A zársapkát csak ezután tekerjük vissza, gondosan ügyelve a tökéletes záródásra, tömítésre!

A szonár vízbe helyezését a legkényelmesebben egy horgászbottal végezhetjük el. A vízbe érkezést követően azonnal használhatjuk, készülékünkön a FishFinder ikonra kattintva megjelenik a kezdőképernyő főmenüje.

A főmenü 3 lehetőséget kínál: a működési móddal azonnal a víz alatti képet mutatja, a bemutató (demó) módba is beléphetünk, illetve a paraméterek beállítását végezhetjük el

Célszerű először megismerkednünk halradarunkkal a Bemutató mód segítségével. Ezt követően készülékünk finomhangolását végezzük el, tehát kellő alapossággal beállíthatjuk az érzékenységet, a mélység és zoom tartományokat, aktiválhatjuk a sekély víz miatti riasztást, kiválaszthatjuk a halriasztás és a hal ikon mikéntjét, a megjeleníteni kívánt hőmérséklet mértékegységet és a képfrissítés sebességét.

A jól áttekinthető beállítási lehetőségek közül pillanatok alatt végigzongorázhatjuk az alapfunkciókat, mint például…
… a sekély víz riasztást…
… a zoom tartományt…
… a képfrissítés sebességét…
… a mélység tartományt

A mélység tartományt érdemes helyesen megválasztani a pontos nyomon követhetőség érdekében. Ha például az alapbeállításunk 3 méter, de a víz valós mélysége ennél több, akkor nem fogjuk látni a medret. Ha a vízmélységről már van pontos adatunk, akkor ennek megfelelően kalibrálhatjuk a legjobb kép érdekében a radart.

Az alapbeállítás 3 méteren volt elmentve, de a vízmélység előttem 4,7 méter volt, így nem lehetett látni a kijelzőn az aljzatot. Kapásból két megoldásunk is van erre: vagy állítunk a skálán 5-45 méter között, vagy az automata funkciót is választhatjuk
A kalibrálás után azonnal láthatóvá vált a meder kontúrja

A képernyőről azonnal tájékozódhatunk a víz valós mélységéről, a víz hőmérsékletéről, a radar töltöttségi szintjéről és a jelkapcsolat erősségéről.

Radarunk a legnagyobb szélben is használható
Akár vontatva is feltérképezhetjük vele a víz alatti világot
Az adott hely halsűrűségéről is késlekedés nélkül kapunk információt
Ne feledjük, hatótávolsága 50 méter, melyet mindenképpen érdemes kihasználnunk

Megjegyzendő, hogy a legfrissebb kép mindig a képernyő jobb feléről érkezik, a bal oldal, pedig időben a legrégebbi történést mutatja. És ahogy azt már említettük, a jelfrissítési sebességet lehetőségünk van a saját igényeinkhez mérten szabályozni, állítani.

A vezeték nélküli halradarok WiFi-s technológiája nyújtja a legszabadabb felhasználást

Forrás: Halmos Mihály

(X)
EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.