A szakértő válaszol! – 156. rész

A szakértő válaszol! – 156. rész

Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!

Szabó Gábor
„Szia, Gábor! Tudnál ajánlani egy fogós csalit, amely vadvízen és telepített tavon is jól működik nyáron? Köszi!”
Döme Gábor:
Kedves Gábor!
A közelmúltban megjelent Hi-Vis Tiger - Csípős Barack pontosan ilyen, jó szívvel ajánlom nyári horgászatokhoz, gyakorlatilag bárhol! Ha szeretnéd fogósabbá tenni, illetve az amurokat is megcélozni, érdemes kikönnyíteni az ízes tigrismogyoró szemeket, ehhez jelenleg a legjobb választás a SpéciCorn Limited Edition - Csípős Barack Mega méretű, különböző színű változatai. Sok sikert hozzá!

A közelmúltban megjelent Hi-Vis Tiger - Csípős Barack univerzális nyári csali
Nagyszemcsés, gazdag etetőanyaggal és azonos ízű Mega SpéciCornnal érdemes kombinálni
Nemcsak a hazai horgászatok során volt sikeres…
… csodálatos élményekhez és fogásokhoz segített hozzá külföldön is!
Természetesen a pontyok is nagyon kedvelik
Az új Csípős Barack íz mellett a Hi-Vis Tiger többi változatát is érdemes nyáron próbálgatni!

Szvitek János
„Szia, Gábor! Milyen bojlit használjak felmelegedett vízben, egy folyamatosan horgászott, mesterséges tavon? A halak már igencsak finnyásak, és szeretnék jól felkészülni a júniusi túrámra.”
Döme Gábor:
Kedves János!
Népszerű nagypontyos termékcsoportunk, a MONSTER 2024-ben két új fogós változattal bővült, melyek egyike a Vajsav & Tengeri rák! Ebben két méltán favorizált, rendkívül markáns és attraktív ízvilág egyesül, amelyek harmóniája egy nagyon fogós nyári nagyhalas csalogatóanyagot eredményez. A vajsav önmagában is nagyon fogós íz, főleg a felmelegedett vizekben hatékony. Szúrós, jellegzetes szaga miatt összetéveszthetetlen és nehéz olyan aromával kiegészíteni, amely kiérződik a keverékből. A Tengeri rák a bojlis nagyponty-horgászok számára már jól ismert ízvilág, mely tökéletesen megőrzi a jellegét még a vajsav mellett is.

Népszerű nagypontyos termékcsoportunk, a MONSTER 2024-ben két új fogós változattal bővült, melyek egyike a Vajsav & Tengeri rák!
A Vajsav & Tengeri rák és a Fűszeres Máj Magnum csalik különleges nagyhalas csemegék
Egy emlékezetes nyári túrámon számomra ez volt a nyerő csali: MONSTER Magnum N-Butyric & Tengeri Rák 30+ mm-es változatban
Ennek köszönhetem a 30,90 kg-os tükörponty-rekordomat…
… valamint a 33,22 kg-os tőponty-rekordomat is

Mészáros Martin
„Szia, Gábor! Láttam a Legend Laken készített filmedben, hogy sikerült megfognod az új harcsarekordodat, ráadásul pergetve, ehhez őszintén gratulálok! Szeretnék érdeklődni a felszerelésről és a csaliról, amelyeket használtál! Köszi!”
Döme Gábor:
Kedves Martin!
Nagyon köszönöm! Íme, a felszerelésem pontos listája és azok elérhetőségei:

- Bot: RBM NFC Fast & Furious The Killer 213 cm

- Orsó: SHIMANO Sustain 4000FJ

- Zsinór: VARIVAS HG PE 4X 150 m 1,5

- Csali: SPINMAD King 18 g

 

Ezt az összeállítást használtam a harcsapergetéshez
Magam sem hittem volna, hogy már az ELSŐ dobásra kapásom érkezik
A kis műcsali elvész a nagy szájban
Életem pergetve fogott harcsája!!! A súlyát nem tudtuk megmérni, csak a hosszát, amely 182 cm volt!

Kiss Ernő
„Szia, Gábor! Nagyon tetszenek a harcsás filmjeid, hozzám soha nem állt közel e hal horgászata, de megjött hozzá a kedvem! Mit javasolnál, milyen felszereléssel vágjak bele?”
Döme Gábor:
Kedves Ernő!
Kollégáim és magam nevében is köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszenek ezek a filmek, és sikerült kedvet csinálni a harcsázáshoz! Hidd el, megéri kipróbálni, fantasztikus élmény! Azt, hogy milyen felszerelést válassz, elsősorban az határozza meg, hogy milyen módszerrel és milyen körülmények között szeretnél horgászni. Nagyon sok lehetőség áll előtted, amelyek gyakorlatilag minden helyzetre kínálnak jó megoldást, mi pedig igyekszünk olyan bemutató tartalmakat készíteni, amelyekkel könnyebbé válik ezek megértése, elsajátítása.
Amit viszont kifejezetten ajánlok számodra, azok a Haldorádó Predator Catfish Rig harcsás szerelékeink! E kollekció minden egyes terméke szorgos magyar kezek munkáját dicséri. A legjobb minőségű, számunkra már bizonyított és bevált komponensekből készítettük őket, amelyeket mi is eredményesen használunk, illetve ami a legfontosabb, jó szívvel ajánlunk! Ez a professzionális, készre szerelt, a mai kor technikáihoz tervezett harcsázó előke válogatás számos álló- és folyóvízi módszerhez kínál garantáltan megbízható, könnyen használható megoldást.

A Haldorádó Predator Catfish Rig kollekció professzionális, készre szerelt, a mai kor technikáihoz tervezett harcsázó előkéket kínál
Ezeket az előkéket kizárólag olyan elemekből készítjük, amelyeket mi magunk is használunk, és amelyekben megbízunk!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó Archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.