Fókuszban a Wizard gumik

Fókuszban a Wizard gumik

Annak ellenére, hogy a plasztikok felépítésüket tekintve a legegyszerűbb műcsalik közé tartoznak, kiválasztásuknál fontos szempontok játszanak szerepet. A boltok polcai előtt állva csak egy darab gumit morzsolgatunk az ujjaink között, s mégis, miközben azon elmélkedünk, hogy elég lágy-e a twister vagy gumihal teste és farokrésze, próbáljuk magunk elé képzelni a vízben végzett mozgását. És milyen jól tesszük ezt! Tapintással, meg hozzá egy kis vízparti rutinnal már jól ki tudjuk szűrni a selejtet. A sok jó között mindig találni még jobbat, a Mann’s-ek, L&K plasztikok mellett érdemes számolni a Wizard gumicsalijaival is. Kis csavarral, azzal a kis plusszal nem az átlag twisterek csoportjába sorolandók, de nézzük részletesen, hogy miért is.

Wizard Crub gumik kevés, ám a legjobb színkombinációkban készülnek

A Wizard Crub több szempontból is különlegesnek számít a piacon. Egyedi formája adja fogósságának alapját, aminek köszönhetően egyedi mozgással rendelkezik. A farok kialakítása nagyban hasonlít a népszerű Delalande Sandra gumihaléra: a farok felső szárából még egy félköríves rész ágazik ki, mely olyan hullámokat kelt a vízben, aminek a ragadozók nem tudnak ellenállni.

Már a leglassabb vontatásra is komoly rezonanciát keltenek a vízben, amit a közelben lévő ragadozók hatványozottan érzékelnek
A Wizard Crub és Sügér jól megférnek, sőt, ki is egészítik egymást

További érdekességük, hogy a testük egybe van építve az ólomfejjel. Ez a gyári párosítás a garanciája annak, hogy a plasztik testhez ideális súly kapcsolódik, a süllyesztés és az ereszkedés, tehát a jigelés hibátlan mozdulatsora a csalin nem fog múlni. És persze a színösszeállításon sem! Feltűnő színe is nagyban hozzájárul eredményességéhez. Az úgynevezett redhead (fehér test és piros fej) kombináció már nagyon sokszor bizonyított.

Akár az igazi csapósügér. Az élethű imitáció gyorsan megtéveszti a ragadozókat

Az ólomfej és a csali összeállításának köszönhetően főként állóvízen és gyengébb sodrású folyóinkon tudjuk használni a Wizard Perch-et is. A zsinór csatlakozását szolgáló karika, akár a Crubon, a műcsali fejének felső részén helyezkedik el, így nagyon sajátos, félig dőlt mozgást érhetünk el vele.

Sokat segített a még betegebb mozgás eléréséhez az, hogy a vonószemet nem a megszokott orr-részen helyeztük el

A Wizard Perch nyolcgrammos ólomfejjel kombinált gumihal. Egy igazi különlegesség a műcsalik piacán, egy gumihal, vagy mégsem… Eddig megszokhattuk, hogy a gumihalainkhoz magunk választottuk ki az ólomfejet a megfelelő horogmérettel. Ez főként a kezdő horgászoknak problémát okozott, amit segítség nélkül nehezen tudtak megoldani.

Fogós szín, masszív test és lágyan verető farok. Kell ennél több?

A Wizard Pike-ot a Perch-hez hasonlóan az egyes vízterületeken a tápláléklánc csúcsát képviselő csuka természete ihlette. Ismerve kannibalizmusát, tudjuk, hogy a nagyobb egyedek előszeretettel fogyasztják kisebb fajtársaikat. Sok műcsali, főként wobbler készült ennek a mintájára.

Első osztályú Wizard kombó. A plasztik csalis pergetés is fonott zsinórral az igazi!
Wizard pergető bot és Samurai Spin, az elnyűhetetlen teflonos fonottal feltöltve

A Crub-ok hasi részén található karikába plusz horgot helyezhetünk, így a kevésbé agresszívan támadó ragadozók is megfoghatók vele. Arra azonban figyeljünk oda, hogy csak olyan helyen használjuk az alsó horgot, ahol kevésbé számíthatunk elakadásra, illetve az adott vízterület helyi szabályozása a hármashorog használatát lehetővé teszi!

Nagy kedvenc az élénkpiros Crub, erre süllő, sügér és csuka is jöhet!
Egy kulcskarika segítségével gyorsan megtalpalhatjuk a gyárilag egyágú horoggal szerelt csalinkat
Mintha új csalit kapnánk, fél perc alatt már a rendelkezésünkre is áll!
Sokak számára nagy biztonságot jelentő megoldás ez, érdemes minőségi karikát használni!
Talán a faág mellett lapul a csuka. Érdemes párszor körbedobálni a jónak vélt helyet
A kitartás eredménye egy gyönyörű, makkegészséges csuka

EnergoTeam

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.