Plasztik favoritok: A Mann’s gumik 2. rész

Plasztik favoritok: A Mann’s gumik 2. rész

Előző cikkünkben az amerikai Mann’s plasztik csalik méltatásánál tartottunk, a legnépszerűbb tvisztereket nagy részletességgel mutattuk be, e második részben pedig a gumihalakra helyezzük a hangsúlyt, valamint egy igazán különleges csalival ismerkedhetünk meg, a Mann’s Jelly Worm csalival.

Mann’s Shad gumihal

A Mann’s csoport górcső alá vételét nem véletlenül kezdem e típus ismertetésével. Az elmúlt hosszú évek talán legnagyobb számban eladott típusról van szó, bizonyára sok pergető horgásznak számos édes emléke fűződik hozzá, ahogyan nekem is.

8 centis Mann’s Shad csalival fogott csuka

A hagyományos, klasszikusnak mondható test az átlagosnál méretesebb farokkal rendelkezik, s e két meghatározó elem extrém módon elvékonyodó, lágy résszel kapcsolódik egymáshoz. Ez élethű mozgást kölcsönöz a csalinak, így eredményesen használható a szokásos jigelő, fel-fellibbenős mozgatással, de egyenletesen vagy szakaszosan (impulzusszegényen) bevontatva is. Rugalmas, masszív, ellenálló fejrésze jól bírja a többszöri horogra tűzést is. Méretsorában a 4,5, a 6, a 8, a 10, és a 15 cm-es egyedek találhatóak meg, tehát az ultra light sügérezéstől, jászozástól kezdve a süllőzésen és csukázáson át a harcsázásig mindenféle pergető horgászat eredményesen űzhető vele.

Plasztik apróságok sügérre, domira. Meg fogjátok látni, hogy sok esetben a darabosabb süllő és csuka is csak ezt a méretet eszi. A csalit mindig az adott helyzetben jellemző táplálékhalak méretéhez igazítsuk
Made is USA. Egy pergető alapkészlet tartozékai a klasszikusnak mondható színek
A rendkívül lágy, fénygyűjtős plasztikból készült nagyméretű Mann’s Shad a kapitális süllők, csukák csalija. Egy ekkora csali már gerincesebb botot kíván
Sötétebb aljzaton szinte világít a plasztik test. Különösen jól jön sötét, zavaros, vagy esetleg mély vizek esetében

Mann’s Jelly Worm

Ez az illatosított plasztik gyűrűsféreg-utánzat Amerikában a feketesügér-specialisták egyik verhetetlen fegyvere az „óriásszájúak” megfogásában. Rövid multis pergető botjaikkal vitathatatlanul a csali prezentációjának mesterei. Hazánkban szerencsére egyre nagyobb tábora alakul ki a feketesügérre célzottan horgászóknak, népszerű vizeink közül a bokodi erőmű tavában és a Délegyházi-tóban is szép állomány alakult ki az évek alatt.

Speciális, illatosított olajban „áztatott” Jelly Worm
A féregtestet az ET Wizard Wide Gape horogra problémamentesen tűzhetjük. A csali testébe a horgot el is bújtathatjuk
Kiváló csali, mely minden időben kapásra ingerli a feketesügéreket

Mann’s Hard Nose SwimShad

A SwimShad egy nagyon lágy plasztikból gyártott, különleges funkcióval rendelkező csali. A vékony farokrészen található óriási, korong alakú lapát már a legkisebb mozgásnál életre kelti. Az egyedi, védett horgos megoldásnak köszönhetően a legnehezebben meghorgászható, akadókkal sűrűn borított haltartó helyek is elérhetőek. A tökéletes, élethű mozgáshoz társuló 3D szemek elképesztően hatékony csalivá teszik.

Egy dobozban 4 db gumihal és egy speciális kialakítású horog található
A SwimShad legegyszerűbb és leghatékonyabb felkínálási módja. A horoghegy testbe rejtésével maximalizálhatjuk a csali hatékonyságát

Forrás: Halmos Mihály

(X)
EnergoTeam

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.