Meg-HAL-lgatás 5. rész – Horgászat Debreczeny Csabával

Meg-HAL-lgatás 5. rész – Horgászat Debreczeny Csabával

Üdvözöllek benneteket a Meg-HAL-lgatás legújabb részében. A mai horgászaton a sokak számára csak „Szifonként” ismert, Jászai Mari-díjas színművész lesz a vendégem, aki nem más, mint Debreczeny Csaba. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miket sikerült fognunk, illetve mikről beszélgettünk a horgászat során, akkor tartsatok velem!

A mai horgászat helyszíne a Keve Horgászpark volt

Bálint: Szia, Csaba, üdvözöllek!
Csaba: Szevasz!
Bálint: Tudom rólad, hogy nem most fogsz először horgászni. Igazán régre visszanyúló horgászmúltad van. Mondanál erről pár szót, hogy milyen volt akkoriban a horgászat, amikor elkezdted?
Csaba: Én a Dunán kezdtem horgászni. Jövőre leszek 50 éves és 6 éves korom óta horgászom, tehát akkor már 43-44 éve. Úszózással kezdtem, illetve édesapámmal jártunk tavakra, a Cikolai-tavakra, és ott fogtam életem első 2-3 kilós pontyát. Az úgy volt, hogy apukám pont elment és mondta, hogy: „Ha karika föl, bevágod, kisfiam, aztán láttad, hogy csinálta apád.” És pont ez történt. Elment, a karika meg felment, bevágtam. Édesapám jött vissza, mondtam: „Apa, gyere, van valami, fogok!” És erre csak annyit válaszolt, hogy oldjam meg, tulajdonképpen jó fej volt, mert nem vette ki a kezemből a botot, hanem azt mondta, hogy oldjam meg egyedül.
Ezek alapján Csabának már nem magyaráztam el, hogy mit hogyan kell csinálni. Szerencsére nem is volt rá szükség. „Otthonosan” mozgott a vízparton.

Csaba gond nélkül felcsalizott…
… majd megtöltötte a method kosarat

Ezt követően pedig simán bedobta a végszereléket. Így nem volt már más dolgunk, mint várni a kapást.

Látszott, hogy nem először dob be

Miután mindkét bot be lett élesítve, tovább beszélgettünk…
Bálint: Csabi, a karantén alatt a te munkád is, mondhatni, megállt. Mondd, mivel töltötted ezt a kényszerpihenőt? Volt időd esetleg horgászni?
Csaba: Volt! Egyszer, illetve kétszer voltam a Dunán. Az két jó horgászat volt…
Beszélgetésünket máris egy kapás szakította félbe.

Nem kellett sokat várni az első halra
Csabi ügyesen fárasztotta ki a halat, látszott, hogy nem először csinálja
Íme, az első hal

Ahogy visszaengedtük ezt a szép pontyot. Folytattuk a beszélgetést. Most se kellett sokat várni, újra egy kapás szakított félbe minket.

Újra kapás
Ezúttal egy termetes kárász akadt a horogra

Bálint: Na, most már ezt a szereléket nem dobtam vissza, hogy sikerüljön végre elmondani, amit szerettél volna. Szóval, folytasd, kérlek, harmadjára is!
Csaba: Szóval, egy nagyon jó kis pecán voltam túl a Dunán, mint most egyébként. Azóta voltam még egyszer a Balatonon, szintén egy keszegező, dévéres napot tartani, illetve pergetni voltam még, ahol jött két szép balin. Ennyi volt az idén csak sajnos a horgászat. A karantén alatt meg ugyanazt csináltam, mint mindenki… Vártam a karantén végét.
A beszélgetés közepette újra hal akadt Csabi horgára. Ezúttal ráadásul nem is egy kicsi darab.

Szépen görbült a bot
Csabi ügyesen kifárasztotta a halat, én pedig kimerítettem
Íme, a gyönyörű ponty

Visszaengedtük ezt a szép halat és folytattuk a beszélgetést, habár nem volt könnyű dolgunk. Újra és újra félbeszakítottak minket a halak, miközben Csaba sok érdekességet mesélt.

1 perc beszélgetés…
… majd újabb hal a horgon
Ez így ment egész délután

Ha érdekel minden érdekesség, amiről Csabival társalogtunk, illetve a horgászat részletei, akkor mindenképp nézd meg a pecáról készült filmet a Haldorádó YouTube-csatornáján!

Még egy ponty a matracon

Sajnos idővel a horgászat végéhez érkeztünk, habár úgy gondolom, mindketten maradtunk volna még. Sok szép halat sikerült fogni és sok új dolgot tudhattam meg Csabáról. Találkozunk legközelebb!

[s]Írta: Bank Bálint
Fényképek: Polónyi-Gyuricza Krisztián

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.