Rendezés

Videóval

A rekordok éve 2023

Döme Gábor 2024-01-02
Hosszú és eredményes utat tettem meg 2023-ban is, az igazán mozgalmas 2022-es évet is sikerült túlszárnyalni és jó néhány vágyott fogási rekordot megdönteni!

Csak a retro! Horgászat 70 év távlatában…

Holler Imre 2023-12-30
Gombostű, cérna, parafa dugó, fogvájó, bambusznád… ezekről az emberek többségének egészen más jut eszébe, mint a horgászat. Pedig voltak idők, amikor bizony nagyapáinknak ezekkel a kiegészítőkkel sikerült a legelső horgászélményeiket megszerezni, illetve az első halaikat megfogni kisgyermekként. Amikor én gyermek voltam, már rendelkezésre álltak ugyan a modern horgászeszközök, de anyagi lehetőségeink nem engedték meg mindezeket. Ennek ellenére én is úgy kezdtem, ahogy a nagyapám. Az élmények mindmáig élnek bennem, így hát egy kis időutazásra invitállak benneteket, tartsatok velem!

Téli mese

Polyák Csaba 2023-12-25
A nagy hegy magányosan állt. Körülötte csak apró, siheder ormok magasodtak, velük nem sok közös téma akadt. Szürke bazalt homlokát az idő már rég barázdássá tette, és az oldalát is leborotválta már rég az idő s az ember. Egy aprócska fenyőcsoport tartotta még magát, dacolt a széllel, hóval évtizedek óta. A hegy szerette ezt a kis társaságot, mert tavasszal és nyáron, de még időnként ilyenkor, télen is madarak hangoskodtak a ritkás fenyőágak között. A völgyben egy kis tó tartott tükröt a hegynek, aki tiszta időben élvezettel nézegette önmagát a kisimult víztükörben…
Videóval

Mozgalmas év volt 2022

Döme Gábor 2023-01-02
„Mit ér az élet kaland nélkül?”, tartja a mondás. De én ezt máris továbbfűzöm: mit ér a kaland és a sok-sok élmény, ha azt nincs kivel megosztani, ha nincs kivel együtt örülni? Tarts velem, nézzük végig együtt az elmúlt évem legizgalmasabb horgászatainak pillanatait!
Videóval

Mi se mindig vagyunk normálisak, avagy Haldorádó bakiparádé 2022

Takács Péter 2022-12-31
2022 vége… csak úgy repül az idő! Így év végére egy kis mosolyt csalnánk az arcokra a 2022-es baki válogatással!
Videóval

Meg-HAL-lgatás 5. rész – Horgászat Debreczeny Csabával

Bank Bálint 2021-03-27
Üdvözöllek benneteket a Meg-HAL-lgatás legújabb részében. A mai horgászaton a sokak számára csak „Szifonként” ismert, Jászai Mari-díjas színművész lesz a vendégem, aki nem más, mint Debreczeny Csaba. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miket sikerült fognunk, illetve mikről beszélgettünk a horgászat során, akkor tartsatok velem!
Videóval

Meg-HAL-lgatás 4. rész – Horgászat Szulák Andreával

Bank Bálint 2021-01-24
A mai horgászatra egy biztosan sokak számára ismerős énekesnő, illetve színésznő kísért el. Fogadjátok szeretettel Szulák Andreát! Ma Andival együtt fogunk a halak nyomába eredni. A peca során sikerült szép, termetes halakat fognunk, emellett sok érdekességet megtudhattunk Andiról miközben elsajátította a horgászat alapjait.
Videóval

Meg-HAL-lgatás 3. rész – Horgászat Bereczki Zoltánnal

Bank Bálint 2020-12-18
Üdvözöllek benneteket a Meg-HAL-lgatás következő részében. A mai horgászaton egy igazán sokszínű vendéggel fogok együtt a halak nyomába eredni. Fogadjátok szeretettel Bereczki Zoltánt! Ezen a pecán Zolival fogok beszélgetni, miközben remélhetőleg fogunk szép halakat. Lássunk hozzá!
Videóval

Meg-HAL-lgatás 2. rész – Horgászat Nagy Sándorral

Bank Bálint 2020-11-13
Üdvözöllek benneteket a Meg-HAL-lgatás következő részében. A mai horgászaton egy újabb kiváló színművész lesz a vendégem, név szerint: Nagy Sándor! Fogadjátok szeretettel Sanyit, akivel a nap folyamán pecázni fogunk, és közben sok érdekességet megtudunk róla. Ne is húzzuk tovább az időt!
Videóval

Meg-HAL-lgatás 1. rész - Horgászat Csonka Andrással

Bank Bálint 2020-09-21
Talán néhányan még emlékeznek rám egy régebbi, kezdőknek szóló sorozatból, habár azóta sok idő telt el. Nos, ez az írás (illetve film) teljesen más lesz. Ebben az új sorozatban számos hírességgel, illetve közszereplővel fogok együtt horgászni, hogy bemutassam nekik a horgászat élményét, miközben sok érdekes információt tudhatunk meg róluk. A mai horgászaton Csonka András volt a vendégem. Sikerült szép halakat fognunk együtt, illetve sokat mesélt Bandi magáról és az elmúlt, nehéz időszakról. Ha kíváncsi vagy a részletekre, tarts velem!
Videóval

Hogyan lettem horgász?

Döme Gábor 2017-12-25
Sokat gondolkodtam, hogy mit is adhatnék ajándékba, ami nem elcsépelt, ami nem szokványos? Fogadjátok szeretettel azt a filmet, amely horgászpályafutásom hiteles története, reményeim szerint sokakra hat majd inspirálóan. Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!

Csak egy srác a hétköznapokból

Müller László 2017-06-02
A következő írásban azt szeretném nektek bemutatni, hogy honnan indult számomra ez a szenvedély, amit úgy hívnak, horgászat. Gyerekkorom óta horgászom édesapámnak köszönhetően, akinek máig hálás vagyok, hogy annak idején elvitt magával és megszerettette ezt a remek sportot. Azóta természetesen sok idő eltelt, és bizony szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy fejlődni mindig kell és érdemes is, ha a halakat űzni szeretném, bármilyen szintről is legyen szó.

Szeszélyes horgászat a Verbán

Kerekesi Mihály 2017-05-18
Korán reggel érkeztem a Verba tanya horgásztavára, kifejezetten szeretek itt horgászni, mivel nagyon gazdag a halállománya, ami nem mellesleg elsősorban nagytestű pontyokból áll. Ebben az írásban elolvasható, hogy miket műveltem egyik alkalommal bojlival, PVA-val, feederrel.

Mindenütt jó!

dominik 2017-03-14
Mindenütt jó, de legjobb tóparton, és persze horgászni! Természetesen azért az sem mindegy, hogy hol, milyen körülmények között, milyen társaságban, és az sem, hogy mit lehet fogni. A horgászat a legkedveltebb időtöltésem, amikor tehetem, horgászom. Ennek a – már mondhatni – megszállottságnak a történetét, kialakulását szeretném leírni. Az élményeket, sikereket és a sikertelenségeket…

Ádám bravúros fogása, avagy, akit homlokon csókolt a szerencse… már megint

Merényi István 2016-07-16
Elmesélek nektek egy régi históriát. Úgy 2010 környékén történt. Az apropója, hogy a napokban felidéztük a bravúros halfogás kalandját és azon röhögtünk nagyokat, hogy minden szemtanú, aki az esetet látta és elmesélte valakinek, kivétel nélkül a „nomennyéémáá” és hasonló reakciókat kapta válaszul. Valóban hihetetlenül hangzik a sztori, de ott voltam többedmagammal szemtanúként és elmesélem nektek, mert ez az a sztori, amit nem kell domborítani, fényezgetni, ugyanis a valóság túlszárnyalt minden nagyotmondó képzeletet.

Egy „átlagos” délután a tavon

Kapinusz Attila 2015-06-16
Terveztem erre a napra horgászatot, de aztán másképpen alakult a programom, így reggel nem tudtam elindulni a kedvenc tavamra. A Hernád már hetek óta nem meghorgászható az áradás miatt, így bár leginkább a folyóvízi feederezést kedvelem, ez alapból nem jöhetett számításba ezen a szombaton. Mivel úgy alakult, hogy a délelőttöm mással telt, az ebéd elfogyasztása után a szép időjárásra tekintettel azt gondoltam, este 8-ig mégis beleférhet egy jó kis peca. Mint később kiderült, nem biztos, hogy okos döntés volt, de lássuk sorjában!

Filléres történetek 2. rész - Melengető napok a patakon

Schmidt Bence 2015-03-04
Tél van, annak is a legjava. A jégvirágokkal keretezett ablakon kinézve mindenfelé csak csontkeményre fagyott havat látok. Ilyenkor inkább nem mozdulok ki. Mondják, hogy testünket a fűtött ház tartja melegen, míg lelkünket az emlékek. Ez, azt hiszem, velünk, horgászokkal sincs másképp. Felidézem hát a számomra egyik leginkább szívmelengető horgászhelyemen, a patakon töltött óráimat, melyek egy régebbi nyárra datálódnak.

Filléres történetek 1. rész - Pontyok zsemlekockával

Schmidt Bence 2014-12-24
Még mielőtt bárki is belekezdene az olvasásba, leszögezném, hogy ez az írás kicsit más lesz, mint a többi. Alapját néhány fórumbéli hozzászólás alkotta, mely szerint van igény valami roppant egyszerű pecáról szóló cikkre is. Nem lesznek hát benne gyönyörű botok, összetett felszerelések, drága csalik. Ebben a történetben egy szál, darabokból összetákolt bottal, majd széteső orsóval és pár darab horoggal veszem üldözőbe az uszonyosokat… hol átvitt, hol szó szerinti értelmezésben. Akik e sorokat olvasván elborzadnak, kérem, ne is olvassák tovább! Azonban akik olcsó praktikáról szeretnének olvasni, tartsanak velem bátran!

Az élet csak játék, de a horgászat komoly dolog

Szalai Gábor László 2013-11-03
Úgy gondolom, hogy egy kis humorral és poénnal még a legkomolyabb emberek arcára is mosolyt lehet csalni. Éppen ezért nagyon szeretem azokat a tárgyakat, amik hétköznapi használati értékük mellett frappáns és vicces üzenetet is közvetítenek embertársaim felé. Tavaly nyáron összetalálkoztam egy ilyen poénos tárggyal egy piacon. Megleptem magam egy különleges pólóval, melynek felirata a következő hitvallást hirdeti: „Az élet csak játék, de a horgászat komoly dolog”.

Próbáljuk újra!

Német Ildikó 2013-08-11
Az első horgászatos élményem után vagy négy hónap is eltelt. Ennyi ideig tartott meggyőzni, hogy ismét egy unalommal teli napot töltsek el a vízparton azon mélázva, mi vesz rá egyeseket, hogy ott üljenek a botok mellett és több órán keresztül figyeljék, hogy mikor lesz kapás…

Match kontra úsztatott kifli!

Hallgas István 2013-05-05
Napjainkban a horgászat egyre kifinomultabb, szerteágazóbb, részletgazdagabb sporttá fejlődött. Ha valaki horgászik, akkor a felszerelés meghatározza az illetőt és egy kategóriába is besorolja a horgászatot. Emlékszem, gyerekkoromban 1 horgászbotunk volt mindenre. Sokan ismerik a Germina 240-es botot, zöld színével és sok-sok élménnyel. Nem túl régen, amikor újra rátaláltam a horgászat világára, bementem egy horgászboltba, hogy szeretnék horgászni… aztán a módszerek rengetegében eleinte elveszve végül az egyik legkedveltebb technikánál, a matchbotos úszózásnál kötöttem ki. Éjjelente továbbra is a matchbotos műfajt választom, de mellette egy általam semmilyen műfajba be nem sorolható, úsztatott kiflis horgászattal is próbálkoztam legutóbb.

Mesélnek a képek 2.

Miklós Czender 2013-01-04
Nem vagyok jó fotós. Megyünk együtt horgászni a fotómasinával, kattintgatok szorgalmasan, a képek mégsem az enyémek. Azok csak úgy lesznek, a maguk megfejthetetlen módján. A jó fotós képei mesélnek, az én képeim helyett viszont nekem kell beszélnem. Ezzel a csokorral kívánok hát mindenkinek boldog, szerencsés, szeretetteljes 2013-as esztendőt! Vagy csak egy normálisat, az is ránk férne már…

Egy „Atkai Óriással” folytatott felejthetetlen küzdelem története

Csobán Anett 2012-12-23
Szinte minden horgász életében történik egy olyan pecás kaland, amelyre hosszú-hosszú évek után is úgy emlékszik, mintha csak tegnap történt volna, és egy életre szóló élményként őrzi emlékezetében. Igaz, én még csak hét éve hódolok e hobbinak, nem mondhatom el magamról, hogy említésre méltó horgászmúlttal rendelkezem, de amit idén júliusban átélhettem, arra egész biztosan évtizedek múltán is emlékezni fogok. Ahogy most is írom ezt a cikket és kezdenek felelevenedni bennem a történtek, úgy ül ki arcomra a mosoly, és tölt el jóleső borzongás, amitől még libabőrös is leszek. Ezzel a cikkel nemcsak életem eddigi legnagyszerűbb horgászélményét szeretném megosztani másokkal, hanem egyben üzenni is szeretnék férfi horgásztársaimnak!

Horgászni voltál?

Kovács György 2012-06-03
A horgászathoz rengeteg emlékem kapcsolódik. Sokan a legszebb fogásokra, a legizgalmasabb fárasztásokra emlékeznek vissza szívesen, de ezeken kívül számos olyan pillanat van, ami mélyen belevésődik az ember lelkébe. A gyerekeknél ez hatványozottabban igaz. A gyermeki léleknél nincs csodálatosabb. Mint egy tiszta lap, arra várnak, hogy teleírják őket. Élményekkel, majdani emlékekkel. Az én lelkembe is örök nyomot hagytak olyan pillanatok, amelyeket most én próbálok meg továbbadni.

Hazaút

Kovács György 2012-03-15
Szemembe csípős izzadság csordul a 35 fokos melegben, homlokomról szakad a víz. Bár a horgászat végeztével gyomrom sürgetne, az ártéri erdő keskeny ösvénye nem könnyíti meg a gyors távozást. A fák ágain felkapaszkodó folyondárok, a szúrós vadszeder próbálnak marasztalni. A botzsákba, ládába akadó indák mintha azt sugallnák: „Maradj még, ne menj!” Nem tudják, hogy várnak már rám otthon.

Az ajándék

Polyák Csaba 2011-12-25
A kisfiú minden nap korán reggel kelt fel és rögtön az ablakhoz tipegett. Orrát az üveghez szorítva kémlelte a kinti világot. Csalódottan vette tudomásul, odakint megfagyott ez a máskor színpompás világ, de még nem hintette be hóval a Jézuska. Őt várta már hetek óta. Rálehelt a hideg ablakra, és az így született „papírra” ujjával rajzolgatni kezdett. Virág, napocska, felhő született a kis ujjacska nyomán, majd pár girbegörbe vonalból egy halacska is alakot öltött.

Válaszúton

Polyák Csaba 2011-12-24
A tél megérkezett. Végleg, visszavonhatatlanul. Kemény, hideg marokkal szorította a földet, az erdőt, a vizek partjait. A máskor élettel teli nádas most magába roskadva, színehagyottan hajolt meg, de a fagy nem kímélte a szántókat sem. A folyó azonban még kitartott. Lassan, letisztultan, áthűlve, de még szabad vándorként igyekezett a messzeségbe. Nem sietett, mindig az évszakok diktálták neki a tempót, amit így, télvíz idején komótosra váltott. A tavak, kisebb tocsogók irigykedve nézték szabadságát, rájuk már tükröt vont a tél. A magasban sötét felhők gyülekeztek, súlyos terhüket már nem cipelhették sokáig. Az emberek otthonaikban a Szent Estére készülődtek, minden ablakban fény pislogott. A folyóhoz vezető ösvényen az idős horgász sietősre fogta lépteit.

Busás jutalom

Rózsa Dávid 2011-11-26
Bizonyára többünkkel előfordult, hogy ha horgászat került kilátásba, hajlamosak voltunk az egyéb teendőinket kissé hanyagolni. Velem ez - nem titkolom - időnként előfordul. Lehetett volna ez így azon a szombaton is, melyről most beszámolok. Megtehettem volna, hogy az egyórás reggeli munkámat estére vagy másnapra halasztom, mégsem tettem. Így aztán meglehetősen későn értem ki kedvelt horgászhelyemre. A jutalom azonban nem maradt el!

Téli merengés a hiábavalón

Szalai Gábor László 2011-02-11
A kemény fagyok, valamint a tél beállta számomra rendszerint nem egyenlő a horgászat szüneteltetésével. Általában télen is ugyanolyan elszántsággal kergetem a folyók ragadozóit, mint az év többi szakában, azonban az idei tél csúnyán kitolt velem. A rengeteg csapadéknak köszönhetően november végén és december elején hatalmas áradás kezdődött, ami csak nem akart levonulni. Olyannyira tartósnak bizonyult az ár, hogy decemberben nem is volt horgászbot a kezemben, és még a január felét is elrabolta tőlem a rossz időjárás. Persze próbáltam alternatív megoldásokat keresni szűnni nem akaró horgászvágyam kielégítésére, ám a környék tavain nem volt elég biztonságos jég a lékhorgászathoz, vagy amikor volt is, akkor épp én nem értem rá. Éppen ezért az idei tél első felét sóvárgással és a nyári horgászemlékek felelevenítésével töltöttem…
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.