VI. Haldorádó „fagyos” Pontyhorgász Napok - Beszámoló

VI. Haldorádó „fagyos” Pontyhorgász Napok - Beszámoló

Behavazódott az ország… Az elmúlt hétvége - nyugodtan mondhatjuk - nem szólt másról, mint az „itt a világvége, jön a hó!” hangulatról. Elég volt bekapcsolni bármelyik híradást és szinte vezető hír volt a hű-hó. Ami, mondjuk meg, nem is olyan meglepő télen, mármint, hogy esik a hó. Ilyen folyamatos pánikkeltő előzményekkel igazán félve vágtunk neki a VI. Haldorádó Pontyhorgász Napoknak, vajon lesz-e érdeklődés, lesznek olyan megszállott horgászok, akik a zord idő ellenére ellátogatnak Kiskunhalasra, a Haldorádó Centrumba? Szerencsére voltak! Hogy miben volt nekik részük és miről maradtak le azok, akik végül otthon maradtak, ebből a beszámolóból kiderül.

Idén immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a Haldorádó Pontyhorgász Napok szezonnyitó rendezvénysorozat. Az elmúlt évekre visszagondolva volt itt már 30-40 cm-es hó, száraz, csípős hideg, de az is előfordult, hogy 10 foknál melegebb, csodálatos napos idő fogadta a pontyhorgászat szerelmeseit. Az idei év, mint az már bő egy héttel korábban a híradásokból kiderült, semmi jóval nem kecsegtetett. Nagyobb volt a „riadalom”, mint az orosz műhold darabjainak becsapódásakor. Már félve kapcsoltuk be a televíziót, ami nem mutatott mást, mint interjúkat emberekkel, akik tucatszám vásárolják a kenyeret meg a cukrot. Mire kellhet ennyi cukor??? Na de ne is ezzel foglalkozzunk, térjünk inkább vissza Kiskunhalasra! A rendezvénynek szinte a jelszavává vált Döme Gábor pár évvel ezelőtti mondata, miszerint „Ha 1 méteres hó lesz, akkor is megtartjuk!” - tehát rajtunk nem múlott, még ha néha emberfeletti erőfeszítésbe is került mindez.

Pénteken reggel még száraz utakon lehetett megközelíteni a Haldorádó Centrumot, a rendezvénysátort vagy épp a bojlis sátort

Szerencsére azért akadtak szép számmal olyan horgászok, akiket nem tudott a meteorológia eltántorítani és úgy döntöttek, hogy ellátogatnak a VI. Haldorádó Pontyhorgász Napokra! Miért volt érdemes eljönni az év első „horgászkiállítására”? Az előző évhez hasonlóan idén is megnövelt alapterülettel vártuk a pontyhorgászat iránt érdeklődőket. A külön erre a célra felállított 120 négyzetméteres rendezvénysátorban tartottuk meg az előadásokat, hogy az érdeklődők kényelmes körülmények között nézhessék végig a közismert horgászok bemutatóit. A napokban gyakori rendkívül hideg időjárást is figyelembe véve, idén szinte szó szerint rátettünk még egy lapáttal a sátor felfűtését illetően, hogy ne hidegben kelljen végigülni az érdekes előadásokat. Míg odakint reggel -15 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, addig a sátorban már péntek reggel, a nyitásra +10 Celsius-fokon állt a hőmérő higanyszála, amit a napok végére feltornáztunk +22 Celsius-fokig. Így nem a fagy ellen kellett védekezniük a Tisztelt Horgászoknak, sokkal inkább a meleg miatt kellett a kabátoktól, sapkától, kesztyűtől megszabadulni.

Az esti fűtésnek köszönhetően kora reggel már +10 fok volt a sátorban, ami majdnem 25 fokkal volt melegebb, mint a külső hőmérséklet…
… hála a nagy teljesítményű hőlégbefúvóknak

Szerencsére a már hét közepére beígért óriási havazás igen sokáig váratott magára, így azok, akik pénteken látogattak el Kiskunhalasra, még száraz utakon érkezhettek. A nap végére is csak pár centiméter hó esett, amivel még gond nélkül meg lehetett birkózni.

Az előadásokat kényelmes, kulturált környezetben lehetett végignézni

A VI. Haldorádó Pontyhorgász Napok programját 6 előadó színesítette. Természetesen az egyik legnépszerűbb program idén is az SBS Tactical Baits európai forgalmazójának, Kovács Zoltánnak az előadása volt, amiben már hagyomány a bojligyúrás.

A legfiatalabb generáció vett részt az először itt debütáló, újdonságnak számító Phaze 1-es új SBS bojli elkészítésében
Bár először gyúrták, mégis könnyedén sikerült a gyerekeknek Zoltán instrukciói alapján elkészíteni a Phaze 1 bojlit
A bemutatón természetesen szerepeltek további SBS újdonságok is, így például a 20+ széria termékei is…
… valamint az SBS Flumino termékcsalád

A bojlizás kedvelői a hosszabb vízparti tartózkodást kényelmesebbé tevő kiegészítőket idén is egy külön sátorban találhatták meg, próbálhatták ki. Egy csokorba gyűjtöttük számos gyártó hasonló termékét, így igazán könnyű volt az összehasonlítás, mindenki igényeinek megfelelőt választhatott a kínálatból.

A bojlizás darabosabb kellékeit külön sátorban mutatattuk be, így több gyártó terméke közül választhatott mindenki
Elektromos motorok, táskák, pontymatracok

2011-ben debütált a Haldorádó horgászáruház kínálatában a PB Products termékcsoport. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az elmúlt egy év igazolta, van létjogosultsága a profi végszerelékeiről, kiváló zsinórjairól híres PB-nek, hiszen egyre több és több horgász próbálta ki, és azóta is bizalmat szavaz a holland cég termékeinek. Az érdeklődőknek Szalai Árpád, a PB Products forgalmazója mutatta be a legkülönlegesebb termékektől a profi bojlis horgokig terjedő termékpalettát.

A siker gyakran apróságokon múlik, tartja a mondás - a PB Products termékeknél csak a maximális az elfogadható
Folyamatos volt az érdeklődés a végszerelékek, zsinórok iránt mind a bojlis, mind a feederes horgászoktól, amit Szalai Árpád fogalmazott meg igazán jól: a pontyhorgászoktól!
Feeder végszerelék variációt rak össze keményebb terepre Borgyos Norbert

Természetesen a finomszerelékes pontyhorgászat hívei idén sem maradtak előadások és újdonságok nélkül. A Haldorádó 2012-es újdonságait Döme Gábor mutatta be az érdeklődőknek, melyeket a kiállítás mindhárom napján kézbe lehetett venni, szaglászni, vagy épp próbálgatni akár az új pelletjeinket, de a bátrabbak meg is ízlelhették még a legpikánsabb chilivel ízesített csalijainkat is.

A Haldorádó 2012-es újdonságait Döme Gábor mutatta be az érdeklődőknek…
… de az igazi feladat a fiatalokra várt, hiszen övék a jövő! Valamennyien sok hasznos praktikát tanulhattak Döme Gábortól az etetőanyag keveréssel kapcsolatban
Az új csalik is részletesen bemutatásra kerültek
…de mindhárom napon jutott idő a beszélgetésre…
…vagy akár egy közös fotóra is

Ebben az évben is megtisztelte részvételével a Pontyhorgász Napokat Papp József, a Top Mix tulajdonosa, aki előadásának első felében bemutatta a Preston újdonságait, majd egy igazán különleges, és ami fontos, nagyon eredményes pontyozó módszerről, a rakós botos paszta horgászatról beszélt. Itt mutatta be a Top Mix új termékét, a Pole Carp Paste horogcsalit.

Papp József a Preston újdonságait is bemutatta az érdeklődőknek…
… de igazán különleges a rakós botos pasztás pontyozásról tartott előadása volt

Idén egy igazán különleges téma is felkerült a Haldorádó előadás-repertoárjára, mégpedig a versenyszerű feederbotos horgászat a Haldorádó termékek használatával. Ebben két Haldorádó Feeder Team tag, Sisa József és Sipos Gábor tartott igen érdekes és tartalmas előadást. Az érdeklődésből egyértelműen látszott, hogy igenis van igény az ilyen típusú információkra is, hiszen a horgászok még az előadások után is hosszasan bombázták kérdéseikkel két versenyzőnket.

A Haldorádó Feeder Team két versenyzője idén tartott először előadást a versenyszerű feederbotos horgászatról, etetőanyagokról, aromákról, szerelékekről
Bár már az előadásnak vége volt, mégis bombázták kérdéseikkel a horgászok a két versenyzőt

Természetesen a változatos programok mellett sok akció is várta a Kiskunhalasra ellátogató horgászokat, és a programból nem maradhatott ki a már megszokott tombolasorsolás sem!

A Haldorádó termékek teljes palettája várta a vásárlókat
Volt, aki nem bízott semmit a véletlenre. Elsők között érkezett és természetesen előre gondosan összeállított listával!
Vajon melyikük a horgász? Reméljük, mindketten
Idén is érdemes volt regisztrálni…
… mert a tombolasorsoláson most is sok-sok termék talált gazdára
Bár a hétvégén elért minket a beígért havazás, nagyon sok horgászt nem tudott eltántorítani attól, hogy az előre megtervezett kiállításra elutazzanak

Öröm volt látni, hogy a havazás ellenére nagyon sok horgász tisztelte meg jelenlétével a VI. Haldorádó Pontyhorgász Napokat. Külön öröm, hogy voltak, akik igazán távolról, például Szlovákia keleti részéről utaztak el Kiskunhalasra, a Haldorádó Centrumba!

Sokan érkeztek külföldről, így voltak, akik Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, de még az igen távolinak számító Bulgáriából is ellátogattak Kiskunhalasra!

A hétvégén adtuk át a 2011-es év legszebb fogása díjat „nemes hal” kategóriában, melyet az oldalunkat látogató horgászok szavazása döntött el. Az ajándékozás azonban ezzel még nem ért véget. A közönség segítségével kisorsoltuk a korábban meghirdetett nyereményjátékok két nyertesét is.

A 2011. év fogása díjat nemes hal kategóriában Horváth András kapta egy 23,2 kg-os amurért

A Vadvízi kalandok 13. részében feltett kérdés helyes megfejtői közül Fazekas Lászlónak (Bükkszentkereszt - Hollóstető) kedvezett a szerencse. Nyereménye egy Haldorádó Fluo Oldódó Lebegő pellet csomag. A Hideg vízi pontyhorgászat 12. részében meghirdetett nyereményjáték nyertese pedig Böhönyey Gábor budapesti horgász lett. Nyereménye egy Haldorádó Puha Pontypellet csomag. Gratulálunk mindkettőjüknek! Ha minden igaz, nyereményüket a GLS futár már át is adta nekik, mikor ezeket a sorokat olvassák.

A kamera „szeme” előtt és a látogatók segítségével sorsoltuk ki a két nyereményjáték győztesét is

Bízunk benne, hogy akik ellátogattak a VI. Haldorádó Pontyhorgász Napokra, jól érezték magukat és kellemes emlékekkel távoztak. Reméljük, hogy a jövő évi időjárás kegyesebb lesz a rendezvényhez, és akik tervezik, azok el is tudjanak majd jönni 2013. február 1-2-3-án a VII. Haldorádó Pontyhorgász Napokra! Mi itt leszünk!

Az alábbi pár perces kisfilm bepillantást ad az a VI. Haldorádó Pontyhorgász Napokba!

Ez a film Full HD minőségben is megtekinthető, amely a legjobb képminőség mellett biztosítja a modern eszközökön (okos telefonokon, táblagépeken) való gondtalan lejátszást is!


A „fagyos” Haldorádó Pontyhorgász Napok jövőre is várja a pontyhorgászat szerelmeseit
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.