TOP MIX Országos Finomszerelékes Pontyfogó Bajnokság, 2012, Baté

TOP MIX Országos Finomszerelékes Pontyfogó Bajnokság, 2012, Baté

Egy új verseny alapjait tettük le a két évvel ezelőtt a finomszerelékes pontyfogó verseny megrendezésével. Országszerte nagyon sok ehhez hasonló, helyi jellegű versenyt rendeznek különböző helyszíneken. Kisebb társaságok állnak össze és rendeznek egymás közt versenyeket. Szinte minden hétvégére jut egy-két ilyen rendezvény, a sok verseny pedig kineveli a saját versenyző rétegét, azokat a versenyzőket, akik a finomszerelékes pontyozás műfaját magas szinten művelik.

A TOP MIX és egyben az én célom is a finomszerelékes módszerek térhódításának elősegítése, mert szerintem ezek a jövő módszerei. Ezt bizonyítandó nem kell mást tenni, csak az Internet világába betekinteni és megnézni, tőlünk nyugatra hogyan horgásznak.

A tavalyi verseny helyszíne is a Batéi-tó, a Somogyi-dombság egyik völgyében, csendes, szép környezetben elterülő, rendkívül jól halasított, 6,5 ha-os horgásztó volt. A rendkívül jól halasított jelző nemcsak a tóban lévő sok halra vonatkozik, hanem a halállomány összetételére is. Foghatók itt kilós kárászok, kétkilós dévérek, pontyok akár 15 kilóig, hasonló méretű amurok, továbbá harcsa, süllő.

A verseny helyszíne a szép, csendes környezetben fekvő és halban gazdag Batéi-tó

A verseny szempontjából két halfaj volt az érdekes, hiszen a kiírás szerint csak a ponty és az amur számított az értékelésbe.

Egy kis visszaemlékezés!

A tavalyi versenyen 26 fő indult. A sorsolás után az autókkal a helyek mögé lehetett állni, ami megkönnyítette a felszerelés kipakolását. Minden versenyző kényelmesen, egy-egy stégről horgászott, melyek 15 méterre vannak egymástól.

A versenypálya kényelmes feltételeket biztosított a versenyzőknek

A verseny kétfordulós volt, melyből egyik szombaton, másik pedig vasárnap volt. Másnap az előző napi első helyezett cserélt helyet az utolsó helyezettel, így ott is bizonyíthatott. Az idei versenyen szintén kettő forduló lesz, tekintettel a szeptemberi időpontra.

Elsősorban matchbottal kezdett mindenki, de rakósra is alapoztak a versenyzők
A nagytestű halak már a verseny elején jelentkeztek

A forduló végét követően a rendezők gyorsan és rutinosan mérték végig a pályát, majd a versenyzők egy finom ebéd mellett fújták ki fáradalmaikat és beszélték meg tapasztalataikat.

Másnap a halak is, ahogy az várható volt, az előző napi etetésen várták az újabb fejadagot. Kezdés után szinte azonnal beindultak a fogások. Megjelentek az igazi nagyok is, melyek nem álltak meg a matchboton, a rakósból pedig kikérték a legvastagabb gumikat is egészen koppanásig.

Bóna László, a verseny későbbi győztese egyik amurjával
Vörös Tibor is jeleskedett amurfogásból
Bogárdi Tamás is sok szép halat zsákmányolt
Gyulánszky Nikolett vasárnapi zsákmányával
A verseny nyertesei, díjazottjai: Vörös Tibor, Lajos Róbert, Bóna László, Varga Ákos, Sági Béla

A versenyen a 26 versenyző több mint egy tonna halat zsákmányolt.

A 2012 évi TOP MIX Finomszerelékes Pontyfogó Kupa versenykiírása:

TOP MIX Országos Finomszerelékes Pontyfogó Kupa 2012

A verseny helyszíne: Baté, Batéi-tó.

Időpontja: 2012. szeptember 15-16. szombat-vasárnap.

Lebonyolítása:

  • nyílt egyéni verseny,
  • egy kategóriában,
  • 2 x 6 órás fordulóban,
  • max. 10 fős szektorokban.

Értékelés: a két fordulóban elért összesített eredmények alapján. Az értékelésbe csak a ponty és az amur számít bele.
Díjazás: az 1-5. helyezettek díjazásban, továbbá az 1-5. helyezettek serleg, valamint fordulónként a szektor első helyezettek serleg díjazásban részesülnek.
A díjazás a befolyt nevezési díj, a rendezési költségek és a hatályos jogszabályok (SZJA tv. és EHO tv.) alapján megállapított adók és járulékok figyelembevételével kerül megállapításra.
Nevezés: telefonon, e-mailben az alábbi elérhetőségeken:

PJ TOP MIX kfc Wonderbait Horgászbolt, Kaposvár

Tel: 74/463 667, ill. 20/562 4212 vagy 30/684 6353

e-mail: topmix@topmix.hu e-mail: wonderbait@topmix.hu

Nevezési határidő: 2012. szeptember 12., szerda. Max. 50 fő nevezését tudjuk elfogadni, később érkezett nevezéseket nem fogadunk el.
Nevezési díj: 20.000 forint, mely tartalmaz két ebédet is a helyszínen. A nevezési díjat előzetesen, rózsaszín postai utalványon az alábbi címre kérünk megküldeni: PJ TOP MIX kfc, 7200 Dombóvár, Ivanich u. 66.
A nevezési díjról, igény esetén, névre szóló készpénzes számla kerül kiállításra.

Program:
I. forduló, szombat:

06:30 - 07:00 jelentkezés a rendezőknél a helyszínen
07:00 megnyitó, sorsolás
07:30 rajthelyek elfoglalása
08:30 etetés kezdete
09:00 az első forduló kezdete
15:00 az első forduló vége, mérlegelés, ebéd
II. forduló, vasárnap:
07:00 rajthelyek kihirdetése (az előző napi abszolút egyes az előző napi abszolút utolsó helyére ül, és így tovább)
07:30 rajthelyek elfoglalása
08:30 alapetetés
09:00 a második forduló kezdete
15:00 a forduló és ezzel a verseny vége
16.00 eredményhirdetés, díjak átadása, ebéd

A pálya megközelíthető: A 61-es úton Dombóvár felől Kaposvár irányában, Dombóvártól 11 km-re. A faluban tábla jelzi az utat a tóhoz. További információ és térkép a http://www.bateito.hu/ oldalon található.

Versenypálya: 6,5 ha-os, 1,0-1,2 m vízmélységű magántó. A tóban fogható halak: ponty 1-15 kg között, amur 2-20 kg, kárász, dévér stb., de az értékelésbe kizárólag a ponty és az amur számít bele. A tó partján 50 db horgászhely lett kialakítva, egyik oldalon 20, a másikon 30, melyekről a zavartalan horgászat biztosított. A helyek egy részét gépkocsival meg lehet közelíteni. Verseny közben a gépkocsik a helyek mögött maradhatnak.

A tó egyik oldalát gépkocsival nem lehet megközelíteni, ezért akik oda sorsolnak, max. 300 m távolságú bepakolásra készüljenek.

Versenyszabályok: A versenyen egy bottal, kizárólag úszós felszereléssel szabad horgászni. A felszerelésen egy horog lehet. Az értékelésbe kizárólag a ponty és az amur számít bele. Minden egyéb halat tilos a haltartóba tenni, azokat haladéktalanul vissza kell engedni. Elpusztult halat nem mérlegelünk, minden elpusztult halért 2 büntetőpontot kap a versenyző. A nagyobb testű, 5 kg fölötti halat azonnal mérlegelik a rendezők.

Etetőanyag és csali korlátozás nincs.

A halállomány kímélése érdekében a következő különleges szabályok érvényesek:

A versenyen min. 2,5 méteres, nagyméretű haltartó háló és nagyméretű merítőháló használata kötelező. Damilos merítőhálót használni tilos! A verseny lefújása előtt megakasztott, de időn túl megszákolt hal a verseny értékelésébe beleszámít, amennyiben az a lefújás után 10 percen belül megmerítésre kerül.

Mérlegelésnél pontymatrac használata kötelező, melyet a rendezők biztosítanak.

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: