Alias : abulon
Név : Kazi István
E-mail : [e-mail]

Szerző írásai - 1.oldal

Carp Championat Reviri Srbije 2010Le a kalappal!

Kazi István 2010-11-06 07:00:00
A hat hónapig tartó ligaversenyen a részvevők igencsak legények voltak a gáton, hiszen a fagyos kora tavasztól kezdve a ránk zúdult rekkenő kánikuláig nemcsak, hogy bátran szembesültek az időjárás legkülönbözőbb szeszélyeivel, de emellett jól is szerepeltek. Az öt forduló 225 órája alatt több mint 292 mázsa halat, azaz szám szerint 4119 pontyot invitáltak a partra, az átlagfogásuk pedig 7,09 kg volt.

Így is lehet!

Kazi István 2010-05-23 07:00:00
Szerbiában komoly hagyományai vannak a bojlis pontyhorgászatnak, köztudott, hogy magas szinten megy mindennek a versenyszerű változata is. Rendben zajlanak a nemzeti bajnokság fordulói (amelyek esélyt nyújtanak az ott indulóknak a világbajnokságra való kijutásra) és a rangos kupaversenyek. Fájó szívvel látom, hogy Magyarországon a tavalyi próbálkozás után újra bizonytalan ideig nem kerülhet megrendezésre a Magyar Pontyfogó Bajnokság. Biztos, hogy a horgászokkal van a baj…? Nem akarom a tüzet újra felszítani, csupán bepillantást szeretnék nyújtani egy olyan ország pontyfogó versenysportjába, ahol megbecsült és elismert tagjai a bojlis horgászok. Lássuk mi történt a IX. Nemzetközi Euro Carp Kupán, amelynek magyar érintettjei is voltak!

11. Ponty- és Amurfogó Világbajnokság, Lac de l'Uby, Franciaország

Kazi István 2009-11-06 07:00:00
Túl vagyunk a 11. Ponty- és Amurfogó Világbajnokságon, amit idén Franciaországban rendeztek meg! Nagy fölénnyel nyert a Dél-afrikai Köztárság és zsinórban másodszor is megszerezte a világbajnoki címet. Ugyanakkor a házigazda Franciaország és Szerbia között ádáz küzdelem folyt az ezüstéremért, amelyből Szerbia pontyfogói kerültek ki győztesen. Ezen a versenyen végre a magyar válogatott is képviselhette hazáját. A színvonalas, izgalmas versenyről készült beszámoló talán attól is érdekes, hogy Vajdaságban élő magyarként, számomra szerb és a magyar csapat egyaránt fontos. Nagyon drukkoltam mindkettő válogatottnak! Tekintsük át részletesen a történéseket.

Nehéz küzdelem, szép győzelem!

Kazi István 2009-10-02 16:00:00
Szeptember 13-án a horgászszívet vonzó, kihívásokkal teli, titokzatos élő Tiszán 48 úszózó horgászmester küzdött meg Zenta város serlegeiért. A Mosquito csapat révén ezúttal Magyarországra került a vándorserleg!

Magyar Országos Pontyfogó Bajnokság 2009

Kazi István 2009-08-06 07:00:00
Sikerült az, amire a magyar pontyfogó sport kedvelői már tíz éve várnak: megrendezésre került az Országos Pontyfogó Bajnokság, dobogóra léptek a győztesek. A magyar horgászok zöme mérföldkőnek tekinti az eseményt, ami tíz elmulasztott világbajnokság távlatából nézve rendjén is van, hiszen igen népszerű Magyarországon is a „fogd ki és engedd vissza” elvű versenypontyozás. A határon belül is több tucat számra akadnak olyan megszállott versenyzők, akik tudásukat, rátermettségüket és felszereltségüket már évek óta eredményesen mutogatják mind hazai, mind külföldi kupaversenyeken. Akik minden bizonnyal ez idáig is megállták volna helyüket a világversenyeken, nemcsak vajmi jó helyezéssel, de talán még világbajnoki éremmel is. Persze, ha szervezett volna valaki pontyfogó bajnokságot, ahol, ugye, összeállhatott volna a nemzeti válogatott. Most ez megvalósult.

PONTY- ÉS AMURFOGÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2009 - SZERBIA

Kazi István 2009-06-28 07:00:00
Megvédte a Carp System a titulust! 216 óráig tartó horgászat után május 31-én befejeződtek a küzdelmek a szerbiai ponty- és amurfogó Master ligában. Bojan Bojanić, az aranyérmes szerb világbajnoki válogatottak volt csapatkapitánya versenyzőként másodszor is országos bajnok lett.

10. pontyfogó világbajnokság, Dél-Afrikai Köztársaság - A REKORDOK világbajnoksága

Kazi István 2008-11-25 07:00:00
A jubiláris, tizedik, ugyanakkor az első Európa határain kívül megrendezett világversenyen 18.725,33 kg haltömeget és 6257 db pontyot zsákmányoltak a tizenöt részvevő ország pontyfogó válogatottjai. A Dél-Afrikai Köztársaság csapata, kihasználva a hazai pálya előnyét, mindössze három ponttal szerezte meg a csapatvilágbajnoki titulust, egyéniben pedig elfoglalta a dobogó mindhárom fokát!

Aranyat érő jászok a Tisza „zöld poklából”

Kazi István 2008-10-14 07:00:00
Nem mindennap tapasztalható, fölöttébb kemény és türelemigényes úszózó horgászversenyt szurkolhattunk végig szeptember első hétvégéjén: Zenta város 29. nemzetközi kupaversenyét, amit a Zenta SHE évről évre hagyományosan az élő Tiszán rendez. A verseny keménysége abban rejlett, hogy a kedvezőtlen szél a verseny szinte teljes ideje alatt fenntartotta a pálya előtt a Magyarország felől érkező vastag békalencse-takarót, ami időnként a rakós botok hatósugaránál is szélesebb sávban teljesen összecsukódott. Ebből a helyzetből kellett a maximumot kihozni.

És egy víztükör kell

Kazi István 2008-09-06 07:00:00
A nyár végén, egyik hétvégén a fényképeim birodalmába kalandoztam. A kipecázott fotók kellemessé varázsolták a hétvégét és ekkor döbbentem rá - hogy bár még mesze az év vége, de mégis - milyen tartalmas 8 hónapon vagyok már túl! Néha el is mosolyodtam, hiszen ismételten rádöbbentem, milyen jó is horgásznak lenni. Ezúttal egy válogatott fényképcsokorral kívánok könnyed szórakozást a Haldorádó látogatóinak.

Haltömeg-különbséggel a bajnoki titulusig

Kazi István 2008-07-31 07:00:00
Javában tart a horgászszezon, egymást érik a versenyek, sőt a rangosabbak közül már egyesek be is fejeződtek. Szerbiában, a kétszeres pontyfogó világbajnok háza táján is véget értek a küzdelmek az országos pontyfogó bajnokságon, ahol összeállt a dél-afrikai világversenyen rajtoló válogatott csapat. Hogyan alakult ki déli szomszédunknál az első liga végeredménye, vajon mi történt a mindent eldöntő utolsó fordulóban? A Haldorádó látogatói megtudhatják, ha velem tartanak.

9. Pontyfogó Világbajnokság Belgrádban

Kazi István 2007-10-16 08:00:00
A „fogd ki és engedd vissza” pontyfogó sport legrangosabb ünnepén, a 9. Pontyfogó Világbajnokságon szeptember 26. és szeptember 30. között Szerbia látta vendégül a világ legjobb pontyfogóit. Az eddig legtömegesebb világversenyen tizenhét ország 51 csapata szerelt be, hogy 72 órát egyfolytában horgászva megküzdjenek a presztízsért. Ami magát a megmérettetést illeti, mintha a Psycho megalkotója, Hitchcock írta volna a verseny forgatókönyvét. Egészen az utolsó bírói sípszóig, sőt még azután is izgalmakkal és váratlan fordulatokkal telített versenyt élhettek át a résztvevők.

Szerbiában befejeződött az országos bajnokságKövetkezzék a 9. pontyfogó világbajnokság

Kazi István 2007-08-06 08:00:00
Az egyéni kategóriában világbajnok és csapatversenyben világmásodik Szerbia háza táján június 2-án befejeződött a 2007. évi Ponty- és Amurfogó Bajnokság. A háromfordulósra szűkített rangos versenyen az összesen 59 pontot begyűjtő fővárosi CT Sony Singidunum csapat megszerezte a bajnoki titulust. Ugyanakkor a dobogós csapatokból összeállt a válogatott keret, amely már az idén képviseli Szerbiát a 9. világbajnokságon.

EURO CARP-KUPA 2007 - TÍZES PONTYOKON MÚLOTT

Kazi István 2007-06-06 08:00:00
A halban gazdag palicsi Tőzeg-tavon szívesen bizonyítják tudásukat, kitartásukat, leleményességüket a pontyfogók. Itt a verseny minden mozzanatát fokozottan átérzik, hiszen a megmérettetés kezdetétől végéig hallják és látják egymást. A tó gondnoka, a palicsi Šaran SHE - a hagyományokhoz híven - április végén az idén is megrendezte a közkedvelt nemzetközi Euro Carp-kupa maratoni (98 órás!) pontyfogó horgászversenyt.

Cseppeli-tavi barátkozások: Meleg Bait kupa 2007

Kazi István 2007-05-03 08:00:00
Végre újra együtt vagyunk a vízparton, horgászhatunk, barátkozhatunk - lelkesedtek április 5-én a Cseppeli-tó partjára érkező pontyfogók. Harmadik esztendeje már, hogy a nagybecskereki Banat horgászklub szinte díjmentes pontyfogó barátkozásokat rendez. Jó alkalom ez a bojlis sport kedvelőinek arra, hogy eltanulják egymástól a pontyfogás fortélyait, és közben nagyot horgásszanak.

TŐZEG-TÓ 2007.

Kazi István 2007-02-16 08:00:00
Vajdaság közkedvelt „fogd ki és engedd vissza” elvű pontyozó horgásztava a palicsi homokpuszta százéves fenyőerdeje mögé bújtatott Tőzeg-tó. Szívesen felkeresik a horgászok, hiszen jó fogásokkal, izgalmas horgászkalandokkal, feledhetetlen élményekkel ajándékozza meg őket. A tavon megrendezésre kerülő hagyományos tavaszi nemzetközi Európa-kupák kivétel nélkül telt ház előtt zajlanak, a tó 2006-ban az osztrák pontyfogó bajnokság két fordulójának is otthont adott, ami kétségkívül azt bizonyítja, mind nagyobb nemzetközi hírnévnek örvend. Ezúttal a 2007-es évi pontyfogó versenyprogramról, a horgászati lehetőségekről és a tavon érvényes általános horgászati szabályokról szeretném tájékoztatni a Haldorádó honlap látogatóit.

2006-os évzáró pontyfogó kupaverseny

Kazi István 2006-12-21 08:00:00
A sikeres esztendő végére november második hétvégéjén a Carp kupával rakott pontot a Szerbiai Pontyfogó Szövetség. Legalább is azon részre, ami a versenyszervezéseket illeti. A záró rendezvény színhelye a muzslyai Cseppeli-tó volt.

39. LORIST - Újvidék

Kazi István 2006-11-21 08:00:00
Az újvidéki hagyományos őszi horgász- és vadászsport szakkiállítás az idén a 39. alkalommal tárta ki kapuit szeptember 26. és október 1. között. Minden kibérelhető vásárterület már jóval a határidő előtt gazdára talált, a LORIST a nemzetközi színtéren is egyre népszerűbb, amit a brüsszeli EFTTEX 2006-on megtartott promóció visszhangja bizonyít.

Montargili szakadt szandál

Kazi István 2006-11-15 08:00:00
Nagyon szép világbajnoknak lenni, különösen a pontyfogó sportban, ahol 72 óráig tart a verseny, és ahol ezt az eredményt a horgász egyedül nem tudja elérni - állítja Milan Majkić új világbajnok. Milan és Blagoje Nemčev régi jó barátok. Harminc éve együtt horgásznak, hét éve profi módon. Idén világbajnoki titulussal koronázták horgászsikereiket.

Süllőfogó verseny a Tőzeg-tavon

Kazi István 2006-10-30 08:00:00
A sporthorgászok zöme a palicsi Tőzeg-tavat kapitális pontyairól, a nemzetközi rangos bojlis kupaversenyeiről ismeri. Kevesen tudják, hogy ebben a tóban más halfajok is élnek. Például termetes süllők. A Tőzeg-tó és a palicsi Šaran SHE november 4-én a pergető horgászokat várja…

8. Pontyfogó Világbajnokság - Portugália: Ponte de Sor-i ezüst- és aranypontyok

Kazi István 2006-10-10 08:00:00
Szeptember 11-től 14-ig a 8. Ponty- és Amurfogó Világbajnokságon nemcsak a negyven fok Celsius fölötti kánikula, de a rendkívül izgalmas verseny hangulata is fűtötte a versenyzőket. A világbajnoki titulusokért küzdő Szerbia és Portugália válogatottja egyaránt 9 pontot gyűjtött be. 7 kilogrammal billent a mérleg nyelve a házigazda javára, Portugália világbajnok lett. Ugyanakkor a szerbiai országos bajnokságon végig jeleskedő Majkić-Flexo Print csapat 15 kilóval rávert a Penedu Silvia és Cardana Fliges portugál pontyfogó párosra, és egyéniben ők lettek a világbajnokok.

Lepkeraj a Sárga-tavon

Kazi István 2006-09-29 08:00:00
Amikor eljön a nyár, a kánikula, és ránk szakad az iskolaszünet, sok mindent, egy csomó értelmes dolgot is lehet csinálni. Például horgásziskolába járni, a mesterhorgászoktól könnyedén eltanulni e csodálatos hobbi, sport csínját-bínját… A Vajdaságban harmadik éve működik teljesen díjmentesen a „fogd ki és engedd vissza” elvű, modern pontyhorgászattal foglalkozó ókéri nyári horgásziskola.

Vadpontylesen a vén Volgán

Kazi István 2006-09-25 08:00:00
Az orosz népdalokban sokszor megénekelt gyönyörű szép Volgán, annak is az ezernyi ágra szakadozó deltájában, egy világvégi horgászparadicsomban július 10 és 15. között vadvízi pontyfogó kupaverseny zajlott. Kóstoljunk bele a pontyfogó verseny hangulatába!

Némák maradtak a hosszú botok

Kazi István 2006-09-21 08:00:00
A zentai pályán, Szerbia legerősebb nehézségi fokozatú versenypályáján augusztus 20-án, a 27. Zenta-kupán negyvenöt sporthorgász vallatta a zavaros, apadó Tiszát. A versenyen az Erdei Attila vezette Maver csapat bronzérmet szerzett.

Prezident Palics Ponty- és Amurfogó Országos Bajnokság 2006 - Következzék Ponte de Sor!

Kazi István 2006-08-09 08:00:00
A bajnokságot záró, mindent eldöntő 4. forduló kezdetén, csak a žitištei Majkić Flexo-Print CT pontzsákmánya biztosította a dobogós helyezést. Ugyanakkor a 16 csapatból még 10 versenyben volt - szinte egyenlő éremszerzési eséllyel. A Fruska gora szigethegy lankáiba csimpaszkodó Kudos-tavon június 18-án befejeződtek a küzdelmek a szerbiai sporthorgászat legeredményesebb és legfiatalabb ágában, a ponty- és amurfogó országos bajnokságon. Az idén 16 elsőligás csapat, összesen 224 órát pontyozott, hogy a négyfordulós megmérettetések sorozatában kiderítsék, kit illet a 2006. évi bajnoki titulus. És nem csak azt. Minden megszerzett pont fontos volt, mert a bajnokság egyben válogató verseny is. A szerbiai Carp Föderáció szabályzata szerint a dobogós csapatokból alakul ki az a válogatott csapat, amely idén Szerbia színeiben indul a portugáliai világbajnokságon.

Aggressive Carp feederbottal a vízen

Kazi István 2006-08-03 08:00:00
A kezdetben egy picit idegenkedtem a feederbotoktól, vékonynak tűnt a spiccük és csak dobásról dobásra mertem növelni a bevetési távolságot. Többszörös ismételgetés után aztán meg egészen összeszoktam új barátaimmal. Megbízhatóan viselkedtek. Abbahagytam a dobálózást, és elkezdtem horgászni.

„Bojliízű” barátkozások

Kazi István 2006-07-19 08:00:00
Amilyen a nyárelő, a vadvizek kedvelői sajnos csak sóvárogva nézegethetik az apadó folyók mentén a vaskos sártengert. Bezzeg a horgásztavak partját elárasztották a horgászok, zajlik ám a tavi horgászélet! Vajdaságban leginkább a bojlis horgászok jeleskednek, versenyeik szinte egymásba érnek. Az efféle horgászatból a muzslyai Cseppeli-tó is kivette a részét.

Végre Belgrádban is…

Kazi István 2006-06-29 08:00:00
Az idei, sorrendben 28. Belgrádi Nemzetközi Turisztikai Kiállításon az 50 országból benevezett 700 kiállító cég közé becsempészte magát az 1. Horgászati és Vadászati Szakvásár. Igaz, az utóbbi keretében csak pár tucat cég szánta rá magát, hogy úttörőként megejtse termékbemutatóját. A vásárrendező pedig megcélozta Szerbia és Montenegró vadász- és horgászturizmusának lehetőségeivel a potenciális horgászni, vadászni vágyó vendégek népes táborát.

Győzelem a Tőzeg-tavon

Kazi István 2006-05-31 08:00:00
Szerbia legnépszerűbb Catch & Release horgászvizén, a palicsi Tőzeg-tavon május 17. és 21. között három ország 18 csapata küzdött a tavaszi Euro Carp Cup 2006 serlegeiért. Ezen az embert és felszerelést egyaránt próbára tevő maratoni pontyfogó versenyen Ladányi Tamásnak és Jankovich Krisztiánnak káprázatos sorozattal sikerült fordítania az eredményen. Amikor a mérkőzést lefújó sípszó felhangzott, örömében ruhástól ugrott a Haldorádó-Peugeot csapat a tőzeg-tavi halak otthonába. Csuromvizesen ünnepelték a győzelmet és a Tőzeg-tavi EURO Vándorkupát, amely a jövő év májusáig a Haldorádó vitrinét ékesíti.

I. PROFI MATCH CARP CUP

Kazi István 2006-04-05 08:00:00
Szerbia és Montenegró területén már régóta közkedvelt sport a termetes pontyok bojlis horgászata, persze az ehhez illő nehéz felszereléssel. Azonban az, hogy ebben az országban matchbotos profi pontyozó kupát szervezzen valaki, mindenképen újdonságnak számít. Április 22-23. a kitűzött időpont, amikor a pontyfogó világbajnok Ivica Kiralj szervezésével Vajdaságban, a palicsi Tőzeg-tavon megrendezésre kerül az első ilyen pontyfogó verseny.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.