Ismerjük meg etetőanyagainkat - 3. rész - Amur, nagy dévér vagy márna a célhalad?

Ismerjük meg etetőanyagainkat - 3. rész - Amur, nagy dévér vagy márna a célhalad?

Az elmúlt részekben a Haldorádó pontyos etetőanyagait gyűjtöttem csokorba, e cikk témája a kimaradt amuros, keszegező és folyóvízi etetőanyagok bemutatása lesz. Mindhárom cikket egybevéve látható, hogy a teljes kínálatot áttekintve minden hazánkban élő békés halfajra találunk kiváló minőségű keverékeket a Haldorádó tálalásában.

A ponty után a sorban talán az amur áll, ha a zsákmányként leggyakrabban áhított halfajokat vesszük sorba. E halak horgászatára is találunk kiváló minőségű etetőanyagokat a kínálatban. Ez a két amuros etetőanyag a legjobb, ami eddig a kezem ügyébe került. Ha amurt szeretnék fogni, erre a kettőre mindig számíthatok!

Feeder Master Amur L’amour és Nagy Amur

Amur L’amour

Ennek az etetőanyagnak az aromája közelít az amur természetes tápláléka, a hínár, sás, különböző növényfélék illata felé. A Nagy Amurnál apróbb szemcsézetű, tigrismogyoró, roppantott kukorica és kendermag található benne, megfelelően bekerve jól tapad. Egy korábbi cikkemben szereplő 12,25 kg-os eddigi legnagyobb kifogott amuromat ennek a terméknek köszönhettem. Finomszerelékes technikákban is eredményesen alkalmazható. Tovább tuningolhatjuk az etetést pelletekkel, különféleképpen elkészített magokkal, de ezzel (reményeim szerint) egy későbbi sorozatban bővebben foglalkozom, remélhetőleg termetes halakkal körítve.

Zöld színével és kellemes hínár, sás illatával hívja fel magára a figyelmet az Amur L’amour etetőanyag
Tigrismogyorót és roppantott kukoricát tartalmaz
Rendkívül egyenletesen, szépen oldódik

Nagy Amur

A Haldorádó Feeder Master Nagy Amur a másik sikeres amurfogó keverék, amelynek kevert aromája a fokhagymás zamat irányába terelődik. A durvaszemcsés etetők közé sorolható, ráadásul hozzákevert pelletben nagyon gazdag. Bekeverése után érdemes letakarni, pihentetni fél órát, majd beállítani a végleges állagát. Célszerű ezt elvégezni, mert ha nem nedvesedik át minden része, akkor a sok felszálló szemcse tönkreteheti horgászatunkat. A kapitális halak, amurok kedvence, azonban több nagytestű pontyot is segített horogra csalni. Főként a meleg, nyári hónapokban fejti ki kellően csalogatóhatását. Ha még intenzívebb aromát szeretnénk adni a keveréknek, az Aroma Tuning Nagy Amur ízesítésű folyékony aromához nyúlhatunk, ami ízében megegyező, erőteljesen fokhagymás jellegű.

A Nagy Amurt nehezebb túlvizezni, látszik, hogy lassabban oldódik a több nagy szemcse miatt
A Nagy Amur pelleteket is tartalmaz…
… barnás színével pedig remekül beleolvad környezetébe a mederfenéken

Nagy Dévér

Egy remek keszegező etetőanyag. Neve valóban tükrözi a tényt, melyik halat vonzza leginkább. Etetésünk környékéről a dévérkeszegeket mágnesként szedegeti össze és irányítja horgunk közelébe. Többször jártam már úgy vele, hogy még csak nem is sejtettem dévérkeszeget a környéken, sőt a vízben, mégis be-becsúszott a többi keszegféle közt. Ahol pedig nagy számban fordulnak elő a dévérek, elképesztő eredményt produkálhatunk ezzel az etetőanyaggal. Előszeretettel használom folyóvizeken (pl. Dunán, Kis-Dunán, csatornákon) is, nemcsak tavakon. Általában egy kis löszös földdel keverem, valamint a Nagy Dévér folyékony aromából is csorgatok hozzá egy kicsit. Így jelentősen megnövelhetjük felhősítő hatását, valamint távcsaliként betöltött szerepét is fokozzuk.

A Nagy Dévér első osztályú keszegcsemege
Bármilyen vízterületre bátran merem ajánlani keszegfélék horgászatára
Optimális vízmennyiséggel keverve erőteljes nyomás után is rendkívül jól oldódik a gombóc, és önmagában is jól „ködöz”

Sajtos Bajszos

A sor végére érve elérkeztünk a kifejezetten folyóvízi etetőanyaghoz, a márnák és a nagytestű keszegfélék kifogáshoz hozzásegítő „fegyverhez”. Nagyon attraktív, igazán különleges keverék… igazi sajtos, kellemes illatával és piros színével könnyen belopja magát a folyóvízi horgász szívébe. Az embernek kedve lenne beleharapni! Tapadása rendkívül jó - a darabos alkotóelemek mennyiségét nem túlozták el a tapadás megtartása érdekében. Tartalmaz sajtos pelleteket, magvakat. Könnyen tovább súlyozható, felveszi a kavicsot, magvakat, élő anyagot minden gond nélkül, és azt le is juttatja a mederfenékre: igazi folyóvízi kaja!

Igazi folyóvízi „fegyver”
Csábító az illata számomra is
Találunk benne sajtos pelleteket, fluo morzsákat és apró magvakat
Oldódását tekintve is tökéletes folyóvízre
Bátran tervezhettek velük bármilyen horgászatra, megtaláljátok az épp odaillőt!

Elérkeztünk a sorozat végére. Remélem, sikerült olyan plusz információkat megosztanom veletek, amelyek a már termékeket jól ismerők számára is hasznosak lehetnek. Akik pedig még nem ismerték, nem használták a Haldorádó etetőanyagokat, talán képet kaphattak róla, hogy mégis milyenek, mire számíthatnak használatuk során. Annyi biztos, hogy csalódni nem fogtok!

(X)
Írta: Hajdu Tamás (matchuszo)
Fotók: Hajdu Zoltán

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.