A 2017. év horgásza 2. rész – Bemutatjuk az „egyéb hal kategória” győztesét!

A 2017. év horgásza 2. rész – Bemutatjuk az „egyéb hal kategória” győztesét!

Egyéb hal kategóriában az első helyet négy év után immár nem egy termetes leánykoncér, hanem egy gyönyörű pergetett domolykó nyerte. A győztes fogás Dósa István nevéhez fűződik. Az alábbiakban megismerkedhettek Istvánnal, illetve további gyönyörű fotókat láthattok albumából.

Mióta horgászol? Ki fertőzött meg a horgászat szeretetével?
Az én helyzetem kicsit más, mint a legtöbb általam megismert horgász sporttársé. Gyermekkoromban egyáltalán nem horgásztam, 34 évesen fogtam először botot a kezembe a gyerekek miatt. A legtöbb hobbimat ugyanis nem tudtam a gyerekekkel együtt csinálni, így elkezdtünk olyat keresni, ami közös élményeket adhat. A horgászat véletlenül jött a képbe, sógorom elhívott egy magántóra, ahol pár óra leforgása alatt több süllőt, compót, pontyot fogtunk. A gyerekeknek nagyon tetszett, és én is úgy voltam vele, ha ilyen a horgászat, az nem olyan rossz. Fogalmam sem volt, hogy milyen prémium horgászatban volt részünk! :)

Levi első dunai balinja …
… és az enyém

Hol laksz? Mivel foglalkozol?
Egy Budapest melletti kis faluban. Nagy informatika implementációs projekteket vezetek.

Melyek a kedvenc horgászmódszereid?
A késői kezdést erős visszaesés követte, időről időre elmentünk ugyan a gyerekekkel, barátokkal horgászni, de hamar eluntam magam a botok mellett üldögélve. Ekkor még telepített tavakon kerestük a pontyokat, de nem igazán éreztem magaménak az ilyen típusú vizeket. Viszont 2013-ban elkezdtünk pergetni, teljes mellszélességgel a vadvizek irányába fordulva, és ez a módszer beszippantott, mondhatni függővé tett. Azóta Levente fiammal fáradhatatlanul rójuk a vízpartokat.

Az első dunai süllőm
Levi első dunai harcsája

Melyek a kedvenc horgászhelyeid?
Duna, Tisza, Balaton, Körös, Bodrog, Tisza-tó.

Milyen nagy fogásokkal dicsekedhetsz?
Leventével megvan a saját kis háziversenyünk, de ma már nem a kilogrammokban és centiméterekben mérjük a sikereket, mint tavi horgász korunkban, hanem az egészségesen megfogott és visszaengedett halak számában. Persze a kapitális példányoknak ma is örülünk! :)

Egy gyönyörű dunai kékfarkú…
… és egy balatoni…
… és még egy
Ő sem csúnya!

Meglepődtél, amikor a 2017-es év jelöltjei között láttad magad?
Nem igazán. Az előző években is bekerültem néhány szebb fogással.

Büszke vagy rá, hogy a legtöbb szavazatot kapva nyerted e megtisztelő címet?
Igen, nagyon megtisztelő. Főként, hogy rengeteg gyönyörű halról kerül fel kép a fogási naplóba.

Esetleg vannak-e még a tarsolyodban a nem hétköznapi fogásról egyéb felvételek, információk, amelyeket megosztanál velünk?

Wobblerrel sikerült megfogni…
… a termetes domolykót
Gyönyörű hal!

A fogás teljes történetét megírtam itt: https://akvariumipecas.wordpress.com/2017/09/01/madarlesen/, ennél részletesebb információkkal nem tudok szolgálni! :)

Mit jelent számodra a horgászat?
Lehet, hogy furán fog hangzani, de nem elsősorban a halfogást. Persze semmihez sem fogható az az adrenalin-löket, amikor egy termetes kékfarkú lebombázza a műcsalit, de ez csak hab a tortán. A horgászat számomra sokkal inkább tanulást jelent. Tanulást a fiamról, a természetről, a halakról, az emberekről.

Az első tiszai köves
Ha már Balaton, akkor egy szebb fenekeszeg
Egy gyönyörű bodrogi csuka

Ha rajtad múlna, mit tennél azért, hogy az új, felnövekvő horgásznemzedék is olyan mentalitású legyen, mint te?
Nyilvánvalóan nagyon fontos az apáról fiúra elv, de ma a közösségi hálózatok bűvöletében felnövő fiatalok számára legalább ennyire fontos, hogy milyen mintát kapnak az egyes virtuális horgász közösségekben vagy az ismert, népszerű horgászoktól. Követendő példaként decemberben szembejött a legnagyobb közösségi oldalon a Pergető Mikulás elnevezésű akció, amelynek keretében rászoruló gyerekek kaptak horgászfelszerelést. Minden tiszteletem a szervezőké.

A kistesók is horgásznak ám
Dóri első pergetett csukája…
… és a legkisebbé

Mit „üzensz” a horgászoknak?
Görbüljön! :)

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: