Ajándékötletek horgászoknak 2. rész - Finomszerelékes horgászatra hangolva

Ajándékötletek horgászoknak 2. rész - Finomszerelékes horgászatra hangolva

E rövid írássorozat előző részében a pontyhorgászoknak gyűjtöttük össze a népszerű termékeket, amik remek ajándékok lehetnek karácsonyra. Azonban vásárlóink között szép számmal akadnak finomszerelékes horgászok is. Az Ő családtagjaiknak, barátaiknak szeretnénk tippeket, ötleteket adni, hogy mivel lepjék meg szeretteiket, aminek igazán örülhetnek.

NEVIS Távdobó Heavy Feeder szett

Ezt a szettet kifejezetten azoknak a horgászoknak állítottuk össze, akik a lehető legtávolabb szeretnének dobni feederbottal. A szettben található Nevis Whisper Feeder 4,2 m botot angol elegancia és minőség jellemzi. A mesterien kidolgozott részletek, a prémium minőségű alapanyagok és alkatrészek nyilvánvalóvá teszik, hogy igényes horgászok részére készült. Érzékeny, de jól terhelhető bot megalkotása volt a cél, amelyet sikerült is elérni a speciális IM-12-es karbon anyagnak köszönhetően. A gyűrűzése is különleges, mivel a bottestre kéttalpas gyűrűk kerültek a terhelés jobb megosztása miatt, a rezgőspicceken pedig extra méretű gyűrűket találhatunk a nagyobb dobástávolság érdekében. Hihetetlen, hogy egy ilyen könnyű bot mekkora erőtartalékkal rendelkezik! A bothoz 3 spicc jár, a dobósúlyt 40-110 grammban határozták meg. A kényelmes fogásról a parafa + EVA nyél gondoskodik. Ideális párosítás hozzá a Nevis Ryder 50 nyeletőfékes orsó. Hihetetlenül sima futás és nagy teherbírás jellemzi. Letisztult formái alatt maximális toleranciájú hajtómű lapul. Az első fék és a nyeletőfék is egyenletes, akadálymentes zsinóradagolást tesz lehetővé a megnövelt vastagságú féklamelláknak köszönhetően. A grafit-hybrid házba a beépített 3 golyóscsapágy mellett természetesen tűgörgő csapágy is került. Ez a holtjátékmentes visszaforgásgátló szerepén kívül, rendkívüli stabilitást ad a rotor és a ház kapcsolódásának. Az orsót gyorszáras hajtókarral, alumínium dobbal és karbon pótdobbal látták el. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,30 mm / 270 m

Kiváló választás azoknak, akik a távoli helyeket szeretnék feederbottal meghorgászni

Bővebb információ: a NEVIS Távdobó Heavy Feeder szettről: ugrás az áruházba

NEVIS Xenon Feeder szett

Ezt a szettet azoknak állították össze, akik kedvező áron szeretnének vásárolni egy harmonikus feeder szettet. A szettben található Nevis Xenon Feeder 390 a Nevis egyik legkedvezőbb árú modellje, melyet a szemnek is tetszetős karbon hálós erősítésű nyéltaggal láttak el, dobósúlya 30-100 gramm. Az IM6-os karbon alapanyagú bot nyélrésze igényes parafa és EVA borítást kapott, mely erős, stabil és kényelmes fogást biztosít. A botot 14 db kiváló minőségű SiC gyűrű teszi még értékesebbé. A gyűrűk mérete az átlagosnál nagyobb, így a nagyobb távok meghorgászása sem jelenthet akadályt. Ez a bot kifejezetten a pontyhorgászok számára készült, de tökéletesen alkalmazhatóak folyóvízi horgászat során is. A Freeliner XR széria elegáns kivitelezése mögött rendkívül precíz működés és magas színvonalú technikai megoldások rejlenek. Az egyik technikai újdonság az 540-es az orsóban, hogy a normál méretűnél jóval nagyobb orsócsapágyakat használtak, amelyek sokkal stabilabban állnak az orsóházban, ezáltal rendkívül sima futást és hosszabb élettartalmat biztosítanak. A Spro LCS nyeletőfék rendszere itt is tökéletesen működik, ami garantálja a gyors akasztást. Az orsó hibátlan zsinórfeltöltési képességének köszönhetően nagy távolságokra is gubancmentesen dobhatunk. A másik technikai újítás a megnövelt, dupla vastagságú filcbetétekkel készített féklamella-rendszer, ami hihetetlen finom fékbeállítást tesz lehetővé. A Freeliner XR orsók új lehetőségeket nyitnak a modern horgászatban! Az orsó fém dobbal és karbon pótdobbal kerül forgalomba. A dobok zsinórtároló kapacitása: 160 m / 0,33 mm. A szett további fontos kiegészítője a 2 db Nevis bottartó. Igényesen kidolgozott, állítható lábú bottartó, ami nélkülözhetetlen olyan helyeken, ahol a part körülményei nem engedik meg más bottartók használatát (például: velencei evezőspálya, folyóparti kövezés stb.). Három állítható lábának köszönhetően stabilan tarja botjainkat, akár rakós botunk top szettjeiről, akár bevetésre váró tartalék botokról van szó. A teleszkópos lábaknak köszönhetően maximális magassága 120 cm. A bottartó 8 bot tárolását teszi lehetővé! A szett szintén fontos kiegészítője a haltartó háló. Ez közepesen sűrű szövésű háló, amelybe garantáltan nem akad bele még a ponty bognártüskéje sem. A belehelyezett hal megnyugszik, és a súlyozott merev karikáknak köszönhetően a háló kellően nagy mozgásteret nyújt számára. Anyaga rendkívül erős, ellenáll még tartós hullámzásban is a durva mederfenék dörzsölő hatásainak. Nem kell félni kiszakadásától és a hal elvesztésétől. A fej dőlésszöge állítható. Hossza 150 cm, átmérője: 45 cm. A szett a 3 db különböző méretű method feederkosárral lesz teljes.

Ebbe a szettbe sok hasznos kiegészítő került

Bővebb információ: a NEVIS Xenon Feeder szettről: ugrás az áruházba

SHIMANO Joy Feeder 360 bot Hyperloop 4000RB orsóval

Népszerű Shimano termékekből összeállított felszerelés. A botot és az orsót is bátran ajánljuk minden feederbotos horgásznak, aki kezdő vagy középhaladó szinten van. A Shimano Joy Feeder Medium Heavy 360 kiemelkedően jó ár/érték arányú horgászbot. Tudjuk jól, hogy a Shimano a kiváló minőségből SOHA nem enged, maximum az árból. Így tett most is! A Carbon Composit anyagnak köszönhetően ez a feederbot megbízható minőségű és strapabíró. Könnyen el lehet sajátítani vele a dobás és a fárasztás technikáját. A 12 nagy keménységű SiC gyűrűt tökéletesen helyezték el a boton, ezáltal a nagyobb halak kifárasztása sem okoz gondot. Az orsót biztonságosan rögzítő orsótartó és az igényesen kialakított EVA bevonatú nyél teszi teljessé ezt a botot. 2 különböző erősségű üvegszálas spicc jár hozzá, dobósúlyát 100 grammra kalibrálták. A bot ideális társa a Shimano Hyperloop 4000RB hátsó fékes orsó. Ennek az orsónak a klasszikus külseje olyan műszaki megoldásokat rejt, mint például a Super Stopper vagy a Varispeed rendszerű változó sebességű dobemelés. A hajtókar megtekerésekor azonnal érezhető a SHIMANO Dyna Balance rendszernek köszönhető vibrációmentes, egyenletes futás. A 4,6:1 áttételi arány megfelelő erő mellett is biztosítja a sebességet, a nagyméretű zsinórvezető görgő (Power Roller) pedig minimálisra csökkenti a zsinór csavarodását. Zsinórtároló kapacitása 0,25mm / 260 m.

Ideális szett kezdő feederhorgászok számára

Bővebb információ: a SHIMANO Joy Feeder szettről: ugrás az áruházba

NEVIS Winner Match szett

Ezt a szettet azoknak a horgászoknak állítottuk össze, akik csak most kezdik a matchbotozás technikáját elsajátítani, ugyanakkor már az induláshoz is egy jól összehangolt, megbízható felszerelést szeretnének vásárolni. A Nevis Winner Match 3,6 m egy rendkívül kedvező árú, mégis remekül felépített bot. A nyele EVA borítást kapott, mely esős időben is biztos fogást nyújt. A bottest alapanyaga kompozit, mely különösen strapabíró. Nagytestű fehérhalak és pontyok finomszerelékes horgászata során válik be igazán. Dobósúlya 5-25 gramm. Értékét növeli, hogy nagy keménységű SiC gyűrűkkel szerelik. Mindenkinek tudjuk ajánlani, aki baráti áron szeretne jó minőségű felszereléshez jutni. A bot remek párost alkot a Nevis Winner Start 130 orsóval. Igazán kedvező árú, tetszetős kis orsó, a kezdő horgászok számára kiváló választás lehet. Az orsó 1 golyóscsapágyat kapott, melynek köszönhetően meglepően szép futású. A hátsó fék precízen állítható, így a bottal a nagyobb halak kifogása sem jelent akadályt. A szett a 130 cm-es haltartó hálóval lesz teljes.

A matchbotozással ismerkedő horgászoknak remek választás lehet

Bővebb információ: a NEVIS Winner Match szettről: ugrás az áruházba

SPRO Team Feeder botok - by Döme Gábor

A folyamatos fejlesztőmunka eredményeként örömmel jelentjük be, hogy végre kézzel foghatóak a rendkívül népszerű botcsalád megújult, kibővített méretsorral rendelkező tagjai. A Team Feeder Special helyébe lép a Team Feeder Carp Fighter botcsalád. Ezzel párhuzamosan készült el a Team Feeder Master Carp, amely egy magasabb minőségű pontyos feederbot családként lett pozícionálva, de elérhető áron! A két botcsalád között az egyik különbség, - mely szemmel nem látható - hogy a Carp Fighter IMT-7 Power Carbon-ból, míg a Master Carp botcsalád IMT-8 Power Carbon anyagból készült. A bot színezete mellett a nyéltagok hosszában is különbség mutatkozik. A Carp Fighter botcsaládnál a 3,3; 3,6 és 3,9 méteres botok nyélhossza 47 cm, a 4,2 méteres változaté pedig 57 cm, ami az átlagosnál hosszabb. Az így megnövelt erőkarnak köszönhetően kisebb lendítőerővel tudjuk meghökkentően nagy távolságba bevetni végszerelékünket! A Master Carp botoknál a 3,3 és a 4,2 méteres változatok nyélhossza egyezik a Carp Fighter botéval, de az előbb említett botcsaládra jellemző nyélnél a 3,6 méteres változat nyele 5 cm-rel, a 3,9 méteresé pedig 10 cm-rel hosszabb (egyezik a 4,2 méteres nyélhosszával). Erre azért volt szükség, mert ez a két méret a leggyakrabban használt hossz, és akinek nem a lehető legnagyobb távolság elérése a cél, azt esetleg zavarja a hosszú nyél, így választhat rövidebb nyelű, de szinte azonos paraméterekkel rendelkező botot is. A két botcsaládból mindenki megtalálhatja a neki tetsző méretet.

A Team Feeder botokból…
… két változat kapható

Bővebb információ: a SPRO Team Feeder Carp Fighter - by Döme Gábor botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a SPRO Team Feeder Master Carp - by Döme Gábor botról: ugrás az áruházba

SPRO Big River Pellet Feeder 360XH 19016

Ha valaki a folyóvízi feederezéshez készült, jelenleg elérhető egyik legjobb feederbotot szeretné, nem kell egy vagyont költenie! Aki értékeli a minőséget és a botfejlesztésbe fektetett rengeteg munkát, nem hagyhatja figyelmen kívül ezt a botcsaládot. Sokaknak biztosan ismerősen cseng ez a név - nem véletlenül! Ez a széria Döme Gábor nevével fémjelzett első generációs Pellet feederbotok „nagytesója”. A botokat 3 hosszban, két különböző dobósúllyal készítik. A 3,6 méteres változat 100-250 gramm, a 3,9 és 4,2 méteres botok pedig 200-300 (!) grammos dobósúly-tartománnyal rendelkeznek, miközben teljesen „kezesek” maradtak, nem rugalmatlan surfbotról van szó. A speciális IMT-7 Power Carbon alapanyag, a különleges kevlár alapú keresztszál-erősítéssel olyan anyagszerkezetet eredményezett, ami horgászat közben tulajdonképpen törhetetlen, mindemellett kellően rugalmas is maradt. Olyan vízterületeken ajánlott, ahol különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve a botok. Ez az extra erős bot ekkor mutatja meg, hogy mire is képes! Olyan remek horgászeszköz, amely a céltudatos, óriásponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb darabja. Kiválóan teljesít olyan folyókon is, ahol 100-300 gramm össztömegű végszereléket kell bevetni, hogy a sodrás ne tudja azt elvinni. A pontos dobásokat megnövelt méretű, nagy keménységű SiC gyűrűk biztosítják, amik ellenállnak a fonott zsinór „támadásának” is. A tagokat a toldásoknál fém gyűrűkkel erősítették meg. A három különböző erősségű - light (fehér), medium (zöld), heavy (piros) - spicc igazodik a halak kapókedvéhez és a bevetésre váró kosár nagyságához.

Folyóvízi horgászathoz készült igazi „nagyágyú”

Bővebb információ: a SPRO Big River Pellet Feeder 360XH botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a SPRO Big River Pellet Feeder 390XH botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a SPRO Big River Pellet Feeder 420XH botról: ugrás az áruházba

NEVIS Solution Feeder 2 in 1 3,3-3,9 m

Sokszor gondot okoz eldönteni, hogy milyen hosszú feederbotot használjunk, hiszen van, ahol a rövidebb az előnyös (a partközeli horgászatoknál), míg máskor a hosszabb jönne jól, a nagyobb dobótávolságok miatt. Ezt a problémát küszöböli ki a Solution feederbot, mely két hosszban is használható. Ezt úgy érte el a gyártó, hogy egy 60 cm hosszú toldó részt lehet beiktatni, így egy pillanat alatt megváltoztathatjuk feederbotunk hosszát. Az IM-8 karbon alapanyagú bot dobósúlyát a gyártó 30-90 grammban határozta meg (2 spicc tartozik hozzá), mégis egy igen érzékeny botról van szó, amely egyformán használható keszegezésre és finom pontyozásra is. A nagyobb össztömegű kosarakat is kényelmesen hajigálhatjuk ezzel a bottal, mégis elég rugalmas a hal fárasztása során. Ezzel a bottal a közepes távolságok is (maximum 50 méterig) nagy pontossággal meghorgászhatók és kellően szigorú a testesebb halakhoz is, gyorsan őrli fel azok erejét. Már az első kézbevételkor érezni lehet, hogy a hasonló kategóriás botokhoz képest karcsúbb és könnyebb is. Még a toldót használva, 3,9 méteres hosszban is nagyon kezes marad. A parafa és EVA kombinációjú markolat kényelmes fogást biztosít. 3,3 méteres hosszban a boton 15 db SiC gyűrű található, a 60 cm-es toldón pedig található még egy gyűrű, így bármilyen hosszban is horgásszunk, a gyűrűk tökéletesen osztják el a terhelést. Azoknak lehet jó választás ez a bot, akik egy kellően érzékeny, karcsú és könnyű, mégis elég erős botot akarnak vásárolni, illetve azoknak, akik egy bottal szeretnének minél több helyzetet megoldani, mivel nincs pénzük két különböző bot megvásárlására. Ideális a versenyszerű és hétköznapi horgászatok során is!

Ez a bot két különböző hosszban is használható

Bővebb információ: a NEVIS Solution Feeder 2 in 1 3,3-3,9 m botról: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Carp Hunter Feeder 3,6 m

Ez egy remek ár/érték arányú horgászbot. A bottesten 11 darab SiC gyűrű található, melyből a nyéltagon kéttalpas gyűrű kapott helyet. Fárasztáskor a bot teljes hosszban dolgozik, bátran használhatunk vékonyabb főzsinórt, a bot leköveti a halak kirohanásait. A bot egésze kompozit (karbon és üvegszál ötvözete), és 2 spiccel kerül forgalomba. 40-80 grammos dobósúlya a kisebb feederkosarak használatát engedi. Nyéltagja duplon anyagú, orsótartója menetes. Azok figyelmébe ajánljuk ezt a botot, akik szeretnének megismerkedni a feederezés örömével, de nem akarnak (vagy tudnak) egy vagyont elkölteni. Garantáltan jó választás minden kezdő és középhaladó számára!

Ez a bot garantáltan jó választás kezdő és középhaladók számára is

Bővebb információ: a ENERGOTEAM Carp Hunter Feeder 3,6 m botról: ugrás az áruházba

SHIMANO Catana BX TE 3-400GT bolognese

A használni kívánt bolognai botok hossza fokozatosan növekszik, ahogy a halak a parttól egyre távolabb és mélyebb vizekben fordulnak elő, de sokszor elegendő a kisebb bothossz. Ebben az árkategóriában idáig nem nagyon lehetett jó botokat találni, de most megváltozott a helyzet! Az új Catana BX bolognai botok közül a 3-as erősségű, univerzális folyóvízi pálca, aminek előnyei főként a gyors keszeghorgászatban, paducozásban kamatoztathatók. Ebben az árkategóriában egy gyors és könnyű bolognai bot elkészítése igazi kihívást jelentett a Shimano mérnökeinek, de örömmel jelentjük, hogy SIKERÜLT! Így egy nagyszerű, igazán kedvező árú botot vásárolhat most meg, melyet tartósan és hatékonyan használhat a folyókon vagy mélyebb állóvízen.

Kiváló minőségű, mégis kedvező árú a Catana bolognai bot

Bővebb információ: a SHIMANO Catana BX TE 3-400GT bolognese botról: ugrás az áruházba

NEVIS Axum Bolo

A Nevis Axum botcsalád rendkívül jó ár/érték arányával hívja fel magára a figyelmet. A hétköznapi horgászatok megbízható, hű társa lesz. A karbon anyagnak és a rajta található keresztszál-erősítésnek köszönhetően remekül bevethető a folyóvizek vad harcosai ellen vagy mélyebb állóvizeken, akár pontyhorgászat során is. Nyele vizes kézzel is stabilan fogható.

Ez a botcsalád remek ár/érték arányával hívja fel magára a figyelmet

Bővebb információ: a NEVIS Axum Bolo 4 m botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Axum Bolo 5 m botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Axum Bolo 6 m botról: ugrás az áruházba

NEVIS Whisper Carp Match

A tesztidőszakban még a profi versenyhorgászok is elégedetten csettintettek, amikor kézbe vették az új Whisper Carp Match botot. A második megdöbbenés az ára hallatán érte őket. Vékony bottest, rugalmas akció, nagy erőtartalék és minőségi kivitelezés - ez jellemzi a baráti áron forgalomba hozott matchbotot. Régóta hiány volt a piacon egy elérhető árú minőségi matchbot. Ezt a rést sikeresen „betömte” a Nevis, reméljük, sok horgász örömére. A bot belsejében kialakított körkörös karbon szerkezet garantálja még a vékony bottestnél is a megfelelő akciót, ugyanakkor növeli a terhelhetőséget és javítja a fárasztási tulajdonságokat. Nem spóroltak a nagykeménységű SiC gyűrűkkel sem, amik nagy igénybevételnek vannak kitéve a matchbotoknál. A parafa borítású nyélrész is könnyen kezelhető, kézre álló, tökéletes egységet alkotnak az orsótartóval együtt. A bot anyaga IM-12-es karbon, melyhez 10-30 grammos dobósúly párosul. 3,9 és 4,2 méteres változatokban kerülnek forgalomba.

Hiánypótló termék a palettán

Bővebb információ: a NEVIS Whisper Carp Match 390 botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Whisper Carp Match 420 botról: ugrás az áruházba

SHIMANO Alivio Allround 1000 + 3 tagos top szett

A Shimano mérnökei nem tétlenkednek. A folyamatos fejlesztéseknek és a teszthorgászoknak köszönhetően egyre jobb botok kerülnek piacra egyre kedvezőbb árakon. Nincs ez másképp az Alivio Allround 10 m rakós bottal sem. A bot megalkotásánál a fő szempont az alacsony ár mellett a remek használhatóság volt. Extra erős XT30-as karbon szerkezetének köszönhetően az új Alivio sorozat bemutatásával a Shimano újraértelmezte a tökéletesség fogalmát az alacsony árkategóriás, általánosan használható rakós botok világában. Kiváló kezdő bot, amely akár pontyozáshoz is remekül használható! Az új tagosztásnak és botfelépítésnek köszönhetően a bot egy hosszú spicctagot kapott (amely hossza megfelel a régi 1 + 2 tag hosszának), ami miatt igazán univerzális módon lehet gumizni. Visszavágás nélkül a vékony gumival (keszegezéshez) szinte azonnal használható, a legvastagabb csőgumikhoz pedig igény szerint visszavágható. A bot rendkívül kedvező ára miatt mindenki számára elérhetővé válik. Meggyőződésünk, hogy ez a bot sok rakós botos horgász karrierjét fogja elindítani. A bothoz most ajándékba adunk egy 3 tagos top szettet.

A bot rendkívül kedvező ára miatt mindenki számára elérhetővé válik

Bővebb információ: a SHIMANO Alivio Allround 1000 + 3 tagos top szettről: ugrás az áruházba

RON THOMPSON Carp Gangster Pole 11 m

Azon horgászoknak, akik most ismerkednek a rakós botos módszerrel, remek választás lehet ez a rakós bot. Ezzel a kezdőknek szánt 11 méteres bottal tökéletesen elsajátítható ez a nagyszerű horgászmódszer. Ez a bot jó minőségű, mégis kedvező áron lehet hozzájutni. A bot megalkotásánál a fő szempont az alacsony ár mellett a remek használhatóság volt. Extra erős karbon szerkezetének köszönhetően egy erős pontyos botot kapunk. A 8 tagos bot szállítása is egyszerű, hiszen csak 157 cm a szállítási hossz. Ez egy igazi pontyos bot, hiszen minimális visszavágással már a legerősebb gumik is használhatók. A bot mellett egy 2 tagos pontyos top szett is helyet kapott a tokban. A bot rendkívül kedvező ára miatt mindenki számára elérhetővé válik. Sőt, ennél kedvezőbb áron sehol nem juthat hozzá egy rakós bothoz és egy top szetthez.

Gyerekeknek ideális választás

Bővebb információ: a RON THOMPSON Carp Gangster Pole 11 m botról: ugrás az áruházba

NEVIS Patriot Pole

Nehéz a magyar piacra megfelelő spiccbotot fejleszteni, ugyanis a fő horgászhal a ponty. A spiccbotokat alapvetően versenyzésre tervezték, főleg kistestű halak fogására. Ezért olyan botot kellett alkotni, amely megfelelő átmenet a két stílus között. Nem egyszerű megtalálni azt az optimális kombinációt, amikor a bot még elviselhető súlyú, nem fejnehéz, de jól terhelhető. Hosszú ideig tesztelték a Patriot sorozatot, mire összeállt a tökéletes kombináció. A karcsú bottest kényelmesen és gyorsan kezelhető, ezért keszegezésre kiváló. Azonban, ha beugrik egy nagyobb ponty, akkor sem kell megijednünk, mert meglepően jól bírja a ránézésre finom pálca. Egy igazi mindenes bot, amely minden helyzetet megold. Nyele érdes borítást kapott. Anyaga High Modulus Carbon. Spicce csőspicc, így minimális visszavágással akár gumizható is.

Keszegezésre és pontyozásra is kiváló

Bővebb információ: a NEVIS Patriot Pole 5 m botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Patriot Pole 6 m botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Patriot Pole 7 m botról: ugrás az áruházba

NEVIS Axum Spicc

Ez a spiccbot a hétköznapi horgászatok során bevethető egyszerű, de hatékony eszköz az úszós horgászok számára. A kedvező árú karbon spiccbotnak remek tartást ad a keresztszál (X szál) erősítés, ezenkívül lehetővé teszi a nagyobb keszegek, de akár a pontyok kifogását is. A gyártó gumizható csőspiccel látta el a botot, ezzel téve még biztonságosabbá a horgászatot.

Ha kedvező árú, de jó minőségű spiccbot vásárlása a cél, az Axum a megfelelő választás

Bővebb információ: a NEVIS Axum Spicc 4 m botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Axum Spicc 5 m botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Axum Spicc 6 m botról: ugrás az áruházba

MATRIX Horizon Feeder 50

A Matrix szériába tartozó orsókat arra tervezték és fejlesztették ki, hogy megfeleljenek az úszós match-, valamint a feederbotos, azon belül is különösen a method feeder horgászat valamennyi elvárásának. A robosztus belső szerkezetet, valamint a meghajtó rendszerét számtalan tesztnek vetették alá, hogy biztosak lehessenek benne, az orsó megfelel majd a finomszerelékes horgászat igényeinek és hosszú idő után is ugyanolyan finom műszerként fog dolgozni, mint amikor azt először veszi kézbe vásárlója. A FOX-nak - ezáltal a Matrix-nak is - kimagasló tapasztalatai vannak az olyan eszközök tervezésében, gyártásában, illetve fejlesztésében, amik speciális igényekre készülnek. Ilyen a nagy távolságú feeder horgászat is, ami roppant népszerű. A Horizon Feeder kiváló példa erre, ami tele van számos olyan technikai elemmel, ami elengedhetetlen a közép- és hosszú távú feeder horgászatnál. Ilyen például a kifinomult, csigatengelyes (wormshaft) dobemelés, ami különösen fontos a távdobásoknál, hogy hibátlan legyen a zsinórfeltöltés, a zsinórprofil, hiszen így könnyen peregj le a dobról a monofil vagy akár fonott főzsinórunk. Ennek hatékonyságát tovább fokozza a nagyméretű, széles dob, ami ráadásul sekély kialakítású, így nem kell több száz méternyi zsinórt csak azért feltöltenünk, hogy utána csak az utolsó 130 métert használjuk majd folyamatosan. A dob átmérője 72 mm! Ehhez jön hozzá a finoman állítható első fék, ami kellően finom ahhoz, hogy akár extrém távolságban is tudjunk versenykörülmények között keszegezni vagy épp pontyokra horgászni. Az orsó hatékonyságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy zsinórbehúzása 1 hajtókar-fordulattal 96 cm. A sima futásról az orsó belsejében lévő 5 + 1 csapágy gondoskodik. A pontos, precíz feeder horgászat érdekében pedig 2 db fém lekerekített zsinórklipsz került az orsó dobjára, kímélendő a főzsinórunkat. Az orsóhoz egy szintén alumíniumból készült pótdob is jár. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 150 m.

Kiváló minőségű távdobó feederorsó

Bővebb információ: a MATRIX Horizon Feeder 50 orsóról: ugrás az áruházba

SPRO Team Feeder Special 550M és LCS 550M

A hazai feederezők jelentős része pontyra horgászik, amelyet nem lehet mindig a part szélében megfogni, sőt többnyire csak távoli dobásokkal érhetők el. Ehhez egy kellően nagy méretű, mégsem robusztus, 800 grammos mákdaráló az álomorsó, amely jól mutat egy bojlis boton, de sehogyan sem passzol a feederbotra. A legtöbb feederhorgász - az eladási statisztikákat figyelembe véve - az 50-es méretet választja, sőt szívesen venne nagyobbat is, de riasztó számukra, hogy akár 500-800 méter zsinórt is fel kell csévélni egy ideálisnak vélt dobátmérővel rendelkező, de mély dobú orsóra. A Team Feeder orsók mérete 55-ös, amellyel a legjobb feederorsó méretet értük el. Zsinórral feltöltött állapotban sem haladják meg a 600 grammot. A leggyakrabban használt főzsinór a 0,20 mm átmérőjű monofil zsinór, amely már kellően erős, és fonott dobóelőke használatával a világból ki lehet vele dobni. Az új orsók sekély dobjára maximum egy tekercs (0,20 mm / 350 m) zsinór fér fel, tehát pont ideális a zsinórtároló kapacitásuk is! Emellett rendelkeznek minden olyan extrával, amely egy sokoldalú feederorsótól joggal várható el.

Legfontosabb jellemzők:

 1. Készül elsőfékes és nyeletőfékes változatban. A folyóvízi horgászatokhoz főként az első fékes, míg állóvízen a nyeletőfékes változatot javasoljuk.
 2. Az orsó egyetlen hajtókar-fordulattal 92 cm-t csévél az orsó dobjára.
 3. A dobátmérő meghaladja a 63 mm-t, és a dobperemen speciális kiképzéssel biztosítja a zsinór könnyed lepergését.
 4. Az orsó felkapókarja egy speciális acélcső, amely még nagyobb stabilitást ad, mint egy vékony „drótszál”.
 5. A csapágyazott zsinórvezető görgő egyedi kialakítása révén mindig a megfelelő helyre kényszeríti a zsinórt.
 6. Az orsó tökéletes zsinórprofilját és a gondtalan, távoli, gubancmentes dobásokat a „wormshaft oscillation system”, azaz a csigás dobemelő rendszer garantálja.
 7. A porvédett, 6 lamellából álló első fő fékrendszer rendkívül finoman hangolható, tökéletesen adagolja a zsinórt.
 8. Ma már alapkövetelmény MINDEN feederezés során használt orsónál, hogy annak kör keresztmetszetű, fém, rugós klipsze legyen, természetesen az új orsóink klipsze ilyen!
 9. Az orsótengely átmérője majdnem 5 mm, amely elengedhetetlen a kapitális halak biztonságos fárasztása során.
 10. A rotor belő oldalán található dupla kefesor meggátolja az esetleg meglazult zsinór dob alá tekeredését.

10+1 Az orsó sima futását és könnyed tekerhetőségét a 4 + 1 db legjobb minőségű golyóscsapágy szavatolja.

Kapható első fékes…
… és nyeletőfékes változatban is

Bővebb információ: a SPRO Team Feeder Special 550M orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a SPRO Team Feeder Special LCS 550M orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Cayman Feeder orsó

Egy különleges orsó, melyet nagy távolságban való feederbotos horgászat kedvelőinek szánt a gyártó. Távdobó feederezéshez alkották meg a módszer sajátosságait maradéktalanul figyelembe véve. Egy nagy, 55 mm átmérőjű dobot kapott az orsó, azonban a dobbal együtt csak a rotor méretét növelték arányosan. Az orsótest közepes méretű maradt, ezáltal az egész orsó nem lett kezelhetetlenül nagy, ráadásul így arányaiban a tömege is kicsi maradt. Az orsó áttétele 5,5:1, így a végszereléket rövid idő alatt ki lehet csévélni. A grafit-hybrid orsóházban 4 + 1 csapágy kapott helyet. A fék rendkívül precízen állítható be. Az orsón alumínium dob található, illetve jár hozzá egy karbon pótdob is. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,20 mm / 200 m.

Kedvező árú, tetszetős orsó, mely remek választás átlagos méretű botokhoz

Bővebb információ: a NEVIS Cayman Feeder 50 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Cayman Feeder 60 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Torrent Feeder 5000

Minden horgász természetes vágya, hogy egyre távolabbra és egyre pontosabban szeretné végszerelékét bejuttatni. Nos, erre esélye sincs, ha nem a megfelelő módon összeállított felszereléssel vág neki ennek a célkitűzésnek. A Nevis Torrent Feeder 5000 testében 7 golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy kapott helyet. Az orsón egy hatalmas (61 mm átmérőjű), hidegen megmunkált alumíniumból készített, kúpos alakú és nyújtott dob található. A precíz zsinórfelcsévélésnek köszönhetően - egy megfelelő bot segítségével - soha nem látott távolságba képes a csalit bejuttatni. További különlegessége, hogy olyan dobbal kínálja a gyártó, amelyre nem kell több száz méter alátétzsinórt felcsévélni. Ez az úgynevezett „matchdob” 250 méter 0,25 mm átmérőjű damilt képes „csak” tárolni, de ez többnyire bőven elegendő. Egy 4,2 méter hosszú feederbottal és ezzel az orsóval, 100 métert meghaladó dobásokra is képes lehet. Nagy előrelépést biztosít ez a fanatikus finomszerelékes horgászoknak (is), hiszen egy ilyen orsó birtokában már felvehetik a versenyt a hagyományos fenekező horgászokkal, akik gyakorta a nagyobb távolság miatt élveztek némi előnyt. Ezek után már nem kérdéses, hogy a durva hagyományos fenekező horgát vagy az érzékenyebb feeder végszerelék horgát fogja a hal felvenni, ha azonos távolságba sikerült azt bevetni! Az óriási dobba egy rendkívül precízen hangolható, első fékrendszert építettek, amely még finomabban adagolja a zsinórt, mint elődei. Az orsóhoz jár egy fém és egy karbon pótdob is.

Igazi távdobó orsó kiemelkedően kedvező áron

Bővebb információ: a NEVIS Torrent Feeder 5000 orsóról: ugrás az áruházba

SHIMANO Exage 3000 HS MRC

A nagy sebességű orsó áttétele 6,2:1 és egyetlen hajtókar-fordulat során 88 centit csévél fel. Ezt kifejezetten azoknak a finomszerelékes horgászoknak ajánljuk, akik a versenyzés gondolatával is kacérkodnak. Ekkor ugye minden másodperc számít! Szinte mindent tud, mint régi, de lényegesen drágább elődei. A P4-es koncepciójú orsót az erő, pontosság, teljesítmény és esztétikusság jellemzi, mely garancia a tökéletes működésre. Az orsó fékerejét a hátsó részen található tekerőgombbal tudja pontosan beállítani. Ha fárasztás közben ez módosításra szorul, akkor sem kell elállítani, hiszen a felette található billenőkar (harcifék) elfordításával ezt szükség szerint még tovább lehet finomítani vagy keményíteni. Ez a páratlan megoldás a létező legprecízebb hangolású fékrendszer megalkotását tette lehetővé. A Shimano dupla-harcifék rendszere a világon a legtökéletesebb, egyes új Exage modelleknél a fékerő a csaknem 4 kg-os eléri. Esztétikus megjelenése már első pillantásra ámulatba ejtő. Hidegen sajtolt alumínium dobja és pótdobja erős és könnyű. A megnevezésben található „MRC” pedig a sekély matchdobra utal. Így nem kell a vékony főzsinórból sem több száz métert feleslegesen felcsévélni! A 4 darab rozsdamentes golyóscsapágy, a tűgörgős nyakcsapágy és a meghajtó rendszer lenyűgözően sima futást biztosít, miközben ellenáll a rozsdának, oxidációnak és a mechanikai behatásoknak is. Ez az orsó még a legzordabb körülmények közepette is képes hosszú időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtani! E kiváló orsónak szintén erőssége még a vibrációmentes, egyenletes futást eredményező Dyna Balance rendszer, valamint az azonnali bevágást lehetővé tevő, holtjáték nélküli visszaforgásgátló (Super Stopper II) is. Tökéletes zsinórprofilt hoz létre a kétsebességű dobemelésnek köszönhetően, és az orsót a CAP típusú dupla hajtókar teszi teljessé. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,16 mm / 170 m.

Azoknak a finomszerelékes horgászoknak ajánljuk, akik a versenyzés gondolatával is kacérkodnak

Bővebb információ: a SHIMANO Exage 3000 HS MRC orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Elite Match 40

Az orsó grafit-hybrid testében egy megbízható, erős szerkezet lapul. Nagyon hatékony és precíz első fék rendszere rendkívül finoman hangolható. Futása is bámulatos, köszönhetően az 5 + 1 rozsdamentes acélcsapágynak. Zsinórprofilja is figyelemreméltó, melyet az S-Stroke zsinórcsévélő rendszer produkál. További figyelmesség a gyártó részéről az erősített, krómozott cső felkapókar és a nagysebességű, 6,2:1 áttétel, melynek köszönhetően villámgyorsan vontatja be a szereléket. Finoman megmunkált alumínium dobján lekerekített fém zsinórklipsz található. A dob zsinórtároló kapacitása: 0,18 mm / 120 m.

Matchbotos horgászok kedvence lehet

Bővebb információ: a NEVIS Elite Match 40 orsóról: ugrás az áruházba

DAIWA Competition Seat Box 150

Aki versenyzésre adja a fejét, előbb-utóbb szembesül azzal, hogy a jó eredmény elérésének egyik fontos eleme a gyorsaság. Hogyan lehetünk gyorsabbak? A válasz egyszerű. Úgy, hogy horgászat közben minden szükséges eszköz és csali elérhető távolságban van, magyarán körbevesz minket. De nemcsak a gyorsaság, hanem a praktikusság is fontos szempont egy ládánál. Van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni versenyláda vásárlása során. Legyen alkatunkhoz képest kellően magas, hogy ne érezzük úgy, hogy a lábunk a nyakunkban van. A másik fő szempont a láda fachjainak kihasználhatósága, hiszen az évek során felhalmozott rengeteg aprócikket mindenki szeretné rendszerezve tárolni úgy, hogy ha verseny közben bármire szükség lenne, akkor azt késedelem nélkül megtaláljuk, ne kelljen turkálni, keresgélni. Nem utolsósorban pedig az sem árthat, ha a ládához tartozik lábrács is. A lábrács a kényelmesség érdekében nem felhajtható, hanem becsúsztatható. A láda szerkezete fix keretes, így kellően masszív, a nagyobb testlakatú horgászok is használhatják. Összesen 4 db kisebb-nagyobb kihúzható és 2 db felnyitható, nagyméretű fiók kapott helyet rajta. A 25 mm-es, teleszkópos kivitelű lábak nagyméretű talpakat kaptak. A láda mérete (lábrács nélkül): 62 x 42 x 50 cm, a lábrács mérete: 45 x 32 cm.

A Daiwa versenyládája a profik igényeit is kielégíti

Bővebb információ: a DAIWA Competition Seat Box 150 ládáról: ugrás az áruházba

NEVIS Versenyláda lábráccsal

Azok a horgászok, akik már régóta vágynak egy versenyládára, de eddig az ár visszatartotta őket, azok most garantáltan jól választanak, ha ezt a ládát veszik meg. Kedvező ára ne tántorítson el senkit, felveszi bármely más gyártó ládájával a versenyt. Rendkívül praktikus, hasznos és tartós minden eleme. Az elemek csatokkal kapcsolódó modulok minden körülmény között tökéletesen illeszkednek egymáshoz. A ládák, a modulok és minden tartozék feltűnően nagy teherbírású és igényes. Ez a láda olyan univerzális alapláda, amely szinte mindent tud, amit a „nagyok”, mégis meglepően kedvező az ára. Kifejezetten ajánlott kezdő versenyhorgászoknak (minden korosztályban!) és feederhorgászoknak. Különösen könnyű, így még egy gyermekhorgász sem fog megszakadni, ha távolabbra kell cipelni.

Jellemzői:

 1. Rendkívül stabil, nagy teherbírású alumínium lábrács.
 2. 6 alumínium láb közül 4 teleszkóposan állítható. Ezek 25 mm kör keresztmetszetűek, de a 20 mm-es szögletes lábak is jók hozzá.
 3. A lábakat nagyméretű, kézre álló, gumírozott tekerőgombokkal lehet rögzíteni.
 4. Az alumíniumból készült alsó vázszerkezet rendkívül stabillá, masszívvá, mégis könnyűvé teszi.
 5. A láda moduláris, tetszés szerinti elemekkel igény szerint bővíthető.
 6. Az ülőke alatt 1 db felnyíló rekesz van, elöl 2 db 3 cm magas fiók található, alatta pedig egy oldalról kihúzható 4 cm magas fiók van az apróbb, nélkülözhetetlen kellékek számára, mely gyors elérést tesz lehetővé.
 7. Az ülőfelület több órás horgászat során sem tűnik majd kényelmetlennek.

Ideális választás kezdőknek

Bővebb információ: a NEVIS Versenyládáról: ugrás az áruházba

KORUM Delux feeder fotel NEW

A versenyládák rendkívül praktikusak, mert nagyon sok horgászeszköz rendezett tárolását biztosítják, de 5-6 óránál többet a legjobb ládán is egyszerűen kényelmetlen ülni. Többfélé széket és fotelt kipróbáltunk már a hosszabb időtartamú horgászatok során, de mindegyikkel volt valami bajunk. A legfőbb problémánk a hagyományos pontyozó foteleknél az volt, hogy egyenetlen terepen nehezen állíthatók vízszintes helyzetbe, amely veszélyezteti a stabilitásukat. A Korum Delux Feeder fotelt a gyártó speciális kiegészítőivel együtt kifejezetten a feederbotos horgászoknak ajánlja. A fotel különlegessége, hogy az ülőfelületet egy speciális vázszerkezet tartja. Ez különösen nagy stabilitást ad neki, amelyet mi sem bizonyít jobban, hogy akár 130 kg testtömegű horgászt is elbír! A lábak magassága - az egyedi csavaros megoldásnak köszönhetőn - pont úgy állítható, mint a versenyládáknál. Ez a fotel akár egy 45 fokos lejtésű rézsűn is stabilan felállítható. A 38 cm hosszú lábak billenő talppal vannak ellátva, amelyek még jobban „kapaszkodnak” a talajhoz. Az igényes kivitelű fotel a többnapos horgászatok során is kényelmes marad. A komfortérzetet fokozza a párnázott fejtámasz, az állítható háttámla, valamint a feederes horgászatra alkalmas kiegészítők (nyéltartó, csalizó tálca, tripod bottartó, ernyőtartó stb.) mind-mind a fotel lábán rögzíthetők. Mindez annak köszönhető, hogy a híres KORUM ON BOX versenyládákon rögzíthető kiegészítők tökéletesen passzolnak a Korum Delux Feeder fotel lábára is! Így garantáltan minden kéz közelében lesz, és egy egyedi felszereltségű, kényelmes, praktikus fotelre tehetünk szert. A fotel tartozéka egy párnázott, megvastagított felcsatolható vállpánt.

Ez a fotel kifejezetten a feederhorgászoknak készült

Bővebb információ: a KORUM Delux feeder fotelről: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Feeder fotel szett

Ez a fotel szett feederhorgászoknak lehet remek választás. A fotel strapabíró vázzal készült, nagy teherbírású és kényelmes, mely egyaránt hasznunkra lehet az egynapos vagy az egész hétvégés horgászatok során is. Anyaga a már jól ismert és mindenki által kedvelt gyöngyvászon, mely sokkal nehezebben kopik ki társainál. Lábai állíthatóak, így bármilyen terepviszonyok mellett jól használható. Ülőfelülete: 41 x 47 cm, háttámlája: 51 x 47 cm. A szett fontos kiegészítője a rövid, illetve a hosszú feeder bottartó kar. A karok különlegessége, hogy nem szükséges az egész szerkezetet levenni a fotelről, elegendő csak az elöl található gombot kicsit kijjebb tekerni, így a hosszabb rész levehető, de a lábon rögzített elem stabil marad, nem szükséges minden alkalommal feltenni, illetve levenni. A kisebb mérete: 35 cm, míg a hosszabbé 135 cm, ami összecsukva 90 cm. Természetesen nem hiányozhat a szettből a 2 db feederbot tartó fej sem, melyek szélessége 31 cm.

A fotelhez kiegészítők is járnak

Bővebb információ: a CARP ACADEMY Feeder fotel szettről: ugrás az áruházba

RON THOMPSON Ontario Coarse Feeder fotel

A fotelhez olyan kiegészítők járnak, amelyek kényelmesebbé teszik a horgászatot. Egyszerűen használható, gyorsan felállítható, stabil, kényelmes, és az ára is megfizethető! A háttámla fix, dőlésszöge nem állítható, de az első lábak egyidejű mozgatásával minimális mértékben változhat a háttámla dőlésszöge a talajhoz képest. A széles talpakkal ellátott lábak magassága egy gombnyomással állítható, így az egyenetlen terepen is vízszintesen ülhet benne. A csomagban a fotel mellett található még egy 40 x 30 cm-es tálca, melyre csalikat és a legszükségesebb apróságokat lehet tenni. A fotel jobb oldalára előre és hátra egy-egy bottartót lehet rögzíteni. Így garantáltan kéznél lesz a bot kapásnál. Az elöl található fűrészfogas bottartó dőlésszöge és magassága állítható. Ezt a fotelt 90 kg fölötti horgászoknak nem ajánljuk. Ülőfelület: 47 x 40 cm, háttámla: 47 x 53 cm.

A fotel ár/érték aránya verhetetlen

Bővebb információ: a RON THOMPSON Ontario Coarse Feeder fotelről: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Feeder tripod szett

Ezt a szettet a feederhorgászoknak ajánljuk. A szett fő eleme a Haldorádó Feeder Tripod. Ha stégen, mólón vagy betonozott parton horgászunk, lehetetlen a bottartó villákat leszúrni. Ekkor lehet segítségünkre a tripod, mely ezt a problémát könnyedén orvosolja. A végén található teleszkópos, menetes alumínium fejbe botvilla, kereszttartó vagy elektromos kapásjelző csavarozható. Az erősített stabil változat - szó szerint - megállja a helyét, bárhol is legyen felállítva. A tripod súlya 1 kg. Minimális magassága 45 cm, ekkor a lábak vége 50 cm-re helyezkednek el egymástól. Maximális magassága 115 cm, ekkor a lábak vége 90 cm-es távolságba kerülnek egymástól. Stabil, erős alátámasztást ad botjainknak a legdurvább kövezéseken is! A szett további fontos eleme a Haldorádó Buzz Bar 2X 250. A kereszttartó alumíniumból készült, így nem törik, nem hajlik, az időjárási viszontagságoknak is ellenáll. Fontos megemlíteni, hogy a menetes részek mindegyike acél, mely különösen tartós, tehát nem fog néhány használat után a menet elkopni (mint ahogy az egy gyengébb minőségű kereszttartónál előfordulhat). Továbbá erre a kereszttartóra is került egy alátét lemez, melynek segítségével jól fixálható, nem fog használat közben elforogni. A kereszttartó 25 cm széles. A szettből nem hiányozhat a 2 db Haldorádó River Feeder Blue fej sem. Ami már első ránézésre is látszik, hogy a fej különleges borítást kapott. A bársonyos tapintású anyaggal borított fejre helyezve garantáltan nem karcolódik a bot és nem sérül meg a zsinór sem! A másik érdekessége, ami csak kézbe véve tűnik fel, hogy a fej fémből, egészen pontosan alumíniumból készült. Miért jó ez? Egyszerű, mert örök életre szól! Nem törik, nem hajlik, és még csak az anyag sem fog a napfény hatására néhány év alatt elöregedni. Ha nem veszítjük el, soha többé nem kell fejet venni! Ezt a fejet elsősorban folyóvízi horgászathoz fejlesztettük az agresszíven, gyorsan kapó, a botot a tartóból kitépni próbáló halakhoz. A kezdeti változatban a pipa visszahajló íve hosszabb volt, amely megnehezítette a bot kivételét a tartóból, ezt egy kicsit rövidebbre véve kaptuk meg az ideális formát. Így a magasított, kissé visszahajlott rész garantáltan meggátolja, hogy a hal lerántsa, kifordítsa belőle a botot, ugyanakkor nem hátráltat a bevágásnál, így különösen gyorsan és biztonságosan lehet a kapásra reagálni. A már említett bársonyos borítás pedig óvja a botot az esetleges karcoktól. A fejen található menet természetesen szabványos méretű. A menetes részen egy alátét is található, amivel a fej jól fixálhatóvá válik, így nem fog használat közben elforogni. A fej kétféle kivitelben érhető el. A kék a nappali, míg a fekete elsősorban az éjszakai horgászathoz készült. Hogy mitől éjszakai a fekete színű fej? Attól, hogy a csomagba került egy hajlított lemez, melyre fejlámpát (opcionális kiegészítő) lehet csíptetni. Ezt a lámpát tetszőleges irányba lehet állítani, így bármilyen helyzetben áll a spicc, meg lehet vele azt világítani.

A feederhorgászok nagy kedvence ez a tripod szett

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Feeder tripod szettről: ugrás az áruházba

NEVIS Whisper Power rakós merítőnyél 4 m

Rakós rendszerű, IM-10 Carbon anyagú száknyél, amely 3 tagból áll. Különösen ajánlott pontyos merítő fejekhez. Bírja a nagyobb testű halak szákolása utáni kisebb birkózásokat is, nem törik el könnyedén. Stabil és bivalyerős, mégis könnyű! A 4 méteres karbon száknyélnek mindössze 270 g a súlya!

Bírja a nagyobb testű halak szákolása utáni kisebb birkózásokat is

Bővebb információ: a NEVIS Whisper Power rakós merítőnyélről: ugrás az áruházba

NEVIS Patriot rakós merítőnyél 3,3 m

Rakós rendszerű karbon száknyél, amely 3 tagból áll. Ahogy az előző nyél is, ez is ajánlott pontyos merítő fejekhez. A 3,3 méteres karbon száknyélnek mindössze 300 g a súlya! Ennyi pénzért eddig nem lehetett kapni ilyen jó minőségű rakós rendszerű száknyelet. Végre ez a kategória most már bárki számára elérhető, megfizethető, köszönhetően a Nevisnek!

Ennyi pénzért szinte ajándék ez a merítőnyél

Bővebb információ: a NEVIS Patriot rakós merítőnyélről: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Pontyos merítő védett kerettel

E termékek megalkotásánál a legnagyobb hangsúlyt a minőségre fektettük, de nem volt elhanyagolható szempont a kedvező ár sem. Nagyobb testű halak (pontyok, amurok) horgászata során tehet jó szolgálatot ez a kellően erős Pontyos Merítőfej védett kerettel. A keret anyaga könnyű alumíniumcsőből készült. Az ezen végigfutó anyag az egyedi megjelenésen kívül a horog perembe történő beakadását is megakadályozhatja. A széles és hosszú fej könnyen tolható a vízben, de még egy termetes hal is belecsúszik. A háló anyaga gumírozott, ennek következtében rendkívül gyorsan szárad és nem dörzsöli le a halat védő vékony nyálkaréteget. Elég mély ahhoz, hogy egy nyugtalan, nagyobb testű amurt is biztonságosan megtartson. A fej súlya nagy méretéhez képest igen csekély, mindössze 310 gramm. A szákfej mérete 60 x 50 cm, a háló mélysége pedig 35 cm. Ezzel akár egy 7-8 kilós ponty vagy amur is könnyedén megszákolható, a maximális halméret 10 kg!

Nagyobb testű halak (pontyok, amurok) horgászata során tehet jó szolgálatot ez a kellően erős pontyos merítőfej

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Védett keretes Pontyos merítőről: ugrás az áruházba

NEVIS Damilos merítőfej kerek

A versenyhorgászok kedvence a pillekönnyű damilos merítőfej. A 8 mm lyukbőségű háló állóvízi horgászatok során ajánlott. A vékony, erős damil szálak csomózásával készült hálót szinte ellenállás nélkül lehet a hal alá tolni. Minimális vizet fog, gyors és hatékony. Ráadásul pillanatok alatt megszárad. Mérete: 55 x 45 cm.

A versenyhorgászok kedvence, a pillekönnyű damilos merítőfej

Bővebb információ: a NEVIS Kerek damilos merítőfejről: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Versenyszák szögletes extra erős

Ez a termék tán a kereskedelmi forgalomban kapató egyik legjobb versenyszák, a legmagasabb követelményeknek is maximálisan megfelel. Rendkívül igényes kivitelű és exkluzív megjelenésű. Folyóvízen is stabilan helyben marad, nem csavarodik meg, köszönhetően a szögletes formának és a lesúlyozott merevítő elemeknek. A hagyományos versenyszákoknál a legsérülékenyebb pont a háló és a keret találkozása, hiszen ez dörzsölődik legjobban, de ennél a hálónál a keretek védettek, a sarkai pedig külön erősítést kaptak. A háló anyaga gumírozott, ennek köszönhetően rendkívül gyorsan szárad és elnyerte a legszigorúbb „halbarát” minősítést is. A belehelyezett hal megnyugszik, a súlyozott, merev karikáknak köszönhetően a szák kellően nagy mozgásteret nyújt számára. Erős (tetszés szerint állítható) feje stabilan tartja a belső keretet. A keret két oldalára alulról a harmadik „gyűrűre” került 1-1 fogantyú, ezáltal könnyebb a vízből kivenni a halakkal teli hálót. Kifejezetten ajánlott nagyhalas (pontyos) versenyeken, amikor akár 50-100 kg fogásra is lehet számítani, és mindenképpen egy strapabíró, erős hálóra van szükség, de nélkülözhetetlen a folyóvízi horgászatok során is! Két méretben készül, 3 és 4 méteres változatban. A hosszabb hálót nemzetközi (hazai és külföldi) versenyeken is lehet használni. A háló átmérője: 55 x 45 cm.

A legmagasabb elvárásoknak is megfelel

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Versenyszák szögletes extra erős 300-ról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Versenyszák szögletes extra erős 400-ról: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Versenyszák kerek erősített

Ma már minden versenyen, még az amatőrökön is alapkövetelmény, hogy a kifogott halat mérlegelés után vissza kell engedni. Ahhoz, hogy a hal a verseny ideje alatt életben maradjon, megfelelő haltartóra van szükség! A versenyszabályzatban előírt méret mellett talán sokkal fontosabb szempont a megfelelő minőség, amely eléréséhez a hálót olyan anyagból kell előállítani, ami nem okoz sérüléseket a halak testén. Ez a termék megfelel e feltételeknek! A belehelyezett hal megnyugszik, a súlyozott, merev (alumíniumból készült) karikáknak köszönhetően a szák kellően nagy mozgásteret nyújt számára. A sűrű szövésű microháló (amelyből még az ikra sem tud kiúszni) rendkívül erős, ellenáll még tartós hullámzásban is a durva mederfenék dörzsölő hatásainak, mégis kellően puha, amely nem irritálja a halakat. Nem kell félni kiszakadásától és a hal elvesztésétől sem. Ideális bármilyen méretű hal tárolására, de főként az állóvízi horgászatokhoz javasoljuk. Két méretben készül: 3 és 4 méteres változatban. A hosszabb hálót nemzetközi (hazai és külföldi) versenyeken is lehet használni. Mindkét méretű háló átmérője 50 cm, a fej dőlésszöge tetszés szerint állítható.

Kedvező áron remek minőség, ezt nyújtja ez a versenyszák

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Versenyszák kerek erősített 300-ról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Versenyszák kerek erősített 400-ról: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Feeder Bottáska

Hiába a legjobb minőségű felszerelés, bot, orsó, ha azt nem tudjuk megfelelő módon tárolni, biztonságosan szállítani, akkor az nem lesz hosszú életű! A Haldorádó botzsákok megtervezésének és piacra kerülésének az volt a célja, hogy a horgászbotjainkat orsóval felszerelt állapotban tudjuk magunkkal vinni, hogy a vízpartra érve a lehető leghamarabb horgászni tudjunk. A legtöbb horgászfelszerelés szállítás közben sérül. Ezt a kellemetlenséget könnyen orvosolhatjuk, ha belehelyezzük őket egy erős anyagból készült bottáskába. A Haldorádó feeder botzsákok a finomszerelékes horgászok által legtöbbet használt (140 cm és 160 cm) hosszokban, valamint a kereskedelmi forgalomban különlegesnek számító 4 és 5 (!!) fachos kivitelben készülnek. Így akár egy táskában elfér valamennyi match- vagy feederbotunk orsóval felszerelt állapotban. Mindkét botzsák típusnál a rekeszek között válaszfalat talál. Ez megakadályozza a botok összeverődését. A praktikus oldalzsebbe belefér az összecsukott merítőháló és a botvillák is. Ezenkívül van még 2 kisebb rekesz az apróságoknak. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk a cipzárak minőségére. Ez azért volt fontos, mert a piacon található legtöbb táskába igen gyenge minőséget varrnak.

140 és 160 cm-es hosszban, valamint 4 és 5 fachos kivitelben készül

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Feeder Bottáska 4X 140 cm-ről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Feeder Bottáska 4X 160 cm-ről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Feeder Bottáska 5X 140 cm-ről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Feeder Bottáska 5X 160 cm-ről: ugrás az áruházba

NEVIS Team Nevis Bottartó táska bélelt 155 cm 19829

A 3 részes bottáska külseje vastag szivacs bélést kapott, ezáltal garantáltan megvédi botjainkat, a párnázott vállpánt pedig kényelmes szállítást tesz lehetővé. A rekeszek között válaszfalak találhatók. Ezek megakadályozzák a botok összeverődését. A bottáskán található még egy zseb, ahova akár orsó nélküli botot, vagy merítő nyelet lehet tenni. Szélessége: 30 cm, vastagsága: 25 cm. 3 különböző hosszban készül: 145, 155 és 165 cm-es hosszban.

A 3 részes bottáska külseje vastag szivacs bélést kapott, ezáltal garantáltan megvédi botjainkat

Bővebb információ: a NEVIS Team Nevis Bottartó táska bélelt 145 cm-ről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Team Nevis Bottartó táska bélelt 155 cm-ről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Team Nevis Bottartó táska bélelt 165 cm-ről: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Feeder szerelékes táska lábakkal

A legpraktikusabb, profi módon összeállított táskák egyike, amely első ránézésre egy utazótáskára hasonlít, de belseje remek kiegészítőket és ötletes megoldásokat rejt. A legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy lábakkal látták el, így a táskát nem kell a földre tenni. A lábakat viszont nem a táskához, hanem egy tálcához erősítették, mely igény esetén ki is vehető és szerelékes asztalként is használható. A tálca mérete: 50 x 30 cm, a lábak maximális hossza 22 cm, a helytakarékosság érdekében pedig lehajthatóak. A táska elején található egy 26 x 26 cm-es és egy 18 x 26 cm-es zseb, melyekbe törölközőt, laposabb dobozt vagy más kiegészítőket lehet tenni. A legnagyobb rekesz teteje teljesen hátranyitható, de két tépőzáras pánt segítségével szabályozhatjuk, hogy milyen szögben álljon a támla, kényelmessé téve ezzel a hozzáférést. A fedélen belülről található egy 26 x 11 cm-es előketartó tábla, 2 db 6 rekeszes doboz, 1 db 9 rekeszes doboz, 2 szivacsos pánt, melybe toll, fűzőtű vagy egyéb apróság fér el. A táska belsejében található 2 kivehető kisebb táska, amelyek egyenként 3 rekeszesek, ezekbe rendezetten tehetünk ólmokat, kosarakat, ollót, stoppert, de előkezsinórt is. Emellett a táskában egy szintén kivehető, 1 nagyobb és 6 kisebb rekeszes szivacsos tartó is található, melyben 6 dipes doboz kapott helyet. A táska szállítása a hozzá adott vállpánttal igazán kényelmes. A táska mérete: 51 x 31 x 16 cm.

A legpraktikusabb, profi módon összeállított táskák egyike

Bővebb információ: a CARP ACADEMY Feeder szerelékes táskáról: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Száktartó szögletes dupla

A nedves haltartó szák „illata” nem nevezhető éppen kellemesnek, jól tudják ezt az autóval közlekedő horgászok. Ha nincs idő megszárítani, valahogy mégis haza kell vinni a hálót, ha nem akarjuk a vízparton hagyni. Ez a száktartó táska (ha hermetikusan nem is, de) a kellemetlen szagot jelentős mértékben elzárja. Készül dupla és szimpla, valamint kerek és szögletes kivitelben. A dupla változat a merítő fej(ek) és a törősziták kényelmes tárolását is biztosítja. Kerek száktartó táskánk dupla kivitelben készül, átmérője: 65 cm, vastagsága: 24 cm. A szögletes változat készül szimpla és dupla kivitelben. Mindkettő mérete 65 x 55 cm, a szimpla vastagsága 12 cm, a dupláé 24 cm. A száktartó táskák színvilága megegyezik a kedvelt Haldorádó Feeder bottáskák színvilágával.

Készül szimpla és dupla kivitelben is

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Száktartó szögletes szimpláról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Száktartó szögletes dupláról: ugrás az áruházba

DAIWA Aqua Dry Groundbait System

Ismét egy profi termék a Daiwa „műhelyéből”. A nevéből már sejteni lehet, hogy egy etetőanyag keverő edény készletről van szó, mely ráadásul teljes egészében vízálló kialakítást kapott. A fedeles edénynél csak a cipzár mentén van némi esély arra, hogy beszivárogjon a víz, de ezt is csak akkor, ha víz alá merült a teljes táska, ami - valljuk be - nem túl gyakran fordul elő. Tehát rendeltetésszerű használat mellett lehetetlen eláztatni a tartalmát. Ezt úgy érték el, hogy egy speciális lágy műanyag bevonatot vittek fel vékony, de tartós szövetre. A készletbe 3 db különböző méretű keverőedény tartozik, melyek közül mindegyik merevítő karikával van ellátva. Az edények belseje sokkal könnyebben takarítható, mint a hagyományos vászon keverőedényeké. A legnagyobb méretű edényt fedéllel látták el, míg a két kisebb nyitott. Ezenfelül - egyedülálló módon - egy szita is helyet kapott a pakkban, mely természetesen a legnagyobb edényre illeszkedik. Méretek: Legnagyobb (fedeles): 40 x2 0 cm, közepes (fedél nélkül): 30 x 10 cm, kicsi (fedél nélkül): 24 x 7 cm.

Profi kialakítású etetőanyag keverő táska készlet, mely nem csak profiknak való

Bővebb információ: a DAIWA Aqua Dry Groundbait System-ről: ugrás az áruházba

NEVIS Team Nevis Keverőedény fedeles

A vászon keverőedényeket azok a horgászok szeretik, akik nem tudnak sok felszerelést kivinni a vízpartra. A fedővel ellátott edényben a már benedvesített etetőanyag nem tud kiszáradni és kellemes vagy esetleg kellemetlen szagot árasztani, például az autóban. Jellemzője, hogy a vastag, jó minőségű anyagnak és a merevítőnek köszönhetően igen jó a tartása, megvan a megfelelő merevsége. Így még könnyebb benne az etetőanyagot keverni, illetve abban a horgászat idején tárolni. Átmérője: 50 cm, magassága: 17 cm.

Azoknak lehet jó választás ez a keverőedény, aki nem akar vagy nem tud sok eszközt vinni a partra

Bővebb információ: a NEVIS Team Nevis Keverőedény fedelesről: ugrás az áruházba

HALDORÁDÓ Vödör csalizó tálcával

Praktikus és hasznos a Haldorádó kerek vödör szettje, amely egy rugalmas anyagból készült fedeles vödörből és egy ebbe passzoló méretű tálkából áll. A tökéletesen záródó, műanyag fedővel ellátott vödör jó szolgálatot tehet, amikor az előre bekevert etetőanyagot szeretnénk megvédeni a kiszáradástól és az értékes aromák elpárolgásától. Ha csalihalat kell autóban szállítani, akkor se feledkezzünk meg róla. Ebből garantáltan nem lötyög ki a víz! A tálkába pedig akár élő anyagot is tehetünk, de akár a csalizásra szánt anyagokat is tárolhatjuk benne. Ez a vödör azoknak is jó választás lehet, akik már a standard méretű vödröket is nagynak találták, és a kisebb méretűeket részesítik előnyben. Ráadásul egyik gyártó palettáján sem található ilyen kis méretű vödörből fedeles és tálcás változat. Az ára pedig magáért beszél.

Kapható 5, 10 és 16 literes változatban

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Vödör csalizó tálcával 5 literesről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Vödör csalizó tálcával 10 literesről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a HALDORÁDÓ Vödör csalizó tálcával 16 literesről: ugrás az áruházba

FLAMBEAU Feeder doboz 6575HM

A Flambeau Zerust rendszere a lehető legmagasabb védelmet nyújtja a dobozában elhelyezett műcsalik és egyéb aprócikkek korrodálódásának és rozsdásodásának megakadályozására. A speciális elválasztók megakadályozzák, hogy a dobozban elhelyezett műcsali horgai vagy más fém részek korrodálódjanak, rozsdásodjanak. A Zerust rendszer ezt a rozsdagátlást akár öt évig is garantálni tudja! Emellett az egyik legpraktikusabb és legtartósabb dobozok birtokosai lehetünk, ha a Flambeau dobozokat választjuk! Ezt a dobozt elsősorban a feederhorgászok fogják nagyra értékelni, hiszen kellően nagy ahhoz, hogy különböző méretű kosarakat, előkezsinórokat, vagy más darabosabb tárgyakat helyezzünk bele, mégsem növeli meg nagyon a terjedelmes felszerelést. Segítségével rendezetten tárolhatók az amúgy csak „táskába bedobált” dolgok. 1 nagy, 2 közepes és 3 kisebb rekesz található a dobozban, melyek falai nem változtathatók. Mérete: 36 x 38 x 9 cm. (A kép illusztráció, az ár csak a dobozt tartalmazza!)

Kellően nagy ahhoz, hogy különböző méretű kosarakat, előkezsinórokat vagy más darabosabb tárgyakat helyezzünk bele

Bővebb információ: a FLAMBEAU Feeder doboz 6575HM-ről: ugrás az áruházba

FISHING BOX Tyger Medium

Olyan lapos tároló doboz, amelyben 16 rekesz található. A rekeszek osztása is tetszés szerint változtatható a benne található térelválasztó lapocskák segítségével. Horgászat során nélkülözhetetlen, kisméretű kellékek tárolására szolgál. Ilyenek például a feederkosarak, ólmok, horgok. Különlegessége, hogy 2 dobozt össze tudunk kapcsolni.

Ebben a dobozban 16 db kisebb-nagyobb rekesz található

Bővebb információ: a FISHING BOX Tyger Mediumról: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Feeder aprócikk készlet

Kezdő és haladó horgászoknak összeállított, hasznos kiegészítőket tartalmazó Feeder aprócikk készlet. Az átlátszó műanyag dobozban csakis olyan termékek találhatók, melyek kiváló minőségűek és valóban fontosak ahhoz, hogy hatékony végszereléket tudjunk összeállítani a feederezés során. Nézzük, milyen 14 termékből álló alkotóelemet tartalmaz a készlet!

 1. Két csomag 15 cm-es gubancgátló cső (összesen 6 db)
 2. Három különböző színű (piros, fehér, sárga) lebegő pufi csomag
 3. Tíz darab különböző méretű, nagyon erős forgó
 4. Kerámiabetétes forgókapcsot csúszó szerelékek készítéséhez
 5. Horogszabadítót közepes és nagyméretű halakhoz
 6. 10 mm átmérőjű szilikon karikát pelletekkel való csalizáshoz
 7. Fűzőtűt
 8. Vastag cérnaütközőt
 9. Közepes méretű gumiütközőt
 10. Egy csomag gumigolyót ütközőnek
 11. Két darab nyitott, 20 grammos csontikosarat
 12. Két darab szögletes, 15 grammos feederkosarat
 13. Két darab 15 grammos rakétakosarat
 14. Egy 23 x 15 x 6 cm-es szerelékes twisterálló dobozt, amiben a felsorolt termékeket szállítjuk.

Ebbe a készletbe hasznos apróságok kerültek

Bővebb információ: a CARP ACADEMY Feeder aprócikk készletről: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Feeder doboz - EVO

Minden kiegészítő remek minőségű, így a kiválasztott szett hosszú ideig hű társa lesz a horgásznak. A szett pontos terméklistája:

1 db Fishing Box K3 aprócikkes doboz 23 x 12 x 4 cm
1 csg Goldstar horog (10 db/csomag)
1 csg Carp Expert szilikon karika
1 csg Goldstar Gumistopper
1 csg Energoteam világítópatron
2 db Energoteam rakéta kosár
1 db Energoteam toll formájú olló
3 db Goldstar Gubancgátlós végszerelék
1 db Energoteam fűzőtű

Ebbe a szettben is hasznos kiegészítők kerültek

Bővebb információ: a ENERGOTEAM Feeder doboz - EVO-ról: ugrás az áruházba

MILO Profi előketartó doboz dupla

Sokfajta előketartóval lehet találkozni a legegyszerűbb változattól az égetett logós fa megoldásig, azonban közel sem tudja egyik sem azt, amit ez a profi előketartó. Kis helyen rengeteg, egyszerre akár több méretű előkét lehet tárolni benne. Dupla oldalas kivitelű, nem számít neki a víz, nem süllyed el a vízben, nem vetemedik, nagyon könnyű és strapabíró. Ebben az előketartóban 10 - 15 - 20 - 25 - 30 cm hosszú előkék tárolhatók.

Ez valóban egy profi előketartó

Bővebb információ: a MILO Profi előketartó doboz dupláról: ugrás az áruházba

PRESTON Feeder előketartó 50 cm

Aki rendkívül hosszú, 50-60-75-100 cm-es előkéket is használ, eddig szinte csak félmegoldásokkal találkozhatott. Azonban a Preston „jóvoltából” olyan előketartót vehetünk kézbe, amiben akár 100 cm hosszú előke is biztonságosan elfér. Ez az előketartó, ahogy ez előző is, kis helyen rengeteg, egyszerre akár több méretű előkét tárol, nem számít nekik a víz, nem süllyed el a vízben, nem vetemedik, nagyon könnyű, strapabíró és nem utolsósorban tudásához képest alacsony az ára. További extra, hogy az előketartó mindkét oldalán belül található egy skála, mellyel előkéinket cm-ben és hüvelykben is lemérhetjük. Ezenfelül az előketartó nem kapcsokkal záródik, hanem mágnesek fogják össze a két oldalt.

Akár 100 cm hosszú előkéket is biztonságosan tudunk benne tárolni

Bővebb információ: a PRESTON Feeder előketartó 50 cmről: ugrás az áruházba

NEVIS 3 rekeszes előketartó doboz

Íme, az egyik legpraktikusabb eszköz a megkötött előkék tárolására. Teljesen zárt rendszerének köszönhetően előkéinket garantáltan nem fogja káros napsugárzás vagy más fizikai hatás érni. Maximálisan 21 cm-es előke tárolására alkalmas, ezért elsősorban rakós-, spicc- és matchbotos horgászoknak ajánljuk. Az ügyes kis eszközön három különböző, külön nyitható fach található, amikbe összesen (legalább) 72 darab előkötött horgot tudunk rögzíteni. További előnye még, hogy a tároló rekeszek belső oldala teljesen borított szivaccsal, tehát a horog bárhova akasztható!

Aki kedvező áron szeretne előketartót, annak ez remek alternatíva lehet

Bővebb információ: a NEVIS 3 rekeszes előketartó dobozról: ugrás az áruházba

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.