Ajándékötletek horgászoknak 3. rész - Pergető horgászatra hangolva

Ajándékötletek horgászoknak 3. rész - Pergető horgászatra hangolva

Akik még mindig tanácstalanok, hogy mit vegyenek karácsonyra, azokat szorítja a határidő, hiszen nincs már két hét az ünnepig. Az elmúlt két hétben a pontyos és finomszerelékes horgászoknak, illetve hozzátartozóinak javasoltunk ajándékötleteket, ezúttal pedig a pergető horgászoknak adunk tippet, hogy mi kerüljön a fa alá.

SHIMANO Catana CX Spin 270 bot Catana 4000FC orsóval

Remek pergető szettet kínálunk most különösen kedvező áron. Az elődhöz képest számos újítást alkalmaztak a Catana CX Spin szérián. Az egyik legfontosabb említésre méltó újítás szemmel nem látható. Ez nem más, mint hogy az elődnél használt XT40 karbont geoszállal erősítették meg. Ennek köszönhetően gerincesebb és erősebb, illetve némileg karcsúbb lett a bot. Jellemző rá a gyors akció, amely kiváló dobási sajátosságokat eredményez. A következő fontos újítás már szemmel látható, ez a Vibra Spot orsótartó használata. Segítségével a műcsali minden víz alatti rezdülését érezni lehet. A bot anyagán kívül még a módosított gyűrűkiosztás az, ami elsőrendű dobótulajdonságokat kölcsönöz a botnak, messze megelőzve az azonos árszinten kapható versenytársakat. A 270XH változat 50-100 grammos dobósúllyal rendelkezik. A Shimano Catana 4000FC orsó már a Shimano P4-es koncepciójának a tagja, ami a P3 nyomdokain haladva bővült tovább: erő (Power), precizitás (Precision), teljesítmény (Performance) és élmény (Pleasure) - ötvözve a kompromisszumok nélküli minőséget a megfizethető árral! A pergető orsó sima futásáról 2 golyóscsapágy, valamint egy tűgörgős csapágy gondoskodik, amit segít továbbá a vibrációmentességért felelős Dyna Balance rendszer. Ezek együttesen még szebb és egyenletesebb futást garantálnak, mint ami az elődjénél, az FB-nél volt tapasztalható. Az azonnali bevágást a holtjáték nélküli visszaforgásgátló (Super Stopper II) rendszer teszi lehetővé. Az orsó masszív, hidegen sajtolt alumínium dobjába egy tág határok között állítható soklamellás első fék rendszer került, ami minden horgászmódszerhez egyaránt jól használható, legyen szó pergetésről, vagy épp feederezésről. Az ezekhez megfelelő zsinórprofilért a kétsebességű dobemelő rendszer felel. A hajtókar egyszeri megtekerésére az orsó 81 cm zsinórt csévél fel a dobra. Az 5,1:1-es áttétel nagyon finom csalivezetést tesz lehetővé. Zsinórtároló kapacitása: 0,25 / 260 m. Az orsó használati értékét tovább növeli a XT7 karbon pótdob.

Ezt a szettet a középhaladó horgászok is nagyra fogják értékelni

Bővebb információ: a SHIMANO Catana CX pergető szettről: ugrás az áruházba

NEVIS Profi Pergető szett

Ez a szett remek választás azok számára, akik még csak most ismerkednek a pergetés rejtelmeivel, mégis egy megbízható, kedvező árú szettet szeretnének vásárolni. A szettben található Nevis Legacy Spin 3 m bot IM-6-os karbonból készült és kiváló SiC gyűrűkkel szerelték fel. A bottest olyan erőtartalékkal rendelkezik, mint a legjobb pergető botok, ellenben azok árának töredékéért kapható. Ez a bot ellenáll a halak legdurvább kirohanásainak is. Az orsótartó kiképzése bármilyen típusú orsóhoz kompatibilis, emellett kényelmes, biztos fogást nyújt, s ez pontos és távoli dobásokat tesz lehetővé. Az érzékeny bottest gyors, fárasztás közben pedig erős, energikus. A bot dobósúlyát 30-60 grammra kalibrálták. Tökéletes párosítás a bothoz a Nevis Snatch 40 orsó. Grafit-hybrid testében egy megbízható, erős szerkezet lapul. A dobon a zsinórcsévélő rendszer gyönyörű zsinórprofilt hoz létre, melynek köszönhetően még távolabbra dobhatunk. Futása is kiváló, köszönhetően a 3 + 1 rozsdamentes acélcsapágynak. Tovább növeli az orsó értékét a precíz első fék rendszer. Tág határok között rendkívül finoman állítható a fék, így nem menekülhet egyetlen hal sem. További figyelmesség a gyártó részéről az erősített krómozott cső felkapókar. Az orsón fém dob található és jár hozzá egy grafit pótdob is. A szett a műcsalikkal lesz teljes.

Szűkebb pénztárcájú horgászoknak kiváló választás

Bővebb információ: a NEVIS Profi Pergető szettről: ugrás az áruházba

SHIMANO Alivio CX Spin 240 bot Alivio 3000SFD orsóval

Az Alivio CX Spin egy belépő szintű pergető bot, de a 3. szériáját élő bot felveszi a versenyt a drágább versenytársakkal is. Az elődhöz képest jó néhány újítást alkalmaztak. Az új design az új szériás Alivio orsókéval harmonizál, de nem csak küllemben illenek egymáshoz. A CX széria alapanyaga az elődtől örökölt XT 30/40 karbon, melyet geoszállal erősítettek meg. Ennek köszönhetően rugalmasabb és erősebb lett a bot. A Vibra Spot orsótartó segítségével a műcsali minden víz alatti rezdülését érezni lehet, a parafa és EVA markolat és a Shimano HL SS Hardlite vezetőgyűrűk pedig élvezetessé teszik a horgászatot. Legjobban a közepes méretű műcsalik illenek ehhez a bothoz, amivel élvezetes és könnyed lesz a halak fárasztása. Az Alivio SFD orsó sötét és világosszürke színű háza alatt megbízható szerkezet lapul. Az orsó egy golyós- és egy tűgörgős csapágyat kapott, melyek tökéletesen megtámasztják a meghajtó rendszer alkatrészeit és segítik az orsó működését. A speciális formájú csésze simán és egyenletesen pörög, akár gyorsan, akár lassan tekerjük az orsót. Mindez olyan teljesítményt jelent, ami ebben az árkategóriában páratlan. Az orsó kiegyensúlyozott futását a Dyna Balance rendszer segíti. A masszív szerkezet nem sok esélyt ad a horogra került termetes halaknak. Az SFD sekély dobú változat! Az alumínium dob zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 140 m.

A pergetéssel most ismerkedőknek remek választás ez a szett

Bővebb információ: a SHIMANO Alivio CX Spin szettről: ugrás az áruházba

SAVAGE GEAR Finezze Cast Lure Spin 202MH

A Finezze sorozatot a Finezze stílusú - lágy és kemény testű - csalik optimális vezetésére és érzékelésére fejlesztették ki. Ezek a botok ideálisak a twitch, whacky, drop shot és vertikális módszerek alkalmazására, remek Real Feel kiegyensúlyozottságukkal, ami optimális csaliérzékelést biztosít. A mikrogyűrűzet segítségével tökéletes, hosszú és kontrollált dobásokat érhetünk el kevesebb gubanccal, elképesztő pontossággal. A Finezze széria tökéletesség a modern pergető horgászatban! A Finezze bot 40 tonnás japán Toray blankra készült, Coil Control gyűrűsorral. A markolatnak csak az orsótalp mögötti része borított, ugyanis ennél a megoldásnál a menetes orsótartó papucs az orsó előtt helyezkedik el, így az itt elhelyezkedő ujjak a meneten pihennek. Manapság gyakran látható ez a megoldás, ami a csali minél közvetlenebb érzékelését hivatott szolgálni. A bot dobósúlya 7-25 g.

Rendkívül igényes kivitelezésű bot, mellyel élmény a horgászat

Bővebb információ: a SAVAGE GEAR Finezze Cast Lure Spin 202MH botról: ugrás az áruházba

OKUMA Octana Spin

A világhírű Okuma új pergető botcsaládja, az Octana Spin nemcsak nagyszerű kinézetével hívja fel magára a figyelmet. Már első kézbevételkor feltűnik a precíz kidolgozottság. A hasonló kategóriás botokhoz képest könnyebb és erősebb lett, mégis érzékeny maradt. A bot akcióját úgy alakították ki, hogy megfeleljen a profi pergető horgászok elvárásainak. Ezt az IM-9 karbon anyag segítségével érték el. A feszes, könnyű bottest tökéletesen közvetíti csalink minden mozdulatát a víz alól. A nyéltag nem túlságosan hosszú (32 cm), jól illik a bothosszhoz és a dobósúlyhoz. Emiatt rendkívül kiegyensúlyozott, kezes a bot. Dobási és fárasztási tulajdonságai is kiemelkedők. A bottesten egytalpú gyűrűk találhatók, melyekben a betét ultra-kemény cirkónium. Ez alkalmassá teszi a botot a fonott zsinórral történő horgászatra. A Fuji orsótartó bármilyen méretű orsót tökéletesen stabilan rögzít. Ezt a botot azoknak ajánljuk, akik egy kezes, gyors akcióval rendelkező, könnyű, de nagy teherbírású botot szeretnének elérhető áron vásárolni.

Kiváló ár/érték arányú bot az Okumától

Bővebb információ: a OKUMA Octana Spin 210M botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a OKUMA Octana Spin 240MH botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a OKUMA Octana Spin 255MH botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a OKUMA Octana Spin 270MH botról: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Bokor Spin 2,32M

Miket várunk el egy jó pergető bottól? A műcsalit pontosan, néha hosszan dobnunk, vezetnünk, és érzékelnünk kell. Ezek után pedig a hal rávágásának érzékelése, a hatékony bevágás és a fárasztás magabiztos teljesítése az, amit egy jó bottól kívánunk. A Bokor Spin bottesteket ennek figyelembevételével választották. A korszerű alapanyag a gyorsaság, az azonnali közvetítés kulcsa. Gerincesek, tehát erősek, gyorsak, és ehhez képest mégis könnyűek ezek a pálcák. A halak megakasztásának és sikeres kifárasztásának záloga éppen ez a gerinces gyorsaság és a rugalmas erő. Gondoljunk csak arra, milyen csontos egy csukának vagy süllőnek a szája, de a harcsát is említhetjük. A kemény csontlemezek közé túl finom, puha bottal a horoghegyet rendesen behúzni lehetetlen. Nagyon sok ragadozó a horgok gyenge akadása miatt szabadul meg a műcsalitól. A siker szempontjából döntő az optimális bevágás. A botok sűrűnek mondható gyűrűzése végigfut a testen, így a zsinórtól kapott terhelés a botot sok ponton éri, szinte egyben dolgoztatja. A bot markolati része biztos fogású, az orsórögzítés, a két bottag illesztése is erőt sugárzó. A 232 cm hosszúságú pergető bot partról és csónakból egyaránt jól használható. A 10-30 gramm dobósúly inkább az alkalmazható műcsalik méretét, mintsem a bot teljesítőképességét mutatja. A közepes méretű körforgókat, támolygó villantókat, intenzívebb veretésű wobblereket is jól érzékelhetően vezethetjük vele. A bothoz a 2500-3000-es méretű orsó ajánlható 0,15-0,17 mm-es fonott zsinórral. Csukapergetésre, wobbleres és plasztikos süllőzésre, balinozásra egyaránt jó választás. A 272 cm-es bot 15-40 gramm dobósúlyával a közepes és nehezebb műcsalikkal történő parti pergetéshez nagyszerűen megfelel. Közepes méretű orsóval, 0,17-0,20 mm-es fonott zsinórral használhatjuk. A nagy csukákat rejtő vizeken is megbízható társunk lehet, de a kapitális süllőket, váratlanul érkező harcsákat is biztonsággal kifáraszthatjuk vele, emellett a könnyen kivitelezhető, hosszú dobások révén eredményesen balinozhatunk segítségével.

Csukapergetésre, wobbleres és plasztikos süllőzésre, balinozásra egyaránt jó választás

Bővebb információ: a ENERGOTEAM Bokor Spin 2,32M botról: ugrás az áruházba

NEVIS Snatch Spin

Ez a botcsalád tudásával és árával is felhívja magára a figyelmet. Kézbe véve jól látszik, hogy egy kecses, elegáns megjelenésű, mégis hihetetlen erőtartalékkal rendelkező botot sikerült megalkotni, mindez rendkívül kedvező árral párosul. Minden apró részletre ügyeltek. A bottest anyaga IM-10 karbon, mely könnyűvé és karcsúvá teszi, emellett gyors akcióval látja el a botot. Ennek köszönhetően az érzékeny bottest fárasztás közben erős, energikus. A bordó bottesten kopásálló SiC gyűrűsor fut végig. Az ergonomikus kialakítású osztott parafa nyél minden időben kényelmes és biztos fogást nyújt. A család 8 tagú, 2,4 métertől 3 méterig, 15-40 grammos dobósúlytól 45-90 grammos változatig mindenki megtalálja a neki tetsző méretűt és erősségűt. Válassza bármelyik botot, garantáltan nem fog csalódni!

Ebből a botcsaládból mindenki megtalálhatja a neki tetsző méretűt és erősségűt

Bővebb információ: a NEVIS Snatch Spin botról: ugrás az áruházba

DAM Effzett Yagi Spin

A DAM Effzett Yagi Spin egy fantasztikusan kiforrt rablóhalas bot. Ha fiatalos vagy és érzed magadban az erőt, akkor ezt választod! A bot kifejlesztésében a japán pergető zseni, Nobu Oshima segített. A kifejlesztésében két dolog hajtotta a DAM szakembereit, a ma kapható japán botok rettentő drágák, ráadásul teljesen különböznek az Európában használt botoktól mind súlyban, mind hosszban, azonban karakterisztikájuk kiváló, ezért vonták be a fejlesztésbe Nobu Oshimát. A bot alapanyaga IM-8 karbon spirál és keresztszál erősítésekkel, ami ugyanazt a karakterisztikát biztosítja a Yaginak, mint ami a jelenleg alkalmazott japán botoknál is megfigyelhető: gyors és érzékeny spiccakció, de hatalmas terheléseket és terhelésváltásokat elviselő szerkezet. A bot SiC gyűrűi jól bírják a fonott zsinórok által keltett hatalmas hőterhelést. A nyéltag csúszásmentes, kemény EVA borítást kapott. A botot három réteg UV védelmet biztosító lakkréteg fedi, az orsótartó ütésálló ABS-Grafit alapanyagból készült.

Ez egy fantasztikusan kiforrott rablóhalas bot, melynek kifejlesztésében a japán pergető zseni, Nobu Oshima segített

Bővebb információ: a DAM Effzett Yagi 190M botról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a DAM Effzett Yagi 259MH botról: ugrás az áruházba

FOX Rage Ultron 2500 Pro

A nevében található Pro a Professional rövidítése, amelyből azonnal tudható, hogy az Ultron egy magas minőségű pergető orsó. Ennek ellenére olyan árcédulát kapott, mely kategóriájában biztos, hogy a legalacsonyabbnak számít! Ha csak néhány szóban szeretnénk jellemezni az orsót, akkor a következőket mondhatnánk: könnyű, kézre álló, strapabíró, szuper finom első fék, hihetetlen sima futás és esztétikus megjelenés. Ha ezek a jellemzők egy orsóban megtalálhatók, akkor erős késztetést érezhetünk arra, hogy azonnal kipróbáljuk. A mindössze 275 grammos orsó háza karbonból készült, szerkezetében 6 db rozsdamentes acélcsapágy kapott helyet. Az orsó dobja alumíniumból készült, a dobszoknya pedig a súlycsökkentés és az esztétikusság érdekében lyukacsos kialakítású. A felkapókar nem drótból, hanem csőből készült, amely erősebbé és könnyebbé teszi azt. Az első fék rendkívül precízen állítható, helyes beállítás mellett esélyt sem ad a ragadozóknak. A hajtókar alumíniumból, a rajta található fogantyú pedig szivacsból készült, mely biztos és kényelmes fogást nyújt még hideg időben is. A dob zsinórtároló kapacitása 0,25 mm / 220 m.

Az Ultron egy magas minőségű pergető orsó. Ennek ellenére olyan árcédulát kapott, mely kategóriájában biztos, hogy a legalacsonyabbnak számít!

Bővebb információ: a FOX Rage Ultron 2500 Pro orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a FOX Rage Ultron 3500 Pro orsóról: ugrás az áruházba

OKUMA Trio FD

Az Okuma Trio FD egy igazán sokoldalú elsőfékes orsó. A remek színkombinációnak köszönhetően az orsó kinézetre is tetszetős. Alumínium és karbon hybrid háza korrózióálló bevonatot kapott, mely alatt megbízható szerkezet lapul. A 9 + 1 csapágynak köszönhetően tökéletes futású, rendkívül megbízható, ami elengedhetetlen az egész napos pergetés során. Minden apró részlete kidolgozott és igényes. Nagyméretű csapágyazott zsinórvezető görgőjének és EOS (ovális fogaskerekes, kétsebességes) dobemelő rendszerének köszönhetően tökéletes zsinórprofilt hoz létre. További érdekesség, hogy a felkapókar sem tömör drót, hanem egy acélcső. Az óriáslamellás finom első fék esélyt sem ad még a legvadabb halaknak sem. A fém hajtókar és az ergonomikus hajtókar-fogantyú már csak hab a tortán. Gumírozott borításának köszönhetően mindig tökéletesen fogható. A dob zsinórtároló kapacitása 0,18 mm / 150 m.

Tökéletes futású és rendkívül megbízható, ami elengedhetetlen az egész napos pergetés során

Bővebb információ: a OKUMA Trio 20 FD orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a OKUMA Trio 30 FD orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a OKUMA Trio 40 FD orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a OKUMA Trio 55 FD orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Metalim 35

Alumínium testében egy megbízható, erős szerkezet lapul. Már a 12 csapágy is tekintélyt parancsoló tulajdonság, de ezenfelül további kiemelkedő paraméterekkel rendelkezik. Ilyen például a magnéziumötvözetből készült meghajtó fogaskerék, melynek köszönhetően különösen nagy terhelést is gond nélkül elvisel. Tág határok között rendkívül finoman állítható a fék, így nem menekülhet egyetlen hal sem. Az orsó dobján tökéletes a zsinórprofil, ami a csigatengelyes dobemelő rendszernek köszönhető, így még távolabbra dobhatja szerelékét. Ráadásul a vékonyabb fonott zsinórokat is tökéletesen tekercseli. Figyelmesség a gyártó részéről a fém hajtókar. Az orsó értékét növeli a fém dob és ugyanilyen pótdob. Az egyik dob zsinórtároló kapacitása 0,25 mm / 200 m, a másiké 0,20 / 200 m. Ezt az orsót bátran ajánljuk süllő- és csukapergetéshez, de egy esetlegesen beugró termetesebb harcsa kifárasztása sem jelent akadályt.

Ez az orsó sokak kedvence lehet

Bővebb információ: a NEVIS Metalim 35 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Whisper orsó

Feltűnő jelenség a Whisper orsócsalád. Merész, modern formaterve, egyedi designja azonnal magára vonzza a szemet. Azonban nemcsak külsőleg tetszetős, mert bizony tartalommal is megtöltötték rendesen. Az új Nevis orsóknál bevezetett különleges csapágyakat kapta ez a széria is. E csapágyak különlegessége, hogy a saválló acélhoz szenet adagolnak, ezzel javítva az ötvözet tulajdonságait. Az így kapott anyag sokkal keményebb, kopásállóbb és jobban ellenáll a rozsdásodásnak, mint a szokványos acél. Ezekből a speciális csapágyakból került öt darab az orsó legfontosabb helyeire. Ha megtekerjük, szinte meg sem áll, olyan sima a futása. A speciális csapágyak nyújtotta előnyöket azok a horgászok élvezhetik elsősorban, akik sokat használják orsóikat, hiszen a tesztelések során semennyi kopást és lötyögést sem tudtak kimutatni a csapágyakon. A porvédővel ellátott, fémből készült fékcsillag megakadályozza a víz és a szennyeződések fékrendszerbe jutását, ezzel biztosítva a zavartalan működést. Elsősorban pergetéshez készült, de bármely horgászmódszerhez kiválóan használható. A fém dobon a zsinórklipszet lekerekítették. Egy karbon pótdob jár az orsóhoz.

Elsősorban pergetéshez készült, de bármely horgászmódszerhez kiválóan használható

Bővebb információ: a NEVIS Whisper 30 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Whisper 35 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Whisper 40 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a NEVIS Whisper 50 orsóról: ugrás az áruházba

SHIMANO Alivio FD

A kedvező ár és ehhez párosuló remek minőség miatt kedvelt Alivio orsócsalád újabb szériával jelent meg. Az Alivio FD orsó háza alatt megbízható szerkezet lapul. Az orsó egy golyós- és egy tűgörgős csapágyat kapott, melyek tökéletesen megtámasztják a meghajtó rendszer belső alkatrészeit és segítik az orsó működését. A speciális formájú csésze simán és egyenletesen pörög, akár gyorsan, akár lassan tekerjük az orsót. Mindez olyan teljesítményt jelent, melyet ebben az árkategóriában páratlan. Az orsó kiegyensúlyozott futását a Dyna Balance rendszer segíti. A masszív szerkezet nem sok esélyt ad a horogra került termetes halaknak.

Bárki számára elérhető árú orsó az Alivio

Bővebb információ: a SHIMANO Alivio 2500FD orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a SHIMANO Alivio 4000FD orsóról: ugrás az áruházba

SALMO Masters Selection wobbler szett

A mesterek választása! Lukácsi Béla és Kovács Adrián, valamint a Salmo cég a biztosíték arra, hogy egy igazán fogós wobblerekből álló összeállítást kapunk a szett megvásárlásával. Szinte minden ragadozó halunkat célba vehetjük az alábbi csalikkal: Skinner, Boxer, Thrill, Zipper, Hornet, Frisky, Whitefish. Hogy teljes legyen a szett, 10 db not-a-knot kapcsot is adunk a műcsalik mellé egy, a csalikra méretezett dobozban.

Thrill 7S: Talán sokaknak nem kell beszélni róla, hiszen ez a világ egyik legjobb balincsalija! Annak ellenére, hogy egy süllyedő wobblerről beszélünk, nem véletlen, hogy a lista elejére került, megfelelően használva ugyanis ezt közvetlenül a vízfelszín alatt vezethetjük. Ennek titka a gyorsaság: igen gyors orsótekerés kell ahhoz, hogy a balinok megőrüljenek érte. Súlya 13 gramm, ami lehetővé teszi az igen nagy távolságok elérését.

Boxer 4SR: Merülési mélység 0,5 m. A legkisebb a csapatban, de fogóssága nem ezt mutatja. Nagyon fontos tulajdonsága, hogy csörgős, így a zavaros vizekben is rendkívül eredményes, imádja a balin, a harcsa, és csukára is bátran horgászhatunk vele. Vezetésében nincs semmi trükk, persze ha néha megállunk vele, vagy ha változtatunk a bevontatás ütemén, akkor még fogósabb lehet. Figyelem! Harcsára eredményesebb a monoton bevontatás. Súlya: 6 gramm.

Skinner 12F: Merülési mélység 0,5 m. Sokan nem ismerik még a Skinnert, azonban akik megismerték és használják, azoknak állandó társuk lett. Elsősorban harcsa és a csuka lehet a célpontja. Érdemes harcsára nyári éjszakákon lassan vezetni, áradásban viszont normál módon vezetve is igen eredményes. Utánozhatatlan rezgéseket ad le, amit nem hagynak szó nélkül a harcsák. Csukára a jerkelő mozdulatok vezethetnek a legjobb eredményre, ami annyit tesz, hogy hirtelen rántásszerűen elindítjuk, egy pillanatra megállunk, majd ismét egy rántás… e mozdulatsort folytatva a Skinner kiszámíthatatlan mozgást produkál, amit imádnak a csukák. Súlya 19 gramm.

Frisky 7SR: Merülési mélység 1 m. Egy igazi mindenes csali, amiről külön regényt lehetne írni. Elsősorban az állóvizek és a lassabb folyóvizek kiváló csalija. Különleges narancs színe kiváló a szürkületi süllőzésre. Vezetése közben figyeljük a botspicc rezdüléseit, mert kiválóan lehet érezni veretését. Érdemes állóvízen nagyon lassú vontatással is próbálkozni, ez sok csukát adott már, de zavaros vízben a harcsák, sőt a balinok is gyakran odavernek neki.

Whitefish 13JDR: Merülési mélység 1,5 m. Talán az egyik legjobb harcsás csali a sorban. A kétrészes wobblerek lassabban vezetve nagyon csalogatóak, ezek közé tartozik a Whitefish is. Kiváló az áradásos időszakokban, de éjszaka is kiváló a partszélben. Csukára is kiváló lehet szakaszosan vezetve, de folyamatos vontatással is kiválóan működik. Súlya 19 gramm.

Frisky 7DR: Merülési mélység 2 m. Sokban megegyezik a tulajdonsága az SR Frisky wobblerével, azonban ezzel nagyobb mélységet érhetünk el. A célhalak ugyanazok lehetnek, tehát balin, harcsa, csuka és süllő is kiválóan fogható vele. A süllőnél érdemes ezzel a változattal kezdeni a szürkületben, majd ahogy elkezd fogyni a fény, váltsunk az SR változatra. Súlya 9 gramm.

Hornet 6S: Merülési mélység 3 m. A nagyobb mélységeket horgászhatjuk meg vele. Lényeges tulajdonsága, hogy süllyedő, így bedobás után az elérendő mélységbe engedhetjük, és ott kezdhetjük meg vele a víz vallatását. Kiváló harcsára, süllőre, de a nagy csukák is szívesen tartózkodnak ebben a mélységben, így azokra is kiváló lehet. Súlya 14 gramm.

Zipper 7S: Igazából egy vertikális csalinak néz ki, de annál sokoldalúbb. Horgászhatunk vele természetesen magunk alatt is, de dobálhatjuk is. Mivel süllyedő, a bedobás után hagyjuk a mederfenékre süllyedni, majd egy erőteljes belepöccintés után ismét hagyjuk süllyedni egy picit. Ezzel a mozgással a leglustább csukát is kapásra ingerelhetjük. Verető mozgásának csábító erejét az intenzív csörgő hang tovább fokozza. Természetesen vezethetjük folyamatosan bevontatva is, mert van, hogy az hozza meg az átütő sikert. A csuka mellett érdemes használni süllőre is. Súlya 15 gramm.

Not-a-knot kapocs: Ez az egyszerű kiegészítő nagy segítség a csalik rögzítéséhez és gyors cseréjéhez. Érdemes a szett összes csalijára előre rárakni egy kapcsot, így némi gyakorlás után egy pillanat alatt lecserélhetjük wobblerünket egy másikra.

Ez valóban a mesterek válogatása

Bővebb információ: a SALMO Masters Selection wobbler szettről: ugrás az áruházba

NEVIS Csuka műcsali szett

Ebbe a szettbe olyan wobblereket válogattunk össze, melyek csuka horgászata során bizonyították fogósságukat. A szettben 3 db műcsalit talál, melyekhez most különösen kedvező áron juthat hozzá.

Pointer 6 cm: Kétrészes, univerzális műcsali. Csukára, süllőre, harcsára egyaránt eredményesen használható. A vízoszlop bármely rétegében könnyen horgászhatunk vele. A bot spiccének változtatásával azonnal mélységet tudunk változtatni a wobblerrel. A test kialakítása révén még szeles időben is könnyen dobható nagy távolságra, ezért nagy területeket tudunk átfésülni vele. A wobbler testébe rezgő golyót építettek, mely extra vibrációt kelt a vízben. Ez a modell lebegő típus.

Deep Crank 6 cm: Az élő csali illúzióját tökéletesen ötvözi a sérült hal mozgásával. Nagyméretű terelőlemeze révén lassú vontatással is meg tudjuk vele horgászni a mélyebb vizeket. A tartós epoxi bevonatnak köszönhetően a hegyes csukafogaknak is ellenáll, ezért nem veszít fogósságából. Tagolt műanyag teste intenzív, széles úszó mozdulatokat produkál. Ez a modell lebegő típus.

Long Minnow 8 cm: Egy igazi klasszikus wobbler. A test kialakítása miatt könnyen dobható, szinte hangtalanul csapódik a vízbe, ezért sekély vizekben sem riasztjuk el vele a halakat. Könnyen megtaláljuk vele a ragadozó halakat akár partról, akár csónakból pergetünk. Ebben a típusban is találhatók rezgő golyók, melynek köszönhetően még jobban kapásra ingerli a ragadozókat. Ez a modell lebegő típus.

Ezért az árért ez a szett ajándék

Bővebb információ: a NEVIS Csuka műcsali szettről: ugrás az áruházba

NEVIS Támolygó villantó szett 5 darabos

A pergető horgászok számára kínál változatos megoldást ez az összesen 5 darabból álló készlet, amelyben mindegyik villantó támolygó. A Nevis villantókat a csukázók igényeinek szem előtt tartásával dolgozták ki. Vékony lemezből készültek, ezért lassú vezetésre és a sekély vizek horgászatára különösen alkalmasak. Bevontatás közben szinte tökéletesen utánozzák a sérült keszegfélék mozgását. A piros díszítéssel és faroklemezkével a vörösszárnyú keszeg - a csukázás első számú élő csalijának - illúzióját keltik.

Leaf: Csepp alakú, széles kanál. Kis oldalirányú kitéréssel mozog, inkább a hossztengelye mentén billeg, gyorsítva meg-megpördül. Hulló falevél műfajban is lehet rá számítani.

Shallow Water: Fő jellegzetessége a bordázott kiképzés, melynek révén becsapósan veri vissza a ráeső fényt. Mozgása a Willowhoz hasonló, szinte nem is lehet rosszul vezetni!

Pike: Lusta, félkörívű, lüktető mozdulatokkal halad a vízben. Íves domborítása révén szépen lavírozik ejtésben is.

Spoon: Közepes sebességű, egyenletes vontatás mellett is intenzív, vibráló mozgást végez. A bottal megugrasztva pánikszerű, cikázó mozdulatokkal reagál.

Willow: Hálás csali, nem nehéz vele jól horgászni. A botvég ütemes remegésén jól kontrollálhatjuk karakteres, oldalirányban billegő mozgását, amit húzásban és feszes zsinóron süllyesztve is produkál.

Vékony lemezből készültek, ezért lassú vezetésre, és a sekély vizek horgászatára különösen alkalmasak

Bővebb információ: a NEVIS Támolygó villantó szettről: ugrás az áruházba

Rapala Weedless Shad WSD08

Rapala cég 2015-ös újdonsága! Egy teljesen új wobblert fejlesztett a Rapala cég az akadókkal, növényzettel benőtt vízterületek meghorgászására. Védett horgának köszönhetően már olyan helyeket is meg tudunk horgászni, amiket korábban a sok akadó miatt nem sikerült. A wobbler belsejében golyókat helyeztek el, ami bevontatás során csörög, így még jobban felkelti a ragadozó halak figyelmét. Nagy súlyának köszönhetően jól dobható, és a mélyebb vizeket is könnyen meg tudjuk horgászni vele. Nagyon jó eredményt értek el a tesztelések során az agyonhorgászott vizeken, és sok csalihal között is méltó célpontja volt a ragadozó halaknak az új Weedless Shad wobbler. Igazán fogós csali csukára és süllőre.

Ezt a wobblert az akadókkal, növényzettel benőtt vízterületek meghorgászására fejlesztette a Rapala

Bővebb információ: a Rapala Weedless Shad WSD08 műcsaliról: ugrás az áruházba

STORM Swimmin’ Stick

A már klasszikusnak számító JOINTED wobblerek újragondolt, háromrészes változatban is megjelentek. Tökéletesen kiegyensúlyozott alakjuknak és a testben elhelyezett wolfram súlyozásának köszönhetően igen nagy dobási távolságok érhetők el velük. A strapabíró testű műcsalik élethűen utánozzák a kishalak mozgását. Sekély merülés, agresszív, csörgő akció, 3D holografikus szemek teszik ellenállhatatlanná az összes ragadozóhal számára ezt az Amerikában sláger, fogós Storm csalit. A halak sikeres megakasztását a prémium Black Nickel VMC horgok szavatolják. 3 méretben kapható.

A 3 részes wobbler különösen élethű mozgást végez
Kapható belőle terelőlemez nélküli változat is, melyet Kickin’ Stick néven hoztak forgalomba

Bővebb információ: a STORM Swimmin’ Stick wobblerről: ugrás az áruházba

Bővebb információ: a STORM Kickin’ Stick wobblerről: ugrás az áruházba

STORM Jointed MinnowStick

A Jointed MinnowStick típus rövid polikarbonát terelőlemezzel rendelkezik, így sekély és közepes mélységű vizeken lehetünk vele eredményesek. Rendkívül erős, ütésálló, domború pikkelymintázatú, kétrészes műcsali akció közben igen agresszíven mozog. Külsejét a ThunderStickhez hasonlóan speciális, holografikus-szivárványos mintázat díszíti. Az erőteljes veretés mellett a hangos csörgéssel és szokatlanul nagy szemekkel hívja fel magára a ragadozó halak figyelmét.

A kétrészes műcsali akció közben igen agresszíven mozog

Bővebb információ: a STORM Jointed MinnowStick wobblerről: ugrás az áruházba

AWARUNA Pontoon 21 7,6 cm

Ha végignézünk a horgászboltok polcain, megszámlálhatatlanul sokféle plasztik csalit találunk, ám talán egyik se büszkélkedhet olyan sebességű népszerűség növekedéssel, mint a Ponton 21 Awaruna gumihalai. Szinte berobbant idén a süllőhorgászok látókörébe ez a csali, köszönhetően annak, hogy hihetetlenül fogós.

Mi a sikerének titka? Az Awaruna jelmondata: Active & Attractive - azaz aktív és vonzó, figyelemfelkeltő. A Japánban készülő csalik mind anyagukban, mind kialakításukban eltérnek a már jól megszokott gumihal típusoktól. Anyaga az úgynevezett GUMEXIM, ami a Pontoon 21 speciális keveréke, ezt ötvözték a szintén saját szabadalmú SFT eredeti illat és íz összetétellel. Tehát ennek a műcsalinak nemcsak különleges színe és alakja van, hanem íze és a vízben terjedő illata is. (Ezért is javasolja a gyártó, hogy a műcsalit a saját visszazárható tasakjában tároljuk, hogy minél tovább megőrizze ezt az extra csalogató hatását is.) Ha már szóba kerültek a színek, ebben is eltér az Awaruna a megszokottól, hiszen nem hétköznapi, igazán különleges színvilágú csalikat találunk a palettán - köszönhetően a Pontoon 21 egyedi színező rendszerének, a RINCOAL-nak. Az Awaruna formáját tekintve sem hétköznapi. A végig redőzött test alsó részén nagyméretű „bordák” találhatóak, amik extra rezonanciát keltenek, jóval nagyobbat, mint a hagyományos „egybe testű” gumihalak. A műcsali elvékonyodó végét egy arányaiban igen nagy farok zárja, ami nagy amplitúdójú mozgásra készteti még igen lassú vontatás közben is. A csali testében egy üreg található, ami egyrészt segít felfűzni bármilyen pergető szerelékre - legyen az egy jigfej, hagyományos, vagy épp offset horog -, másrészt a benne található levegőnek köszönhetően kikönnyíti magát a testet. Ezzel érhető az el, hogy még a fenékre letett műcsali is - a horog súlyától függően - felemeli a farokrészét és nem fekszik el. Nem egyszer fordult már elő, hogy a fenéken pár másodpercre otthagyott műcsalit vette fel egy-egy szebb kősüllő, hiszen becsapta az íz-illat kombináció, valamint az elemelkedő farok. Ezeknek az ötletes tulajdonságoknak, a különleges farokformának köszönhetően az Awaruna kiváló mozgást produkál a vízben, ami vetekedik szinte bármelyik táplálékhallal! Nem véletlen, hogy olyan körülmények között is támadásra tudjuk vele bírni a ragadozót, amikor a szimpla csalik csődöt mondanak.

Ezzel a műcsalival rendkívül eredményesek lehetünk süllőre

Bővebb információ: a AWARUNA Pontoon 21 7,6 cm gumihalról: ugrás az áruházba

NEVIS Pergető táska dobozokkal nagy

Az új, elegáns megjelenésű táska kiváló minőségű 600D Oxford nylonból készült. A pergető horgászat tipikusan olyan módszer, ami a létező legnagyobb mobilitást igényli. Fontos, hogy minden olyan dolog, ami az eredményességünket és komfortérzetünket szolgálja, az egy helyen, praktikusan egy táskában foglaljon helyet. Nincs annál bosszantóbb, amikor több száz méter megtétele után ráeszmélünk, hogy egy fontos dolog a kocsinkban maradt és vissza kell érte menni. A dobozokkal kínált nagy Nevis Pergető táska remek megoldást nyújt minden helyzetre. A táska tetején egy cipzáras ablak található, így könnyen hozzáférhetünk az itt megbúvó négy twisterálló dobozkához. Ezekben rendezetten szállíthatjuk villantóinkat, plasztik csalijainkat vagy wobblereinket. A dobozok mérete egyenként 18 x 27 x 4 cm. A táska két oldalán és elején is található 1-1 zseb, melyekbe további fontos kiegészítőket tehetünk. A táska mérete 39 x 22 x 22 cm, és dekoratív zöld-szürke színben kapható.

Ez a táska sok műcsali rendezett tárolását biztosítja

Bővebb információ: a NEVIS Pergető táskáról: ugrás az áruházba

FLAMBEAU Pergető táska dobozokkal AZ2

A Flambeau táskában található dobozok Zerust rendszere a lehető legmagasabb védelmet nyújtja a dobozában elhelyezett műcsalik és egyéb aprócikkek korrodálódásának és rozsdásodásának megakadályozására. A speciális elválasztók megakadályozzák, hogy a dobozban elhelyezett műcsali horgai vagy más fém részek korrodálódjanak, rozsdásodjanak. A Zerust rendszer ezt a rozsdagátlást akár öt évig is garantálni tudja! Emellett az egyik legpraktikusabb és legtartósabb dobozok birtokosai lehetünk, ha a Flambeau dobozokat választjuk! Ebbe az elegáns, kis helyet elfoglaló táskába a legszükségesebb műcsalikat tehetjük. Található benne két doboz is, a kisebb mérete 23 x 11,5 x 3 cm, míg a nagyobbé 27 x 18 x 4 cm. Mindkettőben tetszés szerint állítható a rekeszek nagysága a térelválasztó lapocskák segítségével. A táska kiváló minőségű, nagyméretű cipzárral és kényelmes fogantyúval rendelkezik. Hátulján egy hálós zseb is található. A táska mérete: 28 x 23 x 9 cm.

Ebbe a táskába a legszükségesebb műcsalikat tehetjük

Bővebb információ: a FLAMBEAU Pergető táska dobozokkal AZ2-ről: ugrás az áruházba

NEVIS Pergető oldaltáska

A Nevis Pergető oldaltáskát azoknak a horgászoknak ajánljuk, akik nem szeretnék magukkal vinni a teljes műcsali arzenáljukat, csak azok egy részét, az adott vízterületre valót. A táska legnagyobb rekeszébe tehetünk dobozt (nem tartozék), a hálós részekbe pedig lapos dolgokat. A nagy rekesz ajtaja 45 fokos szögben nyitható, így semmi nem esik ki belőle, mégis könnyedén hozzáférhetünk mindenhez. A táska elején található egy kisebb zseb, ez teljesen lenyitható. A lenyitott részen egy szivacs található, melybe azokat a műcsalikat akaszthatjuk, amire a leggyakrabban van szükség, de egy ugyanilyen szivacs található a táska tetején is. A táska két oldalán található fachokba tehetünk fél literes palackot, tollat, fogót és még sok hasznos dolgot. Ráadásul mindkét oldalon található 1-1 karabiner, amire kulcsot vagy más hasznos dolgot akaszthatunk. A táskát egy kényelmes, szivacsos vállpánttal látták el, ezenfelül egy derékra rögzíthető pántot is kapott. A táska hátulja párnázott. Mérete: 26 x 25 x 12 cm.

Ideális táska, ha kevés műcsalit szeretnénk magunkkal vinni

Bővebb információ: a NEVIS Pergető oldaltáskáról: ugrás az áruházba

NEVIS Pergető táska szett

Ezzel a szettel egy jó minőségű és praktikus pergető táskához és 3 db fogós wobblerhez juthat hozzá. A közepes Nevis Pergető válltáska minden horgász igényét maximálisan kielégíti. Ebben az erős táskában minden fogós műcsalit és apróbb kiegészítőt szállíthatunk, így a vízparti cserkészésnél garantáltan minden a kezünk ügyében lesz! A táska belül két részre van osztva, egy vékonyabb és egy vastagabb fachra. Ezenkívül még elöl is található egy zseb, mely tépőzárral zárható. A nagyobb, belső rész zárása két állítható hosszúságú csattal történik. A táska mérete 31 x 11 x 24 cm. A Big Belly első osztályú csukacsali! E wobblernek speciális mozgást biztosít a laposított hasi rész. Ha a bevontatást megszakítjuk, falevélszerűen, lassan és oldalirányba is mozogva süllyed, ezzel még inkább imitálva a sérült hal mozgását. Klasszikus bevontatással, illetve rángató mozgásokkal is eredményesen vezethető. Sekély vizekben lassabban, mélyebb vizekben gyorsabban vezetve, meg-meg állítva lehetünk eredményesek. Mérete 5 cm, súlya 8 gramm. A Diver Shad wobblerrel lassú és gyors bevontatással egyformán sikeresen lehet horgászni. A Diver Shad kollekcióban speciális matt színeket találunk, amelyek különösen fogósak lehetnek a kapásban szegény napokon, amikor a ragadozók a túlságosan csillogó műcsalikra ügyet sem vetnek. Súlyának köszönhetően könnyen dobható. A wobbler testében 2 golyót is elhelyeztek, így még jobban kapásra készteti a ragadozókat. Ez a modell lebegő típus. Mérete 6 cm, súlya 11 gramm. A Hard Minnow wobbler finom ceruza alakjának ellenére a belső súlyáthelyező rendszer miatt az átlagosnál nagyobb dobásokat tesz lehetővé. Nagyszerű egyensúlyának köszönhetően a lassú és a gyors bevontatásnál is remekül produkálja a klasszikus wobbler mozgást. Ez a modell lebegő típus.

Ideális választás kezdő pergető horgászok számára

Bővebb információ: a NEVIS Pergető táska szettről: ugrás az áruházba

FISHING BOX Work’n store pergető láda

Kifejezetten a pergető horgászok számára készített, logikusan felépített műanyag nagyláda. Végre egy olyan láda került a forgalomba, amelyet olyan horgász tervezett, aki ért is a pergetéshez! Az átlátszó előlapot lehajtva 4 db különböző mélységű rekesszel ellátott fiókot talál. A fiókok mélysége és kialakítása olyan, hogy rendkívül rendezett és áttekinthető módon tudjuk belehelyezni kedvenc wobblereinket, villantóinkat, gumihalainkat. A felső fedél alatt található mély rész a darabosabb kiegészítők tárolására hivatott. Twisterfejek, forgók, kulcskarikák és egyéb apróságok rendezett tárolását biztosítja az itt megbúvó két kis fedeles doboz. Mérete: 46 x 26 x 32 cm.

Ebbe aztán minden műcsalink belefér (az ár csak a dobozt tartalmazza)

Bővebb információ: a FISHING BOX Work’n store pergető ládáról: ugrás az áruházba

FISHING BOX Comet pergető láda

A láda megtervezésénél nagyon fontos szempont volt, hogy olyan méretű legyen, amelyet egy folyamatosan mozgásban lévő (pergető) horgász is könnyen magával tud vinni, mégis minden szükséges kellék elférjen benne. További fontos szempont, hogy a folyamatos „lerakom, felveszem, véletlenül kőre teszem…” igénybevételnek is meg tudjon felelni. Ezért a fenékrészen és a kritikus pontokon további erősítést kapott a műanyag test, így lényegesen ellenállóbb, mint a hagyományos ládák bármelyike. Mindennek köszönhetően tökéletesen illik rá, hogy kicsi és nagyon erős. Ha ráülünk, még azt is kibírja! A remek kivitelű műanyag ládika átlátszó előlapját lenyitva 4 db fedeles dobozhoz férünk hozzá. A különböző osztásokkal, rekeszekkel szabadon variálható dobozok hihetetlen mennyiségű aprócikket és horgászat során nélkülözhetetlen kelléket, műcsalit képesek elnyelni. Természetesen anyaga ellenáll a különböző plasztik csalik (twisterek, gumihalak) maró hatásának is. Rendkívül áttekinthető és rendezett lesz így a kelléktárunk. A darabos, nagyobb helyet elfoglaló eszközök (horogszabadító, fogó, ólomkészletek, zsinórok stb.) a felnyíló tető alatt könnyedén elférnek. Mérete: 28 x 26 x 18 cm.

Ez a láda is sok műcsalit és apróságot elnyel (az ár csak a dobozt tartalmazza)

Bővebb információ: a FISHING BOX Comet pergető ládáról: ugrás az áruházba

FLAMBEAU Műcsalitartó doboz 6130SB

A Flambeau Zerust rendszere a lehető legmagasabb védelmet nyújtja a dobozában elhelyezett műcsalik és egyéb aprócikkek korrodálódásának és rozsdásodásának megakadályozására. A speciális elválasztók megakadályozzák, hogy a dobozban elhelyezett műcsali horgai vagy más fém részek korrodálódjanak, rozsdásodjanak. A Zerust rendszer ezt a rozsdagátlást akár öt évig is garantálni tudja! Emellett az egyik legpraktikusabb és legtartósabb dobozok birtokosai lehetünk, ha a Flambeau dobozokat választjuk! Ez a doboz a műcsalik rendezett tárolását teszi lehetővé. Nincsenek kivehető, szabadon variálható rekeszelválasztó lapocskák, azonban nincs is erre szükség, hiszen az összesen 3 részre osztott doboz elosztóinak teteje „fésűs”, így a műcsalikat a résekbe akasztva mindegyiknek megvan a saját helye. Kis helyet foglal, mégis sok műcsali belefér. Mérete: 17,5 x 11,5 x 10,5 cm.

Kis helyet foglal, mégis sok műcsali elfér benne

Bővebb információ: a FLAMBEAU Műcsalitartó doboz 6130SB-ről: ugrás az áruházba

HORVÁTH Twisterdoboz maxi

Nagyméretű twisterdoboz, amely nagy vagy sok (30-60 db) kisebb plasztik csali szelektált tárolását teszi lehetővé. A dobozban 12 db térelválasztó lapocskát talál, melyek tetszés szerint helyezhetők el. Mérete: 27 x 22 x 4,5 cm.

Ebben a dobozban rendezetten tárolhatjuk a műcsalikat

Bővebb információ: a HORVÁTH Twisterdoboz maxiról: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Lip Grip halkiemelő digitális mérleggel

A modern rablóhalas sporthorgászat elengedhetetlen kiegészítője a halkiemelő fogó, más néven Lip Grip. Kialakításának köszönhetően nem sérti fel a halak száját, a kemény szájszélben mégis biztosan tart. 25 kg-os beépített digitális mérleggel rendelkezik, mellyel könnyedén megmérhetjük akár álmaink halát is. Emellett a végébe építettek egy mérőszalagot is, ami még praktikusabbá teszi a Lip Gripet.

A modern rablóhalas sporthorgászat elengedhetetlen kiegészítője ez az eszköz

Bővebb információ: a ENERGOTEAM Lip Gripről: ugrás az áruházba

NEVIS Pergető kesztyű

Ez a kellemesen meleg, puha pergető kesztyű jó szolgálatot tehet a téli horgászatok során. Aki télen is perget, jól tudja, hogy a műcsalik cserélgetése jelenti a legnagyobb „problémát”. Hogy ehhez a nehezen felmelegített kezünkről ne kelljen levenni a kesztyűt, ennél a változatnál a hüvelyk-, a mutató- és középső ujj vége szabad. A kesztyű felső része vékony neoprénből, a tenyér felőli része pedig gumírozott szövetből készült. Utóbbira egy plusz gumírozott, bordázott réteg került a stabilabb fogás érdekében. A kesztyű csukló felőli része tépőzárral szűkíthető. Ez a kesztyű azon pergető horgászok számára lehet jó választás, akik nagyon sűrűn cserélgetik a műcsalit, ezért egy lehajtható ujjú kesztyű zavarná őket.

Ez a kellemesen meleg, puha pergető kesztyű jó szolgálatot tehet a téli horgászatok során

Bővebb információ: a NEVIS Pergető kesztyűről: ugrás az áruházba

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.