Bemutatjuk a legnépszerűbb By Döme TEAM FEEDER termékeinket!

Bemutatjuk a legnépszerűbb By Döme TEAM FEEDER termékeinket!

A TEAM FEEDER termékek sora folyamatosan bővül olyan felszerelésekkel, amelyek eredményesebbé vagy éppen kényelmesebbé tehetik horgászatainkat. Megannyi bot, orsó, kiegészítő és aprócikk található meg már e márkanév alatt a kínálatunkban, úgyhogy elérkezettnek láttuk az idejét, hogy összegyűjtsük azokat, amelyek a legnépszerűbbek a feederhorgászok között. Ezeket mutatjuk be ebben az írásban.

Legnépszerűbb botok
Talán nem meglepő, hogy az elmúlt években egyértelműen a Long Cast botok vitték a prímet az eladási statisztikákban, de a finomabb kezű vagy éppen folyóvízi horgászok is egyértelműen megmutatták, milyen botokkal szeretik legjobban vallatni kedvenc vizüket.

By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro 420LC
A Master Carp botcsalád IMT-10 Power Carbon alapanyag felhasználásával készül. A jobb minőségű alapanyagnak köszönhetően karcsúbbak, könnyebbek, egy kicsit lágyabbak, de még jobban terhelhetők lettek a botok. Biztosan állíthatjuk, hogy rendeltetésszerű használat közben ezek a botok törhetetlenek! A tökéletesre hangolt karakterisztikának köszönhetően kisebb lendítőerővel, könnyebben, pontosabban dobhatjuk végszerelékünket a kívánt távolságba, a fárasztás pedig még nagyobb élményt jelent, miközben attól sem kell félni, hogy (ha kicsi horoggal, vékony előkével horgászunk) esetleg elveszítjük a megakasztott halat.
A botcsalád minden tagja igényes kivitelű, modern EVA bevonattal ellátott, osztott nyelet kapott. Természetesen kényesen ügyeltek a tervezés során arra, hogy ez minden bottípusnál optimális hosszúságú legyen. Az egyedi leírókban ezek hosszát megtalálja. A kecsesebb nyélhez vékonyabb, finomabb orsótartó is dukál, így ezt egy erősebb, csavaros változatra cserélték, amelyet az erős kezű horgászok sem tudnak túlszorítani vagy megroppantani.
Nagyon látványos a bottesten végigfutó új gyűrűsor is. A botcsalád minden tagján egy távdobást segítő, új típusú, extrém keménységű KW Low Rider SiC gyűrűsor található, amelynek mérete és elhelyezése is precíz tervezés eredménye. Az átlagos botokon a gyűrűk a bottestre merőlegesen, azaz 90 fokos szöget bezárva helyezkednek el. E botoknál jól látható, hogy a gyűrűk a bottest felé előre dőlnek, a dőlésszög 24 fok, a gyűrű és a bottest által bezárt szög így már „csak” 66 fok. Ráadásul a gyűrűk távolabb kerültek a blanktól, így csökkent a súrlódás, és kisebb a gyűrűkből kisurranó zsinór holtjátéka is, ami azonos lendítőerő mellett nagyobb, pontosabb dobásokat eredményez! Fontos különbség mutatkozik a botok spiccgyűrűinél is, melyek a korábbival ellentétben duplán megtámasztott, erősített szerkezetűek lettek.
Minden feederbothoz 3 különböző erősségű spicc jár. A legerősebb a piros (heavy), a közepesen erős a zöld (medium), míg a sárga végű (light) a leglágyabb spicc. Továbbá egy le- és felhajtható horogbeakasztó fül került a bottestre, amely praktikusabb, mint a régi. Ez csak egy apróság, de ez is jelzi, hogy a bot minden apró részletére ügyeltek.

Master Carp Pro 420LC
A gyűrű és a bottest által bezárt szög 66 fok

TEAM FEEDER Master Carp Pro 420LC
Ha a partszéli zónában képtelenek vagyunk kapást kicsikarni, muszáj távolabb, sőt minél távolabb horgászni. Ekkor nem ritkán 100 métert vagy még annál is nagyobbat kell dobni, hogy elérjük a halak tartózkodási helyeit. Ehhez egy ilyen hosszúságú és paraméterű botra van szükség! A 4,2 méteres modellek között van egy LC, azaz Long Cast = távdobó változat is, amely kicsit erősebb, mint a 420H, és hosszabb a nyele is. Tehát ha a maximális dobótáv elérése a cél, ezt kell választani! A 420LC dobósúlya 50-180 g, nyélhossza: 60 cm, maximális dobótávolsága: 130 méter.

A legerősebb a piros (heavy), a közepesen erős a zöld (medium), míg a sárga végű (light) a leglágyabb spicc

By Döme TEAM FEEDER Big River 360RXH
Ha valaki a folyóvízi feederezéshez készült, jelenleg elérhető talán egyik legjobb feederbotot akarja, annak sem kell egy vagyont elkölteni! Aki értékeli a minőséget és a botfejlesztésbe fektetett rengeteg munkát, az nem hagyhatja figyelmen kívül ezt a botcsaládot. A blank (bottest) különleges összetételű karbon keverékéből készült, ez adja a vékony, mégis rendkívül erős botok alapját. Ezt követően felkerül rá +2 réteg extra merev karbonszövet, mely tovább erősíti a testet. Ez a technológia olyan anyagszerkezetet eredményezett, amely horgászat közben tulajdonképpen törhetetlen, mindemellett kellően rugalmas is maradt. Kiválóan teljesít olyan folyókon is, ahol 200-350 (!!!) gramm össztömegű végszereléket kell bevetni, hogy a sodrás ne tudja azt elvinni. A pontos dobásokat a megnövelt méretű, nagy keménységű SiC gyűrűk biztosítják, amelyek ellenállnak a fonott zsinór „támadásának” is. Továbbá a spiccek duplatalpas gyűrűkkel vannak szerelve. A bot egy szép, modern designt kapott.

Big River 360RXH
A spiccek duplatalpas gyűrűkkel vannak szerelve

By Döme TEAM FEEDER Fine Max 390H
Ez a feederbot, a modern botgyártás szinte MINDEN paraméterét magán hordozza. A méltán híres előd, a Fine Carp feederbotok továbbfejlesztett, erősített, gerincesebb változatai, de finom, lágy spiccekkel és végletekig terhelhető, rugalmas karakterisztikával. Amikor számít a gyorsaság, amikor az átlagosnál nagyobb, akár 60-80-100 méterre kell hajszálpontosan bejuttatni a felcsalizott horgot, amikor a legfinomabb végszerelékkel kell horgászni, miközben a megakasztott hal akár egy kapitális ponty is lehet, mégis tökéletes kontrollra van szükség, akkor kell a By Döme TEAM FEEDER Fine MAX feederbotok valamelyikét kézbe venni!

Fine Max 390H
A bot minden eleme precíz, pontos

By Döme TEAM FEEDER Royal Method Carp 420XH
A Royal Method Carp botcsalád a legtökéletesebb, pontyhorgászathoz fejlesztett method feederbot a By Döme TEAM FEEDER botok között. Légies könnyedség, elképesztően vékony bottest és soha nem látott rugalmasság jellemzi. Mindehhez egy olyan tökéletes görbületi ív és karakterisztika párosul, amely a gyakorlott feederezőket is ámulatba ejti. Hogyan lehet ezt elérni? Az IMT-12 Power Carbon alapanyag kevlárhálós erősítéssel kellő alapot ad, gyakorlatilag törhetetlenné téve így a botot. De az igazi különlegessége nem ez! A vak is látja, hogy ezen nem hétköznapi gyűrűk kaptak helyet! Hol van ezekből a betét, miért ilyen vékonyak? Az új titán-króm gyűrűk fele olyan súlyúak és dupla élettartamúak, mint a legjobb, legkeményebb SiC gyűrűk. A finom, mégis rendkívül masszív gyűrűsor nem butítja el a botot, létrehozva azt az egyedi felépítményt, amely erre a pálcára jellemző. Aki unja már a hagyományos feedereket és egy igazán elegáns és extravagáns, végletekig terhelhető „gumislag” botra vágyik, az garantáltan megtalálja ebben a családban a neki valót!

Royal Method Carp 420XH

Legnépszerűbb orsók
Az orsóválaszték is nagyon széles lett már a TF szortimentben, így minden botunkhoz megfelelő orsót is lehet találni a kínálatban. Sőt, az árfekvések terén is nagy a mozgástér, így a kezdő kategóriájútól egészen a prémium minőségig található olyan orsó a kínálatban, amely kedvenc feederbotunk méltó társa lehet.

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 5000
Az új By Döme TEAM FEEDER Gold Serie orsócsalád megalkotása a 2019-ben a Dél-afrikai Köztársaságban csapat VILÁGBAJNOKI címet szerző Döme Gábor nevéhez fűződik, így joggal viselheti a „WORLD CHAMPION” megnevezést is.
A gyártástechnológia fejlődésével folyamatosan bővülnek, kitolódnak a horgászat, illetve a különféle módszerekhez használatos eszközök határai. Az újabb innovációk időről időre képesek felülmúlni elődeiket és még magasabb minőségi szintet nyújtani, de megtartva a kedvező ár/érték arányt, ami az átlag horgászok számára is lehetővé teszi, hogy élvezhessék az „evolúció” előnyeit! Ez az igazi kihívás, ezért büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER orsócsaládok egyik legújabb tagját, a Gold Serie-t, amelyet 100%-osan a korszerű feederhorgászat és a professzionális versenyhorgászat igényeihez hangoltunk!

Gold Serie 5000

Az orsó számos technikai újítást tartalmaz:

 • S.F.D. – Superfast Front Drag – Extra gyors elsőfék-rendszer
 • K.C.D. – Kevlar Cloth Dragwasher – Hosszú élettartamú kevlár féklamellák
 • U.L.R. – Ultralight Rotor – Könnyített, kiegyensúlyozott rotor
 • L.P.S. – Line Protection System – Zsinór-aláfutást gátló rendszer
 • A.L.S. – Aluminium Long Cast Spool – Alumínium távdobó dob
 • D.S.L – Double Steel Line Clip – Dupla fém zsinórklipsz
 • L.B.A. – Long Life Bail Arm – „egy darabból készült felkapókar”
 • P.R.B. – Protected Roll Bearing – Zárt házas tűgörgős csapágy
 • W.O.S. – WORM Shaft Oscillation System – Csigatengelyes dobemelő rendszer
 • B.B.R. – Csapágyazott zsinórvezető görgő – Ball Bearing Line Roller
 • Karbon hajtókar
 • Karbon-kompozit orsóház
 • EVA hajtókar fogantyú
 

Extra gyors elsőfék-rendszer

További paraméterek:

 • Csapágyszám: 10 + 1
 • Áttétel: 4,6:1
 • Dobátmérő: 58 mm
 • Zsinórbehúzás 1 hajtókar fordulattal: 81 cm
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,20 mm / 280 m
 • Tömege: 375 g
 • Az orsón található dobbal megegyező fém pótdob
 

Dupla fém zsinórklipsz

By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro 6000
Ez az orsó alapvetően megőrizte az előd főbb külső jellegzetességeit, de természetesen az orsóház alakja változott, hiszen lekerült róla a nyeletőfék! A könnyű kezelhetőség és az elnyűhetetlen, nagyon masszív és strapabíró szerkezet megmaradt. Ami abszolút újdonság ennél az orsócsaládnál, hogy gyorsféket kapott, így kezelése jóval gyorsabbá és egyszerűbbé vált. A Master Carp Pro 6000 dobátmérője 63 mm, 89 cm-t húz be egy hajtókar-fordulatra, tömege 400 g, míg a zsinórkapacitása 0,20 mm / 220 m.

Master Carp Pro 6000

Technikai paraméterek:

 • S.F.D. – Superfast Front Drag – Extra gyors elsőfék-rendszer
 • K.C.D. – Kevlar Cloth Dragwasher – Hosszú élettartamú kevlár féklamellák
 • A.C.R. – Airlite Carbo Rotor – Könnyített, kiegyensúlyozott rotor
 • L.P.S. – Line Protection System – Zsinór-aláfutást gátló rendszer
 • A.L.S. – Aluminium Long Cast Spool – Alumínium távdobó dob
 • D.S.L – Double Steel Line Clip – Dupla fém zsinórklipsz
 • L.B.A. – Long Life Bail Arm – 3X erősségű acél felkapókar
 • G.H.B. – Graphite-Hybrid Body – Grafit-Hibrid orsótest
 • P.R.B. – Protected Roll Bearing – Zárt házas tűgörgős csapágy
 • B.B.R. – Ball Bearing Line Roller – Csapágyazott zsinórvezető görgő
 • CNC Handle – Forgácsolt fém hajtókar
 

Extra gyors elsőfék-rendszer

By Döme TEAM FEEDER Fine Carp 6000
A gyártástechnológia fejlődésével folyamatosan bővülnek, kitolódnak a horgászat, illetve a különféle módszerekhez használatos eszközök határai! Az újabb innovációk időről időre képesek felülmúlni elődeiket és még magasabb minőségi szintet nyújtani, de megtartva a kedvező ár/érték arányt, ami az átlag horgászok számára is lehetővé teszi, hogy élvezhessék az „evolúció” előnyeit! Bemutatjuk a By Döme TEAM FEEDER Fine Carp orsót, amelyet 100%-osan a korszerű feederhorgászat igényeihez hangoltunk!

Fine Carp 6000

Az orsó számos technikai újítást tartalmaz:

 • S.F.D. – Superfast Front Drag – Extra gyors elsőfék-rendszer
 • K.C.D. – Kevlar Cloth Dragwasher – Hosszú élettartamú kevlár féklamellák
 • A.C.R. – Airlite Carbo Rotor – Könnyített kiegyensúlyozott rotor
 • L.P.S. – Line Protection System – Zsinór-aláfutást gátló rendszer
 • A.L.S. – Aluminium Long Cast Spool – Alumínium távdobó dob
 • D.S.L – Double Steel Line Clip – Dupla fém zsinórklipsz
 • L.B.A. – Long Life Bail Arm – 3X erősségű acél felkapókar
 • G.H.B. – Graphite-Hybrid Body – Grafit-Hybrid orsótest
 • P.R.B. – Protected Roll Bearing – Zárt házas tűgörgős csapágy
 • W.O.S. – WORM Shaft Oscillation System – Csigatengelyes dobemelő rendszer
 • B.B.R. – Csapágyazott zsinórvezető görgő – Ball Bearing Line Roller
 • CNC Handle – Forgácsolt fém hajtókar
 

Forgácsolt fém hajtókar

További paraméterek:

 • Csapágyszám: 7 + 1
 • Áttétel: 4,6:1
 • Dobátmérő: 63 mm
 • Zsinórbehúzás 1 hajtókar fordulattal: 89 cm
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,20 mm / 300 m
 • Tömege: 412 g
 

By Döme TEAM FEEDER Power Fighter 6000
A Power Fighter egy univerzális, elsőfékes, pontyos feederorsó, melynek minősége és paraméterei megegyeznek a kínálatunkban méltán legnépszerűbb Carp Fighter orsókéval. A grafit-hibrid ház szolid, de elegáns megjelenést biztosít, ami nemcsak a szemnek tetszetős, hanem meglehetősen masszív is, ezáltal strapabíróvá teszi a szerkezetet. Kategóriájához képest meglepően magas műszaki tartalom bújik meg a fedél alatt. A 4 + 1 csapágy könnyed futást produkál, az S-Curve zsinórfektető rendszer pedig tökéletes zsinórprofilt alkot, ami a problémamentes működés egyik legfontosabb alapeleme. Az orsóra alumíniumból készült sekély dob került, melynek pereme döntött – ez megkönnyíti a zsinór lefutását dobáskor, ami nagyobb dobótávolságot eredményez. A dobon 2 db lekerekített zsinórklipsz található.

Power Fighter 6000

Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyszám 4 + 1
 • Áttétel 4,6:1 (4000-es méretnél 5,0:1)
 • precíz elsőfék-rendszer
 • Alumínium távdobó dob
 • Forgácsolt fém hajtókar
 • Dupla fém zsinórklipsz
 • Csapágyazott zsinórvezető görgő
 • Erősített felkapókar
 • S-Curve zsinórfektető rendszer
 • Grafit-Hybrid orsótest
 • Végtelen visszaforgásgátló
 • Méretsor: 4000 / 5000 / 6000
 • Zsinórbehúzás (5000-es méret): 75 cm
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,20 mm / 185 m (4000-es méret), 0,20 mm / 215 m (5000-es méret), 0,20 mm / 225 m (6000-es méret)
 

A csapágyszám: 4 + 1

By Döme TEAM FEEDER Carp Fighter LCS 6000
A Carp Fighter LCS orsó egy univerzális, nyeletőfékes, pontyos feederorsó. A grafit-hibrid ház szolid, de elegáns megjelenést biztosít, mely masszív szerkezetet eredményez és kategóriájához képest magas műszaki tartalmat rejt. 3 + 1 csapágya könnyed futást produkál, az S-Curve zsinórfektető rendszer pedig tökéletes zsinórprofilt alkot, ami a problémamentes működés egyik legfontosabb alapeleme. Az L.C.S. nyeletőfék-rendszer integrált fékállító gombot kapott, ami még egyenletesebb, akadálymentes zsinórlehúzást enged. A nyeletőfék már 1/4 karfordulatra visszavált, ezzel biztonságosabb akasztást tesz lehetővé. Az orsóra alumíniumból készült sekély dob került, melynek pereme döntött – ez megkönnyíti a zsinór lefutását dobáskor, ami nagyobb dobótávolságot eredményez. A dobon 2 db lekerekített zsinórklipsz található.

Carp Fighter LCS 6000

Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyszám 3 + 1
 • Áttétel 4,6:1
 • L.C.S. nyeletőfék-rendszer
 • Alumínium távdobó dob
 • Forgácsolt fém hajtókar
 • Dupla fém zsinórklipsz
 • Csapágyazott zsinórvezető görgő
 • Erősített felkapókar
 • S-Curve zsinórfektető rendszer
 • Grafit-Hybrid orsótest
 • Végtelen visszaforgásgátló
 • Méretsor: 4000 / 5000 / 6000
 • Zsinórbehúzás (5000-es méret): 75 cm
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,20 mm / 185 m (4000-es méret), 0,20 mm / 215 m (5000-es méret), 0,20 mm / 225 m (6000-es méret)
 

L.C.S. nyeletőfék-rendszer

Táskák
A nagyobb méretű kiegészítők terén is kiváló termékek kerültek a TEAM FEEDER kollekcióba, melyeket a praktikum és funkcionalitás emel ki a többi hasonló termék közül, de a megjelenésük sem hétköznapi!

By Döme TEAM FEEDER Merev bottartó táska 2 botos 165 cm
A merev botzsákban a 2 különálló bélelt fachnak köszönhetően 2 felszerelt (orsóval ellátott) botot tudunk nagy biztonsággal tárolni. A botok és orsók biztonságos szállítása érdekében szivacsos rekeszelválasztó található a táskában, így még jobban óvja a felszerelést az egymáshoz verődéstől. Különlegessége, hogy az alján található egy kemény műanyag talp, melynek köszönhetően nem kell lefektetni a fűbe a botzsákot, hanem megállíthatjuk a saját „lábán”. Illetve, ha mégis le kell tenni és saras lesz, akkor is könnyedén tisztítható. Rendkívül kényelmes szállítást tesz lehetővé a kipárnázott vállpánt, melynek hossza tetszés szerint állítható. A bottáska anyaga vízhatlan. 165 cm-es méretben kerül forgalomba, így az egészen hosszú, akár 4,8 méteres match- és feederbotok is belehelyezhetők és szállíthatók.

Merev bottartó táska 2 botos 165 cm

By Döme TEAM FEEDER Rapid method táska
Egy igazi praktikus, afféle „mindenes” táska a mindennapos horgászatokhoz, amely kisebb, mint a nagy szerelékes táskák, de nagyobb, mint a kis aprócikkes táskák. Hiányzott ez a méret és forma a By Döme TEAM FEEDER táskák közül, amelybe MIDNEN (is) belefér, amelyre egy gyors horgászathoz szükség lehet! Ebben tökéletesen tárolható szinte bármilyen kisebb és közepes méretű kiegészítő, legyen az egy szerelékes doboz, előketartó, etetőcsúzli, csalik, EVA tartók vagy bármi egyéb, amit rendezetten, biztonságosan szeretnénk szállítani. A legnagyobb, belső főrekeszén kívül rendelkezésre áll még egy nagy zipzáras elülső zseb is, valamint mindkét oldalon 1-1 hálós zseb. A táska alapanyaga a kifejezetten strapabíró 840D Oxford nylon szövet, valamint a fedél, illetve alsó rész 100%-osan vízálló PVC-vel is kiegészül. Ebből adódóan nagyon könnyen tisztítható. Említést érdemel a bélelt, állítható méretű vállpánt és fogantyú, melyeket úgy terveztek, hogy megfelelő kényelmet biztosítsanak akkor is, amikor hosszabb távon kell a felszereléseket a horgászhelyre vinni.

Rapid method táska

By Döme TEAM FEEDER Előketartó táska
Forradalmian új előketartó alkalmatosság, amely nem megtörve, hanem szépen feltekerve képes tárolni az előre megkötött előkéinket. Különösen ajánlott a hosszú előkék tárolására. A nagyon tetszetős, patentokkal zárható táska 22 db EVA szivacsból készült dobot tartalmaz, melybe az első horgot beletűzve, majd az előke hurkába a következő horgot beleakasztva láncszerűen halmozhatjuk az előkötött horgainkat. Az utolsó hurkot gombostűvel fixálhatjuk. Nagyon praktikus készlet ez, melyben rengeteg előkét tudunk előkészítve magunkkal hordani anélkül, hogy sérülnének vagy összegubancolódnának.
A táska anyaga erős, tartós, vízlepergetős anyagból készült. Megjelenése beleillik a By Döme TEAM FEEDER táskakollekcióba. Fedelének belső oldalán található egy cipzáras kis zseb.
Az EVA dobok átmérője 6,5 cm. Kétféle színű dob található meg a készletben, így meg tudjuk különböztetni a keszeges és a pontyos előkéinket.

Előketartó táska

Halkímélő eszközök
Kiemelt fontosságú számunkra a megfogott zsákmánnyal történő méltó bánásmód, így különböző merítők, pontymatracok sem hiányozhatnak a kínálatból. Ezek közül ezek voltak a legkedveltebbek az idei évben.

By Döme TEAM FEEDER Rapid pontymatrac
A By Döme TEAM FEEDER Rapid pontymatrac minden elvárásnak megfelel. Ez a vastagon bélelt matrac több hal biztonságos fotózását, mérlegelésre történő előkészítését és ideiglenes tárolását is biztosítja. Magas pereme meggátolja a hal(ak) lecsúszását. Rendkívül jól elnyeli, tompítja az esetleg vergődő hal mozdulatait, amely így gyorsabban megnyugszik. A matrac további különlegessége, hogy összehajtható. Az alul található 5 cm-es szivacsot ki kell venni, majd a vázból egy nyolcast formálni, azt pedig félbehajtani és a szivacsbélés óriási tároló zsebébe helyezni. Az összecsukott matracot egy igényes hordtáskába helyezve lehet szállítani, így a szállítási mérete mindössze 52 x 52 x 8 cm, miközben kinyitva a termetes pontyok és amurok is sérülésmentesen beleférnek. Nyitott mérete: 110 x 50 x 30 cm.

Rapid pontymatrac
Az összecsukott matracot egy igényes hordtáskába helyezve lehet szállítani, így a szállítási mérete mindössze 52 x 52 x 8 cm

By Döme TEAM FEEDER Kék pontymatrac mérőszalaggal
A halak egészsége és védelme mellett fontos a praktikum is. Sokan szeretnék tudni a megfogott hal testhosszát – ebben (is) segít ez a matrac, hiszen egy jól látható, 100 cm hosszú, matracra festett mérőszalag van a belső felén. A gyors mérést követően pedig már vihetjük is vissza a vízhez a halat.

Kék pontymatrac mérőszalaggal

By Döme TEAM FEEDER Haltartó kerek 300
A TEAM FEEDER Haltartó kollekción belül kedvezőbb árú, ám kiváló anyagminőségű és kialakítású haltartók, úgynevezett varsaszákok kerülnek forgalomba. A rövidebb modelleket azoknak javasoljuk, akik egyszerűen csak szeretnék a zsákmányukat biztonságban tudni, míg a hosszabbak az amatőr versenyeken indulók számára is praktikusak lehetnek.
Ma már minden versenyen alapkövetelmény, hogy a megfogott halat mérlegelés után vissza kell engedni, addig pedig a versenyző felelőssége, hogy a hal épségben megússza a kalandot. Éppen ezért a legfontosabb szempont a megfelelő minőség, amely eléréséhez a hálót olyan anyagból kell előállítani, amely nem okoz sérüléseket a halak testén. Ez azonban nemcsak azoknak a sporthorgászoknak fontos, akik visszaengedik a halat, hanem az olyan jóérzésű pecásoknak is, akik a kifogott halat el szeretnék fogyasztani, de semmiképpen sem szeretnék, hogy azok szenvedjenek. Az ilyen nagyméretű haltartóba helyezett hal megnyugszik, mivel a merev (alumíniumból készült) merevítőknek köszönhetően a szák kellően nagy mozgásteret nyújt számára. A sűrű szövésű micro háló rendkívül erős, ellenáll még tartós hullámzásban is a durva mederfenék dörzsölő hatásainak, mégis kellően puha, nem irritálja a halat. Nem kell félni kiszakadásától és a hal elvesztésétől sem. Ideális bármilyen méretű hal tárolására, de főként az állóvízi horgászatokhoz javasoljuk.
A haltartó feje állítható dőlésszögű, szabvány menettel kiegészített rögzítővel van ellátva, mely így akár vízszintes, akár függőleges adapterhez vagy leszúró karóhoz csatlakoztatható. A háló gyorsan száradó anyagból készült. A kerek alakú haltartó kerete 45 cm átmérőjű.

Haltartó kerek

Kiegészítők
A praktikus kiegészítők azok, amelyek igazán kényelmesebbé teszik a horgászatot, funkcionalitásuk miatt ugyanis egyszerűbbé teszik az addig összetettebb, nehezebb feladatokat is.

By Döme TEAM FEEDER Kapásjelző készlet távvezérlővel 2+1 darabos
Kifejezetten a feederhorgászat igényeihez hangolt segédeszköz
, amely egyértelmű jelzést ad kapáskor, így biztos, hogy nem fogunk lemaradni róla. Bár elektromos jelzőről beszélünk, ezt sem kell mindenáron hangjelzéssel használni! Például, ha nappal horgászik valaki és a botok mögött van, akkor kikapcsolt állapotában is feltehető a bottartóra, ekkor pedig nem több az egész, mint egy fekete színű, esztétikus, megbízható stabilitást adó feeder fej, amelynek ráadásul megvan az az előnye, hogy a görgője mindenféle súrlódástól mentesen, szabadon adagolja a zsinórt kapáskor. Ha pedig eljön az éjszaka és a horgász megfárad, egyetlen gombnyomással bekapcsolható, s máris kényelmesebb, nyugodtabb pecát tesz lehetővé. Sőt, ez a változat még fokozottabb komfortérzetet kínál, hiszen akár alhatunk is egy jót az éjszaka során (több napos horgásztúrákon ez szinte elengedhetetlen) a botjainktól távolabb, a sátrunkban vagy faházban, miközben a vevőegység közvetlenül mellettünk van és garantáltan riadóztat, ha kapás érkezik!

Kapásjelző készlet távvezérlővel 2 + 1 darabos

By Döme TEAM FEEDER Szögletes vödör csalizó tálcával 10 L
Rugalmas, strapabíró anyagból készült vödörhöz egy kétfelé osztott, 3 literes tálka, valamint fedél is jár. A megszokott hengeres formától eltérően szögletes kialakítással kerül forgalomba. Ennek óriási előnye, hogy sokkal jobb helykihasználtsággal és stabilitással rendelkezik, mint a már megszokott formájú társai. A tökéletesen záródó, műanyag fedővel ellátott vödör jó szolgálatot tehet, amikor az előre bekevert etetőanyagot szeretnénk megvédeni a kiszáradástól és az értékes aromák elpárolgásától.

Szögletes vödör csalizó tálcával 10 L

By Döme TEAM FEEDER EVA tároló készlet (4 darabos) 2
A methodos horgászathoz elengedhetetlen EVA eszközökkel, csali tároló, illetve etetőanyag bekeverő szériával bővült a TEAM FEEDER kollekció.
Anyaguk speciális, törhetetlen műanyag, amely merevsége miatt kellő védelmet nyújt a benne tárolt anyagoknak. Ellenáll a napfénynek, formáját megtartja. Természetesen teljesen vízálló, összehajtható és a legnagyobb előnye, hogy könnyen tisztítható. Tárolhatunk bennük különböző aprócikkeket, csalikat, pelleteket, élő és szemes csalikat is rendezett és áttekinthető módon.

EVA tároló készlet (4 darabos) 2

A készlet tartalma:

 • 2 db EVA tároló tető nélkül közepes (17 x 11 x 8 cm)
 • 1 db EVA tároló tető nélkül (24 x 19 x 8 cm)
 • 1 db EVA tároló tetővel (38 x 25 x 9 cm)
 

By Döme TEAM FEEDER EVA Vízmerő edény 5 m zsinórral 8 Liter
A TEAM FEEDER EVA Vízmerő edény 5 m zsinórral olyan helyeken tehet jó szolgálatot, ahol be van szakadva a part, vagy ahol valamiért nem tudunk vödörrel vizet meríteni. Ezt az alkalmatosságot a vízbe kell dobni, majd, ha telement vízzel, a kötél segítségével kihúzni.
Anyag: EVA
Méret: 20 x 20 x 20 cm
Zsinór hossza: 5 méter

EVA Vízmerő edény 5 m zsinórral 8 Liter

By Döme TEAM FEEDER Neoprén botösszefogó pánt kosártartóval
Ez a bottartó pánt remekül tükrözi a termékcsaládra jellemző kiváló minőséget, illetve egyszerű, célravezető használhatóságot. Igényes kialakítása mellett egy további hasznos tulajdonsággal is felruháztuk, ami kiemeli a hagyományos botpántok közül! Különlegessége, hogy a nyéltagra való pánt oldalán található egy széles, rugalmas kosártartó zseb. Ebbe tökéletesen belefér szinte bármilyen method kosár, ezáltal lehetővé teszi számunkra, hogy felszerelve is gond nélkül szállíthassuk botunkat anélkül, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy a bottest a kosárral való koccanások során megsérül! Természetesen egy keskenyebb pánt is a csomag része, mely a bottagokat a spicc felőli fogja össze.

Neoprén botösszefogó pánt kosártartóval
Megújult a méltán népszerű Long Cast method kosár

A kosár tartalmát becsapódáskor megvédő perem, a félfix kialakítás, a dobást segítő vezetőszár, és a kosár alján lévő oldódást segítő lyukak mind olyan tulajdonságok, amelyek már az elődnél is tapasztalhatók voltak, és a finomszerelékes methodozást segítik.
Ami azonban további innováció ennél a kiegészítőnél, az a belső borda hiánya. Emiatt akár a nagyméretű csalikombinációk is úgy kínálhatók fel, hogy nem szükséges a kosarat átalakítani, sőt ennek a megoldásnak hála a horog bordában történő megakadásának a lehetősége is minimalizálva lett. A kosár a már megszokott camou színű.
Az etetőkosár használható kézzel megtöltve is, de az áramvonalas gombóc kialakítása érdekében ajánlott a hozzá illő szilikon töltőszerszám használata.
Az L-es változat 25, 35 és 45 grammos méretekben, míg az XL-es változatú kosarak 55 és 65 grammos méretekben kerülnek forgalomba.

Egy csomagban két azonos méretű kosár található!

Kifejezetten távoli methodozáshoz készült, így minden paramétere ennek megfelelően lett kialakítva, sőt, a még nagyobb és pontosabb dobások elérésének érdekében, az eredeti kosár módosítva
Egy csomagban két azonos méretű kosár található!
Kétféle méretben, L-es, illetve XL-es változatban kapható a Long Cast Pro Method Feeder kosár

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.