Bemutatjuk a legnépszerűbb By Döme TEAM FEEDER termékeinket!

Bemutatjuk a legnépszerűbb By Döme TEAM FEEDER termékeinket!

A TEAM FEEDER termékek sora folyamatosan bővül olyan felszerelésekkel, amelyek eredményesebbé vagy éppen kényelmesebbé tehetik horgászatainkat. Megannyi bot, orsó, kiegészítő és aprócikk található meg már e márkanév alatt a kínálatunkban, úgyhogy elérkezettnek láttuk az idejét, hogy összegyűjtsük azokat, amelyek a legnépszerűbbek a feederhorgászok között. Ezeket mutatjuk be ebben az írásban.

Legnépszerűbb botok
Talán nem meglepő, hogy az elmúlt években egyértelműen a Long Cast botok vitték a prímet az eladási statisztikákban, de a finomabb kezű vagy éppen folyóvízi horgászok is egyértelműen megmutatták, milyen botokkal szeretik legjobban vallatni kedvenc vizüket.

By Döme TEAM FEEDER Master 430LC

A legnépszerűbb By Döme TEAM FEEDER Master Carp feederbot család továbbfejlesztett változata a 2022-ben forgalomba került új By Döme TEAM FEEDER Master botcsalád.

Ideje volt már a „ráncfelvarrásnak”, hiszen több, mint 5 éve, 2017-ben kerültek ezek elődjei forgalomba. Maximálisan kiállták az idők próbáját és sok ezer elégedett horgász használja ezeket nap mint nap. A fejlődés azonban nem állhat meg, mindig vannak, lesznek újabb lehetőségek, jobb anyagok, gyártástechnológia, amelyek segítségével még jobbá lehet a meglévő eszközöket is tenni.

A korábbi 9 tagot számláló családból „csak” 4 maradt, az a 4, amely iránt a legnagyobb érdeklődés mutatkozott!

Ezek a 365LC, 395LC, 430LC és a 395RXH
Miért ezek lettek az új hosszak? Mert a gyártás során így kaptuk meg a legjobb paraméterű botokat, illetve így talán még nehezebb lesz összetéveszteni a korábbi változatokkal.

A család LC megjelölésű tagjai a LONG CAST, azaz a nagytávolságú feederezéshez lettek optimalizálva. Ahogy nő a botok hossza, úgy nő azok ereje és a velük elérhető dobótávolság is. Ezek 100+, 120+ és 140+ métert jelentenek. Fontos, hogy mindenki a saját fizikai adottságait, karhosszát, testmagasságát, és fizikai erejét is vegye figyelembe a megfelelő bot kiválasztása során! Tehát semmiképp nem ajánljuk pl. gyerekeknek a leghosszabb változatot! Fontos azt is megemlíteni, hogy ezek a botok csak akkor tudják a feltüntetett dobótávokat elérni, ha ehhez megfelelő súlyú és formájú feederkosár, optimális méretű orsó, főzsinór, dobóelőke és persze dobótechnika is párosul.

A bot alapanyaga 60TON High modulus Toray Carbon.
Az új anyagszerkezet és minőségi megmunkálás nagyon demonstratív, erőt sugárzó, olyan, amelyről elhiszi az ember, hogy ez valóban képes az űrbe repíteni a végszereléket! Ja és nem fog az első dobás során 8 darabra törni! A nyelek továbbra is osztottak és kellően hosszúak, mely megadja a megfelelő erőkart, amely mindenképpen szükséges, hogy bele lehessen kapaszkodni, hogy meg lehessen a dobások során teljes erőből húzni!

Az extrém keménységű, Seaguide Titanium High frame Double foot gyűrűsor elég szembetűnő. A 395RXH és 430LC modellnél a korábbihoz képest még nagyobbak, továbbá ezek a típusú gyűrűk még strapabíróbbak, még nagyobb dobások elérésére lettek optimalizálva, mint elődjei.

Nagy előrelépés a jobb minőségű, tökéletesen hézagmentesen rögzíthető és kézre álló, nagyon stabil fogást biztosító orsótartó. Ezt a profi pergető botokról vettük „kölcsön”. Így biztosan nem fogja az ember kezéről a bőrt az orsótartó barázdája legyűrni.

A bottesten tovább haladva eljutunk a horogbeakasztó szemhez, amely helyét itt határoztuk meg, gyorsan könnyedén bele lehet a végszerelék horgát akasztani, miközben nincs útban semminek!

Ami mindegyik méretre egyaránt igaz, hogy a nagy dobósúly és erős bottestek ellenére is nagyon rugalmasak! Ez a fárasztás utolsó fázisában különösen fontos, hiszen úgy nyúlik a hal után, hogy az orsó fékje meg sem szólal!

Hol van ezeknek a botoknak létjogosultsága, kiknek ajánljuk?
Ezek bárhol bevethetők, ahol a halak a parttól távolabb portyáznak. Alap felszerelés lehet a nagy tavaink - Balaton, Tisza-tó, stb. - parti horgászai számára! De versenybotként is megállja helyét, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a 2021-ben megrendezett Method Feeder VB, ahol Sipos Gábor ezeket a botokat használva lett csapatával VILÁGBAJNOK! Egyszerűen elegáns, szép és erős botok, olyanok, amelyre vágyik az ember, amit szeretne kézbe venni és használni, akárhány feederbotja is van!

Master 430LC
Extrém keménységű, Seaguide Titanium High frame Double foot gyűrűk kerültek a botokra
Három különböző erősségű spicc jár a bothoz

By Döme TEAM FEEDER Big River 360RXH
Ha valaki a folyóvízi feederezéshez készült, jelenleg elérhető talán egyik legjobb feederbotot akarja, annak sem kell egy vagyont elkölteni! Aki értékeli a minőséget és a botfejlesztésbe fektetett rengeteg munkát, az nem hagyhatja figyelmen kívül ezt a botcsaládot. A blank (bottest) különleges összetételű karbon keverékéből készült, ez adja a vékony, mégis rendkívül erős botok alapját. Ezt követően felkerül rá +2 réteg extra merev karbonszövet, mely tovább erősíti a testet. Ez a technológia olyan anyagszerkezetet eredményezett, amely horgászat közben tulajdonképpen törhetetlen, mindemellett kellően rugalmas is maradt. Kiválóan teljesít olyan folyókon is, ahol 200-350 (!!!) gramm össztömegű végszereléket kell bevetni, hogy a sodrás ne tudja azt elvinni. A pontos dobásokat a megnövelt méretű, nagy keménységű SiC gyűrűk biztosítják, amelyek ellenállnak a fonott zsinór „támadásának” is. Továbbá a spiccek duplatalpas gyűrűkkel vannak szerelve. A bot egy szép, modern designt kapott.

Big River 360RXH
A spiccek duplatalpas gyűrűkkel vannak szerelve

By Döme TEAM FEEDER Fine Max 390H
Ez a feederbot, a modern botgyártás szinte MINDEN paraméterét magán hordozza. A méltán híres előd, a Fine Carp feederbotok továbbfejlesztett, erősített, gerincesebb változatai, de finom, lágy spiccekkel és végletekig terhelhető, rugalmas karakterisztikával. Amikor számít a gyorsaság, amikor az átlagosnál nagyobb, akár 60-80-100 méterre kell hajszálpontosan bejuttatni a felcsalizott horgot, amikor a legfinomabb végszerelékkel kell horgászni, miközben a megakasztott hal akár egy kapitális ponty is lehet, mégis tökéletes kontrollra van szükség, akkor kell a By Döme TEAM FEEDER Fine MAX feederbotok valamelyikét kézbe venni!

Fine Max 390H
A bot minden eleme precíz, pontos

By Döme Black Edition BC 360 3 Lbs

2023-tól már nem csak a feederhorgászathoz fejlesztett eszközökkel találkozhatnak a By Döme márkanév alatt az érdeklődők, hanem a nagyponty horgászathoz fejlesztett eszközökkel is.

A legrövidebb Black Edition bot 3 méter, a közepes hosszúságú 3,6 méter, míg a távdobó nagyágyú 3,9 méter hosszúságú. A botok forgalomba kerülését természetesen hosszas tesztek és próbák előzték meg, amelyekben a teljes Haldorádó Carp Team részt vett.

A Black Edition botok általános jellemzői:
Mindegyik bot rendkívül kecses és rugalmas, amelyet egy vékony nyéllel zárunk le, de oly módon, hogy annak a végén van egy fogást segítő, megvastagított rész. A nyelek végig, mindenhol egy vékony EVA réteggel vannak beborítva, ez biztosítja azt, hogyha feljebb is fogjuk, vagy máshol markoljuk meg, akkor akár nedves kézzel fogva sem csúszik meg a kezünkben, illetve sokkal kellemesebb fogást és tapintást ad így a botnak, mint amikor egy csupasz bottestet kell markolni.
A nyelet egy stabil, a legnagyobb orsók befogadására is alkalmas, csavaros orsótartó egészít ki. A bojlis botokon fontos és elfogadott trend, hogy nagyon minimálisnak kell, hogy legyen a design-ja. A harsány, nagy feliratok, azok gagyivá tesznek egy ilyen szép botot. Itt természetesen mi is törekedtünk a harmóniára, mindösszesen a bot elnevezésének felirata árulkodik arról, hogy mit is tartunk a kezünkben. Megszokott módon a bot alsó részén van elrejtve a cikkszáma, pontos megnevezése, hossza és a tesztgörbéje.
Az orsótartó feletti díszkötéstől már csak a csupasz bottest látható, mely átforgatva egy nagyon érdekes mintázatot rajzol ki. Mi ezt magunk között csak "gyűrt karbonnak" nevezzük. A botok alapanyaga egyébként 40 tonnás High Modulus Toray Carbon, és mindhárom boton 6 db SeaGuide Titánium, dupla talpas távdobást segítő gyűrű található.


By Döme Black Edition 3.60 m 3,0 Lbs
A család közepesen hosszú, 3,6 méter hosszúságú változata, 3 librás tesztgörbével bír. Ez már egyértelműen a dobós horgászatot szolgálja. Az ólom súlya, amellyel a legnagyobb dobótávolságot tudjuk elérni, az 100 gramm. A főzsinór vastagságtól függően 80-140 méterig dobhatunk ezzel kényelmesen.

Van még egy másik, speciális felhasználási köre is ennek a botnak, ugyanis különlegesen alkalmas a dunai nagyponty horgászatokhoz, ahol is maximum 30 méterre kell dobni 150-200 grammos ólomnehezéket, amely fixálja a végszereléket. Ezt követően azonban a megakasztott halat garantáltan el kell tudni fordítani az akadó mellől. Na, most bármilyen hihetetlen, ez a bot képes erre és megtartja a legnagyobb, legvadabb dunai pontyokat is.

Főbb paramétere:
- Tesztgörbe: 3 Lbs
- Ajánlott ólomsúly: 100 g
- Hossz: 3,6 m
- Gyűrűk száma: 6 db
- Nyéltag átmérő: 13,48 mm
- Tagok száma: 2 db
- Szállítási hossz: 187 cm
- Tömeg: 363 g
- Anyaga: 40 TON High modulus Toray Carbon
- Gyűrű típusa: SeaGuide Titánium, dupla talpas
- Nyélborítás: EVA
- Orsótartó típusa: Csavaros

By Döme Black Edition 360 3 Lbs

Legnépszerűbb orsók
Az orsóválaszték is nagyon széles lett már a TF szortimentben, így minden botunkhoz megfelelő orsót is lehet találni a kínálatban. Sőt, az árfekvések terén is nagy a mozgástér, így a kezdő kategóriájútól egészen a prémium minőségig található olyan orsó a kínálatban, amely kedvenc feederbotunk méltó társa lehet.

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 5000
Az új By Döme TEAM FEEDER Gold Serie orsócsalád megalkotása a 2019-ben a Dél-afrikai Köztársaságban csapat VILÁGBAJNOKI címet szerző Döme Gábor nevéhez fűződik, így joggal viselheti a „WORLD CHAMPION” megnevezést is.
A gyártástechnológia fejlődésével folyamatosan bővülnek, kitolódnak a horgászat, illetve a különféle módszerekhez használatos eszközök határai. Az újabb innovációk időről időre képesek felülmúlni elődeiket és még magasabb minőségi szintet nyújtani, de megtartva a kedvező ár/érték arányt, ami az átlag horgászok számára is lehetővé teszi, hogy élvezhessék az „evolúció” előnyeit! Ez az igazi kihívás, ezért büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER orsócsaládok egyik legújabb tagját, a Gold Serie-t, amelyet 100%-osan a korszerű feederhorgászat és a professzionális versenyhorgászat igényeihez hangoltunk!

Gold Serie 5000

Az orsó számos technikai újítást tartalmaz:

 • S.F.D. – Superfast Front Drag – Extra gyors elsőfék-rendszer
 • K.C.D. – Kevlar Cloth Dragwasher – Hosszú élettartamú kevlár féklamellák
 • U.L.R. – Ultralight Rotor – Könnyített, kiegyensúlyozott rotor
 • L.P.S. – Line Protection System – Zsinór-aláfutást gátló rendszer
 • A.L.S. – Aluminium Long Cast Spool – Alumínium távdobó dob
 • D.S.L – Double Steel Line Clip – Dupla fém zsinórklipsz
 • L.B.A. – Long Life Bail Arm – „egy darabból készült felkapókar”
 • P.R.B. – Protected Roll Bearing – Zárt házas tűgörgős csapágy
 • W.O.S. – WORM Shaft Oscillation System – Csigatengelyes dobemelő rendszer
 • B.B.R. – Csapágyazott zsinórvezető görgő – Ball Bearing Line Roller
 • Karbon hajtókar
 • Karbon-kompozit orsóház
 • EVA hajtókar fogantyú
 

Extra gyors elsőfék-rendszer

További paraméterek:

 • Csapágyszám: 10 + 1
 • Áttétel: 4,6:1
 • Dobátmérő: 58 mm
 • Zsinórbehúzás 1 hajtókar fordulattal: 81 cm
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,20 mm / 280 m
 • Tömege: 375 g
 • Az orsón található dobbal megegyező fém pótdob
 

Dupla fém zsinórklipsz

By Döme TEAM FEEDER Power Fighter Pro 6000

A folyamatos fejlesztő munka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER orsócsalád egyik legújabb tagját, a Power Fighter Pro kollekciót! Ez a típus a palettánk egyik legnépszerűbb, legnagyobb darabszámban értékesített orsójának, a Power Fighter-nek a továbbfejlesztett utódja. Lássuk, mit érdemes tudni róla!

Megjelenését tekintve letisztult, igényes kivitel jellemzi, elegáns fekete dizájnnal. Külseje a legnevesebb orsógyártók legmívesebb termékeire emlékeztet, miközben ezek a modellek a By Döme TEAM FEEDER orsócsalád legkedvezőbb árú, alap alternatívái.

Power Fighter Pro 6000

A megújult külső mellett, az alábbi elemek változtak a korábbi modellekhez képest:

- Precízebben állítható első főfék rendszer, mely 100%-osan por- és cseppálló
- Megerősített, masszív ház és rotor, amely még strapabíróbbá teszi az orsót, kiegyenlített, sima futást biztosítva
- Megerősített tengely
- A vékony, acéldrót felkapókart egy erősített, cső felkapókarra cseréltük
- A hajtókart, a hajtókar végét, és orsótestben található hajtókar-rögzítőcsavart is újra cseréltük
- Nagyméretű, ergonomikus hajtókar fogantyú
- Új kialakítású, szélesebb dob, távdobó kilépő éllel
- A csapágyak száma (4+1) nem változott, de ezek minősége is egy lényegesen magasabb szintet üt meg
- Anti-twist rendszer, amely meggátolja a zsinór csavarodását
- Áttétel: 4,6:1
- Alumínium távdobó dob
- Forgácsolt fém hajtókar
- Dupla fém zsinórklipsz
- Csapágyazott zsinórvezető görgő
- S-Curve zsinórfektető rendszer
- Grafit-Hybrid orsótest
- Végtelen visszaforgásgátló
- Az orsó illesztése és ezen keresztül a használati értéke is lényegesen jobb lett
- ... és ez még mindig csak a belépő orsócsalád a By Döme TEAM FEEDER orsók között!

Precízen állítható első főfék rendszer, mely 100%-osan por- és cseppálló

By Döme TEAM FEEDER Fine Carp 6000
A gyártástechnológia fejlődésével folyamatosan bővülnek, kitolódnak a horgászat, illetve a különféle módszerekhez használatos eszközök határai! Az újabb innovációk időről időre képesek felülmúlni elődeiket és még magasabb minőségi szintet nyújtani, de megtartva a kedvező ár/érték arányt, ami az átlag horgászok számára is lehetővé teszi, hogy élvezhessék az „evolúció” előnyeit! Bemutatjuk a By Döme TEAM FEEDER Fine Carp orsót, amelyet 100%-osan a korszerű feederhorgászat igényeihez hangoltunk!

Fine Carp 6000

Az orsó számos technikai újítást tartalmaz:

 • S.F.D. – Superfast Front Drag – Extra gyors elsőfék-rendszer
 • K.C.D. – Kevlar Cloth Dragwasher – Hosszú élettartamú kevlár féklamellák
 • A.C.R. – Airlite Carbo Rotor – Könnyített kiegyensúlyozott rotor
 • L.P.S. – Line Protection System – Zsinór-aláfutást gátló rendszer
 • A.L.S. – Aluminium Long Cast Spool – Alumínium távdobó dob
 • D.S.L – Double Steel Line Clip – Dupla fém zsinórklipsz
 • L.B.A. – Long Life Bail Arm – 3X erősségű acél felkapókar
 • G.H.B. – Graphite-Hybrid Body – Grafit-Hybrid orsótest
 • P.R.B. – Protected Roll Bearing – Zárt házas tűgörgős csapágy
 • W.O.S. – WORM Shaft Oscillation System – Csigatengelyes dobemelő rendszer
 • B.B.R. – Csapágyazott zsinórvezető görgő – Ball Bearing Line Roller
 • CNC Handle – Forgácsolt fém hajtókar
 

Forgácsolt fém hajtókar

További paraméterek:

By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600

A folyamatos fejlesztőmunka és a modern, dinamikusan fejlődő gyártástechnológia újabb és újabb határokat nyit, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva a vásárlói igényeket, illetve a korszerű trendeket. A folyamat eredményeként büszkén mutatjuk be a By Döme TEAM FEEDER orsócsalád egyik legújabb tagját, a Master Long Cast kollekciót! Ez a típus a palettánk egyik legnépszerűbb, célirányosan a nagy távolságú horgászatokhoz fejlesztett orsójának, a Long Cast-nak a továbbfejlesztett utódja. Tökéletes társa a TEAM FEEDER Master LC feederbotoknak! Lássuk, mit érdemes tudni róla!

Megjelenését tekintve letisztult, igényes kivitel jellemzi, elegáns és sportos, piros-fekete dizájnnal. A Long Cast egy robosztus felépítésű orsó, mely ennek ellenére viszonylag könnyű maradt, a nagyobb méret is mindössze 534 gramm. Egyik különlegessége a 100%-osan por- és cseppálló precíziós gyorsfék, amely fél fordulattal szinte teljes egészében zárható. Hogy miért van erre szükség? A nagy távolságú horgászatok során, ha a féket teljes egészében nem zártuk le, ha nem stabilizáltuk, akkor a lendületes dobás során megcsúszhat a zsinór, amely súlyos ujjsérülést okozhat. Ennek esélye egy gyors mozdulattal teljes egészében kizárható. A filclamellás, portól védett fék természetesen a fék bármilyen állása mellett hibátlanul működik és finoman adagolja a zsinórt. Emellett a rotorfék - mely különösen fontos a távdobó orsóknál - nyitott felkapókarnál blokkolja a rotor elfordulását, megakadályozva ezzel a felkapókar dobás közbeni, véletlen visszacsapódását. A csökkentett méretű, kecses, piros és fekete színű testben egy közepes (4,6:1) áttételű szerkezet található. A testben meglapuló 6+1 csapágy könnyed, sima futást eredményez. A precíz zsinórképért a szuper lassú (9 hajtókarfordulat alatt megy egyszer fel, majd le vissza a kiinduló helyzetbe), csigatengelyes dobemelés felel. Nagy átmérőjű (69 mm), alumínium távdobó dobja nemcsak gyors zsinórbehúzást tesz lehetővé, de az új fejlesztésű, távdobó kilépő éllel gyorsan és sokkal kisebb ellenállással pereg le róla a zsinór. A peremfutó orsók közös sajátossága, hogy figyelmetlen használat esetén a dob alá tekeredhet a zsinór. Ennek kiküszöbölésére a dob alatt egy „gubancgátló keret” van a tengelyre helyezve, amit gyakorlatilag észre sem lehet venni. A dobon természetesen 2 db lekerekített fém zsinórklipsz található. A csapágyazott zsinórvezető görgő garantáltan nem csavarja a zsinórt, precízen teszi azt a helyére.

A megújult külső mellett, az alábbi elemek változtak a korábbi modellekhez képest:

- Precíziós első gyorsfék rendszer, mely 100%-osan por- és cseppálló
- Szuper lassú dobemelés (9 hajtókarfordulat alatt megy egyszer fel, majd le vissza a kiinduló helyzetbe)
- Megerősített, masszív ház és rotor, amely még strapabíróbbá teszi az orsót, kiegyenlített, sima futást biztosítva
- Megerősített tengely
- Erősített, cső felkapókarra cseréltük
- Nagyméretű, ergonomikus hajtókar fogantyú
- Új kialakítású, szélesebb dob, távdobó kilépő éllel
- A csapágyak száma (6+1) is nőtt, valamint ezek minősége is egy lényegesen magasabb szintet üt meg
- Anti-twist rendszer, amely meggátolja a zsinór csavarodását
- Áttétel: 4,6:1
- Alumínium távdobó dob
- Forgácsolt fém hajtókar
- Dupla fém zsinórklipsz
- Csapágyazott zsinórvezető görgő
- Csigatengelyes dobemelés
- Grafit-Hybrid orsótest
- Végtelen visszaforgásgátló
- Az orsó illesztése és ezen keresztül a használati értéke is lényegesen jobb lett

Mire való ez az orsó?

A kisebb modell kifejezetten a nagyhalas, távdobó feeder horgászathoz, míg a nagyobbik méret a folyóvízi feederezéshez, valamint bojlis nagyhalas horgászathoz készített távdobó orsó, amikor vastagabb (0,30-0,35 mm-es) főzsinórt kell használni.  Haladó, illetve profi horgászoknak egyaránt nyugodt szívvel ajánljuk! A legtöbbek által használt 3.6-3.9-4.2-4.3 méteres távdobó botokhoz ideális választás.

By Döme TEAM FEEDER Master Long Cast 6600

 

Táskák

A nagyobb méretű kiegészítők terén is kiváló termékek kerültek a TEAM FEEDER kollekcióba, melyeket a praktikum és funkcionalitás emel ki a többi hasonló termék közül, de a megjelenésük sem hétköznapi!

By Döme TEAM FEEDER Merev bottartó táska 4 botos 165 cm

Végre kapható egy olyan botzsák, amely minden körülmény között biztonságos szállítást tesz lehetővé botjaink számára, és emellett kedvező áron juthatunk hozzá. A merev botzsákban a 2-4 különálló bélelt fachnak köszönhetően 2-4 felszerelt (orsóval ellátott) botot tudunk nagy biztonsággal tárolni. A botok és orsók biztonságos szállítása érdekében szivacsos rekeszelválasztó található a táskában, így még jobban óvja a felszerelést az egymáshoz verődéstől. Különlegessége, hogy az alján található egy kemény műanyag talp, melynek köszönhetően nem kell lefektetni a fűbe a botzsákot, hanem megállíthatjuk a saját „lábán”. Illetve, ha mégis le kell tenni és saras lesz, akkor is könnyedén tisztítható. Rendkívül kényelmes szállítást tesz lehetővé a kipárnázott vállpánt, melynek hossza tetszés szerint állítható. A bottáska anyaga vízhatlan. 165 cm-es méretben kerül forgalomba, így az egészen hosszú, akár 4,8 méteres match- és feederbotok is belehelyezhetők és szállíthatók.
A magasított orsótartónak köszönhetően a hosszú nyelű, Long cast feederbotok + nagy orsók is elférnek benne!

By Döme TEAM FEEDER Merev bottartó táska 4 botos 165 cm

By Döme TEAM FEEDER Előketartó táska
Forradalmian új előketartó alkalmatosság, amely nem megtörve, hanem szépen feltekerve képes tárolni az előre megkötött előkéinket. Különösen ajánlott a hosszú előkék tárolására. A nagyon tetszetős, patentokkal zárható táska 22 db EVA szivacsból készült dobot tartalmaz, melybe az első horgot beletűzve, majd az előke hurkába a következő horgot beleakasztva láncszerűen halmozhatjuk az előkötött horgainkat. Az utolsó hurkot gombostűvel fixálhatjuk. Nagyon praktikus készlet ez, melyben rengeteg előkét tudunk előkészítve magunkkal hordani anélkül, hogy sérülnének vagy összegubancolódnának.
A táska anyaga erős, tartós, vízlepergetős anyagból készült. Megjelenése beleillik a By Döme TEAM FEEDER táskakollekcióba. Fedelének belső oldalán található egy cipzáras kis zseb.
Az EVA dobok átmérője 6,5 cm. Kétféle színű dob található meg a készletben, így meg tudjuk különböztetni a keszeges és a pontyos előkéinket.

Előketartó táska

Halkímélő eszközök
Kiemelt fontosságú számunkra a megfogott zsákmánnyal történő méltó bánásmód, így különböző merítők, pontymatracok sem hiányozhatnak a kínálatból. Ezek közül ezek voltak a legkedveltebbek az idei évben.

Az összecsukott matracot egy igényes hordtáskába helyezve lehet szállítani, így a szállítási mérete mindössze 52 x 52 x 8 cm

By Döme TEAM FEEDER Kék pontymatrac mérőszalaggal
A halak egészsége és védelme mellett fontos a praktikum is. Sokan szeretnék tudni a megfogott hal testhosszát – ebben (is) segít ez a matrac, hiszen egy jól látható, 100 cm hosszú, matracra festett mérőszalag van a belső felén. A gyors mérést követően pedig már vihetjük is vissza a vízhez a halat.

Kék pontymatrac mérőszalaggal

By Döme TEAM FEEDER Peremes pontymatrac
A By Döme TEAM FEEDER termékek 2022-es kollekciójában kapott helyet ez a praktikus, kompakt kialakítású, peremes pontymatrac. Ez a kiegészítő a kifogott halak parton történő kíméletes, biztonságos elhelyezésére, illetve a fotózás elősegítésére szolgál. Magasított oldalfalának köszönhetően megakadályozza, hogy a halak kiugorjanak belőle. A matrac alja bélelt, ezáltal is óvva a halakat a sérülésektől. Méretét tekintve 90 x 40 cm nagyságú, így akár nagyobb méretű pontyokat és amurokat is gond nélkül tárolhatunk rajta szákolás után. A halak egészsége és védelme mellett, fontos a praktikum is.  Ennél a matracnál erről egyrészt a 190 D nylon borítás gondoskodik, mellyel az eszköz nagyon gyorsan szárad, így könnyedén tisztítható, lemosható, másrészt pedig a tépőzáras rögzítéseiből adódóan pillanatok alatt össze-, illet széthajtható. Elcsomagolt állapotban alig foglal nagyobb helyet, mint egy törülköző... Sosem volt még olyan könnyű és egyszerű egy oldalfalas pontymatrac szállítása, mint ezzel a típussal!

By Döme TEAM FEEDER Peremes pontymatrac

By Döme TEAM FEEDER Versenyszák szögletes keszeges 400

A By Döme TEAM FEEDER kiegészítők köre minőségi haltartókkal bővült, amelyből több különböző méretet kínálunk, nem csak versenyhorgászoknak. Válaszd a számodra legmegfelelőbbet!
Íme, a TEAM FEEDER Haltartó kollekció, amin belül kedvezőbb árú, ám kiváló anyagminőségű és kialakítású haltartók, úgy nevezett varsaszákok kerülnek forgalomba. A rövidebb modelleket azoknak javasoljuk, akik egyszerűen csak szeretnék a zsákmányukat biztonságban tudni, míg a hosszabbak az amatőr versenyeken indulók számára is praktikusak lehetnek.
Ma már minden versenyen alapkövetelmény, hogy a megfogott halat mérlegelés után vissza kell engedni, addig pedig a versenyző felelőssége, hogy a hal épségben megússza a kalandot. Éppen ezért a legfontosabb szempont a megfelelő minőség, amely eléréséhez a hálót olyan anyagból kell előállítani, ami nem okoz sérüléseket a halak testén. Ez azonban nem csak azoknak a sporthorgászoknak fontos, akik visszaengedik a halat, hanem az olyan jóérzésű pecásoknak is, akik a megfogott halat el szeretnék fogyasztani, de semmiképpen sem szeretnék, hogy azok szenvedjenek. Az ilyen nagyméretű haltartóba helyezett hal megnyugszik, és a merevítőknek köszönhetően a szák kellően nagy mozgásteret nyújt számára. A sűrű szövésű micro háló rendkívül erős, ellenáll még tartós hullámzásban is a durva mederfenék dörzsölő hatásainak, mégis kellően puha, amely nem irritálja a halakat. Nem kell félni kiszakadásától és a hal elvesztésétől sem.  Ideális bármilyen méretű hal tárolására, de főként az állóvízi horgászatokhoz javasoljuk.
A haltartó feje állítható dőlésszögű, szabvány menettel kiegészített rögzítővel van ellátva, mely így akár vízszintes, akár függőleges adapterhez, vagy leszúró karóhoz csatlakoztatható. A háló gyorsan száradó anyagból készült.

A téglalap alakú haltartók keretének a mérete 50 X 40 cm, és négyféle méretben érhető el a kínálatban: 1,5, 2, 2,5, 3 és az országos versenyszabályzatoknak is megfelelő 4 méteres hosszúságokban.

By Döme TEAM FEEDER Versenyszák szögletes keszeges 400

By Döme Blue Method Carp XL merítőfej

A By Döme TEAM FEEDER kiegészítők köre újabb nagyszerű pontyos merítőfejekkel bővült, melyek a korábbi típusok mellé egy még magasabb minőségi szintet kínálnak, a céltudatos feeder horgászoknak!

A Blue Method Carp merítőfejek sokak számára ismerősek lehetnek, ami nem véletlen, hiszen ezek termékek a korábbi, legkedveltebb Carp-2 típus továbbfejlesztett változatai. A termékcsoport két újabb tagjával szintén olyan termékek születettek, melyek hűen tükrözik a TEAM FEEDER termékek magas minőségét. Jól látszódik, hogy mind a kettő rendkívül sűrű szövésű, micro hálós halvédő merítőfej, így garantáltan nem szakítja szét a halak uszonyát, nem sérti meg egyetlen pikkelyüket sem és a nyálkahártyát is kímélik! Ezt segíti a háló gumírozott anyaga is, illetve a másik óriási előnye, hogy ebbe egyáltalán nem tud beleakadni a horog, a csalitüske, vagy hajszálelőke, sem pedig a végszerelék más egyéb elemei, így a vergődő hal nem tud kárt tenni benne! Keretének anyaga könnyű, ám igen masszív alumínium. Az ezen végigfutó dörzsálló védőszövet az esztétikus megjelenésen kívül a horog perembe történő beakadását is megakadályozhatja. Mivel ez a háló sem tud vizet magába szívni, a horgászat végeztével pillanatok alatt megszárad, így sokkal kevésbé büdösödik, mint a hagyományos szövetanyagok.

A By Döme TEAM FEEDER Blue Method Carp merítőfej két változatban, L-es és XL-es méretben készül. Mindkettőben közös, hogy nem csak dizájnos, hanem igazán strapabíró is, ezért tökéletes választás a mindennapok hobbihorgászataihoz és versenyzéshez egyaránt, amikor a célhalak nagytestű pontyok, amurok!

A Blue Method Carp XL merítőfej főbb tulajdonságai:
Keret mérete: 60x50 cm
Súlya: 290 g
Anyaga: gumibevonttal ellátott micro hálószövet
Halbarát „fishsafe” minősítés
Könnyű alumínium keret, előkevédő TEAM FEEDER dizájnos szövetborítással
Ebbe akár a 10-15 kg-os pontyok és amurok is beleférnek!

Blue Method Carp XL merítőfej

Kiegészítők
A praktikus kiegészítők azok, amelyek igazán kényelmesebbé teszik a horgászatot, funkcionalitásuk miatt ugyanis egyszerűbbé teszik az addig összetettebb, nehezebb feladatokat is.

 

By Döme TEAM FEEDER Kapásjelző készlet távvezérlővel 2+1 darabos
Kifejezetten a feederhorgászat igényeihez hangolt segédeszköz
, amely egyértelmű jelzést ad kapáskor, így biztos, hogy nem fogunk lemaradni róla. Bár elektromos jelzőről beszélünk, ezt sem kell mindenáron hangjelzéssel használni! Például, ha nappal horgászik valaki és a botok mögött van, akkor kikapcsolt állapotában is feltehető a bottartóra, ekkor pedig nem több az egész, mint egy fekete színű, esztétikus, megbízható stabilitást adó feeder fej, amelynek ráadásul megvan az az előnye, hogy a görgője mindenféle súrlódástól mentesen, szabadon adagolja a zsinórt kapáskor. Ha pedig eljön az éjszaka és a horgász megfárad, egyetlen gombnyomással bekapcsolható, s máris kényelmesebb, nyugodtabb pecát tesz lehetővé. Sőt, ez a változat még fokozottabb komfortérzetet kínál, hiszen akár alhatunk is egy jót az éjszaka során (több napos horgásztúrákon ez szinte elengedhetetlen) a botjainktól távolabb, a sátrunkban vagy faházban, miközben a vevőegység közvetlenül mellettünk van és garantáltan riadóztat, ha kapás érkezik!

Kapásjelző készlet távvezérlővel 2 + 1 darabos

By Döme TEAM FEEDER Szögletes vödör 10 L
A By Döme termékpaletta újabb kiváló minőségű kiegészítőkkel bővült, melynek egyik darabja a Szögletes vödör 10 L. A rugalmas, strapabíró anyagból készült vödörhöz egy fedél is jár. A megszokott hengeres formától eltérően, szögletes kialakítással kerül forgalomba. Ennek az óriási előnye, hogy sokkal jobb helykihasználtsággal és stabilitással rendelkezik, mint a már megszokott formájú társai. A tökéletesen záródó, műanyag fedővel ellátott vödör jó szolgálatot tehet, amikor az előre bekevert etetőanyagot szeretnénk megvédeni a kiszáradástól és az értékes aromák elpárolgásától. Ha csalihalat kell autóban szállítani, akkor se feledkezzünk meg róla. Ebből garantáltan nem lötyög ki a víz! Ez a vödör azoknak is jó választás lehet, akik már a standard méretű vödröket is nagynak találták, és a kisebb méretűeket részesítik előnyben.

Szögletes vödör 10 L

By Döme TEAM FEEDER EVA Vízmerő edény 5 m zsinórral 8 Liter
A TEAM FEEDER EVA Vízmerő edény 5 m zsinórral olyan helyeken tehet jó szolgálatot, ahol be van szakadva a part, vagy ahol valamiért nem tudunk vödörrel vizet meríteni. Ezt az alkalmatosságot a vízbe kell dobni, majd, ha telement vízzel, a kötél segítségével kihúzni.
Anyag: EVA
Méret: 20 x 20 x 20 cm
Zsinór hossza: 5 méter

EVA Vízmerő edény 5 m zsinórral 8 Liter

By Döme TEAM FEEDER Long Cast Pro Method Feeder kosár L-XL

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, egyre jobb eszközöket adhatunk a horgászok kezébe. Az egyszerű használhatóság, precíz kialakítás, modern kivitelezés és maximális hatékonyság ötvözete a By Döme TEAM FEEDER kosarak legújabb tagja.
A By Döme TEAM FEEDER Long Cast Pro Method Feeder kosár tulajdonképpen a By Döme TEAM FEEDER Long Cast Method Feeder kosár továbbfejlesztett, még inkább felhasználóbarát verziója. Ahogy „híres” elődje, úgy ez is a kifejezetten távoli methodozáshoz készült, így minden paramétere ennek megfelelően lett kialakítva, sőt, a még nagyobb és pontosabb dobások elérésének érdekében, az eredeti kosár módosítva. A kosár súlypontja ugyanis számítógépes tervezés által úgy lett meghatározva, hogy az a lehető legjobban tudjon dobáskor felgyorsulni, és még messzebb, kóválygásmentesen repülni.

Megújult a méltán népszerű Long Cast method kosár

A kosár tartalmát becsapódáskor megvédő perem, a félfix kialakítás, a dobást segítő vezetőszár, és a kosár alján lévő oldódást segítő lyukak mind olyan tulajdonságok, amelyek már az elődnél is tapasztalhatók voltak, és a finomszerelékes methodozást segítik.
Ami azonban további innováció ennél a kiegészítőnél, az a belső borda hiánya. Emiatt akár a nagyméretű csalikombinációk is úgy kínálhatók fel, hogy nem szükséges a kosarat átalakítani, sőt ennek a megoldásnak hála a horog bordában történő megakadásának a lehetősége is minimalizálva lett. A kosár a már megszokott camou színű.
Az etetőkosár használható kézzel megtöltve is, de az áramvonalas gombóc kialakítása érdekében ajánlott a hozzá illő szilikon töltőszerszám használata.
Az L-es változat 25, 35 és 45 grammos méretekben, míg az XL-es változatú kosarak 55 és 65 grammos méretekben kerülnek forgalomba.

Egy csomagban két azonos méretű kosár található!

Kifejezetten távoli methodozáshoz készült, így minden paramétere ennek megfelelően lett kialakítva, sőt, a még nagyobb és pontosabb dobások elérésének érdekében, az eredeti kosár módosítva
Egy csomagban két azonos méretű kosár található!
Kétféle méretben, L-es, illetve XL-es változatban kapható a Long Cast Pro Method Feeder kosár

By Döme TEAM FEEDER Rotary Box ÚJ

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, egyre jobb eszközöket adhatunk a horgászok kezébe. Az egyszerű használhatóság, precíz kialakítás, modern kivitelezés és maximális hatékonyság ötvözete a By Döme TEAM FEEDER kosarak legújabb tagja.
A By Döme TEAM FEEDER Long Cast Pro Method Feeder kosár tulajdonképpen a By Döme TEAM FEEDER Long Cast Method Feeder kosár továbbfejlesztett, még inkább felhasználóbarát verziója. Ahogy „híres” elődje, úgy ez is a kifejezetten távoli methodozáshoz készült, így minden paramétere ennek megfelelően lett kialakítva, sőt, a még nagyobb és pontosabb dobások elérésének érdekében, az eredeti kosár módosítva. A kosár súlypontja ugyanis számítógépes tervezés által úgy lett meghatározva, hogy az a lehető legjobban tudjon dobáskor felgyorsulni, és még messzebb, kóválygásmentesen repülni.

By Döme TEAM FEEDER Rotary Box ÚJ

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.