MAD CAT Clonk Teaser - A harcsamágnes

MAD CAT Clonk Teaser - A harcsamágnes

Bizonyára akadnak olyan horgászok, akik ismerik és használják a Mad Cat termékeket. Ugyanakkor sokkal többen nem tudják, hogy a Mad Cat kínálatában a kuttyogató harcsázáshoz használatos, itthon jószerivel ismeretlen, külföldön azonban rendkívül eredményesen alkalmazott felszereléseket találunk. Ebben az írásban egy olyan műcsalit mutatunk be, mely első használat után a harcsahorgászok kedvence lehet! Ismerd meg közelebbről a Clonk Teasert!

A magyarországi kuttyogatók számára forradalmi áttörést fog hozni a Clonk Teaser harcsamágnes használata. Ez a kuttyogató ólom-műcsali egy olyan újdonság, amely az ősi magyar kuttyogató halászok régen már használt ötleteit és módszereit önti modern formába: közismert, hogy a halászok szívesen kötöttek piros bojtot a horog és az ólom közé, hogy ezzel is feltűnőbbé, vonzóbbá tegyék a csalit, valamint a régi halászok is folyamatosan fel-le mozgatták a csalit a kezükbe fogott vagy a kuttyogató nyelére feltekert zsinórral.

 

A magyarországi kuttyogatók számára forradalmi áttörést fog hozni a Clonk Teaser harcsamágnes használata
Összesen 5 színváltozatban kapható ez a nyerő csali

 

A Clonk Teaser harcsamágnes egy festett, nagy szemekkel ellátott ólomtestből áll, amelyről lágy, gumiszerű csápok lógnak. E csápok egy része színes gyöngyökkel van ellátva, amelyek a vízben mozgás közben finom zörgő hangot hallatnak, amely a látványon túl plusz csalogató ingert jelent. Az ólom belsejében egy nagy teherbírású, duplán fogott fonott zsinór fut, amely felül egy erős zárt karikához, alul egy kifogástalan minőségű, szuper erős és hegyes hármashoroghoz van hurkolva. A hármashorog néhány centiméterre a csápok alá lóg.

 

A Clonk Teaser harcsamágnes egy festett, nagy szemekkel ellátott ólomtestből áll…
… amelyről lágy, gumiszerű csápok lógnak, amik végén zörgő hangot adó golyók kaptak helyet, ezek plusz csalogató ingert jelentenek
A csalit rögzítő karika zárt, így rendkívül nagy teherbírású
Az ólom aljában pedig egy csapágyazott forgókapocs található, ami szintén jól bírja a terhelést
Természetesen kulcsfontosságú volt, hogy kiváló minőségű, erős és hegyes horgot kapjon a Clonk Teaser
A csali teljes magassága 13 cm…
… tömege pedig 100 gramm
A 2014-es Efttex kiállításon a legjobb fém műcsali kategóriájának győztese

 

A Clonk Teasert lehet használni döglött és élő hallal, gilisztával, piócával, tintahallal, amivel csak akarjuk. A horogra tetszőleges természetes harcsacsalit tűzhetünk, így olyan kuttyogató csalit kapunk, amely látványával, mozgásával, hangjával, vibrációjával és illatával is csábítja a harcsákat. Ráadásul ez az első harcsacsali, aminek hangja is van.

Nagyon sokan harcsáznak gilisztával, de nem megfelelően tűzik fel a horogra, és a horogból sok rész marad szabadon. Sokkal jobb, ha annyira betakarjuk a horgot, amennyire csak lehet. Ehhez szükség van 6-8 szál gilisztára. Az eredmény pedig egy ellenállhatatlan csali lesz.

 

A horogra úgy tűzzük fel a csalikat, hogy csak a horog hegye látszódjon ki
Az eredmény pedig egy ellenállhatatlan csemege a harcsák számára
A fel-le mozgatott csalival azonnal felkeltjük a közelben úszkáló harcsák figyelmét
Zavaros vízben is jól látható

 

A Clonk Teasert horgászbottal is lehet emelgetni, leghatékonyabban azonban úgy tudjuk mozgatni és a kapó harcsának bevágni, ha a zsinórt kézben tartva vezetjük a csalit. Természetesen a kapás, majd az azonnali bevágás után el kell engedni a zsinórt. Hagyományos horgászbotok használata esetén a zsinór ilyenkor nagyon könnyen a gyűrűkre tekeredhet, aminek végzetes következményei lehetnek: zsinórszakadás, bottörés, halvesztés, de akár az egész felszerelés elvesztése is, ezért erre célszerű különösen figyelni.

A csali mellett érdemes beszerezni halradart és kuttyogató fát is, ha még nincs. A Clonk Teaser eredményes használata egy kis gyakorlást igényel, de a következőképpen célszerű eljárni. Üssünk 4-5-öt a vízre kuttyogató fával, emelgessük folyamatosan (de ne gyorsan) a csalit 5-10 cm közötti magasságban, majd várjunk, és nézzük a radarképet. Ha nem látunk halat, ismételjük meg néhányszor ezt a műveletet. Amikor viszont megjelenik egy hal a radaron, és felfele indul, semmiképp sem szabad újat ütni a vízre. Ha elfordul, akkor is csak egyszer üssünk a kuttyogatóval, majd ismét várjunk, közben pedig lassan mozgassuk a csalit.

 

A Clonk Teaser valóban egy harcsamágnes

 

Minden magyar kuttyogató horgásznak jó szívvel ajánljuk, hogy próbálja ki a kuttyogatásnak ezt a módszerét, amely minden eddiginél eredményesebb harcsahorgászatot biztosít! Természetesen kuttyogatás nélkül is alkalmazható olyan esetekben, amikor a radaron harcsákat érzékelünk, és nem szeretnénk őket megzavarni a kuttyogatás hangjával. Akik kipróbálják a Clonk Teasert, nem fognak csalódni.

A lenti oktató videót mindenképpen érdemes megnézni, melyben Jakub Vágner világhírű cseh horgász mutatja be a csali működését, használatát. Amennyiben nem indul el a felirat, a videó jobb alsó sarkában lehet bekapcsolni!

 

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.