Második próba Cormoran módra

Második próba Cormoran módra

Ha tesztelni szeretnék egy komplett felszerelést, nem elegendő egy alkalom. Minél többet próbáljuk, annál hitelesebbé válnak az eredmények. A Cormoran felszerelésemet második alkalommal is vizsga alá vetettem. Tudom, ez a két teszt sem valami sok, de azért több, mint egy. A mostani horgászatomon megpróbálok megküzdeni nagyobb pontyokkal, alávetve a botot a nagyobb terhelésnek. Remélem, újabb élményekkel gazdagít a mostani tesztelés is.

Horgászhely kiválasztása:

Nézzük, mit szeretnék: nagy pontyokat? Sok kapást rövid idő alatt? A válasz: igen… Akkor irány a Préri horgásztó. A víz az egyik legalkalmasabb a horgászfelszerelések, etetőanyagok, csalik gyakorlatban való kipróbálásához. Nézzük, valóban így van-e!

Etetőanyag:

Csalogatóanyagként a Haldorádó Fűszeres Hal etetőanyagot és a hozzá tartozó Haldorádó Fűszeres Hal aromát kevertem. Ezen a vízterületen remekül működnek, hamar felkeltik a halak figyelmét, ezért gyorsan horgunkra tudjuk csalni kedves uszonyos barátainkat.

A mai menü: Fűszeres Hal etetőanyag

Csalik:

Már rengetegszer megfigyeltem, hogy hiába horgászom az etetőanyaghoz legjobban illő csalikkal, nem veszi úgy fel a hal, mint mikor eltérő az etetőanyag és a csali. Nem tudom, mi ennek az oka, vagy csak nálam van-e ez így. A mai napra az az elképzelésem, hogy a Haldorádó Vad Ponty kukoricát „erőltetem”, de természetesen más Haldorádó finomságokkal is próbálok kapást kicsikarni, ha esetleg ezt most nem kívánnák a halak.

Keresd meg a kakukktojást!

Felszerelés:

Úgy érzem, a felszerelést nem kell különösebben bemutatnom, azzal az eltéréssel, hogy most nem magányosan várja a kapást a Cormoran Speciland Feeder, hanem egy 4,20 méteres feederrel együtt használom. Minden más megegyezik az első próba beszámolójában már ismertetett felszereléssel.

A Cormoran Black Master-6PiF orsó készen áll a küzdelemre

Időjárás:

A tónál borult idő fogadott, erős északi szél fújt. Néha el-eleredt az eső is, kisebb záporok nehezítették a horgászatot. A nap második felétől elvonultak a felhők, kisütött a nap, de a szél továbbra sem csendesedett.

Ez történt a nap folyamán:

A megérkezés és a horgászhely kialakítása után a következő lépés az etetőanyag bekeverése lenne, de ez most nem így történt. Mielőtt összeállítottam volna a keverékemet, üres kosárral dobtam be felcsalizott horgomat: amíg bent van a felszerelés, addig is van esélyem halat fogni. Miután bedobtam, bekevertem az ellenállhatatlan halfinomságot, majd hagytam picit állni az etetőanyagot. Kitekertem a felszerelésemet és most már kosaramat gazdagon megtöltve dobtam vissza.

Vártam a kapást, de semmi. Sokadik csaliváltáson már túl voltam, de a halak nem voltak kapókedvükben. „Ezt nem így terveztem, pikkelyesek!” Már kezdtem elkeseredni, amikor a Cormoran bot érzékeny spicce megmozdult. Egy amur éhezett meg a Vad Ponty kukoricára, de sajnos még szákolás előtt elköszönt tőlem.

Kezdtem úgy érezni, ez nem az én napom, de ahogy megjöttek az első napsugarak, beindultak a kapások. „Na, ez az, amire vártam!” Az első pikkelyesem megakasztásánál a körülöttem ülő horgászok nagy figyelemmel kísérték végig a fárasztást. Nagyon segítőkészek voltak: kérdezték, kell-e segítség szákolni, hozzanak-e mérleget. Az igazi horgászok ilyenek. 10 perces fárasztás után meglett a nap első partra segített pontya.

A nap első pontya 7,5 kg-os volt
Szépen lassan elúszott, ahogy ez egy nagyhalhoz méltó

Tehát ez volt eddig a baj, nem sütött a nap, nem ettek a halak. Most meg, hogy hétágra tűző napsütés lett, jönnének ki a pontyok is napozni. Innentől kezdve éreztem, hogy beindul - le sem vettem a szemem a botokról.

Egyik szemem mindig a botokon volt

Jött is a következő kapás 5 perces várakozás után, majd sorban a többi. Dolgozott a bot, az orsó a nagyobb halakkal is megbirkózott, így könnyedén a szákba tudtam terelni az 5-6-7-8 kilós pontyokat. A második pikkelyes is a jobbak közül való volt. Hatalmas szája porszívóként szippantotta be az 5 szem Vad Ponty kukoricát.

Nem okoz gondot egy ekkora szájnak az 5 szem kukorica sem

A következő uszonyos arra vállalkozott, hogy megdolgoztassa a Cormoran Speciland Feedert. Mint egy torpedó, úgy próbált meglépni nyurga barátom, de belátta, nincs esélye.

Egy szép karcsú tőponty
Visszaengedni ezt a szép élőlényt külön öröm

A nap hátralévő részében még sok-sok „vendég” látogatott meg.

Egy másik nyúlánk potyka
Portré
A nap legnagyobb hala: 8,46 kg-os ponty

A napot összesítve:

Meglepő, hogy ameddig a nap nem sütött ki, a halak sem voltak éhesek. A bot és az orsó a nagyobb termetű, erejű halakkal is megküzdött. A Haldorádó Vad Ponty kukorica és a Haldorádó Fűszeres Hal jó párosításnak bizonyulva sok szép halat adott.

Nem maradt más hátra, mint hogy megköszönjem a lehetőséget, s ezeket az élményeket a Cormorannak, valamint a Haldorádónak. Köszönöm!

Írta: Kun Balázs

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.