Bácsbokodi Horgásztó (Felső-tó)


Térkép betöltése…
Bácsbokodi Horgásztó (Felső-tó)
Kezelő Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület
6453 Bácsbokod, Gróf Széchenyi István u. 80
+36-20-4878875, +36-30-2660453
bshe1976@freemail.hu
Nagysága 4,5ha
Általános információ a vízről A vízterület tulajdonosa Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata, kezelője a Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület. Jellege szerint víztározó. 
 A természet adta terepviszonyok mellett építettek egy gátat. Vizét a közepes vízhozamú Kígyós-patak táplálja, s vezeti el feleslegét. A tározó vizének minőségét rendszeresen a Szarvasi HAKI munkatársa vizsgálja, s hal-élettanilag eddig kiválónak találta. Egyetlen műtárgya zsilip, felső kifolyással. 
Területe a nádasokkal együtt 6 hektár. Hossza 1,2 kilométer, szélessége az öblös területeken 100-, az egyenesebb szakaszokon 50 méter. 
Mezőgazdasági területek, főleg szántók övezik. Közvetlen környezetét telepített szilfák, berki füzesek ékesítik, árnyékolják. Partját mindenhol nádas övezi, a nádasok között szabdaltan vannak horgászállások, stégek, összesen 6db. 
Csak a tanya felöli oldalról horgászható. A mederviszonyokat tekintve nem hirtelen mélyülő, átlagmélysége 1,5 méter, a területet elárasztásakor tereprendezés nem volt, vize többször került már teljes leengedésre, ez viszont az utóbbi 10 évben nem történt meg.
Megközelítés Az 55-ös főúton Csávoly községnél jobbra kanyarodva Bácsbokod felé, majd 6 kilométert haladva balra kell kanyarodni a betonútra. Innen 1 kilométer után, földúton érkezünk meg a vízpartra. A tározózó földúton gépkocsival teljesen körbe járható, esős időben sem kell elakadástól tartani. 
A kiszemelt horgászhely mögött lehet parkolni úgy, hogy a gépkocsival közlekedőket ne akadályozzuk.
Parkolási lehetőség A tó partján közvetlenül a horgászállás mögött a tanyánál.
Halállomány Több nagyobb ponty is van a vízben, látni mozgásukat, mivel módszeres 10 feletti példányok lettek telepítve, amelynek egy része jelölt példány. Manapság már nem ritka a 15-20 kg-os példányok fogása. A nagytestű pontyok védelme érdekében, a 5 kiló felettieket kíméletes horogszabadítás és fotózást követően, vissza kell helyezni a vízbe. 
Amurok is úszkálnak a jelentős számban a vízben, igen sok zsinórszaggató 10-20 kg közötti példány van a tóban. 
Csukára is érdemes horgászni, mivel a tó igen szép állománnyal büszkélkedhet. Ezüstkárászból szép példányok csalhatók horogra, nem ritkán veszik fel a csalit a 40-50 dekásak. Törpeharcsa egyáltalán nincs a vízben.
Telepítések A telepítések a Halgazdálkodási üzemterv szerint történnek.
Fajlagos tilalom Nincsen semmilyen halfajra.
Napijegy árak Gyermek napi területi jegy 500Ft
Felnőtt napi 24 órás jegy 4000Ft (du. 4 órától a következő nap du. 4 óráig)
Ifjúsági napi 24 órás jegy 3000 Ft
Éjszakai horgászat Lehetséges.
Napijegy váltási helyek Dancsó-Transz Kft. horgászbolt 
6453 Bácsbokod, Dózsa György u. 58/A
Helyi kiemelt horgászati szabályok
Napi területi jeggyel a megtartható hal mennyisége: - méretkorlátozás alá eső halakból: 2db+1db, melyek egyedsúlya nem haladhatja meg az 5 kg-ot. A méretkorlátozás alá nem eső halfajokból az elvihető mennyiség összesen 5 kg.
A csuka méret korlátozása 40 cm, de max 5 kg, az ennél nagyobb példányokat kiméletesen vissza kell engedni. Horgászata során a hármas horog és a drótelőke engedélyezett. 
Haltelepítés után csak annak adható ki napi területi jegy, aki addig már 5 napi területi jegyet váltott az adott évben.
Bojlis horgászat Engedélyezett.
Távirányítású etetőhajó, gyári típusú illetve ahhoz hasonló felépítményű használata engedélyezett. A célzottan bojlis módszerrel horgászó horgász a horgászat során köteles magánál tartani pontyzsákot, pontymatracot és sebfertőtlenítőt. 
Etetési korlátozások Napi 5 kg jó minőségű etetőanyag használata engedélyezett.
Csónak használat A Felső-tavon kíméletes halfárasztás céljából csónak használata lehetséges.
Lékhorgászat Jégről horgászni az Országos Horgászrendnek megfelelően lehetséges.
Pergetés A Felső-tavon a közgyűlés határozatának értelmében pergetni tilos!
Sátorozási lehetőség Lehetséges.
Szállás Előzetes megbeszélés és bejelentkezés alapján.
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: