Alias : pip
Név : Pásztor István
E-mail : [e-mail]

Szerző írásai

Mersevát és Nagypirit tavai

Pásztor István 2005-11-10 08:00:00
Vas keleti megyehatárán, mondhatni a mezsgyén helyezkedik el Mersevát tőzegbánya-, és Nagypirit kavicsbánya-tava, és még a Marcal is itt szalad észak felé.

Vasvári Csónakázótó

Pásztor István 2005-10-12 08:00:00
Hogy mi módon nem képes megszületni egy tó! A híres névrokon folyamszabályzóhoz méltó módon Vasvár horgászai is értettek a vízhez. A nem is annyira mellékesen keletkező gödör mielőtt létrejött, már akkor horgásztó sorsra volt ítélve.

Szombathelyi Csónakázó- és Horgásztó

Pásztor István 2005-09-06 08:00:00
A szombathelyi horgászok el vannak kényeztetve. Rögtön két horgásztavuk is van a városon belül, de mégsem túlságosan művi környezetben, a város határában lévő újperinti bányatóról, és rengeteg patakról nem is beszélve.

A Magyarszecsődi-bányató

Pásztor István 2005-08-23 08:00:00
Vas megyében nem egy kavicsbánya-tó létezik, előfordulnak fiatalabbak és korosabbak egyaránt. A magyarszecsődi a horgászok számára izgalmasabb utóbbi kategóriába sorolható. Magyarszecsőd a nyolcas út mentén található és nem tévesztendő össze a szomszédos és ugyancsak a nyolcas mellett elhelyezkedő Molnaszecsőddel. Ez utóbbi Rába híddal is rendelkezik, s ebből az is következhet, hogy ha a főút és a vele párhuzamosan szaladó folyó között található a magyarszecsődi tó, akkor az vagy nagyon kicsi, vagy nagyon hangos.

Vadása-tó

Pásztor István 2005-07-21 08:00:00
Hegyhátszentjakab szerintem csak a „vájt” fülűeknek mond igazán valamit. Nem forog közszájon. De hát így járnak azok a települések, melyek kimaradnak a helyi tó, víztározó nevéből, mint az itt, a Vadása-tó esetében is látható.

Sárvári Téglagyári-tó

Pásztor István 2005-07-05 08:00:00
Sárváron nem csak egy tó van. A csónakázó-tó mellett - jó, hát nem mellette, de a közelében - találjuk ugyanis a téglagyári tavat, melyet egyszerűen bányatónak, még egyszerűbben halastónak is szoktak hívni.

Sárvári Csónakázótó

Pásztor István 2005-06-28 08:00:00
Sárvártól egyszerűen nem tudom elvonatkoztatni az állandóan a fülemben csengő régi reklámot, amiben mindenki dalolva köszöni Sárvárnak meg a termálkristálynak a gyógyulást. Felteszem, kevesen tudják, hogy itt a só árnyékában két szép tó is meghúzódik, a „csótó” meg a bányató.

Kőszegi Csónakázótó

Pásztor István 2005-05-19 08:00:00
Abban a sarokban, ahol nem sokkal az eredése után országunkba bejön, aztán kicsit kimegy, majd újra visszaérkezik a Gyöngyös-patak, nos, ott fekszik Kőszeg. Az Alpok hozzánk legközelebb eső nyúlványának a lábánál talán nem kell részletezni, hogy milyen látvány fogadja a horgászt…

Mecsekpölöskei 24 órás

Pásztor István 2005-05-10 08:00:00
A Favorit kupáért rendezett maratoni, 24 órás verseny szombat 10 órakor kezdődött. Akkor még feltehetően mind a 18 csapat lelki szeme előtt egy halban gazdag viadal lebegett, már csak a tavalyi példa miatt is. Ezúttal azonban - a korábbi évekkel ellentétben - egy igazi izzadtságszagú, kevés zsákmányt adó, de roppan izgalmas megmérettetésre került sor.

Himfai Környezetvédelmi-tó

Pásztor István 2005-05-04 08:00:00
A „környezetvédelmi” jelző némileg megtévesztő lehet, de nem kell megijedni. A megye első számú versenypályája egy teljesen szimpla víz, szép környezetben, jónak mondható hal- (ponty-, keszeg-, süllő-) állománnyal.

Vízbemutató - A Hársas tó

Pásztor István 2005-01-12 08:00:00
Becsületes neve Máriaújfalui-víztározó, de hát ki bírja ezt megjegyezni, különösen, ha adja magát a felduzzasztásra ítélt patak rövid neve. A Hársasnál szebb fekvésű víztározót keveset láttam idehaza, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül!

Horgászvíz bemutató - A Hársasberki-tó

Pásztor István 2004-09-27 08:00:00
Somogy és Tolna határán, de tényleg szinte teljesen a határán feküdt a nagyberki HE - valójában Hársasberki HE - korábbi nagy horgásztava, melyről az egyesület átnyergelt kisebb, kezelhetőbb vízére. Ez most már tisztán somogyi területre esik, ám mivel ez a legkevésbé érdekes információ, javaslom vágjunk a közepébe...

Horgászvíz bemutató - A Vecsési-tó

Pásztor István 2004-08-30 08:00:00
A Vecsés határában található két hektáros víz 2000 nyarán született, teljesen saját erőből, földkitermelés során, tehát bányatóként. A horgászat 2002-től tekinthető folytonosnak, azóta a terület állandó fejlesztés alatt áll. A fiatal tó hamar a vecsésiek és a fővárosban élők egyik kedvelt vízterületévé vált. Látogassunk el a környék új és ígéretes gyöngyszeméhez!

Horgászvíz-ajánló - Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ

Pásztor István 2004-06-21 08:00:00
Az ohati puszta, nem pusztán puszta. A Hortobágyi Nemzeti Park ölelésében, ugyanazt a látványt nyújtja, mint pár kilométerre fekvő szigorúan védett területek, és a "feeling" is hasonló, annyi különbséggel, hogy itt még horgászni is lehet, sőt érdemes!

Horgászvíz bemutató - A Domolosi-horgásztó

Pásztor István 2004-06-07 08:00:00
A horgászvíz bemutató írások ezentúl sűrűbben, de egyszerűbb formában jelentkeznek. Tartalmukat tekintve tényanyagokra, fotókra, konkrét tudnivalókra, segítő információkra koncentrálnak Az áttekinthetőbb és gyakoribb víz-ismertetésekkel az új horgászlehetőségeket keresők régi igényét igyekszünk kielégíteni. A vízbemutató nem több, de nem is kevesebb annál, mint amit maga a cím jelent: tehát bemutató. A szélesebb körű saját tapasztalatokról talán a fórumokban majd többet is megtudhatunk.

Vízbemutató írás - A Pécsi-tó

Pásztor István 2004-05-03 08:00:00
Már nem olyan a Pécsi-tó mint régen. Sajnos. Már nem olyan a Pécsi-tó mint tavaly. Éljen! A változások a horgászokra kivételesen jótékony hatást gyakoroltak, s bár még volna min javítani, az irány kedvezőnek tűnik. Volt szerencsém már a Pécsi-tóról, ott megesett horgászatokról írni az újságba és korábban a Haldorádóra egyaránt. Ez utóbbi cikk egy kora-tavaszi rezgőspicces kalandra épült, némileg kötelezően mellőzve egy vízbemutató részletességét, igaz ezt "bepótolta" a tavaly májusi lapszámba került anyag. Azóta sok változás történt, melyekről mindenképpen érdemes megemlékezni egy vízismertető kapcsán.

A Pötrétei tőzegtavakon - Pontyos nap 3.rész

Pásztor István 2003-10-22 08:00:00
A pötrétei kaland, mely az első nappal - és kimagasló aranykárász, valamint szolid pontyterméssel - kezdődött, másnap folytatódott. A kétnapos kirándulások már csak ilyenek. Általában a második nappal folytatódnak. De ezek a második napok valahogy soha nem úgy sülnek el, mint az elsők. Most sem volt ez másként.

A Pötrétei tőzegtavakon - Aranyláz 2. rész

Pásztor István 2003-09-09 08:00:00
Látványosan a csatorna középtáján pezseg a víz. Most már egyértelmű, hogy ez a kárászok jele. Társam egy 4,5 m-es finomra hangolt match-et kaparint meg, azzal áll be a csónakunkban kárászozók egymagam alkotta népes táborába. Gyönyörű kapásokat és erőszakos védekezéseket produkálnak a halak, az élmény hatására már ritkábban fényképezünk, inkább csak horgászunk. Néha még az etetésről is megfeledkezem. Ez azonnal meglátszik: ha a kukorica mellé nem nyomok be egy két gombócot, odébbáll a csapat. De hát kísérletezik is az ember közben. Amikor lehet, miért ne?

A Pötrétei tőzegtavakon - Aranyláz 1. rész

Pásztor István 2003-09-08 08:00:00
A megszokás szerint a pötrétei tavakra általában ősszel és télen látogat el a horgász, mert akkor nagyon jól megy ott a csuka, a sügér. Akár léken is. Ám mivel békés halakat szintén rejt a víz, nem is akármilyeneket, adott volt a lehetőség: megvillantani valamit Pötréte nyári arcából is...

Vízbemutató - A Sárberki tó

Pásztor István 2003-09-03 08:00:00
A Sárberki horgásztó nevével ellentétben nem Sárberek községnél található. Ennek komoly oka, hogy tudomásom szerint nincs is ilyen település. Viszont van egy ilyen nevű patak, Lenti szomszédságában, s így már érthető az elnevezés. Még akkor is ha ennek a pataknak az égadta világon semmi köze sincs földrajzilag a horgásztóhoz... Persze lehetne, de nincs.Ám ahelyett, hogy jobban belebonyolódnánk, javaslom, nézzünk körül inkább arrafelé!

Vízbemutató - Pötrétei I-II.-es

Pásztor István 2003-08-29 08:00:00
A zalai tavak jellegzetessége, hogy legtöbbjük tőzeg- (vagy mésziszap-) bányászat során jött létre. Ez annyit tesz, hogy az amúgy is vizenyős területen a kitermelés során keletkezett mélyedés feltelt vízzel.Ezt a mélyedést persze nem feltétlenül egy gödörnek kell elképzelni, hanem - anélkül, hogy egy mélyenszántó bányatechnológiai és rekultivációs fejtegetésbe fognék - váltakozó mélységű, általában lapos kiterjedésű, széles, árkokkal, "utakkal", akadókkal szabdalt természetes jellegű tómedernek.Pötrétén például majd\' 130 hektárnyi terület áll rendelkezésre, megosztva két tó között, 90:39 arányban.

Pásztor órák... Az Irmapusztai horgásztavon - Lelle mellett

Pásztor István 2003-07-04 08:00:00
Irmapuszta közvetlenül Balatonlelle szomszédságában található, rögtön, ahogy a 67-esen elhagyjuk a várost Kaposvár felé. Az első lehetőségnél balra kanyarodva, majd egyenesen haladva pont a vízhez jutunk. Általában nem is jön hiába ide az ember...

Pásztor órák... A Lecsés tavon - Szögedi fizetőst jártam

Pásztor István 2003-06-25 08:00:00
Kezdhetném úgy, hogy amikor Szegeden horgásztam, egy szegedi Pick-szalámis kenyérrel a kezemben ültem le pickerezni a szegedi Lencsésre, és közben a Szegeden c. dal szólt a Kft-től, de ez nem lenne igaz. Három okból: egyrészt nem hordok magnót a partra, másrészt kizárólag jófajta Tesco-horgászropi volt csak nálam, harmadrészt pedig a vékonyrezgőst következetesen és megfontolt szándékból a táskában hagytam. Ez utóbbi magyarázata: kifejezetten arra igyekeztem ráállni, hogy a lehető legátlagosabb felszerelést vessem be - a mai magyarországi viszonyok közepette - egy lehető legáltalánosabb stílusúnak tekinthető vízen. Kíváncsiságom néhány délutáni órára összpontosult. Annyi időre, amennyire manapság egy átlag-pecás ráérhet.

Az erőmű legyen veletek - Epizód 3.

Pásztor István 2003-03-18 08:00:00
November 16. A Birodalmi Erőmű még mindig nem száz-százalékosan üzemel, de ettől még igen hatékony, azaz ontja a melegvizet. Kis csapatunk a korábbi sikereken felbuzdulva elérkezettnek látja az időt egy mindent eldöntő végső összecsapásra. S mivel az egy héttel ezelőtti telepítést követően ismét szabad a víz, kecsegtető reményekkel szállhatunk harcba, hogy halat fogjunk, és görbülő fénykardjainkkal újra visszaállítsuk a rendet... a galaxisban...

Az erőmű legyen veletek - Epizód 2.

Pásztor István 2003-03-13 08:00:00
A távoli Hoth jégvilágban is legalább akkora sikere lett volna ennek a tónak, mint itt nálunk volt. Már persze telepítés után, amikor szinte mindenki bír halat fogni. Így ismét ellátogattam Bánhidára, hogy a téli viszonyokat is újra megízlelhessem. Eddigi tapasztalatom szerint ugyanis itt a tél számít az igazi szezonnak.

Az erőmű legyen veletek...

Pásztor István 2003-02-18 08:00:00
Sötét idők jártak a horgászokra... kapástalanság itt, tilalmi időszak ott, alig van egy-két hely, ahol halat találhat az ember. A gonosz területi szövetség, telepítésekre hivatkozva tartott távol a tavaktól, hogy azután a békéshalakra további újabb tilalmakat vessen ki. A kétségbeejtő helyzetre megoldást keresők csapatának egyikeként találtam magamat egy hűtőtónál, melynek vize nem csak hogy meleg, de igazi nyári kapásokat hozhat még a téli pontyhorgászoknak is... a galaxisban...

Szeles halak

Pásztor István 0000-00-00 00:00:00
Fókuszosan szólva "az a nap is úgy kezdődött" mint a korábbiak, pontosabban, mint az előző. Délután elhatároztam, hogy horgászni megyek, ha esik, ha fúj. Az utóbbi bejött. De ez nem tántorított vissza, így ez a nap is úgy folytatódott, mint az előző: autóba ültem és felmentem Orfűre.

Malomvölgyi mesék

Pásztor István 0000-00-00 00:00:00
A Malomvölgyi tavon, Pécs mellett, elég jól lehet már viszonylag korán, az év elején is halakat fogni. Főleg ezüstkárászok, pontyok jönnek már persze a szerencsésebbeknek Ha kimegy az emberfia horgászni, igen nagy esélye van arra, hogy elő kelljen venni a szákot, már persze ha van neki.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.