Késő tavasszal vizeink hőmérséklete már kellően magas, felpezsdül a víz alatti élet, majd kedvenceink is egyre több táplálékot fogyasztanak. Sajnos ebben az időszakban már a törpék is meglehetősen aktívak, persze semmi nincs veszve. Elő a matchbotot!
A népszerű methodos tavak, vagyis az intenzíven telepített vízterületek már kora tavasszal viszonylag könnyű horgászatokkal kecsegtetnek. A nagy halsűrűségnek köszönhetően néhány óra alatt akár egy tucat pontyot is meg lehet fogni, hiszen a halak már táplálkoznak, és még ha lassan is, de azért folyamatosan melegszik a víz. Ebben az epizódban elsősorban olyan praktikákat mutatok, amelyek a távolabbi régiók meghorgászása során lehetnek hasznosak.
Végre megérkezett az igazi tavaszi időjárás egy kellemes felmelegedéssel, amelynek köszönhetően horgászvizeink hőmérséklete is látványosan emelkedni kezdett, így nem lehet kérdés, ha van egy kis szabadidő, irány a vízpart! Nézzünk is ehhez néhány aktuális kérdést!
A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, amely egyre népszerűbb, egyre többen használják hazánkban is. Mi sikerének titka? A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény és viszonylag nagy átmérőjű szemeket egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztják el az apró fehérhalak, illetve törpeharcsák, így esélyünk hatványozottan nő - ha ezzel etetünk - a termetesebb, akár kapitális halak megfogására! Ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy mire a meghorgászott területre megérkeznének a nagyobb, lényegesen óvatosabb példányok, már csak az üres placc fogadja őket, az meg nem túl vonzó... A tigrismogyoró fogósságának titka a magas, természetes cukorszint. Aki még nem kóstolta, annak érdemes megízlelni, meghökkenve tapasztalja majd, hogy milyen finom. Kellemes édes íze mellett 25% körüli fehérjetartalommal rendelkezik és értékes vitaminforrásként is szolgál. Spanyolországban nagyon sokféle módon elkészített tigrismogyoró alapú terméket hoznak forgalomba emberi fogyasztásra, a halaknak pedig csak akkor jut, ha marad...:) A mi alapanyagunk is az egyik legnagyobb spanyol termelőtől származik, amelyet idehaza megfőzünk és a legfogósabb aromákkal tovább ízesítünk. (Bár kapható natúr, ízesítés nélküli változatban is.)
Köztudott, hogy mi is nagyon szeretünk nagy, természetes vizeken, mint például a Balaton, Duna, vagy a kisebb nagyobb csatornákon is horgászni. Ezeken a vízterületeken gyakorta a legjobb, legeredményesebb csalogatóanyag a tigrismogyoró. Már évek óta kaphatók a kínálatunkban a natúr, és különféle ízesítésű változatok, ám elérkezettnek láttuk az időt egy szinttel magasabbra emelni ezt a programot, így felvettük a palettára a Főtt Tigrismogyoró Mix-et, amely vegyesen tartalmaz főtt tigrismogyorót, valamint főtt fekete tigrismogyorót, plusz kevéske friss főtt kukoricát is hozzáadtunk, ami tökéletes kiegészítője ezeknek a naturális, ropogós halcsemegéknek. Olyan tökéletes mix ez, amely garantáltan helyben tartja a termetes amurokat, pontyokat!
Szoktató etetéshez nagyobb mennyiségben használatos, míg rövid horgászatok alatt etetőanyaghoz keverve, kis adagban is képes horgászhelyünkön tartani a halakat. Utóbbi esetben keverési aránya 15-20% között mozog. A zacskó felbontása után 2-3 napon belül el kell azt használni, ha esetleg marad, akkor azt hűtőben tárolva még később is felhasználhatjuk.
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, amely egyre népszerűbb, egyre többen használják hazánkban is. Mi sikerének titka? A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény és viszonylag nagy átmérőjű szemeket egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztják el az apró fehérhalak, illetve törpeharcsák, így esélyünk hatványozottan nő - ha ezzel etetünk - a termetesebb, akár kapitális halak megfogására! Ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy mire a meghorgászott területre megérkeznének a nagyobb, lényegesen óvatosabb példányok, már csak az üres placc fogadja őket, az meg nem túl vonzó... A tigrismogyoró fogósságának titka a magas, természetes cukorszint. Aki még nem kóstolta, annak érdemes megízlelni, meghökkenve tapasztalja majd, hogy milyen finom. Kellemes édes íze mellett 25% körüli fehérjetartalommal rendelkezik és értékes vitaminforrásként is szolgál. Spanyolországban nagyon sokféle módon elkészített tigrismogyoró alapú terméket hoznak forgalomba emberi fogyasztásra, a halaknak pedig csak akkor jut, ha marad...:) A mi alapanyagunk is az egyik legnagyobb spanyol termelőtől származik, amelyet idehaza megfőzünk és a legfogósabb aromákkal tovább ízesítünk. (Bár kapható natúr, ízesítés nélküli változatban is.)
Köztudott, hogy mi is nagyon szeretünk nagy, természetes vizeken, mint például a Balaton, Duna, vagy a kisebb nagyobb csatornákon is horgászni. Ezeken a vízterületeken gyakorta a legjobb, legeredményesebb csalogatóanyag a tigrismogyoró. Már évek óta kaphatók a kínálatunkban a natúr, és különféle ízesítésű változatok, ám elérkezettnek láttuk az időt egy szinttel magasabbra emelni ezt a programot, így felvettük a palettára a Főtt Tigrismogyoró Mix-et, amely vegyesen tartalmaz főtt tigrismogyorót, valamint főtt fekete tigrismogyorót, plusz kevéske friss főtt kukoricát is hozzáadtunk, ami tökéletes kiegészítője ezeknek a naturális, ropogós halcsemegéknek. Olyan tökéletes mix ez, amely garantáltan helyben tartja a termetes amurokat, pontyokat!
Szoktató etetéshez nagyobb mennyiségben használatos, míg rövid horgászatok alatt etetőanyaghoz keverve, kis adagban is képes horgászhelyünkön tartani a halakat. Utóbbi esetben keverési aránya 15-20% között mozog. A zacskó felbontása után 2-3 napon belül el kell azt használni, ha esetleg marad, akkor azt hűtőben tárolva még később is felhasználhatjuk.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.