Van az úgy, hogy egy nagy reményekkel várt, tudatosan tervezett és felépített horgászat végül egészen más eredménnyel zárul, mint ahogy azt a horgász szerette volna. Minél több év telik el az életemből a vízpartokat járva, annál kevésbé lepődöm meg az ilyesmin, de így sem tudok egykönnyen beletörődni. Alapvetően szeretek úgy tekinteni az ilyen alkalomra is, hogy legalább tapasztalatokat gyűjtöttem… Hát, igen, győzni vagy tanulni – nagy igazság ez! Ideális esetben ez a kettő együtt járhat, most azonban csak az utóbbi jutott. Az eredmények tükrében eleinte nem akartam leírni e horgászat beszámolóját, viszont végül úgy döntöttem, mégis megteszem, már csak azért is, mert az a bizonyos siker is mindig nézőpont kérdése!
Sándor, József, Benedek meghozta a meleget, nem is akárhogy! Szó szerint a héten berobbant az igazi tavaszias idő, amire minden horgász régóta várt. 15-20 fokos nappali hőmérsékletnek örvendhetünk. Nem is tudtam a hétvégét kivárni, ezért összekészítettem a horgászfelszerelésem egy rapid pecára.
Methodozás során a sikert legtöbbször az etetőanyagnak és a csalinak tulajdonítják, pedig a végszerelék legalább olyan fontos, mint a csalogatóanyagok. A körülményeknek megfelelő etetőkosár, előke vagy éppen horog kiválasztásán is sok múlik. Ebben a cikkben kifejezetten a method technikához ajánlott Gamakatsu horgokból mutatok be néhány olyan modellt, amelyek a legnépszerűbb csalikhoz mind méretben, mind formában illenek.
A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, amely egyre népszerűbb, egyre többen használják hazánkban is. Mi sikerének titka? A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény és viszonylag nagy átmérőjű szemeket egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztják el az apró fehérhalak, illetve törpeharcsák, így esélyünk hatványozottan nő - ha ezzel etetünk - a termetesebb, akár kapitális halak megfogására! Ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy mire a meghorgászott területre megérkeznének a nagyobb, lényegesen óvatosabb példányok, már csak az üres placc fogadja őket, az meg nem túl vonzó... A tigrismogyoró fogósságának titka a magas, természetes cukorszint. Aki még nem kóstolta, annak érdemes megízlelni, meghökkenve tapasztalja majd, hogy milyen finom. Kellemes édes íze mellett 25% körüli fehérjetartalommal rendelkezik és értékes vitaminforrásként is szolgál. Spanyolországban nagyon sokféle módon elkészített tigrismogyoró alapú terméket hoznak forgalomba emberi fogyasztásra, a halaknak pedig csak akkor jut, ha marad...:) A mi alapanyagunk is az egyik legnagyobb spanyol termelőtől származik, amelyet idehaza megfőzünk és a legfogósabb aromákkal tovább ízesítünk. (Bár kapható natúr, ízesítés nélküli változatban is.)
Köztudott, hogy mi is nagyon szeretünk nagy, természetes vizeken, mint például a Balaton, Duna, vagy a kisebb nagyobb csatornákon is horgászni. Ezeken a vízterületeken gyakorta a legjobb, legeredményesebb csalogatóanyag a tigrismogyoró. Már évek óta kaphatók a kínálatunkban a natúr, és különféle ízesítésű változatok, ám elérkezettnek láttuk az időt egy szinttel magasabbra emelni ezt a programot, így felvettük a palettára a Főtt Tigrismogyoró Mix-et, amely vegyesen tartalmaz főtt tigrismogyorót, valamint főtt fekete tigrismogyorót, plusz kevéske friss főtt kukoricát is hozzáadtunk, ami tökéletes kiegészítője ezeknek a naturális, ropogós halcsemegéknek. Olyan tökéletes mix ez, amely garantáltan helyben tartja a termetes amurokat, pontyokat!
Szoktató etetéshez nagyobb mennyiségben használatos, míg rövid horgászatok alatt etetőanyaghoz keverve, kis adagban is képes horgászhelyünkön tartani a halakat. Utóbbi esetben keverési aránya 15-20% között mozog. A zacskó felbontása után 2-3 napon belül el kell azt használni, ha esetleg marad, akkor azt hűtőben tárolva még később is felhasználhatjuk.
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, amely egyre népszerűbb, egyre többen használják hazánkban is. Mi sikerének titka? A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény és viszonylag nagy átmérőjű szemeket egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztják el az apró fehérhalak, illetve törpeharcsák, így esélyünk hatványozottan nő - ha ezzel etetünk - a termetesebb, akár kapitális halak megfogására! Ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy mire a meghorgászott területre megérkeznének a nagyobb, lényegesen óvatosabb példányok, már csak az üres placc fogadja őket, az meg nem túl vonzó... A tigrismogyoró fogósságának titka a magas, természetes cukorszint. Aki még nem kóstolta, annak érdemes megízlelni, meghökkenve tapasztalja majd, hogy milyen finom. Kellemes édes íze mellett 25% körüli fehérjetartalommal rendelkezik és értékes vitaminforrásként is szolgál. Spanyolországban nagyon sokféle módon elkészített tigrismogyoró alapú terméket hoznak forgalomba emberi fogyasztásra, a halaknak pedig csak akkor jut, ha marad...:) A mi alapanyagunk is az egyik legnagyobb spanyol termelőtől származik, amelyet idehaza megfőzünk és a legfogósabb aromákkal tovább ízesítünk. (Bár kapható natúr, ízesítés nélküli változatban is.)
Köztudott, hogy mi is nagyon szeretünk nagy, természetes vizeken, mint például a Balaton, Duna, vagy a kisebb nagyobb csatornákon is horgászni. Ezeken a vízterületeken gyakorta a legjobb, legeredményesebb csalogatóanyag a tigrismogyoró. Már évek óta kaphatók a kínálatunkban a natúr, és különféle ízesítésű változatok, ám elérkezettnek láttuk az időt egy szinttel magasabbra emelni ezt a programot, így felvettük a palettára a Főtt Tigrismogyoró Mix-et, amely vegyesen tartalmaz főtt tigrismogyorót, valamint főtt fekete tigrismogyorót, plusz kevéske friss főtt kukoricát is hozzáadtunk, ami tökéletes kiegészítője ezeknek a naturális, ropogós halcsemegéknek. Olyan tökéletes mix ez, amely garantáltan helyben tartja a termetes amurokat, pontyokat!
Szoktató etetéshez nagyobb mennyiségben használatos, míg rövid horgászatok alatt etetőanyaghoz keverve, kis adagban is képes horgászhelyünkön tartani a halakat. Utóbbi esetben keverési aránya 15-20% között mozog. A zacskó felbontása után 2-3 napon belül el kell azt használni, ha esetleg marad, akkor azt hűtőben tárolva még később is felhasználhatjuk.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.