Videóval

A legszebb ajándék, amit adhatunk! - 4. rész: Amikor egy kép új életre kel!

Haldorádó Team 2013-12-25
Sorozatunk tegnapi fényképcsokor-ajándékát ma egy újabb, különleges fotókra épülő rész követi. Kis Csaba csodálatos, fantasztikus látványt nyújtó képei - melyek készítése során kameratrükköket és fényeffektusokat használt, utólagos képmanipulációt nem alkalmazott - nagy élményt nyújtanak, egy-egy fotó különleges érzéseket, mély érzelmeket kelthet. Kell ennél szebb ajándék?

A legszebb ajándék, amit adhatunk! - 3. rész: Csodálatos képek, amelyeket nézni jó!

Haldorádó Team 2013-12-24
Folytatva a tavaly indított sorozatot, ezúttal is szép fotók csokrával szeretnénk kedveskedni mindazoknak, akik rendszeresen itt, honlapunkon kezdik a napot - de legalábbis minden egyes nap meglátogatják portálunkat friss hírek, írások, kedvező termékajánlatok kedvéért. Bár az ide kattintók zöme nem aktív fórumozó, hanem csak csendes szemlélődő, számunkra minden látogató fontos és értékes, ezért minden Haldorádó Horgászportált rendszeresen figyelemmel kísérő horgásztársunknak szeretnénk ismét egy különleges képsorozattal kedveskedni karácsony alkalmából. Reméljük, ezt mindenki szívesen fogadja!

A legszebb ajándék, amit adhatunk! - 2. rész: A vízpart élővilága

Haldorádó Team 2012-12-25
A tegnapi gyönyörű tájképek és természetfotók után ma olyan állatok fotóit teszünk közkinccsé, amelyek többségét már sokan élőben is megcsodálhatták a vízparton eltöltött órák alatt, de talán soha nem láthatták ilyen élesen, ilyen hosszú ideig ezeket. A képek megállítják az időt, rögzítik azokat a ritka pillanatokat, amelyet a legtöbben talán észre sem vennének. Kis Csaba csodálatos képeit nézve viszont nem csak lelkünk lesz üdébb, talán még elménk is felfrissül és újabb információkkal lesz gazdagabb. Kell ennél szebb ajándék?!

A legszebb ajándék, amit adhatunk! - 1. rész: A természet csodái

Haldorádó Team 2012-12-24
Mit is adhatnánk azoknak az embereknek ajándékba, akik nap mint nap minket választanak, akik közül jó néhányan több mint 10 éve a reggeli kávé szürcsölgetése közben megnézik, hogy mi a napi friss hír a Haldorádón? A legtöbben csak csendes szemlélődők, akik szeretnek itt, akik élete - hasonlóan a miénkhez - elképzelhetetlen a Haldorádó Horgászportál nélkül. Most súlyos szavak, fennkölt ígéretek és különleges vásárlási lehetőségek helyett egy ajándékkosarat nyújtunk át karácsony előestéjén, amelyet biztosra veszünk, hogy mindenki szívesen fogad!
Videóval

Felső-Tiszai kalandok XIII. rész - A Tisza virágai

Takács Péter 2012-07-05
Van a Tiszán egy évenként megismétlődő kis csoda, amikor a víz felszíne szó szerint megtelik élettel. Rovarok milliói kelnek fel több éves lárva „álmukból”, bújnak a felszínre, hogy ott pár órát eltöltve, repülve mutassák meg magukat a nagyvilágnak, gondoskodjanak az újabb nemzedékről, majd küldetésüket befejezve táplálékul szolgáljanak a halaknak. Ez a tiszavirágzás. Idén egy kifejezetten szép, intenzív virágzásnak lehetett szemtanúja az, aki a június huszonnegyedike körüli késő délutánokat a Tisza-parton töltötte. Aki viszont nem tudott kijutni, annak szeretném megmutatni pár fotón és egy kisfilmen keresztül ezt az élményt!

Lencsevégen 5

Lázár Miklós 2009-12-29
Csodálatos november végi délelőtt volt. A kora reggeli párát a még vörösen izzó nap sugarai győzedelmesen szétfoszlatták. A kocsi ablakát leengedve hagytam, hogy az ilyenkor egyáltalán nem megszokott langyos levegő simogatóan átjárja testemet-lelkemet. Egy verébraj a kissé sietve guruló kerekek elől berzenkedve rebbent fel előttem, és végre már csak pár méter… már csak egy… és megérkeztem a parkolóba…

Lencsevégen 4

Lázár Miklós 2009-01-01
Tisztelt Fórumlakók! Újabb év, újabb képek, és már megint halak nélkül. Hiába, no… én már menthetetlen vagyok. Talán annyi azért szolgálhat mentségemül, hogy novemberben találkoztam néhány „haldós” cimborával (ha a mostaninál több időt is egymásra szánhatnánk, bizony nem lenne baj) egy kis tiszai halkergetés alkalmával, akik kifejezetten rákérdeztek egy újabb galéria megjelenésére, így aztán mit volt mit tenni, nekiveselkedtem…

És egy víztükör kell

Kazi István 2008-09-06
A nyár végén, egyik hétvégén a fényképeim birodalmába kalandoztam. A kipecázott fotók kellemessé varázsolták a hétvégét és ekkor döbbentem rá - hogy bár még mesze az év vége, de mégis - milyen tartalmas 8 hónapon vagyok már túl! Néha el is mosolyodtam, hiszen ismételten rádöbbentem, milyen jó is horgásznak lenni. Ezúttal egy válogatott fényképcsokorral kívánok könnyed szórakozást a Haldorádó látogatóinak.

Lencsevégen 3

Lázár Miklós 2007-12-25
Immáron három éve, hogy először láthattátok, nekem mit jelent még a horgászat a halvadászaton túl. A három, mint mennyiség például gombócból egyáltalán nem nevezhető soknak, de ennyi esztendő arra már bőségesen elegendő, hogy a horgászélmények mellett sok fénykép készülhessen a folyók és tavak mentén néhol szinte megbúvó, de többnyire csodálatosan kitárulkozó természetről is. Nos, ezúttal is fogadjátok szeretettel az ez évi fotótermést!

Lencsevégen 2

Lázár Miklós 2006-12-25
Hihetetlen… na jó, nem is annyira, de előző jelentkezésem óta eltelt egy egész esztendő. Bár most, hogy belegondolok csak utólag szaladt el oly gyorsan, mert sajnos az elmúlt évben mifelénk a szokottnál sokkal többször csak ólomlábakon járt az idő. Persze történtek jó dolgok is, és itt most talán annyit érdemes megemlítenem, hogy február végén vettem egy új fényképezőgépet, amit azóta is nagy megbecsüléssel használok.

És egy víztükör kell

Kazi István 2006-03-30
Emberek milliói horgásznak. Hogy miért ragadnak annyian horgászbotot a kezükbe, és miért járnak foglalkozásuktól függetlenül nők és férfiak, gyerekek, fiatalok, felnőttek és idősek a vízpartra? Mert horgászni jó! És, hogy mindannyian részesedjünk a kimondhatatlanul gazdag és változatos horgászvilág élményeiből, nem is kell ahhoz sok minden, csak egy kis akarat, némi horgászfelszerelés és egy víztükör. A horgászalbumomból kiragadott fényképcsokorral kívánok könnyed szórakozást a Haldorádó látogatóinak.

„HORGÁSZ-ArT” a monitoron

Lázár Miklós 2005-02-11
HORGÁSZ-ArT: Az időszámítás utáni XX század utolsó évtizedében létrejött művészeti irányzat, mely a „szobahorgászat”-on belül fejlődött ki. Az egész világon elterjedt, de művelőinek számáról tudományos adat a mai napig nem áll rendelkezésre. Eszközigénye könnyen meghatározható, úgymint: digitális fényképezőgép (hagyományos gép esetében szkenner), számítógép, monitor, billentyűzet, egér és valamilyen képkezelő program.

Lencsevégen 1

Lázár Miklós
Hihetetlen... nem is tudom leírni, milyen volt, ahogy a hajnal derűje izzasztó harcot vívott az éjszaka még komor párolgásával. Ekkor valószínű végleg... eldőlt valami. Nem, nem a sátor vagy a bottartó állvány, hanem az, hogy soha többé nincs horgászat fényképezőgép nélkül! Mert akkor, ott éppen nem volt nálunk... És ha akkor ott éppen nálunk lett volna, ma nem csak az emlékeinkben élne tovább az a bizonyos pölöskei hajnal...

A mi "kis" csodáink

Miklós Czender 2004-05-04
Néhány éve ott álltam a rhodosi kikötőben, azon a helyen, ahol egykor az antik világ hét csodájának egyike, a rhodosi Kolosszus állt. Ma már csak két szobor jelzi a kikötő bejáratánál a hajdani monumentális alkotás lábainak helyét, mégis furcsa, kissé torokszorító érzés lesz úrrá az emberen. A csodát, de legalábbis a csoda helyét látva egy pillanatra mindenki eltöpreng, s talán a másodpercmutató is lassabban rója köreit kicsit. Ahogy félig elnyílt szájjal álltam és lelki szemeim előtt ott magasodott a szétterpesztett lábú, lenyűgöző szobor-óriás egy kérdés motoszkált bennem: Vajon miért pont itt és miért az ég felé nézve keresem, látom csak a csodát? Miért nem a lábam elé nézek?

Haldorádós pályafutásom kezdete

Balaskó Norbert 2004-01-30
Nagy örömömre szolgál a lehetőség, hogy a Haldorádó szerzőgárdájához csatlakozva, írásaimmal hozzájárulhassak a portál olvasóinak szórakozásához, kikapcsolódásához. Bevallom, nem kis izgalommal kezdtem neki ennek a bemutatkozónak szánt írásnak, mivel jó ideje én is rendszeres látogatója vagyok a portálnak és látom, tapasztalom az itt jellemző színvonalat, amit a szerzők, valamint az igényességet, melyet az olvasók képviselnek. Nem csekély tehát az a kihívás, mellyel szembesülnöm kell a portál szerzőinek sorába állva, de remélem, nem fogok csalódást okozni senki számára.

Miért horgászom?

Polyák Csaba 2003-12-08
Sokszor gondolkodtam azon, hogy nekem is írnom kellene valami olyan "horgászosat". Nem is olyan egyszerű ez, mint azt az ember gondolná. Mert mit is írhatna egy magamfajta közhorgász, aki megszállott finomszerelékes, de csak egyesületi versenyeken indul. Nincs birtokában minden trükknek, a cuccát sem irigyli meg Bob Nudd. Ellenben nagyon szeret víz közelében lenni. Szándékosan nem azt írtam, hogy horgászni. A horgászat nekem nem csak halfogás.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.