Etetőkosár módosítási praktikák 3. rész

Járfás Dávid 2024-01-09
Az etetőkosár módosítási praktikák című sorozatom első és második részében a drótos, a bordás és a method feederkosarak átalakításával ismerkedhettek meg a kedves olvasók. Ahogy telik az idő, úgy találkozunk újabb és újabb termékekkel, majd ezek közül néhány hamar a kedvencünkké válik. Ha időm engedi, mindig barkácsolok valamit, hiszen szeretem saját igényeimnek megfelelően átalakítani az etetőkosarakat. A mostani írásomban új ötleteket és praktikákat szeretnék megosztani a kísérletező kedvű horgászokkal.

Táblázatos horgászatok

Kiss Gábor 2022-04-26
Az elmúlt évek enyhe téli időjárása gyakorlatilag 12 hónapossá tette a horgászatot, így a szezonkezdés izgalma, a téli készülődés a mai kor horgászainak talán már ismeretlen fogalom. A horgászeszközök karbantartásán túl a szezonon kívüli időszak azonban nagyon jó alkalom arra, hogy átgondoljuk, értékeljük az elmúlt évet és a horgászatainkból tanulva vágjunk neki az új esztendőnek.

Etetőkosár módosítási praktikák 2. rész

Járfás Dávid 2019-04-21
Ebben a cikkben folytatom az általam használt, módosított etetőkosarak bemutatását. A method feeder – mivel nagyon hatékony – egyre népszerűbb hazánkban. Ha pontyhorgászatról van szó, sosem hagyom otthon kedvenc method szerelékeimet. Aki e módszer megszállottja, annak különösen ajánlom ezt az írást!

Etetőkosár módosítási praktikák 1. rész

Járfás Dávid 2019-04-07
Télen, sajnos, nem sok lehetőség van arra, hogy sok időt töltsünk a szabadban, kedvenc hobbinknak hódolva. Nekünk, feederbotos horgászoknak a tél különösen kellemetlen időszak, de ez nem jelenti azt, hogy félre kell tennünk az összes felszerelést, a leghidegebb napokon is találhatunk olyan elfoglaltságot, ami nagyon hasznos lehet, amíg a jó idő megérkezik! Én ilyenkor tisztítom meg botjaimat, szervizelem az orsókat, ha szükséges, lecserélem a zsinórokat, előkéket kötök és elvégzem az etetőkosár módosításokat. Az utóbbi kapcsán szeretnék most megosztani veletek néhány praktikát!
Videóval

Mélységmérés egyszerűen!

Döme Gábor 2015-01-30
Fenekező horgászatnál (legyen szó hagyományos, feeder vagy bojlis módszerről) a meghorgászott vízterület pontos mélységét legtöbbször csak a helyet jól ismerő horgászok tudják. Ezt ők csónak vagy halradar segítségével pontosan feltérképezték. De mi van, ha egyik sem áll rendelkezésre, vagy éppen nem engedélyezett? Mi van, ha csak egy rövid, néhány órás horgászatra készülünk, mégsem akarunk a „vakvilágba” dobni? Hogyan tudjuk horgászatunkat tudatosabbá tenni, hogyan tudjuk a vízmélységet és akár a mederalakulatot néhány dobással a PARTRÓL feltérképezni? Ha tényleg érdekel, tetszeni fog ez az írás és kisfilm!

Már megint azok a fránya technikai kütyük - ismét a halradarokról

Trinexus Aqua 2009-10-08
Van már lassan vagy 10 éve is annak, amikor a halradar szó hallatára az átlaghorgász felhúzta a szemöldökét, kétségbeesett lelki szemeivel zöld hasú dollárköteget pergetett, és fejét csóválva szorosabbra zárta horgászdoboza fedelét - őt ugyan ne etessék ilyen huncutságokkal! Volt benne némi igazság, hiszen vérbeli horgász, amikor a vízre gondol, napszítta evezőt, mohosodó ladikoldalt, hajnali párát lát lelki szemeivel, nem pedig LCD kijelzőt, törpe akkumulátort és egygombos menürendszert. Való igaz, a víz és a természet szeretetét őszintén megélő ember nem a technikai fejlődés legújabb vívmányait keresi a parton, de a halbőség idejének lejártával a horgászatra egyre kevesebb időt szánni tudó pecás továbbra is eredményes szeretne lenni a vízen. Emiatt, na meg az évről évre zuhanó áraknak köszönhetően azért nyugodtan summázhatjuk, hogy a halradar kinek-kinek igénye és pénztárcája szerint, de létjogosultságot nyert a horgászzsákban, és e segédeszközt mára csak a legmegszállottabb szkeptikusok utasítják el elvi okokból. De lássuk, mik az aktuális fejlemények, hol tart most a technika?

Villámcsapás a vízen

Kazi István 2003-11-04
Beborult. Az esőcseppek rengetegét morogva szórja a tájra az ég, dörgő villámok hasítják a déli sötétséget, a szél vészjóslóan süvít. Mennyire veszélyes ilyenkor a vízen? Horgászhelyükön átéltek már hasonló helyzetet?
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.