Mormiskázás 3. rész

Balogh Róbert 2012-02-16
A sorozat záró részében az etetés módszereibe, illetve eszközeibe tekintünk bele, majd egy nagyon fontos dolgot részletezünk, a csali mozgatását, életre keltését. Végül, de nem utolsósorban áttekintjük azokat a hasznos és elengedhetetlen kiegészítőket, amelyek kényelmesebbé és eredményesebbé teszik léki horgászatunkat.

Mormiskázás 2. rész

Balogh Róbert 2012-02-05
Az előző részben a bottal, az orsóval és a kapásjelzővel részletesen foglalkoztunk. A második részben megismerkedünk a mormiskázás talán legmisztikusabb elemével, a mormiskákkal. Áttekintjük típusait, anyagukat, illetve felkötésének módjait, továbbá tárgyaljuk a csalizást.

Mormiskázás 1. rész

Balogh Róbert 2012-01-21
A módszer neve mormiska és - természetesen - az utánozni kívánt élőlény (bolharák, azaz Gammarus fajok) mozgásának imitálásán alapul. Látszólag inkább csak időtöltés vagy közösségi esemény Oroszföldön, mintsem komoly halfogási módszer a mormiskázás. Ez természetesen nem igaz, igen komoly méretű halakat tudnak horogra csábítani az apró csalikkal, például kiló körüli dévéreket!
Videóval

Zsinórválasztási és feltöltési „kisokos”

Takács Péter 2011-03-11
A kezdő horgászok, akik először veszik kézbe a frissen vásárolt orsóikat, számos olyan gonddal találják szembe magukat, amikkel megfelelő információk híján nehéz megbirkózni. „Az újszülöttnek minden vicc új”, tartja a mondás, így ez a mai írás egy olyan témát jár körül, ami a haladó horgászoknak már triviális, de a kezdőknek bizonyára nagyon hasznos lesz: hogyan töltsük fel a zsinórt az orsóra.

Ismerkedés a spincasterrel

Balogh Róbert 2006-03-28
Kicsiny hazánkban, ha orsót emleget valaki, akkor az ember ösztönösen egy peremfutó orsóra gondol, ami nyitott dobbal rendelkezik. Más célhalakkal rendelkező horgászkultúrákban a helyzet korántsem ilyen egyszerű. Ha egy skandináv országban orsót emlegetünk, az lehet multi, peremfutó, legyező vagy akár egy zártdobú, azaz egy spincaster.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.