Óriáspontyok a világ minden tájáról!

Haldorádó Team 2017-06-23
A nagy pontyokat kedvelő horgászokat bizonyosan lenyűgözi majd az a filmsorozat, ami a Viasat World tévécsatorna révén kerül hamarosan adásba. Ali Hamidi, a sorozat kitalálója részletes interjúban avat be minket a filmek készítésének hátterébe, ami mellett a méltán híres pontyhorgász halfogáshoz kapcsolódó gondolatait is megismerhetjük…
Videóval

Vad Magyarország - A vizek birodalma - filmajánló

Takács Péter 2011-04-26
Világháló, Internet, Facebook, Youtube… e szavak jelentése szerintem már mindannyiunk számára ismert, használatuk mindennaposnak számít. Sok mindenre jók ezek, néha áldás a létezésük, néha bosszantó. Mégis, amikor egy-egy csodára bukkan az ember, akkor kiderül, hogy mennyire jó is a létük. Így akadtunk mi is egy igazi csodára, egy filmre, melynek címe: Vad Magyarország - A vizek birodalma
Videóval

Energofish csapatával az Ebrón - DVD ajánló

Lukácsi Béla 2010-12-19
Bizonyára már mindenki hallott az Ebro folyóról, annak harcsáiról, talán az ott élő pontyokról is. Na de a süllőkről már kevesen hallhattak, pedig szép számban él a süllő is az Ebróban. Ennek a hihetetlen halbőségnek jártunk utána, és persze annak, milyen módszerekkel lehetünk eredményesek egy távoli vízen.
Videóval

Finomszerelékes Mesterfogások 2. rész - filmajánló és kulisszatitkok

Takács Péter 2008-12-09
Amikor olyan 8-9 évvel ezelőtt elkezdtem komolyabban űzni a horgászatot mint hobbit, nem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire közel kerülök a horgászfilmekhez, pláne nem a horgászfilm gyártáshoz. Akkoriban annyiszor megnéztem egy-egy finomszerelékes horgász videó kazettát, hogy már a család is kívülről tudta a szövegét. Álmodni sem mertem akkor, hogy 2008 végén én fogom elkészíteni Döme Gábor 11. horgász DVD-jét, a Finomszerelékes Mesterfogások 2. részét. Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, klikkeljetek az írásra a nem hétköznapi DVD ajánlóért és kulisszatitkokért!
Videóval

Döme Gábor új filmajánlója: Finomszerelékes Mesterfogások 1. rész

Döme Gábor
Az új, immár 10. (a szám nem elírás!), kizárólag finomszerelékes módszereket és technikákat bemutató filmem igazi kuriózum a téma iránt érdeklődő kezdő és haladó horgászoknak. Mivel új filmjeim elkészítése során nagyon sok ötletet kapok tőletek, elhatároztam, hogy most nem egyetlen finomszerelékes technika köré építem fel az új művet. Sokkal fontosabbnak tartottam, hogy az adott időszakban legfogósabb, legeredményesebb technikát, és annak minden apró részletét mutassam be. Így a film forgatása már 2007 februárjában elkezdődött! A későbbiekben összesen 5 epizódban 5 különböző finomszerelékes technika került feldolgozásra. A nézők betekintést kaphatnak az álló- és folyóvízi rakós botos horgászat mesterfogásaiba. Megismerkedhetnek a leheletfinom pickerbotos, valamint a matchbotos horgászat műhelytitkaival is. Végül egy nem hétköznapi „csata” szemtanúi lehetnek, amely során Kovács Zoltánnal, hazánk egyik legeredményesebb bojlis specialistájával, az SBS SziKo Team tagjával „küzdök” meg. Zoltán a bojlis, míg én feeder technikával próbálok minél több halat kivarázsolni.

Walter Tamás új filmje: Matchbotos Horgászat II. rész

Walter Tamás 2006-12-13
Lassan 2 év telt el a Matchbotos Horgászat című film I. részének megjelenése óta, és azóta Ti hetente szegezitek nekem a kérdést: Mikor jön a második? Hát megjött… De hogy jutottunk el idáig? Nem voltam még 15 éves, amikor apámtól lenyúltam az első matchbotját, és mivel lustaságot színlelve horgászatról horgászatra nem voltam hajlandó leszedni róla a cuccot, előbb-utóbb belátta, hogy nincs más választása, vennie kell magának egy másikat. Az egész valahogy időben egybeesett az első horgászversenyeken való indulással, és amíg a többiek még a különböző hosszúságú spiccbotok erdejében vesztek el, addig én egy szál matchbottal nyertem vagy veszítettem, de szórakoztam felejthetetlen módon. Ne felejtsük el, hogy ez a 80-as évek végét jelentette, akkor még nem voltak elérhető árú rakós botok, ha egy magamfajta kissrác a többiek mögé akart horgászni, csak ez maradt!
Videóval

Döme Gábor új filmbemutatója: Feederbottal NAGYpontyokra állóvízen 2.rész

Döme Gábor
A feederbotos horgászat 1 év távlatában is hihetetlen sokat fejlődött. Számos olyan eszköz, technikai újítás, etetőanyag és csali került forgalomba, amelyek helyes használata még eredményesebbé teheti horgászatunkat. Filmem egyik célja, hogy bemutassam ezeket. A finomszerelékes horgászat határai kitolódtak. A modern feederbotos technika segítségével rendkívül eredményesek lehetünk, már egy átlagos, néhány órás horgászat során is. Ki hitte volna még néhány éve, hogy a kapitális halak céltudatos horgászatában is remek társ lehet egy feederbot?! Ez a csodálatos eszköz és technika az értő kezekben fantasztikus dolgokra képes! Hogy mind többen örülhessünk egy feederbottal kifogott termetes halnak, összegyűjtöttem azokat a leggyakrabban elhangzó kérdéseket is, amelyekkel a tanácstalan horgászok fordulnak hozzám. Filmem másik célja, hogy ezekre egyértelmű választ adjak.
Videóval

Óriás dévérek földjén - A Maros Mix csapat filmajánlója

Döme Gábor 2005-12-01
A Maros Mix csapat tagjai közül négyen - Ambrus Tibor, Barna Szilárd, Döme Gábor és Vidó Ferenc - ellátogattak Németországba, a híres Mulde Kupák helyszínére. De ebben az évben nem a verseny kedvéért utaztak ilyen távolra az ismert horgászok. A csodálatos Mulde folyó (és tározó tava) olyan halfaunával rendelkezik, amely messze földön híres. A finomszerelékes horgászok itt olyan halakat foghatnak, amelyről máshol csak álmodnak. A csapat a nem hétköznapi élménnyel kecsegtető horgászat mellett négy különböző technikát és hozzá illő etetőanyag keverékeket próbált ki. Az itt megszerzett értékes tapasztalatok bekerülnek a Maros Mix Mesterműhely adatbázisába, és a későbbiek folyamán, más helyszíneken is kamatoztathatók. Ezeket a tapasztalatokat kívánják az ismert mesterhorgászok megosztani Önökkel, miközben fantasztikus méretű halak kifogásában gyönyörködhetnek.
Videóval

Feederbottal NAGYpontyokra állóvízen - Döme Gábor filmajánlója

Döme Gábor
A Feederbottal állóvízen és a Feederbottal folyóvízen c. filmjeim kellő alapot biztosítottak a gyakorlatlan, a feeder-technikával még csak ismerkedő horgászok számára álló- és folyóvízen egyaránt. Az alapok elsajátítása után elérkezett a speciális és a különböző halfajok céltudatos horgászatához szükséges technikák bemutatásának ideje. Ugyanis a feeder-techikával remekül lehet szelektálni a különböző halakat is! A speciális etetési, csalizási és fogási trükköket bemutató első filmemben a magyar horgászok elsőszámú kedvencét, a pontyot vettem üldözőbe. Ez a film kizárólag állóvízi körülmények között mutatja be, hogy miként lehet célzottan pontyra horgászni feederbottal, és hogyan lehet azok közül is kiválogatni a nagyját!
Videóval

Az Amur horgászata III. rész - Ladányi Tamás filmajánlója

Ladányi Tamás 2005-11-25
A filmsorozat harmadik részében szinte mindennel találkozhatnak, amire egy eredményes amurhorgászathoz szükségük lehet. Az etetőanyag elkészítésétől kezdve a legkülönlegesebb csalizási technikáig minden fontos elem szerepel a filmben. Igazi kuriózumokkal is találkozhatnak, például az Atkai-holtág “ringlóevő” amurjaival. Látványos fárasztások, amur-akciók teszik igazán izgalmassá a filmet, tulajdonképpen az idei horgásztúráim jelentős része megelevenedik a képernyőn.
Videóval

Az Amur horgászata II. rész - Ladányi Tamás filmajánlója

Ladányi Tamás
Évek óta csak húztam-halasztottam, valamilyen kifogást mindig találtam arra, hogy az Amur horgászata című film folytatása ne, vagy legalábbis csak rendkívül lassan készüljön el. Végül aztán annyira belelendültem, oly sok trükköt és akciót sikerült rögzítenünk, hogy a második rész mellett a harmadik is elkészült. A 75 illetve 70 perces filmek jelentős része Magyarországon játszódik (kivétel a Raduta-tározó), s így felvételeket láthatnak Nagybivalyosról, az Atkai-holtágról, Gyékényesről, Merenyéről és a kiskunhalasi Tóth-tóról. Pillantsunk bele egy rövid áttekintés erejéig a második részbe, nézzük át együtt, hogy miről is szól ez a film!

Kapitális pontyok V. rész - Ladányi Tamás új filmajánlója

Ladányi Tamás 2004-12-07
Évek óta, elképzelhetetlen számomra egy horgásztúra videokamera nélkül. Szinte hozzám nőt már ez a készülék, minden horgászvízre magammal viszem. Az idén sem történt ez másképpen, s ennek köszönhetően rengeteg akciót, izgalmas fárasztásokat és nagy pontyokat tudtam felvenni különböző tavakról. A film több helyszínen játszódik (Tereske, Palotás, Gyékényes, Raduta), s talán éppen ezért eléggé változatos, élménydús „mozit” sikerült elkészítenem. Persze ezt nem nekem kell elbírálni, véleményt majd azok formálnak a filmről, akik esetleg megtekintik.

Feederbottal folyóvízen - Döme Gábor új filmajánlója

Döme Gábor 2004-11-29
A vad folyóvizek szilaj halait vettem üldözőbe, ismét feederbottal. Négy különböző helyszínen (Dunafalva - Duna; Nick - Rába; Tiszabura - Tisza; Budapest - Duna) próbáltam szerencsét. Sikerült mindenhol a leghatékonyabb végszereléket, etetőanyag keveréket és csali kombinációt megtalálni, amely meghozta a várva várt sikert. Változatos halak (márna, dévérkeszeg, jászkeszeg, szilvaorrú keszeg, domolykó, ezüstkárász, ponty, laposkeszeg), gyönyörű környezet, technikai újdonságok és számos hasznos tipp teszi felejthetetlenné ezt a filmet.

Harcsázás rejtelmei I. rész - Koós Ferenc új videofilm ajánlója

Koós Ferenc 2003-12-22
Újra elröppent egy év. Akik keresték írásaimat és kérdéseikre adott válaszaimra számítottak, sajnos csalódniuk kellett, joggal érezhették úgy, hogy az elmúlt időben keveset törődtem a horgászportál látogatóival. Mentségemre talán csak az a tény szolgálhat, hogy két éve olyan filmsorozaton munkálkodom, ami a harcsát, a harcsa horgászatát széleskörűen mutatja be.Ez a filmsorozat a munkám mellett minden szabadidőmet lekötő és egész embert kívánó feladatnak bizonyult.

Horgásztúra a Níluson - Ladányi Tamás és barátainak kalandjai a Nasszer-víztározón

Ladányi Tamás 2003-12-15
Ebben a filmben az első magyar Nasszer-tavi horgász expedíció szemet gyönyörködtető tájakra és rendkívüli emberek közé kalauzolja el a nézőket. A sivatag élővilágán és a núbiai őslakosokon kívül teljes pompájában tárul Önök elé a Nasszer-víztározó kivételes halállománya. Kapitális méretű nílusi sügerekkel és félelmetes fogazatú tigrislazacokkal folytatott páratlan küzdelmeket izgulhatnak végig a kis csapattal.

Feederbottal állóvízen - Döme Gábor új videofilm ajánlója

Döme Gábor 2003-11-26
A film a feederbotos horgászat újdonságait mutatja be. Külföldi és hazai horgásztúráim során szerzett tapasztalataimat, saját ötleteimmel ötvöztem, ezeket számtalanszor kipróbáltam és tovább fejlesztettem. Az elért eredmények és a kifogott halak engem igazoltak! Célom, hogy komplett megoldást kínáljak az adott víztípusokra. A már megszokott részletességgel mutatom be, lépésről lépésre haladva, hogyan állítok össze egy szereléket, milyen etetőanyagot használok, és milyen fortélyokat vetek, hogy túljárjak a halak eszén. Látványos fárasztásokban és gyönyörű halakban sincs hiány, de a cél, hogy az új technikákat kipróbálva, majd Ön lehessen a sztár a vízparton!

Kapitális pontyok IV. rész - Eredményes horgásztúráim

Ladányi Tamás 2003-11-19
Közel egy év kellet ahhoz, hogy végre elkészüljön az újabb videofilmem, a Kapitális pontyok IV. része. Egy merész ötlettől vezérelve elhatároztam, hogy videó kamerával végig követem az összes horgásztúrámat, és év végén összefoglaló jelleggel egy komplett videó filmet állítok össze belőle. Ennek köszönhetően egy roppant érdekes helyzet állt elő a film elkészültekor. A pontyokon kívül jelentős szerep jutott az amuroknak, nílusi sügereknek, tigrislazacoknak és a szürkeharcsáknak!

Az amur horgászata

Ladányi Tamás 2003-01-08
Az egyik régi vágyálmom volt, hogy eljussak Amerikába, megismerkedhessek a kinti élettel, összehasonlíthassam a magyarországi körülményekkel. 2002 márciusában végre teljesült az álmom! Nem is akármilyen körülmények közepette! Tíz napot horgászhattam Floridában, ideális feltételek mellett. Külön öröm volt, hogy videó kamerával végig követhettük Feri barátommal a túrát, szinte minden pillanatát megörökítettük. Összesen 12 óra nyersanyag jött össze, melyek igazán bővelkedtek látványban, akcióban és főleg halakban.

Megjelent a Pontyfogás trükkjei finomszerelékkel 2. rész

Döme Gábor 2002-11-18
Egy apró figyelmességgel szeretném meglepni az Internetes portálunk látogatói közül, a finomszerelékes horgászokat. Elsőként, kizárólag(!) a www.haldorado.hu olvasói számára nyújtjuk azt a lehetőséget, hogy megvásárolják legújabb videokazettám. Bár ezt, kizárólag csak azok számára ajánlom, akik még eltudják viselni arcomat és elhiszik, hogy négy videofilm után, az ötödik is tartogat érdekességeket, újdonságokat.

Kapitális Pontyok III. rész

Ladányi Tamás 2002-11-11
Közel egy éves, munkával teli év után végre elkészült a videofilmem harmadik része. Szinte kezdem megszokni, hogy a videokamera képezi a felszerelésem legfontosabb részét. Mostanában már bárhova indulok el horgászni, bármelyik túrámra készülök, legelső gondolataim a videokamera és a tartozékai körül forognak. Tartalék akkumulátor és kazetta, széles látószögű objektív, videokamera állvány, mikrofonok tömege kerül legelőször az ellenőrzés alá, s miután minden a helyére került, jöhet a horgászfelszerelés is.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.