Rendezés

Vízparti megbeszélés rapid pecával fűszerezve

Haskó Tamás 2022-06-13
Munkámból adódóan rendszeresen egyeztetek gyártókkal, importőrökkel – mindig is fontosnak tartottam a megfelelő emberi kapcsolatokat nemcsak a vásárlóinkkal, hanem azon cégek képviseletével is, akikkel hosszú évek óta együtt dolgozunk. A vírushelyzet miatt tavaly sajnos sok személyes találkozás elmaradt, ezért is fogadtam örömmel, amikor Szalma József, a Korda és Guru márkák hivatalos hazai képviselője megkeresett, hogy érkezne hozzánk a boltba egy megbeszélésre. Józsiról érdemes tudni, hogy egy nagyon rutinos „vén róka” a pontyhorgászatban, és alapvetően Németországban él, így jó esetben is csak évente egyszer tudunk személyes találkozót egyeztetni. Gondoltam, ha már az időjárás is nagyon kedvező, miért ne ejthetnénk meg a megbeszélést a vízparton, „hazai” környezetben, az Ezüst-tó partján?

Családi pontyozás a Csorbatelepi-tavon

Éder Ádám 2019-04-30
Nemrég elcsábítottam a nagyszüleimet egy közös horgászatra a Csorbatelepi-tóra, és mint kiderült, a siker nem maradt el. Úgy érzem, jövőre két új taggal bővül a Nagy Borsodi Horgász Egyesület létszáma… :) Lássuk, mi győzte meg őket!

A horgászat mint hivatás…

Kocsis Adorján 2017-03-09
Hogy mit jelent a hivatás szó? Elhivatottságot, rátermettséget egy feladat elvégzése iránt… Egy munkakör, pálya, foglalkozás iránt érzett lelki hajlam, belső vonzódás… De lehet életcél is, amely egy egyén életének vezérfonala, tevékenységének legfőbb értelme. És hogy mit is jelent a horgászat? A táplálékszerzés azon ősi formája, amely napjainkra már sokkal inkább kikapcsolódás a természetben és nem utolsósorban elismert sportág. Hogy e két fogalom hogyan is kapcsolódik egymáshoz, azt jóval könnyebb érezni, mint elmagyarázni, de azért én mégis megpróbálkozom ezzel a feladattal…

A szabadság utolsó napja, avagy köszönjük, Haldorádó!

Éder Ádám 2017-01-04
Szerintem sokan voltatok már úgy, hogy pár „fogástalan” horgászat után nem indultok nagy elvárásokkal a következő pecára, hogy ne érjen újabb csalódás. Feleségemmel is így voltunk, de augusztus 22., a Tisza-tó és a Haldorádó mindent megváltoztatott…

Alternatíva a Balatonra

dr. Nyemcsok Pál 2016-11-06
Úgy gondoltam, kicsit komolyabban kezdem vallatni a halakat a „magyar tengeren”. Beszereztem egy csónakot, mellyel a vadregényes (az volt valamikor) nádasokat kívántam pásztázni, illetve olykor egy-egy süllőzésre is megindulhatok a tó közepe felé. Sajnos a Balaton kiszámíthatatlansága, a viharjelzések, nyári strandszezon miatt erre kevesebbszer jutott idő, mint szerettem volna. Ezen időszakra kerestem egy alternatívát…

A Préri vad gyermekei

Szabadi Zoltán 2016-10-23
Édesapám lételeme a víz volt, ha tehette éjjel-nappal horgászott, míg a másodlagos hobbiját a westernfilmek jelentették. Halála után az ő emlékére mentünk a nyáron Zsolti öcsémmel a Préri-tóra egy kis horgászatra. A terület ismeretlen volt, a választás kizárólag a fent említett okok miatt esett a kedvenc filmjének címében is szereplő tóra. Horgászkultúránkat a csendes, szerény horgászat jellemzi, a régimódi technikák ötvözése a modern, de megfizethető elemekkel. Ami ezen a napon velünk történt, az a hihetetlen kategóriába tartozik…

Kőröshegyi debütálás

Haz Bence 2016-10-15
Korábban nem tettem magam és horgásztudásom próbára Kőröshegyen, de egyszer ennek is eljött az ideje. Egyetemi szaktársam invitálására (az „unszolás” szó itt elég erős lenne) egy csodás napot töltöttünk itt. Haldorádó márkajelzésű csalikban nem szűkölködve tettem próbára tudásom. És hogy e számomra „szűz” tó mit tartogatott? Tartsatok velem, azonnal elárulom!

SpéciCornnal a Tiszalöki Kenyérgyári-holtágon

Károly Attila 2015-05-27
Biztos mindenkivel előfordult már, hogy úgy érezte, egy megismételhetetlen napon van túl! A párommal és velem ez történt a Tiszalöki Kenyérgyári-holtág partján…

Vissza a kezdetekhez - azaz hagyományos fenekezés az „Atomváros” mellett

Jánosi Patrik 2015-05-05
Április vége, hosszú hétvége… ideje kézbe venni a botokat és kilátogatni a vízpartra. De mi van akkor, ha a finom feederbotok az ország másik felén lévő otthonomban pihennek? Elő hát a régi teleszkópos botokkal, finomítsuk le a szerelékünket, és irány Paks! Nézzük meg, milyen eredményt érünk el a hagyományos módszerrel!

Préri horgászat a barátnőmmel

Lipták Gábor 2014-02-16
Már nagyon régóta terveztem egy kis horgászatot a barátnőmmel. Mivel ketten mentünk, a horgásztó kiválasztásánál tekintettel kellett lennem a környezet rendezettségére és a kényelmi körülményekre is. Több napos eső után vagyunk, így a Préri-tó bojlis tavát választottam, mert ott minden horgászálláshoz tartozik egy fedett kis ház, ami eső esetén sokat számít, a tó rendkívüli halállományáról nem is beszélve…

Miként is kezdődött pályafutásom, avagy hogyan lettem nézőből női horgász?

Vadász-Ember Andrea 2013-07-25
Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam, Vadász Andinak hívnak, Veszprém megyében élek párommal és két gyermek édesanyja vagyok. Gyermekkoromban ismerkedtem meg először a horgászattal, mélyebben pedig hozzávetőleg 1 éve vetettem bele magam e hobbiba. Párom elég sokat horgászik, ezért eleinte - hogy többet lehessek vele - egy kicsit „kényszerből” csapódtam mellé a parton. Kezembe nyomott egy spiccbotot, hogy unaloműzés céljából fogdossak kishalakat a tóból…

A befejezetlen ügy

Dajnics Ferenc 2013-07-15
Az utóbbi időben nem horgászom tavon. A dunai márnafogások olyan élvezetet nyújtanak, amelyek megismételhetetlenek! Egy halfaj sem tudta még felülmúlni azt az érzést. Idén azonban az év első felében ismét elkerültek a márnák, ezért a tilalom alatt nem látogattam a Dunát. Sőt megérkezett a valaha látott legnagyobb árvíz is. Fiam olyan sokszor elmondta, hogy menjünk ki a közeli tóra sétálni, hogy beadtam a derekamat. Semmi pecabot, csak úgy egy kis séta, fagyi meg szendvics, üdítő - amolyan kirándulásféle. Kimentem vele szétnézni, aztán a fene se gondolta volna, hogy több mint hat hétre ott ragadok.

A változékony időjárás és a lépre csalt pontyok esete

Haskó Tamás 2013-07-02
Vegyes érzelmekkel érkeztem a tópartra: a hetekig tartó szokatlanul csapadékos és az évszakhoz képest nagyon hűvös idő miatt kicsit bizonytalan voltam, vajon pikkelyes barátaink mennyire lesznek étvágyuknál? A naptár szerint nyár van, de a hűvös, esős napokon elkél a kiskabát. Amikor meg végre kisüt a nap, megfő a horgász feje a napon. Vajon milyen hatással lehet ez pontyokra? Ebből a rövid írásból talán ez is kiderül!

Húsvéti horgászat pellettel - kipróbáltam, megszerettem!

Nagy Tamás 2013-04-01
Hogy lehet az, hogy egyeseknél kapás kapást követ, míg mások legtöbbször csak „napozni” ülnek ki a stégre? Eddig mindent úgy csináltam, ahogy gyerekként megtanultam: az etetőkosárba illatos csalogató anyag került, a horogra pedig érett, puhára főtt kukorica. A bedobás után pedig rendszerint kezdetét vette a türelemjáték. Bizony, néhány hónappal korábban még nagyrészt a türelemről szólt a horgászat. Ilyenkor aztán bőven volt idő elmélázni azon, hogy a biztosabb siker érdekében miként lehetne elsajátítani egy-egy újabb technikát a már meglévő felszerelés segítségével. Elég őrült ötletnek tűnt puszta kíváncsiságból pergető botra pelletes, fenekező szereléket készíteni, ennek ellenére kipróbáltam.

Tavaszváró sikeres pontyozás

Nagy Csaba 2013-03-09
Lassan, de biztosan közeledik a tavasz. A tél enged szorításából, vizeink levetették magukról jégpáncéljukat, mely átmenetileg meggátolta kedvenc hobbink, a horgászat gyakorlását. Nem érvényes ez mindenkire, hiszen merészebb, elszántabb horgászok lékről is hódolnak e nemes szenvedélynek. Magam is azok közé tartozom, akik télen sem adják fel a horgászatot.

Egyszerűen, hatékonyan!

Haldorádó Team 2013-03-08
Ebben a felgyorsult világban sok horgász számára egyre kevesebb az a szabadidő, melyet kedvenc hobbijukra tudnak fordítani. Ha végeztek napi kötelességeikkel, egyszerűen már semmi kedvük bemálházni a sok felszerelést a kocsiba majd a vízparton eljátszani ugyanezt. Mire mindennel végeznének, már lelki erejük sem maradna a halfogáshoz. Ilyenkor kell egyszerűsíteni a felszerelésen és visszamenni gyökereinkhez, na persze már a modernebb technikákkal, csalikkal felfegyverkezve! Hogy pontosan mire is gondolok? Lejjebb minden kiderül!

Szerencse a szerencsétlenségben

Hokmann Ferenc 2013-02-16
Sokan abba a hibába esnek, hogy leragadnak egy bevált gyakorlatnál, és ha valami közbejön, változtatni nem tudnak, pedig a megoldás lehet, hogy a táskájukban lapul, csak ki kellene venni. Szerencse, hogy én e hibát elkerülöm, mivel szeretek folyamatosan kombinálni. Amíg más pihen a horgászat közben, én azon gondolkozom, hogy hogyan legyek lépéselőnyben a halakkal szemben. Így jártam most is, mivel jó csalit vetettem be, ami bevált s így élménydús négy napot tölthettem a kedvenc vizemen, a Miháldi-tavon.

Halparádé Harsányban

Csorbai Péter 2012-10-01
Megkezdődött a nyári szünet, így édesapámmal alkotott horgászcsapatunk kibővülhetett egy új taggal, az öcsémmel, aki eddig nem igazán szeretett horgászni, de valószínűleg e nap után majd mindig velünk akar jönni horgászni!

A „fagyi”

Győri Balázs 2012-08-28
Van egy módszer, mely valamikor felbukkant valahol, és a bennfentesek elkezdték a segítségével fogni a nagy pontyokat, amurokat. Ha csekély anyagi ráfordítással szeretnéd átélni a bojlizás élményét, Te is szeretnél nagy pontyokat, amurokat fogni, „bennfentes” lenni, akkor ez az írás neked szól. Nem kell más hozzá, csak egy kis magyaros praktika és elhatározás.

Egyéni rekorddöntés a cél!

Szakács Krisztián 2012-08-27
Egy májusi napon barátokkal ellátogattam a Zirc mellett fekvő Akli-Szarvas-tóra. Ezen a napon nem számítottunk pontyözönre, de bíztunk benne, hogy meglátogatnak minket uszonyos barátaink. Számomra - és természetesen barátaimnak is - egy 5 kiló körüli potyka megfogása volt a cél, de akkor se lettünk volna szomorúak, hogyha nem jön össze. Ha érdekel, hogy sikerült-e megvalósítani a célunkat, akkor tarts velem!

Cél a „nagyhal”

Terjék Ferenc 2012-08-21
„Nagyhal”? Minden horgász álma a „leg”-et kifogni. A legnagyobbat, a legszebbet, a legkitartóbbat. Nekünk is ez a célunk 2012-ben is. Mindenféle/fajta módszerrel, a legkülönfélébb csalikkal, etetőanyagokkal. Tanakodva ültünk össze januárban, hogy melyik tavat horgásszuk meg ebben az évben. Erre a célra a legesélyesebbnek az Alaszka horgásztavat tartottuk.

Aki a kicsit…

Csorbai Csaba 2012-06-18
A horgászidény már javában elkezdődött, de mi csak most jutottunk ki a vízpartra. Az év első horgászata egybeesett az addigi legmelegebb nappal a 2012-es évben. Kisebbik fiammal úgy döntöttünk, hogy a lakhelyünkhöz legközelebb levő Harsányi-horgásztavat látogatjuk meg. Napra pontosan egy évvel ezelőtt szintén voltunk itt horgászni, és reméltük, hogy az akkori sikerek megismétlik önmagukat.

Újabb eredményes nap Harsányban

Csorbai Péter 2011-12-05
2011. április 28-án, csütörtökön édesapámmal úgy döntöttünk, hogy a pénteki napunkat a horgászatnak szenteljük! Mint azt majd ti is olvashatjátok, ez a döntés elég jónak bizonyult, hiszen egy újabb eredményes napot hagytunk magunk mögött Harsányban…

Egy sikeres nap apropójából

Németh Antal 2011-08-10
Májusban egy olyan horgászatban volt részem, amit talán sosem felejtek el. A helyszín ismét Csővár, ahol kedvenc etetőkosaras technikámat vetettem be a pontyok ellen. Ennek történetét szeretném megosztani veletek. Hajnalban érkeztünk a tópartra, ahol tiszta égbolt és gyönyörű halak fordulásai fogadtak minket. A májusi nyárias idő ellenére a horgászat délutánjára erős lehűlést ígértek a meteorológusok, ami halfogás szempontjából jó esélyekkel kecsegtetett.

Bányatavi pontyok

Németh Antal 2011-07-22
A bányatavakon történő pontyozás mindig vegyes érzéseket kelt bennem. Sajnos nem sikerült még olyan horgászvizet találnom, ami külsőségeivel és hangulatával magával ragadott volna. Szinte védjegyük a sivárság, a buja növényzet hiánya és sok esetben még a munkagépek zaja is. Azonban sosem felejtkezem el arról, hogy egy-egy több 10 éve létesült tó halfogás szempontjából kivételes hely lehet. A számunkra kopár vidék a vízfelszín alatt teljesen más képet fest. A változatos mederalakulatoknak és a kristálytiszta víznek köszönhetően ezek a tavak rengeteg kapitális halnak adhatnak otthont. Ezért is fogadtam el István barátom invitálását egy közös horgászatra a Pest megyei 8 hektáros Bázis horgásztóra. Bíztam benne, hogy sikerül néhány szebb pontyot is matracra fektetni a nap során.

Újra egy nap a nyugalom szigetén

Németh Antal 2011-06-23
Szinte mindenkinek van egy kedvenc horgászvize, ahová mindig szeret visszatérni. Lehet ez egy kis csatorna vagy akár egy nagy bányató, igazából lényegtelen. A fontos az, ami odaköti a horgászt, egy szép fogás emléke, a gyönyörű környezet, de a szerencsésebbeket akár mindkettő. Számunkra ez a víz a Csővár melletti Sinkár-tó. Katával, a barátnőmmel megpróbálunk minden hónapban legalább egy horgászatot ide szervezni. Nem tudjuk, mi fogott meg minket ennyire ebben a vízben, talán a természetes vadsága, a gyönyörű, egészséges pontyok, esetleg a nyugalom, amit itt találunk meg, és ami nélkül a horgászat vajmi keveset ér.

Egy tavaszi nap a Sinkár-tavon

Németh Antal 2011-05-24
Március volt, mikor a „kockatavak” után végre igazi víz felé vettük az irányt barátnőmmel és Bambusz kutyával: újra meglátogattuk a Csővár mellett található Sinkár-tavat. Gyakran horgászom műtavakon is, de ez a tó a 88 hektáros vízfelületével egész más „műfaj”. Itt nincsenek hangoskodó, rádiót hallgató „kollégák”, nem kell attól félni, hogy valaki keresztbe dob, esetleg egy jobb hal összeszedi a mellettünk horgászó szerelékét. Ez a nyugalom szigete, ahol még a szomszéd horgászt is csak érkezésnél és indulásnál látja az ember.

Szezonnyitó horgászat Bögellőn

Szitás József 2011-05-19
2011. március 13-át mutatta a naptár, mikor elérkezett számomra a szezonnyitó horgászat. Idő és felmelegedés hiányában csak ekkor tudtam kezdeni. A horgászatra egy szlovákiai tavat választottam, ahová velem tartott barátom, Ákos. Az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, ugyanis szinte orkán erejű szél fújt, ami nem is lett volna baj, csakhogy velünk szembe jöttek a széllökések. Ez azonban bizakodással is töltött el, hisz arra gondoltam, hogy elénk sodródik a sok táplálék a vízben és törvényszerűen jönnek vele a halak is.

Kora tavaszi pontyhorgászat a Verba tanya horgásztavon

Bacskai 2011-04-16
Az év első horgászatának helyszíne a Verba tanya horgásztó és szabadidő park volt számomra. Ezt a 9-10 órás horgászatot már az indulás előtt egy héttel elterveztem, amikor a hőmérő higanyszála elérte a 15-18 Celsius-fokot. Nagyon szép, napsütéses, igazi horgászidőre számítottam… De, ahogy teltek-múltak a napok, egyre rosszabb lett az időjárás. „Természetesen”, ahogy ez lenni szokott, a hétvégére elromlott az idő, alig 5 fok volt, a szél viharossá vált, és még az eső is eleredt. Mi kell még?! Mit lehet ilyen zord, frontos időben fogni? Ha kíváncsiak vagytok rá, tartsatok velem!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.