Szögedi halászlé Szili módra

Szili Dániel 2012-12-19
Május 1., augusztus 20., karácsony. Csak hogy néhány alkalmat említsek, amikor a család összeül és asztalra kerülnek a jobbnál jobb főtt és sült ételek, édességek. Viszont ha le akarjuk venni lábáról a rokonságot vagy az ismerősöket, barátokat, akkor elkészíthetjük a tradicionális szegedi halászlevet. Ezzel elég sok munka van, és kevesen ismerik a hatékony módszert. Cikkem egy kevésbé fáradságos halászléfőzést mutat be.

Halászlé

Sivák Mátyás 2006-12-20
Közelegnek az ünnepek. A magyar családok egyik legkedveltebb karácsonyi étke a halászlé. Nincs ez másképp nálunk sem. Én általában sima, alap halászlét szoktam készíteni, de tájegységenként sokféle változata, módozata van. Ezt színesítik a felhasznált halfajták, készítési szokások, hagyományok, de a hozzá adható fűszerpaprika minősége, fajtája is. Ebben a cikkben ismertetni szeretném, hogy én hogyan készítem el ezt az ételt Szentestére.

Halételek nem csak ünnepre 1.

Tóth Ferenc 2002-12-23
Kevés halat fogyasztunk a statisztikák szerint is. A Karácsony azonban mégis az az időszak, amikor nincs olyan terített asztal az országban, ahol ne kerülne hal valamilyen formában az ünnepi asztalra. Legyen az saját fogásból származó, vagy vásárolt halból készült étel. Néhány íráson keresztül szeretnék ízelítőt adni a leggyakrabban fogyasztott halételekből, az egyszerűtől a különlegesekig.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.