Őszi varázs

Bottyán Marián 2018-02-10
Nincs két egyforma év a horgászatban. A számomra oly kedves csatornán is változik a haljárás, a növényzet, a körülmények, egyszóval minden. Mégis akad egy közös, ami szinte minden vízterületről és horgászidényről elmondható: mindig az ősz adja a legszebb, legváltozatosabb fogásainkat – feltéve, ha van elég időnk vízen lenni.

Izsák, a rablóhalas horgászok paradicsoma?!

Jávorka Dániel 2010-06-20
Aki ismer, feltehetőleg tudja, hogy a pontyhorgászat a szívem csücske, és az esetek több mint 90%-ában az aranyhasúak becserkészésén töröm a fejem. De mi a helyzet a maradék kevesebb mint tíz százalékkal? Ez nálam már vagy egyfajta menekülési útvonalat, vagy nagy ritkán céltudatos rablóhalas horgászatot jelent. A ponty- és amurhorgászat terén már publikáltam a korábbiakban, de rablóhalas horgászatról még soha. Úgy érzem, elérkezett az ideje annak, hogy próbára tegyem cikkírói képességem ezen a területen is…

Nyári emlék

Lukácsi Béla 2009-10-13
Ez évben a családommal ismét a Balatonhoz mentünk nyaralni. Persze horgásznak víz mellett a helye, azonban most a horgászatot mellőztem, nem raktam ugyan is be horgászbotot… na jó, egy pergető bot és néhány csali azért bekerült a csomagtartóba, de csak egy rövidke csukázás kedvéért, történetem azonban nem erről szól.

Szigetközi hétvége

Benyhe János 2003-07-29
Egy kedves meghívásnak eleget téve látogattunk el Ásványráróra, ahol barátok és családjaink társaságában egy kellemes, hosszú hétvége elé néztünk a horgásztanyán. A Szigetközt korábban csak képekről és leírásokból ismertem, így talán mondanom sem kell, hogy vérmes reményeket fűztem az előttünk álló hajnali és esti rablóhal horgászatokhoz. Természetesen helyismeret nélkül nem boldogulna az idevetődő idegen, de szerencsére egyik vendéglátónk, Tóth Feri, rutinos szigetközi vidrának számít, így nyugodtan hagyatkozhattunk tanácsaira.

Télvíz idején

Tóth Ferenc 2003-02-05
Hiába a hideg, a zord időjárás, a horgászembernek bizseregnek az ujjai, szívesen megtapasztalná már a semmivel össze nem téveszthető érzést: hal van a horgon! Kevesünknek adódik meg, hogy gyakorta valamilyen meleg vízben horgásszon, kénytelenek vagyunk a megmaradó lehetőségek közül válogatni. Az egyik lehetőség: horgásszunk sügérre. Akár még meglepetés is érhet...

Zalaszentmihályi horgászatok II. rész - Rablóhalazás az éjszakában

Vernicz Zoltán 2002-09-11
Tamást elsősorban pontyhorgászként ismerhette meg az ország. Eddig csak ritkán szánta el magát rablóhalazásra, de az utóbbi időkben egyre inkább felerősödött benne a ragadozóhalak fogása utáni vágy. E változást a Zalaszentmihályi horgásztúránk első éjszakája is kitűnően bizonyítja.

A Tűzoltó tó domolykói

Vernicz Zoltán
Csak nagy ritkán horgászok rabló halra. Ha meg néha mégis rászánom magam, szinte mindig az úgynevezett Tűzoltó tóra megyek csalihalat fogni. Kishalazás közben néha előfordul, hogy egy-egy apró termetű domolykó talál rá a csalira. Tehát kölyök domolykók biztosan élnek a tóban, de vajon mi a helyzet a nagyobb példányokkal? Mit rejthet valójában ez a titokzatos víz? Attila és én ezekre a kérdésekre szerettünk volna választ kapni. Így hát elhatároztuk, hogy 24 órát fogunk horgászni domolykókra a tűzoltó tavon.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.