Partszéli pontyhorgászat egyszerűen 2. rész – Akcióban a Margin Power Carp

Sipos Gábor 2017-04-07
A tegnapi részben begumiztuk a top szettet, úgyhogy nincs más hátra, irány a vízpart! Mivel kora tavaszt írunk, olyan helyet választottunk, ahol jó eséllyel tudjuk bemutatni akció közben is a botot. A Moby Dick tórendszer azon tavára látogattunk el egy szeles, hideg napon, amely direkt a rakós botos pontyhorgászat szerelmeseinek tartanak fenn egész évben. Lássuk hát, hogyan sikerült a tűzkeresztség!

Partszéli pontyhorgászat egyszerűen 1. rész – Sallangmentes gumizás

Sipos Gábor 2017-04-06
Nemrég megjelent egy írásom arról, hogyan lehet feederbottal akár a lábunk előtt pontyokat fogni, ha éppen a körülmények ezt követelik meg. Meglepődtem, hogy milyen nagy érdeklődés követte ezt a cikket, és milyen sokan tapasztalták már azt, hogy sokszor egészen a part mellett is lehet szép pontyokat fogni. Nos, a „láb alatti pontyozás” egyik legegyszerűbb és legszórakoztatóbb formáját szeretném ebben a cikkben bemutatni, ahol a főszerep most nem a feederbotoknak jut!
Videóval

Rakós botos gumizás egyszerűen 2. rész

Takács Péter 2009-02-02
Az első rész a Shimano Nexave BX 11,5 méteres rakós boton bemutatta a hagyományos gumizási módszert, így erre a részre már csak a különlegességek maradtak. Ha a Nexave BX bot gumizására azt mondtam, hogy egyszerű, akkor az ebben a részben bemutatásra kerülő dolgokra már csak azt tudom mondani Nektek, hogy „gyerekjáték”. Készítsük el a „gumisünit, valamint hozzuk működő állapotba a Shimano Technium BX Competition 1300-as boton az oldalsó gumikivezetést! Tartsatok velem…
Videóval

Rakós botos gumizás egyszerűen 1. rész

Takács Péter 2009-01-20
Számos írás jelent már meg a Haldorádó Horgászportálon, melyek a rakós botok begumizását hivatottak bemutatni, de eddig még egyik sem volt kisfilmmel kombinálva, ami segítségével egyértelművé tehette volna a rakós botos horgászattal ismerkedők dolgát. Ebben az írásban, valamint a sorozat további részeiben szeretnénk népszerűsíteni ezt a különleges horgászmódszert, kedvet csinálva mindazoknak, akik már kacérkodnak a gondolattal, hogy megvegyék életük első rakósát. Külön köszönet a Rapala Eurohold Zrt-nek, hiszen ők biztosították a Shimano rakós botokat a kisfilmek elkészítéséhez.

LOCK’N’LOAD

Döme Gábor
A címben szereplő fura megnevezés egy nem hétköznapi termék neve, amely a rohamléptekkel fejlődő finomszerelékes horgászatot teheti még hatékonyabbá. Ismerkedjünk meg vele!

Csőgumik a nagy halak sikeres horgászatához

Döme Gábor
Nem volt olyan rég, amikor a botgumi még nem volt több a botba egyszerűen belefűzött guminál. Minden piacvezető cégnek megvolt a saját kínálata, de ezek sem, tudásban sem teljesítményben nem tértek el jelentősen egymástól. Ezt az „állóvizet” a Hydrolastic kavarta fel, de alaposan. Ez számít az egyik legjelentősebb újításnak a mai versenyhorgászat területén. Kezdetben minden gumi tömör szerkezetű volt, amiben a folyadékkal töltött, cső szerkezetű Hydrolastic hozott forradalmi változást. A Simons 2000 által gyártott új terméket kezdetben a Daiwa cég forgalmazta Angliában. A 2005-ös évtől kezdődően az eddig főként úszóiról ismert Perfect kínálatában közvetlenül is kapható.

Hydrolastic a gyakorlatban

Döme Gábor
A rakós botos nagyhalas horgászatot forradalmasíthatják az új generációs csőgumik. Olyan tulajdonságokkal és paraméterekkel rendelkeznek, amely új utat nyit a finomszerelékes horgászatban. Az előző írásban Danó Gábor segítségével bemutattuk a Daiwa Hydrolastic gumit és annak használatba vételét. „A puding próbája az evés”, tartja a közmondás, lássuk, miként működik a gyakorlatban!

Új generációs gumi

Döme Gábor
A rakós botos horgászat során teljesen természetes és elfogadott dolog, hogy a bot első 1-2-3 tagját be kell gumizni. A merev botok rugalmatlanságát remekül kompenzáló segédeszköz nélkülözhetetlen egy termetesebb hal kifogásához. Egy jól begumizott bot pont úgy működik, mint egy kifogástalan fékrendszerű orsó. Csak akkor „szólal meg” - kezd el nyúlni a gumi -, amikor kell, és csak annyit enged, amennyit kell. Az egész lelke a megfelelő méretű, jól kiválasztott gumi. De milyen is jó gumi? Ha belegondolunk, hogy néhány év alatt mennyit fejlődött ez technika… és hol tart most… hát, nem semmi!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.