Mátyás király erdeje alatt horgásztam

Králik Károly 2013-08-31
Nem lehet betelni a látvánnyal, akárhányszor járok erre, mindig megérint a hegyek és a dunai táj szépsége. Sziklás hegyek közt kanyarogva tört magának utat a folyó, hogy hordalékát Visegrád alatt lerakva, alakítsa ki a Szentendrei szigetet.
Videóval

A bolognai botos horgászat szépsége Cralusso úszókkal II. rész

Takács Péter 2012-11-07
Hazánk talán leginnovatívabb úszófejlesztője Králik Károly, a Cralusso tulajdonosa. Az igazi folyóvízi szezon kezdetén meghívtuk Károlyt, hogy mutassa be a bolognai boton használható úszóikat. Az első részben a Cralusso Bolo úszó került részletesen bemutatásra, ami lehetőséget ad a lassított, meg-megállított csalivezetésre. Ebben a részben előkerül két másik lehetőséget kínáló úszó, mégpedig a Golf (ami az úsztatáshoz kiváló), valamint a tradicionális Surf (ami a teljesen megállított csalifelkínálásra alkalmas).
Videóval

A bolognai botos horgászat szépsége Cralusso úszókkal I. rész

Takács Péter 2012-09-12
Hazánk talán leginnovatívabb úszófejlesztője Králik Károly, a Cralusso tulajdonosa. Az igazi folyóvízi szezon kezdetén meghívtuk Károlyt, hogy mutassa be a bolognai boton használható úszóikat, adjon segítséget azoknak, akik már használják termékeiket, és nem utolsósorban csináljon kedvet ehhez a tipikus folyóvízi módszerhez azoknak, akik már kacérkodnak a gondolattal! Hogy még egy kihívást támasszunk Karcsi elé, a horgászat helyszínéül hazánk leghosszabb folyóját, a Tiszát választottuk.

Márnák bolognaival

Döme Gábor
A rakós botos úszós horgászat és csalivezetés bármennyire is hatékony, mégis megvannak a maga korlátai. A legfőbb hibája, hogy olyan termetes hal is horogra akadhat, amelynek megfogására a legtökéletesebb gumizás mellett sincs semmi esélyünk. A menekülő halnak több zsinórt kell adnunk, hogy nagyobb területen, hosszabb lasszóval végül kifáraszthassunk. Ehhez a leghatékonyabb eszköz a bolognai bot.

Tuningolt szerelékkel folyóvízen?!

Döme Gábor
A folyóvízi úszós horgászat - első ránézésre - rendkívül egyszerűnek tűnik, de rá kellett döbbennem, hogy minél többet művelem, annál összetettebb és bonyolultabb. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy az etetés helyéről (ahol addig szinte semmit sem fogtam), egy másként vezetett úszóval máris több kapást tudtam kicsikarni, miközben ugyanazzal a csalival és azonos mélységben próbálkoztam. Hogyan lehet ez? Tartsanak velem, és mindenre fény derül!

Ismerkedés a Cralusso Szörffel, avagy eregessünk vízi sárkányt!

Polyák Csaba 2005-08-26
A Szörf úszó volt az első a sorban, most mégis vele zárul ismerkedésünk. A Cralusso találmányok sorában ez a modell volt az első, és mint ilyen, igen magasra tette a mércét. Az eredeti elgondolás az volt, hogy egy olyan úszó készüljön, amelyik lehetővé teszi a nagyon lassan vezetett vagy akár a teljesen megállított szerelékkel történő horgászatot gyorsabb folyásban is, ráadásul gyűrűs bottal horgászva. A formabontó úszóval nekem is meg kellett ismerkednem. Úgy kezdtem a dologhoz, mint bárki más, aki megveszi első Szörf úszóját. Nézzük, én mire jutottam!

Ismerkedés a Cralusso Bolóval

Polyák Csaba 2005-08-19
Mikor elkezdtem a bolognai botos horgászattal foglalkozni, volt néhány, elsősorban magából a technikából eredő probléma, aminek a kiküszöbölése megoldhatatlan feladatnak tűnt. Az egyik az úsztatás során az úszó menthetetlen kisodródása volt. Ha úszóm túlhaladt egy képzeletbeli határvonalon, a szerelék víz erejének engedelmeskedve óhatatlanul lassan a part irányába kezdett vándorolni, emiatt a csali elkerülte az éhes halszájakat. Minél többet „bolóztam”, annál inkább megismertem a módszer előnyei mellett annak nehézségeit is. Sokat tanakodtam, hogyan lehetne az úsztatást irányíthatóbbá tenni, elérni azt, hogy egy-egy leúsztatás minél hosszabb ideig tartson, és az úszóm végig az etetési sávon haladva több esélyt adjon a csalira éhező halseregnek. Szerencsére, amíg én csak gondolkodtam a megoldáson, valaki rá is jött arra.
Videóval

Cralusso Bubble próba

Takács Péter 2005-08-12
A Cralusso Torpedóval végzett próbahorgászat után még nagyobb várakozással vágtam bele a folyóvízi horgászatra szánt másik úszó, a Cralusso Bubble tesztelésébe. Ez az úszó a lapos és a dundi úszó ötvözetéből jött létre. A tesztpályának a Nagykunsági-főcsatornát szemeltük ki, hiszen főleg a lassúbb folyású csatornák az „úsztatós” horgászmódszer „mekkái”

Cralusso Torpedó és Torpedó Tuning próba

Takács Péter 2005-08-05
„It will add a new dimension to your polefishing” - Ez új dimenziókat nyit a rakós botos horgászatban” (Bob Nudd); „This is the best flat float I’ve ever used” - Ez a legjobb lapos úszó, amit valaha használtam (Alan Scotthorne); „Az első magyar csapat-világbajnoki érem megszerzésében segített a Cralusso Torpedó úszó, kell ettől több?!” (Ambrus Tibor). Ha már ilyen véleménnyel vannak erről az úszóról a világ elismert horgászai, akkor gondoltam, teszek egy próbát, hogy én mit tudok vele elérni.

Folyóvízi csodák

Králik Károly 2002-07-18
A lapos úszók használata, egy csapásra megváltoztatta a folyóvízi horgászatot és olyan új lehetőségeket teremtettek, amely eddig elképzelhetetlen volt. Alig három éve robbantak be és váltak ismertté, a Spanyolországban - egy gyorsfolyású vízen - megrendezett Világbajnokság után. A röpke idő alatt gyökeresen átalakította a horgászok kelléktárát. Ekkor úgy tűnt, hogy ez olyan volumenű technikai csoda, amely már nehezen überelhető és sok évnek kell eltelni ahhoz, hogy újabb fantasztikus találmány lásson napvilágot. Hiszen csodák, nem születnek minden nap! Vagy talán mégis?
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.