Léki csukázás „Viperával”

Ladányi Tamás 2006-02-15
Általában minden évben felkérnek párszor VIP horgásztatásra, egy-egy híresebb sportolóval vagy nevesebb közéleti személlyel. Nem igazán rajongok az ilyen jellegű horgászatokért, s többnyire udvariasan kimentem magam. Legutóbb viszont győzött a kíváncsiság, képtelen voltam nemet mondani egy felkérésnek. Egy profi bokszolónak, Kovács „Vipera” Attilának kellett egy kis változatosságot, felüdülést vinni a monoton felkészülések, edzések közé. A neve hallatán egyből beugrott egy érdekes jelenet. A legutóbbi mérkőzésén egy brazil fiú menekült, szinte futott előle a ringben. Elképesztő látvány volt! Rendben! Nézzük meg a fiút, dobjuk be a mélyvízbe! Irány a jég birodalma!

Léki süllőzés

Ladányi Tamás 2006-01-24
A léki horgászatoknak olyan különleges varázsa van, melyet csak az érthet meg igazán, aki már rámerészkedett a jégre, próbára tette szerencséjét és tudását a jég hátán. A jég birodalmában a horgászok teljesen másképpen viselkednek, mint a tavaszi, nyári vagy akár az őszi hónapokban a vízparton. Az esetleges rájuk leselkedő veszély, az egymásrautaltság szoros közösségé kovácsolja a máskor, néha bizony széthúzó horgászokat. A léki horgászatoknál nem mindig a fogás a lényeg, napokat el lehet tölteni a jégen kapás nélkül, de elégedetten, boldogan. Ha meg esetleg jelentkezik egy csuka vagy akár egy süllő, az csak „hab a tortán”.

Lékre mentünk!

Lukácsi Béla 2005-02-22
Amióta napközben is tartósan fagypont alatt van a hőmérséklet, azóta egyre jobban hízik a tavainkon a jég. Mostanra biztossá vált rajta a közlekedés. Sőt, már egy hete kapom a híreket sikeres, hol süllő, hol meg csuka fogásáról szóló lékhorgászatokról. Ideje tehát nekünk is megpróbálni! A kapott hírek alapján célunk a Tisza-tó, azon belül is a Fűzfás-morotva.

Léki horgászatok - A léki süllőzés

Ladányi Tamás 2004-01-05
Évekig abban a tévhitben éltem és horgásztam télen lékről, hogy kizárólag csak csukára lehet esélyem, más fajta hal szóba sem jöhet. Ez a szemlélet sokáig tartotta magát, míg nem egyszer véletlenül sikerült pár sügeret és bodorkát fognom. Az igazi áttörés viszont Palotáson következett be, mikor barátaimmal óriási meglepetésemre süllőket varázsoltunk ki a lékből. A Palotási léki süllőzések közben felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, s ami a lényeg, bizonyságot nyertem arról, hogy a süllők szépen foghatóak akár lékről is.

Léki horgászatok - A lék kialakítása és a felszerelés jellemzése

Ladányi Tamás 2004-02-03
Sokan, félelemmel vegyes tisztelettel tekintenek egy befagyott vízfelületre, s ezerszer is meggondolják, hogy rámerészkedjenek-e a jégre. Pedig gondos előkészületekkel, az elemi biztonsági feltételeket maradéktalanul betartva horgászhatunk lékről, ezáltal is folyamatossá téve a horgászidényt. Persze különleges felszerelést, egyedi eszközöket is kíván a léki horgászat, de nagyobb anyagi ráfordítások nélkül ezek könnyedén beszerezhetőek.

Léki horgászatok - Alapvető szabályok a léki horgászatoknál

Ladányi Tamás 2004-01-19
A süvítő hideg szelek és a téli zord időjárás nem mindig jelenti azt, hogy vége a horgászidénynek, a hó és a jég nem feltétlenül csökkentheti bizonyos halak étvágyát. Több horgásznak, csak ilyenkor kezdődik el igazán a szezon. Pár fanatikus szinte remegve várja a tél beköszöntét, az egybefüggő jégpáncél kialakulását a vizeken. Ilyenkor érkezik el az ő idejük, s megkezdődik a léki horgászat szezonja.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.