Videóval

Vadvízi kalandok 50. rész – 4 évszak horgászbottal a Tisza-tavon – TÉL

Döme Gábor 2023-12-23
A Tisza-tó a Balaton után hazánk második legnagyobb állóvize, de kétségkívül a legváltozatosabb és legvadregényesebb! Egyetlen hazai vízterületünk sem kínál annyi fajta horgászati lehetőséget, mint ez a különleges TÓ. Számos olyan módszer van, amely sehol máshol nem fellelhető, nem művelhető, csak itt! Ami itt még szokványos, az máshol már régen eltűnt… Egy igazi KINCS, egy hungarikum, vagy inkább „tiszatavikum”!

Léki csukázás „Viperával”

Ladányi Tamás 2006-02-15
Általában minden évben felkérnek párszor VIP horgásztatásra, egy-egy híresebb sportolóval vagy nevesebb közéleti személlyel. Nem igazán rajongok az ilyen jellegű horgászatokért, s többnyire udvariasan kimentem magam. Legutóbb viszont győzött a kíváncsiság, képtelen voltam nemet mondani egy felkérésnek. Egy profi bokszolónak, Kovács „Vipera” Attilának kellett egy kis változatosságot, felüdülést vinni a monoton felkészülések, edzések közé. A neve hallatán egyből beugrott egy érdekes jelenet. A legutóbbi mérkőzésén egy brazil fiú menekült, szinte futott előle a ringben. Elképesztő látvány volt! Rendben! Nézzük meg a fiút, dobjuk be a mélyvízbe! Irány a jég birodalma!

Léki süllőzés

Ladányi Tamás 2006-01-24
A léki horgászatoknak olyan különleges varázsa van, melyet csak az érthet meg igazán, aki már rámerészkedett a jégre, próbára tette szerencséjét és tudását a jég hátán. A jég birodalmában a horgászok teljesen másképpen viselkednek, mint a tavaszi, nyári vagy akár az őszi hónapokban a vízparton. Az esetleges rájuk leselkedő veszély, az egymásrautaltság szoros közösségé kovácsolja a máskor, néha bizony széthúzó horgászokat. A léki horgászatoknál nem mindig a fogás a lényeg, napokat el lehet tölteni a jégen kapás nélkül, de elégedetten, boldogan. Ha meg esetleg jelentkezik egy csuka vagy akár egy süllő, az csak „hab a tortán”.

Lékre mentünk!

Lukácsi Béla 2005-02-22
Amióta napközben is tartósan fagypont alatt van a hőmérséklet, azóta egyre jobban hízik a tavainkon a jég. Mostanra biztossá vált rajta a közlekedés. Sőt, már egy hete kapom a híreket sikeres, hol süllő, hol meg csuka fogásáról szóló lékhorgászatokról. Ideje tehát nekünk is megpróbálni! A kapott hírek alapján célunk a Tisza-tó, azon belül is a Fűzfás-morotva.

Léki horgászatok - A léki süllőzés

Ladányi Tamás 2004-01-05
Évekig abban a tévhitben éltem és horgásztam télen lékről, hogy kizárólag csak csukára lehet esélyem, más fajta hal szóba sem jöhet. Ez a szemlélet sokáig tartotta magát, míg nem egyszer véletlenül sikerült pár sügeret és bodorkát fognom. Az igazi áttörés viszont Palotáson következett be, mikor barátaimmal óriási meglepetésemre süllőket varázsoltunk ki a lékből. A Palotási léki süllőzések közben felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, s ami a lényeg, bizonyságot nyertem arról, hogy a süllők szépen foghatóak akár lékről is.

Léki horgászatok - A lék kialakítása és a felszerelés jellemzése

Ladányi Tamás 2004-02-03
Sokan, félelemmel vegyes tisztelettel tekintenek egy befagyott vízfelületre, s ezerszer is meggondolják, hogy rámerészkedjenek-e a jégre. Pedig gondos előkészületekkel, az elemi biztonsági feltételeket maradéktalanul betartva horgászhatunk lékről, ezáltal is folyamatossá téve a horgászidényt. Persze különleges felszerelést, egyedi eszközöket is kíván a léki horgászat, de nagyobb anyagi ráfordítások nélkül ezek könnyedén beszerezhetőek.

Léki horgászatok - Alapvető szabályok a léki horgászatoknál

Ladányi Tamás 2004-01-19
A süvítő hideg szelek és a téli zord időjárás nem mindig jelenti azt, hogy vége a horgászidénynek, a hó és a jég nem feltétlenül csökkentheti bizonyos halak étvágyát. Több horgásznak, csak ilyenkor kezdődik el igazán a szezon. Pár fanatikus szinte remegve várja a tél beköszöntét, az egybefüggő jégpáncél kialakulását a vizeken. Ilyenkor érkezik el az ő idejük, s megkezdődik a léki horgászat szezonja.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.