Árvíz utáni gondolatok

Szalai Gábor László 2013-06-14
Tokajban nőttem fel, így számomra a tavasz természetes velejárója az árvíz is. Minden évben várom, hogy a folyók kilépjenek a medrükből, és a halak elhagyják a főágat. Ami az embereknek csapás, az a természet számára nagyon fontos rehabilitáció és megújulás. A Tisza és a Bodrog áradásának eredményeként ivadékok milliói születnek meg az ártéren elöntött területeken. Vagyunk egy páron, akik úgy gondolják, hogy a Felső-Tisza és a Bodrog folyó bölcsője a Bodrogzug, az a hatalmas terület, amit a két folyó évről évre elönt, biztosítva ezzel a halak szaporodásához szükséges ideális feltételeket. Ám, mint minden természetes csodát, sajnos ezt is az ember veszélyezteti leginkább…
Videóval

Balatoni aktualitások II. - Halőrök akcióban

Jeszenszki János 2012-09-26
Nyári balatoni barangolásunk alkalmával kihasználtuk a lehetőségeinket és az előző részben már bemutatott, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nél Füstös Gáborral készült interjút követően - természetesen minden illetékes beleegyezésével - egy újabb filmet forgattunk, ezúttal a Balaton halászati őreivel. Ma ezt hozzuk el a képernyőitekre!

Példás ítélet gereblyézés, állatkínzás bűntettében!

Haldorádó Team 2011-04-12
A 2009-es balatoni gereblyézés ügyében ítélet született! 2009 decemberében igencsak felkavarta az indulatokat az az elfogás, melynek során két - horgásznak nem nevezhető - egyént fogtak ez a vízirendőrök, akik több száz kiló harcsát gereblyéztek ki a vermelő helyükről. Múlt héten megszületett az első fokú, nem jogerős, de mindenképp példaértékű ítélet.

Ismerd meg a Halvédők csapatát!

Vass Csaba 2011-01-17
Végre egy csapat, amely nem csupán szájhősökből és „tanácsadókból” áll. Akik nem félnek kiállni igazukért és szembe szállni a rettegett haltolvajokkal. A csapat mindegyik tagja megszállott horgász, elkötelezett természet- és halvédő, a természetes vizek megszállottjai és őrzői. Ha unod már, hogy a fórumokon mindig csak az értetlen diskurzus megy, de nem történik semmi, ellenben tettre kész vagy a közös ügy érdekében, akkor e felhívás neked szól! Csatlakozz te is az Országos Halvédő Közhasznú Egyesület tagjaihoz!

Öcsém, facsavar!

Főző Péter 2010-09-17
Ezt a cikket csipanyitogatónak szánom. A téma évek óta aktuális, eddig mégsem vette a bátorságot senki, hogy egyáltalán szóba hozza ezeket a vérforraló dolgokat. A közbiztonságról, pontosabban a horgászatról és a közbiztonságról van szó. Régóta hegyezem a ceruzámat, hogy papírra vessem azokat a már-már horrorszámba menő történeteket, amelyek velem estek meg, illetve amelyeknek ismerőseim, barátaim voltak szenvedő alanyai a vízen, vízparton, útban a horgászhelyre vagy éppen hazafelé.
Videóval

Halmentés magyar módra

Papp József 2010-08-02
És jött a TERMÉSZET. Májusban az első nagy esőkkel, aztán egy hétre rá a második özönvízzel. Azt mondta: „most helyreállítjuk a rendet, visszaveszem az EMBERTŐL, ami az enyém! Megmutatta, hova nem szabad építkezni, hol kell erősebb gátakat építeni és a folyókat, tavakat is betelepítette az EMBERTŐL elvett halakkal. Mégpedig olyan mennyiségben, amelyre már rég volt példa. Ráadásul az időpontra is figyelt, májusban és júniusban, amikor a kiszabadult halak le is tudtak ívni a kiöntések meleg vizében és a lassan visszahúzódó árral az ivadék jelentős része is visszakerült a mederbe.
Videóval

Rabsicok! Felháborodás! Megoldás!

Jeszenszki János 2010-03-12
A mai cikk címe és mondanivalója interjúalanyom szellemi terméke, függetlenül attól, hogy inspirálója voltam és teljes mértékben osztom is azt. Már nagyon régóta tervezgettem, hogy elindítok egy láncreakciót, ami közelebb hozza hozzátok, hozzánk ezt a jelenséget, rávilágít a kórkép tüneteire és lehetőségeinkhez mérten megoldási javaslattal is szolgálhat a szennyezett gócok likvidálására! Egy riportot fogtok itt alább olvasni, melyet Jantner Csabával, a Paksi Sporthorgászok Egyesületének halőrével, az „Antirabsic” mozgalom élharcosával készítettem.

Halőrzésről, halőrökről, szabályokról, szabályszegőkről 1. rész

Vadászi Tamás 2008-02-04
Mint hivatásos halászati őr tapasztalom, hogy vizeinken a halőr-horgász kapcsolat nem a béke és barátság boldog szigete. Orvhalászok/orvhorgászok is mindig voltak és most is vannak, és azt is tapasztalom, hogy ezeket a cselekményeket nem lehet egy régióra, etnikumra, vízterületre, szegényre, gazdagra ráolvasni. Találkoztam már egyetemistával, aki elektromos halászgéppel gyűjtötte a vacsorára valót, tisztes nagyapával, aki az unokájával 13 bottal horgászott, kisebbségi önkormányzati vezetővel, aki tilosban halászott, rendőrrel, aki szerint neki nem kell horgászigazolvány ahhoz, hogy horgásszon, és sajnos elcsábult halőrrel is volt szerencsém kapcsolatba kerülni. Szeretnék e sorozatban olyan dolgokról beszélni, amik mindennapos horgászataink során előfordulnak (halőrzés, vizeink orvhalászok és orvhorgászok miatti kedvezőtlen állapota), valamint szeretnék átadni egy-két gyakorlati tapasztalatot, hogy mit tegyünk a vizeinket kirabló bandák és egyéb nemkívánatos személyek ellen.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.