Videóval

A busa sportszerű horgászata 2. rész – Az óriás pettyes

Döme Gábor 2024-05-21
A busa horgászata iránt érdeklődők száma napról napra nő. Minél többen művelik, annál több hasznos infó kerül megosztásra. Látszólag egyszerű a horgászata, vagy mégsem? Van, amikor már az első dobásom halat ad, de gyakorta, ha fejem tetejére állok, akkor sem tudom őket kapásra bírni, pedig látom, már majdnem bekapják a horgomat, aztán mégsem… Mit lehet ilyenkor tenni, milyen fortéllyal lehet az óriás planktonevőket becserkészni? Ez az írás és a hozzá kötődő film talán segít ebben!
Videóval

A spiccbotos busahorgászat alapjai

Sipos Gábor 2024-05-11
Sokan vannak, akik horgászpályafutásukat spiccbottal a kézben kezdik, majd ahogy komolyabb zsákmányra vágyik a pecás, úgy kerül háttérbe az orsó nélküli bot. Ennek oka, hogy a nagy halakat elsősorban orsós bottal lehet megfogni. Vagy mégsem? A modern gyártástechnológiának és a különleges alapanyagoknak köszönhetően immár rendelkezésre állnak olyan hosszú spiccbotok, melyek ámulatba ejtően erősek, így aztán alkalmasak arra, hogy akár több 10 kilós halakat is legyűrjünk a segítségükkel!
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 3. rész – Tablettás busahorgászat

Sipos Gábor 2023-10-28
Az előző epizódban bemutattuk azokat az úszós végszerelékeket, amelyek alkalmasak a nagy etetőanyag gombócok megfelelő mélységben tartásához és ezzel a vízközti busahorgászathoz. Akkor egy árhullám után érkeztünk az öbölbe, magas és nagyon zavaros volt még a víz, ennek ellenére sikerült néhány planktonevőt fogni. Most viszont alacsony víz, stabil vízállás, letisztult Duna és gyönyörű, késő nyári idő fogadott minket Dénessel, így semmi sem állhatott útjába, hogy bemutassuk az úszós busahorgászat egy más módozatát.
Videóval

Busahorgászat az alapoktól 2. rész – Úszós busahorgászat etetőanyaggal

Sipos Gábor 2023-10-14
A busa eredendően vízközt mozgó hal, így a fenéken történő horgászata valamennyire ellentmond a hal életmódjának. Célszerűbb lehet, ha az etetőanyag gombócot vízközt kínáljuk fel, és tulajdonképp a hal orra elé lógatjuk, így el sem tudja hibázni. Egyszerűen hangzik a dolog, de a valóságban sok olyan buktatója van ennek a technikának, hogy alig fog beleférni egy írásba!
Videóval

Busahorgászat ősszel, télen

Sipos Gábor 2023-09-07
Gyakori kérdés, hogy mely időszakokban lehet legeredményesebben busázni? Nos, talán nem meglepő, hogy elsősorban a nyári időszakokban lehet ezt a halat megfogni, sőt, ha jókor vagyunk jó helyen, akkor akár egy tucat planktonevőt is terítékre lehet hozni. No de mi van ősszel és télen, amikor hűl a víz? Ennek próbálok utánajárni és kideríteni, hová tűnnek a meleg vízben aktív busák? És ha ez még nem lenne elég, bemutatok egy olyan eszközt, amely segítségünkre lehet e halak becserkészésében.
Videóval

Úszós busahorgászat mély vízben

Sipos Gábor 2023-06-27
A horgászat örök tanulásról szól. Amikor már úgy tűnik, hogy sok mindent tud valaki, akkor érkezik az újabb lecke. Jó néhány éve már annak, hogy részletesebben is foglalkozom a busa horgászatával, de nemrégiben megint bebizonyosodott, hogy, ha 10-szer ennyit lennék vízparton, erre a halra horgászva, akkor is csak töredékét tudnám a planktonevők eredményes horgászatáról. Ezúttal a Hárosi-öbölbe mentem a leckéért!
Videóval

Bemutatom a Haldorádó felszíni busázó úszót

Sipos Gábor 2022-07-13
Már jó néhány éve foglalkozunk a busa sportszerű horgászatával, amelyről már látványos, izgalmas film is készült. Abban Döme Gábor és jómagam feeder technikával fogtunk szép planktonevőket. Vannak azonban olyan szituációk, amikor a busahad nem hajlandó lemenni a fenékre a legfinomabb „falatok” reményében sem, inkább közvetlenül a vízfelszín alatt, szabad szemmel jól láthatóan úsznak és szűrik a vizet. Ilyenkor fenekező technikával megfoghatatlanok! Az ilyen napokon jön el e különleges, úszós módszer ideje!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.